Yhdistystiedote viikolle 10/2015

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 10/2015. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ
1. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen alkaa 1.3.
2. Osallistu kilpailuun ja voita Rantasauna paljuineen yhdistyksesi käyttöön!
3. Tarjolla talkoohommia yhdistykselle Kämppäkarkelot –tapahtuman yhteydessä 20.3.!
4. Tarvitsetko pirskeisiin hyvät karaokevehkeet?
5. Tule esittelemään yhdistystäsi radiossa!

1. TOIMINTA-AVUSTUSTEN HAKU JA YHDISTYSILMOITUSTEN JÄTTÄMINEN ALKAA 1.3.

AYY:n vuosittainen yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten hakeminen käynnistyy parin päivän päästä sunnuntaina 1.3. keskiyöllä ja loppuu tiistaina 31.3. kuun vaihtuessa. Toiminta-avustusta voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Kaikkien AYY:n piirissä toimivien yhdistysten on kuitenkin täytettävä yhdistysilmoitus. Kahdesti peräkkäin täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus voi johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä. Mikäli et tiedä, kumpaan luetteloon yhdistyksesi kuuluu, ota yhteyttä järjestöasiantuntijaan (jarjestoasiat@ayy.fi)

Yhdistysilmoitus jätetään ja toiminta-avustusta haetaan käyttämällä tuliterää tietokantaa, Tahloa (Toiminta-avustusten hakulomake). Järjestelmä löytyy osoitteesta http://tahlo.ayy.fi Tarkempia ohjeita toiminta-avustuksen hakemiseen ja yhdistysilmoituksen jättämiseen (mm. lista tarvittavista tiedostoista) löytyy täältä.

Täytä kaikki tiedot huolellisesti. Näin ensimmäisellä käyttökerralla täytettävää on paljon, joten varaa riittävästi aikaa ja ole ajoissa! Ensi kerralla täyttäminen on jo helpompaa, sillä tiedot kopioituvat edellisiltä vuosilta. Tietoja voi päivittää lomakkeiden sulkeutumiseen, 31.3. klo 23:59 asti, joten aivan kaikkea ei tarvitse muistaa kerralla. Muista tallentaa muutokset!

Mikäli kohtaat järjestelmässä ongelmia, kirjoitusvirheitä tai muita outoja, ilmoita huomiosi osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi Yritämme olla hereillä esimerkiksi järjestelmän kaatumisen varalta, mutta ongelmien ilmoittaminen varmasti nopeuttaa niihin reagointia.

Muistathan, että toiminta-avustuksen maksamisen edellytyksenä on yhdistysprofiili AYY:n nettisivuilla vähintään toisella kotimaisella kielellä (suomi tai ruotsi) ja englanniksi. Tästäkin lisää tietoa täältä.

Toiminta-avustukset ja yhdistysilmoitukset käsitellään mahdollisimman nopeasti. Tänä vuonna niiden myöntäminen ja maksaminen kuitenkin venynee tavallista myöhempään toukokuulle eduskuntavaalien ja Mantan lakituksen aiheuttamista kiireistä johtuen.

Huomio! Vuonna 2015 ei jaeta lainkaan korotettuja toiminta-avustuksia. Kaikkiin jatkuvan toiminnan ulkopuolisiin projekteihin ja uusiin, päräyttäviin ideoihin voi hakea rahoitusta TTER:lta.

Jos kaipaat lisätietoa, laita sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Samasta osoitteesta saat muutenkin lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10 – 14.

2. OSALLISTU KILPAILUUN JA VOITA RANTASAUNA PALJUINEEN YHDISTYKSESI KÄYTTÖÖN!

Alvar Aallon aukion kupeessa järjestetään perjantaina 20.3. kello 12 – 16 Kämppäkarkelot. Tapahtuman tarkoituksena on festarihenkisten riemunkiljahdusten säestyksellä rakentaa neljässä tunnissa opiskelija-asuntokylä, jolla viestitään opiskelija-asuntojen rakentamistukien tärkeydestä näin vaalien alla. Viesti on erityisen ajankohtainen, sillä kyseisiin tukiin on esitetty heikennyksiä, jotka saattavat pahimmillaan realisoitua opiskelijan vuokrissa jopa 50 – 100 euron suuruisina korotuksina uusia asuinrakennuksia rakennettaessa.

Kämppäkarkeloissa yhdistykset rakentavat kilpaa opiskelija-asuntoja, joita mm. kansanedustajaehdokkaista koostuva raati arvioi. Voittajayhdistys palkitaan yhdellä ilmaisella Rantasaunan sekä paljun käyttökerralla. Tyyli rakennustalkoissa on täysin vapaa, eli asunto voi koostua vaikkapa pressuista, telttakankaasta, lekaharkoista tai punatiilistä. Tärkeintä on tyyli ja meininki. Paikalla on AYY:n hankkimia rakennustarvikkeita, joita saa vapaasti hyödyntää. Myös omia tarvikkeita saa käyttää, ja niistä koituneita kuluja korvataan ensimmäisille 10 rakentajaporukalle 100 euroon asti per yhdistys.

Ilmoittaudu rakentamaan osoitteessa http://lomake.ayy.fi/edustajisto/kamppakarkelot/

Lisätietoja: AYY:n varapuheenjohtaja Heikki Koponen, heikki.koponen@ayy.fi, p. 050 517 2674

3. TARJOLLA TALKOOHOMMIA YHDISTYKSELLE KÄMPPÄKARKELOT –TAPAHTUMAN YHTEYDESSÄ 20.3.!

AYY:n hallitus järjestää osana eduskuntavaalikampanjaa Kämppäkarkelot-tapahtuman Otaniemessä perjantaina 20.3. kello 12-16. Tarjolla olisi palkkiollinen talkookeikka jollekin yhdistykselle tapahtuman toteutuksen parissa. Talkootiimin tehtävänä on jakaa ruokaa (tarvitsee noin 3-4 hlöä) ja vastata tapahtuman loppusiivouksesta. Palkkio työstä on 300 euroa, hommiin otetaan vain yksi porukka. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen työhön AYY:n tuottajalle siiri.kihlstrom@ayy.fi

4. TARVITSETKO PIRSKEISIIN HYVÄT KARAOKEVEHKEET?

OtaKaLa tarjoaa mahdollisuuden lainata edullisesti erinomaiset karaoke- ja/tai äänentoistolaitteet. Lainattava paketti rakennetaan erikseen jokaisen tahon tarpeiden mukaan.

OtaKaLalta löytyy täydellinen laitteisto mm. karaoke- tai leffaailtaan, bileisiin yms. Laitteisto sijaitsee Otaniemessä varastolla, osoitteessa Otakaari 18 (Ossin linna). Lainauksista kannattaa sopia hyvissä ajoin, jotta laitteet ovat varmasti saatavilla.

Lainauksista ota yhteyttä OtaKaLan hallitukseen otakala-h(at)list.ayy.fi tai Sampo Vartialaan sampo.vartiala(at)aalto.fi.

Lisätietoja laitteistosta yhdistyksen sivuilta: http://otakala.ayy.fi/

3. TULE ESITTELEMÄÄN YHDISTYSTÄSI RADIOSSA!

Radiodiodi on Aalto yliopiston opiskelijoiden yhteinen radioasema, tänä vuonna lähetämme 20.-30.4. Vuosi 2015 on tämän muotoisen toimintamme neljäs vuosi.

Monella yhdistyksellä ja yhdistystoimijalla on tullut vastaan ilmiö, että nuorempia ja uusia toimijoita on ollut vaikea saada mukaan. Yksi syy tähän on, että yhdistystoimintaan, mm. koska eivät ole kuulleet mistään mielenkiintoisesta. Radiodiodi tarjoaakin yhdistyksille lähituotettua ilmaista puheaikaa tulla kertomaan kerhosta tai muusta mielenkiintoisesta. Yleensä ohjelmat, joissa yhdistys on tehnyt omaa juttuaan omalla tyylillään, ovat olleet kovin suosittuja.

Jos ei heti tule mieleen, että millaista ohjelmaa voisi tehdä, niin Radiodiodi voi myös auttaa ideoinnissa. Radiodiodi myös perehdyttää ohjelman tekemisestä kiinnostuneita studiossa toimimiseen ja tarjoaa tukea itse studiossa ohjelman tekniikkapuolen hoitamiseen. 13.3. järjestetään info- ja saunailta 13.3. klo 18 alkaen Ossinlinnassa, jossa esitellään radio-ohjelmien tekemistä. Tarjolla myös pientä purtavaa

Kiinnostuitko? Lisätietoja: Päätoimittaja Jere Kaiku, paatoimittaja@radiodiodi.fi

radiodiodi.fi, facebook.com/radiodiodi

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, puh: 050 520 9442).