Viikkotiedote 11/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 11/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

AYY:n edustajisto kokoustaa jälleen tänä keskiviikkona klo 17:15 alkaen. Voit seurata kokousta verkossa osoitteessa ayy.fi/live. Esityslista liitteineen löytyy osoittesta: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=20185096

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Teekkarikylän soluihin tarvitaan uusia asukkaita
  3. Tervetuloa Ainon avustajailtaan tänään klo 18!
  4. Lähetä kortti kivoille!
  5. #Kotioiskiva – Kämppäkarkelot Otaniemessä 20.3.
  6. Voita liput kevään Teekkarispeksiin!
  7. Insinöörikilpailu EBEC 21.3.2015 @ Design Factory
  8. PSK Kuplan kuivapukukurssi alkaa 11.3.
  9. Tervetuloa YK-kinon ilmaiseen elokuvailtaan 10.3.2015
  10. Stipendejä rakennetun ympäristön talouden alalle
  11. Osallistu T-Median työnantajakuvatutkimukseen
  12. Akystic Night: keikka ja livebändi-karaoke 14.3.
  13. Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali 12.-15.3

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 11

Viikko 12

2. Teekkarikylän soluihin tarvitaan uusia asukkaita

Teekkarikylän solujono on historiallisen tyhjä ja uusia hakijoita tarvitaan, jotta asunnot pysyvät asuttuina syksyn fuksien saapumiseen asti. Olit siis nuori tai vanha, mies tai nainen, nyt on korkea aika hankkia itsellesi asunto Teekkarikylästä! Tällä hetkellä solujonoon voidaan ottaa MYÖS jatko-opiskelijoita ja sellaisia hakijoita, joiden asumisoikeusaika AYY:n asuntoihin on muuten päättynyt.

Tee hakemus Campus-järjestelmässä (https://campus.ayy.fi/) Teekkarikylän solujonoon ja siitä se lähtee! Lisää tietoa asunnoista ja hakemisesta kertoo asuntotoimisto@ayy.fi.

3. Tervetuloa Ainon avustajailtaan tänään klo 18!

Ylioppilaslehti Aino järjestää kaikille avoimen avustajaillan tänään klo 18 alkaen Helsingin Kampissa osoitteessa Leppäsuonkatu 9 B, 1. krs. Illan aikana suunnitellaan kevään toista numeroa. Tarjolla myös skumppaa. Kirjoittaja, kuvittaja, kuvaaja tai koodari, tule ideoiden kanssa tai ilman! Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/805158362872679/

4. Lähetä kortti kivoille!

Kävitkö hyvällä luennolla? Hymyilikö joku käytävällä? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää. Lähettäessäsi kiitoksen osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle wanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

5. #Kotioiskiva – Kämppäkarkelot Otaniemessä 20.3.

Perjantaina 20.3. klo 12–16 Otaniemessä järjestetään karnevaalihenkinen rakennuskilpailu, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota opiskelijoiden asuntotilanteeseen ja pääkaupunkiseudun opiskelijoille kohtuuttomaan vuokratasoon.

Kämppäkarkeloissa opiskelijaporukat nikkaroivat omia opiskelija-asuntojaan. Asunnot suunnitellaan ja toteutetaan täysin rakentajien ideoiden ja visioiden mukaisesti: ne voivat koostua vaikkapa pressuista, pahvilaatikoista tai vanerista. Rakennelmat arvioi muun muassa eduskuntavaaliehdokkaista koostuva tuomaristo, ja paras rakentajaporukka palkitaan ilmaisella Rantasaunan käyttökerralla paljuineen.

Haluatko mukaan rakentamaan? Mukaan voit ilmoittautua täällä: http://lomake.ayy.fi/edustajisto/?p=56

Tule tsemppaamaan suosikkitiimisi voittoon tai nauttimaan hyvästä musiikista ja ruoasta. Paikalla on myös puolueiden telttoja, joten sinulla on mainio tilaisuus tentata Uudenmaan ja Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita.

Tapahtuma on osa pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoiden yhteistä #kotioiskiva –vaalikampanjaa. Tapahtuman löydät myös facebookista.

6. Voita liput kevään Teekkarispeksiin!

Kevään Teekkarispeksin ensi-ilta lähestyy, ja kaikkiin Helsingin näytöksiin 16.3.-21.4.2015 löytyy vielä jonkin verran lippuja. Kannattaa silti toimia nopeasti, sillä varsinkin permantopaikat alkavat käydä todella vähiin! Erityisesti kannattaa osallistua Teekkarispeksin Facebook-kilpaluun: joka viikko ennen ensi-iltaa arvotaan 2 x 14 euron alennuskoodipaketti lippukauppaan. Lisätietoja ja kilpailuohjeet Teekkarispeksin Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/teekkarispeksi.

Kevään 2015 Teekkarispeksin www-sivut ja lippukauppa: http://www.teekkarispeksi.fi Helsingin näytösten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/388441954657042/

7. Insinöörikilpailu EBEC 21.3.2015 @ Design Factory

BEST Helsinki järjestää nyt kuudetta kertaa kansainvälisen insinööritaitokilpailu EBECin esikarsintakierroksen. Kilpailu järjestetään lauantaina 21.3.2015 Design Factorylla, Otaniemessä.

Tänä vuonna EBECin pääyhteistyökumppanina toimii Granlund Oy ja teemana on Big Room –konseptin kehittäminen. Kilpailu on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille opintosuunnasta tai vuosikurssista riippumatta. Konseptin idea selitetään tapahtumassa, joten mitään ennakkotietoja ei tarvita. Voittajajoukkueelle kustannetaan matka Göteborgiin Pohjoismaiden semifinaaliin ja luvassa myös pienempiä palkintoja. Kilpailu on ilmainen ja päivän aikana tarjotaan kaikille osallistujille lämmin lounas.

Kokoa 4 hengen joukkue ja tule mukaan ratkaisemaan oikea työelämän ongelma! Poikkitieteellisestä joukkueesta saa plussaa 🙂

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: besthelsinki.fi/ebec15/ Käy tykkäämässä myös EBECin FB sivusta: https://www.facebook.com/EbecHelsinki

8. PSK Kuplan kuivapukukurssi alkaa 11.3.

Tämän vuoden kuivapukukurssi alkaa keskiviikkona 11.3. kurssin ensimmäisellä luennolla, jolla käsitellään kuivapuvun hankintaa. Tämän jälkeen seuraa n. kuukauden kurssitauko, jonka aika oppilaat hankkivat itselleen kuivapuvun käyttöön loppukurssin ajaksi.

Kurssin hinta on laitesukelluksen peruskurssia (/blog/events/laitesukelluksen-peruskurssi/) käyville 35€ ja muille 60€. Kurssin vastuukouluttajana toimii Tommi Toivonen ja kurssin assarina Jani Averbach

Ilmoittaudu kurssille lähettämällä sähköpostia Jani Averbachille <jaa (ät) jaa.iki.fi>, ja ilmoita seuraavat asiat viestissä:

  • Oletko tämän vuoden LSPK-kurssilaisia
  • Voimassa oleva sukellusluokitus ja -kokemuksesi (tämä on pakollinen tieto, jos et ole LSPK:lla)

Tervetuloa kurssille ja sukeltamaan lämpimästi kylmässä vedessä!

9. Tervetuloa YK-kinon ilmaiseen elokuvailtaan 10.3.2015 

YK:n tiedotukskeskuksen ilmaiset elokuvaillat jatkuvat! Maaliskuun YK-kino esittää elokuvan ”Sarjakuvapiirtäjät – demokratian jalkaväki yhteistyössä Suomen ulkoasiainministeriön ja Suomen YK-liiton kanssa.

Tämä dokumentti vuodelta 2014 esittelee 12 sarjakuvapiirtäjää jotka riskeeraavat elämänsä puolustaakseen demokratiaa, kynä ainoana aseenaan. Elokuvan jälkeen käydään paneelikeskustelu jonka aikana yleisö pääsee esittämään kysymyksiä ja näkemyksiään elokuvasta. Illan keskustelutilaisuuden vieraana on elokuvan ohjaaja Stephanie Valloatto. Keskustelu käydään englanniksi.

Elokuvaan voitte rekisteröityä tästä. Tapahtuman Fb-linkki: https://www.facebook.com/events/639499186178263

10. Stipendejä rakennetun ympäristön talouden alalle

Sähkötekniikan korkeakoulun opinto- ja opiskelijapalvelut julistaa Aalto-yliopistossa tekniikkaa opiskelevien haettavaksi seuraavat stipendit ja apurahan:

  • kaksi 1500 euron stipendiä tekniikan kandidaatin tutkinnon suorittaneille, ensisijaisesti rakennetun ympäristön talouteen suuntautuneille opiskelijoille
  • yksi 2000 euron apuraha parhaasta rakennetun ympäristön taloutta käsittelevästä diplomityöstä, lisensiaatintutkimuksesta tai tohtorin väitöskirjasta

Haku päättyy 25.3.2014 klo 16.00. Hakuohjeet ovat Inton apurahapalstalla.

Lisätietoja antaa suunnittelija Henna Paananen, grants-elec(at)aalto.fi, puh. +358 50 347 7974.

11. Osallistu T-Median työnantajakuvatutkimukseen

T-Media selvittää Työnantajakuva 2015–tutkimuksessa tuoreimpia työelämätrendejä, Suomessa toimivien työnantajien vetovoimaisuutta sekä työelämään ja työnantajiin liittyviä odotuksia. Tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 1200 euron matkalahjakortti sekä 5 kpl 50 euron arvoisia lahjakortteja presentcard.fi -sivustolle.

Vastaajilta saamamme palautteen perusteella olemme uudistaneet ja tiivistäneet tutkimuslomakettamme – sen täyttäminen vie noin 15 minuuttia. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Tutkimukseen: http://norstatsurveys.com/wix/p1842077531.aspx

Tutkimukseen liittyviin kysymyksiin vastaa: reeta@t-media.fi

12. Akystic Night: keikka ja livebändi-karaoke 14.3.

Hyvää musiikkia, rentoa meininkiä ja livebändi-karaoke? Siitä on Akystic Night tehty. Ilta alkaa klo 18.00 Töölössä KY-talon Yläkertsillä Akysticin keikalla, jonka jälkeen stage aukeaa kaikille halukkaille karaoke-fiilistelijöille. Lopeta ujostelu, ota virvoikkeita mukaan ja tartu mikkiin! Tilaisuus on ilmainen.

Lisää FB-eventissä: https://www.facebook.com/events/422986884525988/

13. Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali 12.-15.3.

Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä Suomen ainoa aasialaisen elokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia valtaa maaliskuussa Helsingin valkokankaat.

Itä- ja Kaakkois-Aasian nykyelokuvaan keskittyvän festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna mukana elokuvia muun muassa Japanista, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Indonesiasta ja Filippiineiltä. Uusina aluevaltauksina ohjelmistoomme kuuluu nyt ensimmäistä kertaa myös elokuvia Vietnamista ja Bhutanista.

Katso festivaalin ohjelmisto ja aikataulut osoitteesta http://helsinkicineaasia.fi/ tai seuraa festivaalia facebookissa www.facebook.com/HelsinkiCineAasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *