Viikko aikaa hakea toiminta-avustusta tai tehdä yhdistysilmoitus!

Edit:  TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUSTEN JA YHDISTYSILMOITUSTEN JÄTTÖAIKAA JATKETTU 7.4. SAAKKA

Toiminta-avustusten hakujärjestelmä Tahlo oli alhaalla valtaosan viikonloppua. Järjestelmä on nyt uudestaan toiminnassa. Pahoittelen aiheutunutta vaivaa!

Koska toimimattomuusaika oli pitkä ja aiheutti monelle ongelmia, päätimme jatkaa hakuaikaa pääsiäispyhien yli. Uusi deadline on tiistaina 7.4. klo 23:59.

 

Vuoden 2015 toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten vastaanottaminen päättyy viikon päästä tiistaina 31.3. klo 25:59.

Toiminta-avustusta voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin 1. luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Kaikkien AYY:n yhdistysrekisteriin kuuluvien yhdistysten on täytettävä yhdistysilmoitus. Mikäli et tiedä, kumpaan luetteloon yhdistyksesi kuuluu, ota yhteyttä järjestöasiantuntijaan (jarjestoasiat@ayy.fi).

Mikäli törmäät ongelmiin tai tarvitset apua, ota yhteyttä järjestöasiantuntijaan (jarjestoasiat@ayy.fi) Tavoitat järjestöasiantuntijan myös puhelimitse numerosta 050 920 9442, parhaiten arkisin välillä 10-14.

Huomio! Et voi ilmoittaa yhdistystä AYY:n yhdistysrekisteriin täyttämällä yhdistysilmoituksen tai hakemalla avustusta. AYY:n yhdistysrekisteriin on liityttävä erikseen, ohjeita siitä täällä. Tahloon kirjautuvat yhdistykset, jotka eivät ole liittyneet rekisteriin, poistetaan.

TEE NÄIN:

1) Mene osoitteeseen http://tahlo.ayy.fi ja luo yhdistyksellesi tunnukset ”uusi järjestö” –linkistä. Käytä tunnuksena esimerkiksi yhdistyksesi lyhennettä, jotta se olisi helposti tunnistettava. Tunnuksessa saa olla korkeintaan 11 merkkiä. Salasanan on oltava vähintään kahdeksan merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää numeroita ja erikoismerkkejä.

Huomio! Jos luomasi tunnus on liian pitkä, järjestelmä katkaisee sen automaattisesti 11 merkin jälkeen ja luo tämän, lyhennetyn tunnuksen antamaasi järjestönimeen kiinnitettäväksi. Katkaisusta ei tule erillistä ilmoitusta. Kun tietyn nimiselle järjestölle on luotu tunnus, samalla nimellä ei voi tehdä uutta järjestöä tai tunnusta, vaan sisään on osattava kirjautua katkaistulla tunnuksella. Ole siis tarkkana tunnusta luodessasi!

2) Täytä välilehdet ”Perustiedot”, ”Toimitilat” ja ”Liitteet”. Tarvitset liitteiksi

  • yhdistyksen voimassa olevat säännöt
  • toimintakertomuksen vuodelta 2014
  • vuoden 2015 toimintasuunnitelman
  • toimihenkilöluettelon

Kaikkea ei tarvitse täyttää kerralla: voit palata muokkaamaan tietoja salasanalla ja käyttäjätunnuksella lomakkeiden sulkeutumiseen saakka (31.3. klo 23:59).

Huomaathan, että lomakkeissa on kohtia (esimerkiksi yhdistysrekisterin luokka, johon yhdistys kuuluu ja rekisteriin liittymispäivämäärä), joita yhdistys itse ei voi täyttää. Nämä kohdat täyttää järjestösektori kun hakemukset ja ilmoitukset käydään läpi.

Tämän tehtyäsi olet tehnyt yhdistysilmoituksen.

3) VAIN JOS HAET TOIMINTA-AVUSTUSTA: Täytä huolellisesti välilehti ”Toiminta-avustuksen hakeminen”. Toiminta-avustus jaetaan toiminta-avustusten pisteytysmallia käyttäen. Pisteytysmalli on nyt ensimmäistä kertaa käytössä ja voi aiheuttaa muutoksia myönnettävien avustusten suuruuteen.

Täytä lisäksi ”Liitteet”-välilehdelle talousdokumentit. Tarvitset edellisessä kohdassa mainittujen dokumenttien lisäksi

  • tilinpäätöksen, taseen ja tuloslaskelman vuodelta 2014
  • vuoden 2015 budjetin

Muista yhdistysprofiili ayy.fi:ssä! Profiilin olemassa olo on edellytys toiminta-avustuksen maksamiselle. Lisää edellytyksistä ja ohjeita täällä.

Jos jokin dokumentti puuttuu: ilmoita asiasta välittömästi järjestöasiantuntijalle. Lisäaikaa tai muita myönnytyksiä voidaan antaa etukäteen perustelluista syistä. Ilmoittamatta puutteellisista hakemuksista rangaistaan.

4) Ole ajoissa! Lomakkeissa on yllättävän paljon täytettävää. Lisäksi järjestelmä on upouusi, joten siitä voi paljastua odottamattomia hidastavia ominaisuuksia. Apua tai tietoteknistä tukea ei ole tarjolla toimistoaikojen ulkopuolella, joten hakemista ei kannata jättää viime tinkaan. Ilmoita huomaamasi bugit ja muut epämääräisyydet järjestöasiantuntijalle osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi, jotta ne voidaan korjata ensi vuotta varten.

5) Tarkista vielä kerran, että varmasti tallensit kaikki muutoksset. Taputa itseäsi selkään onnistuneesta hakemisesta tai ilmoituksen täyttämisestä. Yhdistysilmoituksien käsittelystä ei tule erillistä ilmoitusta, ellei jokin ole vialla. Toiminta-avustuspäätökset tehdään mahdollisimman nopeasti huhti-toukokuussa ja kaikille hakijoille lähetetään niistä ilmoitus annettuun yhteysosoitteeseen.