Viikkotiedot 12/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 12/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Kevään toinen #Otakylteri-tiedote on julkaisu AYY:n sivuilla. Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. #Kotioiskiva – Kämppäkarkelut Otaniemessä 20.3.
  3. Polyteekkarimuseon intendentit valittu
  4. Hae avustusta projektillesi TTER:ltä! Seuraavan kierroksen DL 22.3.2015
  5. Aino-lehti kysyy: kuinka aaltolainen olet?
  6. YTHS Otaniemi järjestää allergisen nuhan teemapäivät 24.3 ja 21.4
  7. Meet experts from Apple at Otaniemi campus
  8. ARTS& CULTURE debate and newcomers introduction
  9. Cuba Night 100: Jatkot & JaJatkot 28.- 29.3.
  10. Teekkarispeksin lippuja (mahdollisesti) myynnissä teatterilla ennen näytöksiä
  11. Insinöörikilpailu EBEC 21.3.2015 @ Design Factory
  12. BESTin kesäkurssien haku auki 22.3 saakka
  13. Hae viljelypalstaa Aalto Gardenista Ossinlammelta
  14. OtaKopin naisten pesisjoukkue etsii vahvistuksia riveihinsä
  15. Aalto Predatorsin kotiottelu 21.3. @Otahalli
  16. Retuperän WBK Finlandia-talossa 27.3. klo 19:33

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 12

Viikko 13

2. #Kotioiskiva – Kämppäkarkelut Otaniemessä 20.3.

Perjantaina 20.3. klo 12–16 Otaniemessä järjestetään karnevaalihenkinen rakennuskilpailu, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota opiskelijoiden asuntotilanteeseen ja pääkaupunkiseudun opiskelijoille kohtuuttomaan vuokratasoon.

Kämppäkarkeloissa opiskelijaporukat nikkaroivat omia opiskelija-asuntojaan. Asunnot suunnitellaan ja toteutetaan täysin rakentajien ideoiden ja visioiden mukaisesti: ne voivat koostua vaikkapa pressuista, pahvilaatikoista tai vanerista. Rakennelmat arvioi muun muassa eduskuntavaaliehdokkaista koostuva tuomaristo, ja paras rakentajaporukka palkitaan ilmaisella Rantasaunan käyttökerralla paljuineen.

Haluatko mukaan rakentamaan? Mukaan voit ilmoittautua täällä: http://lomake.ayy.fi/edustajisto/?p=56

Tule tsemppaamaan suosikkitiimisi voittoon tai nauttimaan hyvästä musiikista ja ruoasta. Paikalla on myös puolueiden telttoja, joten sinulla on mainio tilaisuus tentata Uudenmaan ja Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita.

Tapahtuma on osa pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoiden yhteistä #kotioiskiva –vaalikampanjaa. Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/368468236690194/

3. Polyteekkarimuseon intendentit valittu

AYY:n hallitus valitsi 11.3.2015 kokouksessaan Polyteekkarimuseon intendenteiksi Samu Nurmen ja Juho Sundin vuoden 2015 loppuun saakka. Molemmat ovat työskennelleet ansiokkaasti Museojaostossa jo aiemmin ja pääsevät nyt tarttumaan tehtäväänsä kesken kiireisen museokevään.

4. Hae avustusta projektillesi TTER:ltä! Seuraavan kierroksen DL 22.3.2015

TTER:n vuoden 2015 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2015 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 22.3.2015 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

5. Aino-lehti kysyy: kuinka aaltolainen olet?

Seuraavaan Aino-lehteen on tulossa juttu aaltolaisesta identiteetistä. Aino teki aiheesta ensimmäisen kerran kyselyn 1,5 vuotta sitten ja haluamme nyt tietää, onko tilanne muuttunut. Auta meitä tekemään parempi juttu vastaamalla yksinkertaiseen kyselyyn täällä: https://fi.surveymonkey.com/s/PWTVJPN! Vastaamiseen menee aikaa n. 1,5 min. Suurkiitokset!

6.YTHS Otaniemi järjestää allergisen nuhan teemapäivät 24.3 ja 21.4 klo 12-14:30.

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptisi lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta. Lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa. Lue lisää: http://www.yths.fi/yhteystiedot/toimipisteet/espoo

Tervetuloa!

7. Meet experts from Apple at Otaniemi campus March 20th, 2015, 12-2 pm

Guests from Silicon Valley! Meet experts from Apple at Otaniemi campus March 20th, 2015, 12-2 pm. Would you be interested in working at Apple? Now you have an opportunity to know Apple better and to get in contact with people there. Welcome to boost your career!

More information in Aalto Career Web and registration (deadline 18th March) for the event: into.aalto.fi/careerweb  (see Events, please note that Aalto login is needed for Into)

8. ARTS & CULTURE debate and newcomers introduction

Is the pen mightier than the sword? Come find out, as Aalto Debating society ADS welcomes you to another round of debating at the Design Factory in Otaniemi at 18:00. This week’s theme will be arts & culture, which we will be going through in small warm-ups as well as in the main debate itself. More information can be found at our Facebook event. https://www.facebook.com/events/777716918988297/

9. Cuba Night 100: Jatkot & JaJatkot 28.- 29.3.          

Etkö päässyt mukaan eeppisiin Koneinsinöörikillan 100-vuotisjuhliin? TTER ja KIK tarjoavat vuoden kuumimmat ja kosteimmat jatkot! Sadalle nopeimmalle tarjotaan vielä mahdollisuus päästä mukaan vuosisadan jatkoille!

Lipunmyynti päälafkalla

18.-19.3. klo 10-13 tai niin kauan kun lippuja riittää

Hinta 25€, maksetaan käteisellä lipunmyynnin yhteydessä. Hintaan sisältyy kuljetus Otaniemen päätepysäkiltä jatkopaikalle 28.3. klo 22:30. Ota uikkarit mukaan!

Jatkojen jälkeen luvassa kyyditykset fiilistelemään JaJatkojen tunnelmaa Otaniemeen, Smökkiin. JaJatkot ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Huomatkaa, että kesäaikaan siirrytään 29.3. klo 3:00!

10. Teekkarispeksin lippuja (mahdollisesti) myynnissä teatterilla ennen näytöksiä

Kevään Teekkarispeksin ensimmäisiin Helsingin näytöksiin 16.-17.3. ja 23.3.-24.3. on vielä hiukan lippuja jäljellä. Lippukauppa suljetaan kunkin näytöksen osalta näytöspäivänä, mutta loput liput ja mahdolliset peruutuspaikat myydään teatterin ovelta. Kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin – ja varminta on toki hankkia liput nopeasti www-lippukaupasta ennen kuin loppuvat kesken!

Näytöspäivän tilanteesta pyritään päivittämään tietoa Helsingin näytösten Facebook-tapahtumaan kulloisenkin päivän lippukaupan sulkeutumisen jälkeen (https://www.facebook.com/events/388441954657042/).

Kevään 2015 Teekkarispeksin www-sivut ja lippukauppa: http://www.teekkarispeksi.fi Teekkarispeksin Facebook-sivu: https://www.facebook.com/teekkarispeksi

11. Insinöörikilpailu EBEC 21.3.2015 @ Design Factory

BEST Helsinki järjestää nyt kuudetta kertaa kansainvälisen insinööritaitokilpailu EBECin esikarsintakierroksen. Kilpailu järjestetään lauantaina 21.3.2015 Design Factorylla, Otaniemessä.

Tänä vuonna EBECin pääyhteistyökumppanina toimii Granlund Oy ja teemana on Big Room –konseptin kehittäminen. Kilpailu on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille opintosuunnasta tai vuosikurssista riippumatta. Konseptin idea selitetään tapahtumassa, joten mitään ennakkotietoja ei tarvita. Voittajajoukkueelle kustannetaan matka Göteborgiin Pohjoismaiden semifinaaliin ja luvassa myös pienempiä palkintoja. Kilpailu on ilmainen ja päivän aikana tarjotaan kaikille osallistujille lämmin lounas.

Kokoa 4 hengen joukkue ja tule mukaan ratkaisemaan oikea työelämän ongelma! Poikkitieteellisestä joukkueesta saa plussaa 🙂

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: besthelsinki.fi/ebec15/ Käy tykkäämässä myös EBECin FB sivusta: https://www.facebook.com/EbecHelsinki

12. BESTin kesäkurssien haku auki 22.3 saakka

Taas on tullut se aika vuodesta, kun BEST Helsinki tarjoilee kesäkursseja seikkailunnälkäisille opiskelijoille.

13. Hae viljelypalstaa Aalto Gardenista Ossinlammelta

Haluatko lähiruokaa Otaniemestä? Kenties napata muutaman yrtin tai tomaatin päivittäin kotimatkalla tai ruokatauolla? Kasvattaa jotain erikoista syötävää? Vuokraa siis viljelypalsta kesäksi Otaniemestä!

Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys ry vuokraa viljelypalstoja Martti Levónin puistosta (Ossinlammen vierestä) Otaniemestä. Yhdistys edistää ja kehittää kaupunkiviljelytoimintaa ja puutarhaviljelyä Aalto-yliopiston piirissä toimivien työntekijöiden, opiskelijoiden ja yhdistysten keskuudessa. Palstoja on jaossa yhteensä 45 ja palstojen koot vaihtelevat 7-24 neliömetrin välillä.

Ensimmäisen satokauden jälkeen luvassa on lisälannoitus, joka mahdollistaa entistä paremman luomuviljelyn. Viljelijöille on erilaisia työkaluja yhteiskäyttöön.

Toimi siis heti tai viimeistään 22.3.2015. Lisätietoja (mm. palstojen vuokrat)  ja hakulomakkeen löydät osoitteesta http://tinyurl.com/aaltogarden

14. OtaKopin naisten pesisjoukkue etsii vahvistuksia riveihinsä

OtaKopin naiset pelaavat naisten aluesarjaa, joka on Etelä-Suomen alueen sarjamuodoista alin. Pelejä on kesän aikana (touko-syyskuu) 10-16 kpl ja niistä suurin osa pelataan pääkaupunkiseudulla.

Joukkueessa on paljon eri tasoisia pelaajia eli omaa taitotasoa ei kannata jännittää. Tle mukaan kokeilemaan! Liikunnallinen tausta, kokemus pesiksestä ja Aalto-yliopiston opiskelijastatus (tai alumnius) ovat plussaa.

Ota yhteyttä mahdollisimman pian ja kysele lisää! Joukkueen nettisivut löytyvät täältä: http://otakoppi.fi/index.php/joukkueet/naisten-aluesarja

15. Aalto Predatorsin kotiottelu 21.3 @Otahalli

Aalto Predators pelaa kauden toisen ottelunsa lauantaina 21.3 klo 17.30. Saalistajalaumaa vastaan Otahallissa asettuu joukkueen arkkivihollinen NDU Black Knights Maanpuolustuskorkeakoulusta. Tule kannustamaan Predators voittoon lohkon kärkikamppailusta. Sisäänpääsy on ilmainen. Lisätiedot tapahtumasta osoitteessa: https://www.facebook.com/events/658185437618959/

16. Retuperän WBK Finlandia-talossa 27.3. klo 19:33

Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri, Retuperän WBK, jatkaa Finlandia-talon suurkonserttisarjaansa jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Konsertissa Retuperän WBK:n kemiallisesti vahvistettu torwiseitsikko esittää Torturo Caninin johtamana klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, jotka valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalo on retusoinut orkesterille sopiviksi. Solisteiksi on valikoitunut solistitähtitaivaan kirkkaimmat mustat aukot, hurmaava viulisti Reeta Maalismaa sekä marimbavirtuoosi Antti Ohenoja.

Liput saat osoitteesta liput.rwbk.fi, ole nopea!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *