Viikkotiedote 9/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 9/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

AYY:n ylioppilaslehti Aino on päässyt 20 parhaan joukkoon Suomen Aikakauslehtien Liiton järjestämässä kansikilpailussa. Paras kansi valitaan yleisöäänestyksellä. Käy äänestämässä Aino voittoon osoitteessa http://www.editkilpailu.fi/kansi2014 ! Äänestys vie vain hetkisen. Kiitos!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. #Koulutuslupaus – Kampanjastartti Tapiolassa 25.2. klo 11-13
  3. Aalto High 5 tänä torstaina
  4. Tule ideoimaan kylterit Otaniemeen –monumenttia!
  5. Lähde kv-tutoriksi!
  6. How could teaching of multicultural groups be improved in Aalto? Participate in AYY’s video
  7. Hae Humans vs Zombies -toimikuntaan
  8. KYN: Kähäriä Kulkuja Kapsäkissä 27.2.
  9. Tule lapsen tai nuoren vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi!
  10. ”Kahden kulttuurin kasvatit” -teemaryhmä
  11. AaltoBuild –ekotehokkaan rakentamisen ja talotekniikan rekrytointitapahtuma
  12. Tilaa Koneinsinöörikillan historiateos tai tule työntekijäksi Cuba Night 100 -juhlaan
  13. Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit alkavat
  14. Inspired in Finland Ideakilpailu
  15. Summer of Startups – Hakuaika maaliskuun loppuun

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 9

Viikko 10

2. #Koulutuslupaus – Kampanjastartti Tapiolassa 25.2. klo 11-13

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) kerää kansanedustaehdokkaiden koulutuslupauksia Tapiolassa keskiviikkona 25.2. klo 11 alkaen. Samalla ehdokkaiden on mahdollista tehdä opiskelijoiden valmistelema pääsykoe eduskuntaan. Tule tapaamaan ehdokkaita ja vaadi heiltä #koulutuslupaus. Tarjolla kahvia ja pullaa!

Tapahtuma on osa #Koulutuslupaus –vaalikampanjaa, joka on korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallinen eduskuntavaalikampanja. Kampanjaa koordinoivat Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL). Valtakunnallisen kampanjan nettisivu avautuu 25.2. osoitteessa koulutuslupaus.fi ja Facebookissa www.facebook.com/koulutuslupaus. Vaalikampanjan aihetunnisteena sosiaalisessa mediassa on #koulutuslupaus.

3. Aalto High 5 tänä torstaina

Tämän viikon torstaina 26. helmikuuta klo 14 alkaen on aikaa juuri innostumiselle ja tutustumiselle, kun kaikki aaltolaiset kokoontuvat Dipoliin.

Klo 14-18 sinulla on mahdollisuus kokea Aalto-yliopisto pähkinänkuoressa. Haluatko esimerkiksi testata Aalto ELECin kehittämää tuolia, joka tekee terveysmittauksia – yhdistettynä valheenpaljastimeen? Tai haastaa kaverisi Aalto SCIn ja ARTSin pelihuoneessa? Tai nähdä jäänmurtajan tositoimissa arktisessa huoneessa? Tai kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä eri alojen professoreilta?

Päivä huipentuu klo 18, kun lavalle nousee Boston Promenade.

Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleet kaikki aaltolaiset. High 5iin pääset ketterästi bussilla Arabian ja Töölön kampuksilta: Arabiasta bussit starttaavat 13.30 ja 16, Töölöstä 13.45 ja 16.30.

4. Tule ideoimaan kylterit Otaniemeen –monumenttia!

Kylterikandit muuttavat Otaniemeen tämän vuoden syyskuussa. Tämän suuruusluokan tapahtumaa on syytä juhlistaa, ja se ansaitsee pysyvän muistomerkin opiskelijahistorian värittämällä kampusalueellamme.

Ilmoittaudu tilaisuuteen linkin https://lomake.ayy.fi/hallinto/943-2/ kautta.

Workshop –tilaisuus järjestetään 5.3. Ilmoittautumisen deadline keskiviikko 25.2.2015.

Jos et kuitenkaan pääse paikalle, voi ideoita lähettää myös kampuskehityksestä vastaavalle hallituksen jäsenelle, Santeri Nuotiolle, santeri.nuotio(at)ayy.fi.

5. Lähde kv-tutoriksi!

Haluatko auttaa kansainvälisiä opiskelijoita pääsemään opintojensa alkuun Aallossa ja kiinnittymään opiskelijaelämään uudessa kulttuurissa? Haluatko testata kulttuurienvälisiä viestintätaitojasi käytännössä?

Kansainvälisten opiskelijoiden tutoreilla on erinomaisen tärkeä tehtävä toimia uusien kansainvälisten opiskelijoiden (sekä vaihto-opiskelijoita että tutkinto-opiskelijoita) ryhmän johtajana, tutustuttaa heidät kampuksen ja suomalaisen opiskelijakulttuurin saloihin. Kv-tutorit pääsevät tutustumaan uusiin kulttuureihin, tutustuvat opiskelijoihin ympäri maailmaa ja oppivat työelämässäkin tärkeinä pidettyjä kv-taitoja. Tutorit voivat myös saada opintopisteen, tutor todistuksen ja korvauksen kuluista.

Lisää tietoa kansainvälisestä tutoroinnista löytyy AYY:n sivuilta.

Kansainvälisten opiskelijoiden tutoreiden rekrytointi on nyt käynnissä. Opiskelijajärjestöt koordinoivat tutorointia yhdessä koulujen kanssa. Lomakkeet tutorrekrytointeihin löydät TÄÄLTÄ.

6. How could teaching of multicultural groups be improved in Aalto? Participate in AYY’s video

During spring 2015 AYY will film a 10-15 min video to develop teaching of multicultural groups in Aalto and we’re now looking for potential students to share their opinions on the video. What has disturbed you in teaching in Aalto? How is teaching different in your country of origin? Is the concept of a good student the same in your country and in Finland? Have you had difficulties understanding the teaching or instructions you’ve gotten in Aalto? The video will be made for the teaching staff and it’s meant to open their eyes to understand the variety of students they have in their class. In the video we also give advice on how to develop teaching of multicultural groups, so we appreciate your ideas for that as well.

If you’re interested in joining the project and appearing on the video, send a brief description of your ideas and experiences regarding the theme to international@ayy.fi by 28.2.2015. The filming will be done in March-April and you’re time is needed for maximum 30 minutes. All the persons appearing on the video will get a movie ticket as a present.

7. Hae Humans vs Zombies -toimikuntaan

Aalto-yhteisöjaosto Aava järjestää suuren suosion saavuttaneen Humans vs Zombies -tapahtuman jälleen tänä keväänä. Tapahtuman suunnittelu ja järjestäminen vaativat kuitenkin huomattavan paljon työvoimaa ja hyviä ideoita, joten tänä vuonna Aavan avuksi rekrytoidaan aivan uusi toimikunta. Jos pidät ihmisistä, zombeista, suurten tapahtumien järjestämisestä, innovaatioista tai suloisista kissanpennuista, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Toimikunta on myös hyvä tapa tutustua lähemmin Aavan ja koko AYY:n toimintaan. Tule mukaan tekemään seuraavasta HvZ:sta entistäkin eeppisempi!

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen matti.suominen@ayy.fi ma 9.3. mennessä. Hakemuksessa olisi hyvä kertoa ainakin kuka ja mikä olet, oletko aiemmin järjestänyt HvZ:aa, moneenko HvZ:aan olet aiemmin osallistunut, miksi olisit hyvä toimikunnan jäsen, ja oletko kiinnostunut järjestämään tapahtumaa sekä keväällä että syksyllä. Lisäksi bonuspisteitä saa hyvistä ideoista ja parannusehdotuksista liittyen esimerkiksi juoneen tai tapahtuman yleiseen kulkuun.

8. KYN: Kähäriä Kulkuja Kapsäkissä 27.2.

Perjantaina 27.2.2015 klo 19 Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä.

Kähärillä kuluilla naiskuoro KYN tarjoilee kattauksen Anna-Mari Kähärän lauluja, jotka ovat ihastuttaneet yleisöjä niin kotimaassa kuin maailmalla. Konsertissa kuoro esiintyy yksin ja yhdessä säveltäjän kanssa.

Liput Kapsäkin lipunmyynnistä (09 260 0907): 20 / 16 €
Liput www.lippu.fi:stä: 22,50 € / 18,50 €

KYN on ilmaisuvoimainen ja musiikkia intohimoisesti tekevä kuoro, joka haluaa laulullaan koskettaa ja kertoa tarinaa. KYN on rikkonut musiikillisia raja-aitoja tuomalla kuoro-ohjelmistoon muun muassa rytmimusiikkia ja jazzia. Kuoro tunnetaan ilmaisurikkaudestaan, omaleimaisesta soundistaan ja ainutlaatuisesta etnisen jazzin ohjelmistostaan.
www.kyn.fi
www.facebook.com/KYNchoir
www.youtube.com/KYN1981

9. Tule lapsen tai nuoren vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi!

Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit olla tukemassa lasta huomiota ja aikaasi antamalla. Tukihenkilö on lapselle aikuinen joka kuuntelee, kannustaa ja tapaa lasta muutaman kerran kuussa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Tukihenkilö ja lapsi voivat vaikkapa käydä luistelemassa tai tutustua kirjastoon.

EHJÄ ry etsii nyt tukihenkilöitä Espoon alueelle. Tukihenkilöiksi voivat hakeutua aikuiset, joilla on oma elämä on kunnossa ja mahdollisuus sitoutua toimintaan. Saat koulutuksen tehtävään ja sinua tuetaan toiminnassa. Seuraava koulutus alkaa maaliskuussa, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi! tiina.tuomala@ehja.fi / p. 045 125 6201

Katso myös:

10. ”Kahden kulttuurin kasvatit” -teemaryhmä

Netissä järjestettävä ”Kahden kulttuurin kasvatit” teemaryhmä on tarkoitettu kahden kulttuurin keskellä kasvaneille nuorille (18-30 v.), eli sellaisille nuorille, joiden vanhemmat ovat syntyneet eri maissa. Osallistujat vaihtavat ryhmässä ajatuksiaan ja kokemuksiaan sekä keskustelevat esimerkiksi siitä, miten kahden kulttuurin tausta näkyy ja vaikuttaa aikuisuudessa ja nykyhetkessä. Ryhmä järjestetään TukiNetissä 2.3. – 18.3.2015 ja sitä ohjaavat Duon koulutetut vapaaehtoiset. Ilmoittautuminen ryhmään on käynnissä ja tapahtuu täyttämällä ilmoittautumislomake netissä. bit.ly/1unbmv0

Lisätietoa ryhmästä löydät Duon nettisivuilta: duoduo.fi/teemaryhmaumlt. Ryhmällä on myös oma Facebook-sivu (tapahtuma) osoitteessa: facebook.com/events/337497746458255.

11. AaltoBuild –ekotehokkaan rakentamisen ja talotekniikan rekrytointitapahtuma

Ke 4.3.2015, klo 11-16, Otaniemen kampus, Otakaari 1 (Aulatilat ja E-Sali)

Tapaa alan yrityksiä, verkostoidu ja kuule monipuolisista uramahdollisuuksista liittyen rakentamiseen, talotekniikkaan tai energiatekniikkaan. Ständikeskustelujen kautta saat tietoa harjoittelupaikoista tai vaikkapa diplomityöpaikoista.

klo 11 – 14 Ständitapaamiset  – yritysten ja organisaatioiden ständejä aulatiloissa
klo 14 – 16 Tietoiskut, E-Sali

Tapahtuman osallistuvien yritysten listauksen sekä tietoiskujen ohjelman löydät tapahtuman verkkosivuilta. http://www.aalto.fi/fi/cooperation/career_services/meet_students/aaltobuild/opiskelijoille/

Tervetuloa!

12. Tilaa Koneinsinöörikillan historiateos tai tule työntekijäksi Cuba Night 100 -juhlaan

Koneinsinöörikillan pitkä taival kasataan yksien kansien väliin, Koneinsinöörikillan 100-vuotishistoriateokseksi! Teos on mahdollista tilata kotiin postitettuna, joten kirjahyllysi saa laadukasta täytettä nopeasti täyttämällä tilauslomake oheisen linkin takaa. http://www.koneinsinoorikilta.fi/Historiateos/

Lisätietoja:
http://100.koneinsinoorikilta.fi/historiateos/#historiateos

Työntekijäksi Cuba Night 100 -juhlaan

Koneinsinöörikilta viettää satavuosijuhliaan 28.3.2015. Tapahtuman silliaamiainen järjestetään 29.3.2015. Haluaisitko nähdä, mitä vuosisadan juhlatapahtuman kulissien takana tapahtuu? Vaaleanpunainen kansa tekee sen mahdolliseksi. Kiinnostuitko? Älä epäröi vaan tee kanssamme vuosisadan juhlat! Ilmoittautuminen: http://www.koneinsinoorikilta.fi/Ilmot/sata-rekry/

13. Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit alkavat

Teekkaripurjehtijoiden järjestämät navigointikurssit alkavat tällä ja ensi viikolla! Navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssia, saaristolaivurikurssia luennoidaan keskiviikkoisin, 25.2. alkaen klo 17.30-20 luentosalissa M1 (M232) Otakaari 1 (päärakennus). Kurssilla opit löytämään tiesi oikeiden meriviittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita. Saaristolaivurikurssin jatkokurssi, Rannikkolaivurikurssi järjestetään torstaisin klo 17.30-20 alkaen 5.3. luentosalissa M1 (M232) Otakaari 1 (päärakennus). Kurssi antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä.

Tarkemmat kuvaukset kursseista ja aikataulut löytyvät kerhon nettisivuilta http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=229. Koulutukset on tarkoitettu Teekkaripurjehtijat Ry:n jäsenistölle, liity jäseneksi nettisivuillamme!

14. Inspired in Finland Ideakilpailu

Savonlinnan Oopperajuhlat on tuonut yhteen yhdeksän huippuyritystä. Nyt etsimme yhdessä luovia ihmisiä ja uusia ideoita suomalaiseen työelämään. Ideoi uusi tapa (menetelmä, tuote tai palvelu) ymmärtää ja palvella asiakasta paremmin. Voit käyttää esimerkkinä yhtä tai useampaa Inspired in Finlandin kumppaniyritystä tai Savonlinnan Oopperajuhlia.
Inspired in Finland -hankkeessa on mukana seuraavat yhdeksän yritystä: Accenture, Ahlström Capital, Andritz Oy, Finnair Oyj, Fortum Oyj, Gasum Oy, Ilmarinen, OP ja Sanoma Media Finland.
Voittajalle luvassa palkallinen trainee-ohjelma. Kärkikolmikolle lisäksi rahapalkinnot 3000, 2000 ja 1000 euroa.

15. Summer of Startups – Hakuaika maaliskuun loppuun

Hakuaika Summer of Startups -ohjelmaan on alkanut ja etsimme nyt yrittäjähenkisiä seikkailijoita yliopistoista rakentamaan omaa unelmaansa startupin muodossa.

Summer of Startups -ohjelma on opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattu kahden kuukauden ohjelma kesä-elokuussa, jossa tiimi (1-X henkilöä) pääsee rakentamaan omasta ideastaan kasvuyritystä. Tiimeille tarjotaan työskentelytilat, yrityskohtaista valmennusta ammattilaisilta, työkaluja startupin pyörittämiseen, tarvittaessa majoitus, sekä maksetaan kesän ajalta apurahaa 1500-5000€ tiimin koosta riippuen.

Hakuaika on auki ja hakea mukaan voi maaliskuun viimeiseen päivään asti. Käy täyttämässä hakemus osoitteessa www.summerofstartups.com.

Lisätietoja saat nettisivultamme (www.summerofstartups.com) sekä ottamalla yhteyttä ohjelman vetäjiin, Riko Nyberg (riko@aaltoes.com) sekä Joona Karjula (joona@aaltoes.com).

“Take a leap of faith – and have fun”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *