Viikkotiedote 13/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 13/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Kiitos kaikille mahtavista Kämppäkarkeloista perjantaina! Kuvia tapahtumasta julkaistaan AYY:n Flickrissa lähiaikoina. P.S. #Kotioiskiva!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. #Kotioiskiva – Uudenmaan vaalipiirin vaalipaneeli 31.3.
  3. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n järjestämällä kurssilla!
  4. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2015-2016
  5. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  6. Mosaicin Café Lingua – Maaginen mysteerimatka
  7. Dominante esittää pääsiäispassion ja etsii uusia mieslaulajia
  8. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat ovat haettavissa – DL 27.4. klo 23.59
  9. Varastotempaus opiskelijoille 25.3.2015 Otaniemessä
  10. Earth Hour jälleen maaliskuun viimeisenä lauantaina
  11. Maistuvatko letut ja kahvi ja hyvät diilit?
  12. Maisteriopiskelija, hae mukaan Aalto-yliopiston menestyksekkääseen opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan!
  13. Lataa Microsoft Office veloituksetta kotikoneellesi
  14. Apply for AIESEC’s Summer Program Abroad!
  15. Teekkaripurjehtijoiden purjehtija- ja perämieskurssit
  16. Aallon opiskelijat alennushinnalla Länsiväyläjuoksuun 26.4.2015

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 13

Viikko 14

 2. #Kotioiskiva – Uudenmaan vaalipiirin vaalipaneeli 31.3.

Opiskelija-asuminen! Korkeakoulutuksen tulevaisuus! Ajankohtaiset suuret poliittiset kysymykset!

Muun muassa näistä teemoista eduskuntapuolueiden edustajia hiillostetaan AYY:n ja HYYn Uudenmaan vaalipiirin #Kotioiskiva-vaalipaneelissa Design Factoryn Stagella tiistaina 31.3. klo 17 alkaen

Otaniemen paneelin juontavat kivenkovat AYY- ja SYL-tekijät Lauri Lehtoruusu sekä Noora Laak, ja panelistijoukko koostuu seuraavista henkilöistä:

  • Anne Berner (kesk)
  • Carl Haglund (rkp)
  • Saara Hyrkkö (vihr)
  • Mikko Kiuttu (kd)
  • Teemu Lahtinen (ps)
  • Antti Lindtman (sd)
  • Pia Lohikoski (vas)
  • Raija Vahasalo (kok)

Lämpimästi tervetuloa paneeliin! Paneelia voi seurata myös live streamina netissä – linkki ilmoitetaan tuonnempana.

HYY ja AYY järjestävät #Kotioiskiva-vaalipaneelin Helsingin vaalipiirin ehdokkaille 9.4.

3. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n järjestämällä kurssilla!

AYY kouluttaa kaksikymmentä henkilöä järjestyksenvalvojiksi huhtikuun puolessa välissä. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2016 loppuun mennessä. Hyväksytysti kurssin suorittanut saa kurssitodistuksen, jolla voi hakea poliisilta varsinaista JV-korttia. JV-kortin omaaminen mahdollistaa järjestyksenvalvojana työskenetelyn muissakin tilanteissa ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden lisätienestien hankkimiseen opiskelujen ohella.

Kurssin kesto on 32 tuntia ja se järjestetään tiiviskurssina 10. – 13.4.2015. Kurssi pidetään AYY:n tiloissa Otaniemessä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja kurssista löytyy täältä: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

4. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2015-2016

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 26.5.2015 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2015 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

http://tinyurl.com/ayycalendar2015

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

5. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä Aallon korkeakoulujen opintoasianpäälliköille.

6. Mosaicin Café Lingua – Maaginen mysteerimatka

Onko kielitaitosi hieman ruosteessa? Haluaisitko oppia puhumaan natiivin lailla tai vain jutustella kansainvälisen porukan kanssa? Jos vastasit kyllä johonkin näistä kysymyksistä, on Cafe Lingua sinua varten! Kerran kuussa jokin Otaniemen tiloista muuttuu rennoksi kieltenharjoittelukahvilaksi, Café Linguaksi. Jokaisella kahvilalla on oma, uniikki teemansa.

Café Lingua on vapaamuotoinen kieltenoppimistilaisuus, jossa tietystä kielestä kiinnostuneet henkilöt kerääntyvät saman pöydän ääreen puhumaan ja opettelemaan kyseistä kieltä hauskalla tavalla. Ideana on harjoitella kieliä pienissä ryhmissä, tavata ihmisiä, oppia eri kulttuureista sekä nauttia samalla kuppi kahvia ja pientä purtavaa. Saapuessasi paikalle voit joko liittyä johonkin pöytään, jonka kieli sinua kiinnostaa tai perustaa oman uuden kielipöydän!

Kevään neljännessä Café Linguassa sinulla on mahdollisuus vapauttaa sisäinen maagikkosi: Mosaic kutsuu sinut osallistumaan maagiseen illanviettoon kanssanoitien ja -velhojen seurassa Otakaari 20:ssa maaliskuun viimeisenä päivänä. Ovet aukeavat kuudelta, joten tule silloin paikalle kuulemaan uusimmat legendat ja nauttimaan erilaisista taikajuomista.

  • MITÄ: Café Lingua – Maaginen mysteerimatka
  • MILLOIN: Tiistai 31.3., kello 18-
  • MISSÄ: Otakaari 20, Otaniemi
  • MITÄ MAKSAA: Ei mitään!
  • MIKSI: Loitsujen ja legendojen takia!

7. Dominante esittää pääsiäispassion ja etsii uusia mieslaulajia

Kiinnostaako kuorolaulu Suomen eturivin kuorossa? Dominante etsii jatkuvasti uusia laulajia osaavaan joukkoonsa. Tällä kertaa kaipaamme vahvistuksia erityisesti miesääniin. Haluatko siis tenoriksi tenorin paikalle vai bassoksi basson viereen?  Mikäli haluat mukaan, ota yhteyttä kuoron taiteelliseen johtajaan, Seppo Murtoon (0400 607 606 | conductor@dominante.fi), ja sovi koelauluajasta.

DOLORUM – Bach: Johannes-passio, Temppeliaukion kirkko ti 31.3. klo 19!

Dominanten pääsiäispassio tulee muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen Helsinkiin. Johannes-passion solisteina loistavat Ilona Jokinen, Jeni Packalén, Tobias Hunger, Elja Puukko ja Esa Ruuttunen ja orkesterina taituroi Sinfonia Lahti. Kuoroa, orkesteria ja solistikaartia johtaa Seppo Murto.

Liput alkaen 10 e kuorolaisilta ja osoitteesta www.dominante.fi.

8. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat ovat haettavissa – DL 27.4. klo 23.59

Polyteknikkojen Kuoron rahaston tarkoituksena on stipendein ja apurahoin tukea ja edistää AYY:n ja sen piirissä toimivien yhdistysten jäsenten lauluharrastusta. Polyteknikkojen Kuoron rahasto julistaa haettavaksi apurahat laulukaudelle 2014-2015.

Polyteknikkojen Kuoron rahasto on päätetty lakkauttaa ja tästä syystä kyseessä on näillä näkymin viimeinen hakukierros, jonka yhteydessä jaetaan rahaston koko jäljellä oleva pääoma.

Hakijoita pyydetään selvittämään lauluharrastuksensa sekä perustelemaan apurahan tarve. Hakemukseen on liitettävä hakijan henkilötunnus, verotuskunta, yhteystiedot ja tilinumero, kopio AYY:n jäsenmaksukuitista tai opiskelijakortista sekä selvitys lauluharrastuksen laulukauden syyskuu 2014 – elokuu 2015 kuluista tositteineen.

Hakemukset on toimitettava sähköisesti PDF-muodossa maanantaihin 27.4.2015 klo 23.59 mennessä osoitteeseen pkr-hakemukset@polyteknikkojenkuoro.fi

9. Varastotempaus opiskelijoille 25.3.2015 Otaniemessä

Kampuspalvelut (CAS) järjestää kalusteiden ja kotitaloustavaroiden kierrätyspäivän opiskelijoille keskiviikkona 25.3.2015 klo 8.30-16.00 Meritekniikan hallilla (Tietotie 1, Otaniemi). Tarjolla on poistettuja vierasasuntojen kotikalusteita, kodinkoneita, astioita, liinavaatteita yms. opiskelijoiden omaan käyttöön. Tavarat ovat ilmaisia, mutta ne lahjoitetaan ainoastaan Aallon opiskelijakorttia vastaan.

Kuljetuksesta ja kantamisesta vastaa kukin hakija itse. Otaniemen kierrätyskeskus tarjoaa iltapäivällä kuljetusapua, joka toimii non-stop – periaatteella. Pakettiauto lähtee kierrokselleen heti auton täytyttyä ja tulee sitten noutamaan seuraavan lastin. Kuljetusta ei voi varata etukäteen ja sitä on hyvin rajoitetusti.

Lisätietoja: Tanja Pietikäinen, p. 0400 492859, tanja.pietikainen@aalto.fi
Kampuspalvelut, kestävät käytännöt: www.aalto.fi/ecocampus

10. Earth Hour jälleen maaliskuun viimeisenä lauantaina

Aalto-yliopisto, AYY ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy kannustavat jälleen viettämään WWF Earth Hour –tapahtumaa lauantaina 28.3.2015 klo 20.30-21.30. Annetaan yhdessä hengästystauko sekä itsellemme että maapallolle samalla kun näytämme valomerkin ilmaston puolesta. Aalto-yliopistokiinteistöt sammuttaa tänä vuonna sisävalaistuksen tunniksi kuudesta kohteestaan Otaniemen kampuksella. AYY osallistuu kampanjaan sammuttamalla valot Otaniemen keskustoimistosta, Arabian ja Töölön palvelupisteistä sekä kannustamalla opiskelijoita sammuttamaan valot opiskelija-asunnoista ja vuokrattavista tiloista.

11. Maistuvatko letut ja kahvi ja hyvät diilit?

Tule poikkeamaan tulevana torstaina Lettukarkeloihin, jossa Äpy tuo koulupäivääsi piristystä tarjoamalla lettuja, kahvia sekä muita virvokkeita Kanditalon aulassa. Lettuja on tarjolla 10-16 välillä, jonka aikana myös esitellään Äpydiilien myyjätuotteet! Piipahda siis paikalle herkuttelemaan!

12. Maisteriopiskelija, hae mukaan Aalto-yliopiston menestyksekkääseen opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan! 

Lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi 

Hakuaika 10.3.-10.5.

13. Lataa Microsoft Office veloituksetta kotikoneellesi

Aalto yliopiston etuna sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus ladata veloituksetta tutut ja turvalliset Office-työkalut omalle kotitietokoneellesi Office 365 ProPlus –paketin muodossa.

Office 365 ProPlus sisältää opinnoissa hyödyllisen ohjelmistopaketin, jonka voit ladata viidelle omalle laitteellesi. Ohjeet älypuhelin/tablet latauksiin löytyvät täältä: http://sovellus.info/

Lisätietoja löytyy Intosta.

14. Apply for AIESEC’s Summer Program Abroad!

We at AIESEC offer you a unique alternative, maybe something you have never heard or thought about. Together with Poland, Uganda, Colombia, Greece and the Philippines we are organizing social internships, one could also describe them as volunteering abroad. If you would like to start your adventure abroad in May or June this year, you have until 12th of April to apply through the following: https://docs.google.com/forms/d/1ocRFdyhsf4WCsNnIQbw-wg4X16jktYfPVHymivSDcj8/viewform

We will then get back to you as soon as possible and invite you for a meeting to help you find your dream internship and destination. We’re looking forward to hearing from you soon!

For further information please contact Mira Mielonen at mire.mielonen@aiesec.net OR Zarrin Fatima at zarrin.fatima@aiesec.net

15. Teekkaripurjehtijoiden purjehtija- ja perämieskurssit

Haluatko oppia purjehtimaan? Tule Teekkaripurjehtijoiden purjehtija– ja perämieskursseille! Purjehtijakurssilla opetellaan kattavasti veneen hallintaa ja purjehduksen perusteita. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille eikä esitietovaatimuksia ole. Jos sinulla on jo jonkin verran purjehduskokemusta tai olet jo käynyt purjehtijakurssin, voit jatkaa oppimista perämieskurssilla. Kurssit koostuvat teoria- ja käytännön osuuksista.

Ilmoittautuminen kursseille avataan Tripin nettisivuilla osoitteessa http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231 maanantaina 30.3. klo 12. Samalta sivulta löytyy lisätietoja kursseista ja sinne päivitetään myös uusin tieto kurssien aikatauluista.

16. Aallon opiskelijat alennushinnalla Länsiväyläjuoksuun 26.4.2015

Perinteinen juoksukauden avaus Länsiväyläjuoksu juostaan jo 39. kerran sunnuntaina 26.4.2015. Aaltolaisten osallistumismaksut ovat 20.4. asti. Hinnat sisältävät t-paidan ja mitalin.

  • Juoksu (naiset ja miehet) 6 km, 20€ // 17,3 km, 25€
  • Kävely (naiset ja miehet) 6 km, 10€

Ilmoittautuminen osoitteessa: https://fi.mynextrun.com/lansivaylajuoksu?eventEditionUuid=81aee3b70ac8423b8669b68349f6796c&register=true&formUuid=a344f946c7b345d589acaa2fc9934e95

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *