Viikkotiedote 14/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 14/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Ensi viikon viikkotiedote julkaistaan pääsiäisestä johtuen vasta tiistaina 7.4. Aineiston DL on perinteiseen tapaan torstaina 2.4. klo 10.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. #Kotioiskiva – Uudenmaan vaalipiirin vaalipaneeli 31.3.
  3. Kertavuokrattavien tilojen varausoikeuden peruuttaminen
  4. AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle
  5. Mosaicin Running Dinner
  6. ARTSin opiskelija: osallistu sisäilmakyselyyn
  7. Hae opiskelijoiden edustajaksi Aalto-yliopiston tasa-arvotoimikuntaan
  8. Nyyti haastaa sinut kertomaan mottosi
  9. Mitä sinä tekisit 100 neliöllä? -suunnitteluilta pe 10.4.
  10. Anna palautetta yliopiston WLANin kuuluvuudesta
  11. Mindfulness-työpajat
  12. Don’t miss this year’s Youth to Business Forum!
  13. Pelirajat’on–vertaisryhmä alkaa Helsingissä
  14. Opiskelijoiden SM-kisat 2015 tulevat!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 14

Viikko 15

2. #Kotioiskiva – Uudenmaan vaalipiirin vaalipaneeli 31.3.

Opiskelija-asuminen! Korkeakoulutuksen tulevaisuus! Ajankohtaiset suuret poliittiset kysymykset!

Muun muassa näistä teemoista eduskuntapuolueiden edustajia hiillostetaan AYY:n ja HYYn Uudenmaan vaalipiirin #Kotioiskiva-vaalipaneelissa Design Factoryn Stagella tiistaina 31.3. klo 17 alkaen

Otaniemen paneelin juontavat kivenkovat AYY- ja SYL-tekijät Lauri Lehtoruusu sekä Noora Laak, ja panelistijoukko koostuu seuraavista henkilöistä:

  • Anne Berner (kesk)
  • Carl Haglund (rkp)
  • Saara Hyrkkö (vihr)
  • Mikko Kiuttu (kd)
  • Teemu Lahtinen (ps)
  • Antti Lindtman (sd)
  • Pia Lohikoski (vas)
  • Raija Vahasalo (kok)

Lämpimästi tervetuloa paneeliin! Paneelia voi seurata myös live streamina netissä osoitteesta ayy.fi/live.

HYY ja AYY järjestävät #Kotioiskiva-vaalipaneelin Helsingin vaalipiirin ehdokkaille 9.4.

3. Kertavuokrattavien tilojen varausoikeuden peruuttaminen

AYY:n hallitus päätti kokouksessaan 14/2015, että kertavuokrattavien tilojen varausoikeus poistetaan jatkossa niiltä varaajilta, joiden lasku on ensimmäisen maksumuistutuksen jälkeen edelleen maksamatta. Varausoikeus palautetaan heti sen jälkeen, kun maksut ovat kirjautuneet AYY:n tilille. Muutos on voimassa välittömästi ja koskee kaikkia tilojen käyttäjiä.

4. AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle

Kehitysyhteistyön teemaviikko on osa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) koordinoimaa viestintä- ja globaalikasvatushanketta, joka toteutetaan Ulkoasiainministeriön hanketuella.

Koordinaattori on vastuussa AYY:n paikallisen teemaviikon järjestelyistä. Koordinaattori kokoaa ympärilleen opiskelijoista koostuvan vapaaehtoisryhmän, jonka avulla teemaviikko toteutetaan. Työn suunnitteluvaihe ajoittuu keväälle. Eniten työtä on syksyllä järjestettävän teemaviikon aikana ja sen jälkeisen raportoinnin yhteydessä noin kuukauden tapahtuman jälkeen.

Tehtävästä maksetaan kertaluontoinen palkkio, joka on suuruudeltaan noin 1400€.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää osoitteeseen milla.ovaska@ayy.fi  keskiviikkoon 8.4.2015 klo 17 mennessä. Koordinaattorin perehdytys tehtävään tapahtuu SYL:n toimistolla Helsingissä 20-21.4.2015. On tärkeää, että koulutuspäivät sopivat ainakin suurelta osin koordinaattorin kalenteriin.

Lisätietoja tehtävästä ja kehitysyhteistyöviikosta: Kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaska, milla.ovaska@ayy.fi, puh. 050 520 9446 sekä täältä.

5. Mosaicin Running Dinner

Running Dinner on konsepti, jossa yhdistyvät kokkailu, ihmisten tapaaminen ja jatkobileet. RuDi antaa mahdollisuuden nauttia kolmen ruokalajin illallisen samalla kun tutustut 12 uuteen ihmiseen vain laittamasi aterian hinnalla! Kahden hengen joukkueissa osallistujat valmistavat alkupalat, pääruoan tai jälkiruoat. He toimivat isäntinä kahdelle muulle joukkueelle ja nauttivat aterian kaksi muuta ruokalajia muiden osallistujien luona. Tapahtuma on ilmainen, mutta hyvän ja tasapuolisen kokemuksen takaamiseksi kaikkia joukkueita kehotetaan käyttämään 16 €:a itse ruokalajiin.

Lue lisää: /blog/events/mosaicin-running-dinner/

  • MITÄ: Mosaicin Running Dinner
  • MILLOIN: Maanantaina 13.4., kello 19-
  • MISSÄ: Illallinen Otaniemessä, jatkot Otakaari 20:ssa
  • HINTA: Tapahtuma ilmainen, ruokaan käytettävä n. 16 €/joukkue
  • MIKSI: Tarjolla jopa 12 tähden illallinen!
  • ILMO: https://lomake.ayy.fi/mosaic/running-dinner/

6. ARTSin opiskelija: osallistu sisäilmakyselyyn

ARTSin sisäilmaongelmia kartoittava kysely on nyt auki. Kyselyssä selvitetään työ- ja oppimisympäristöön liittyviä ongelmia ja sisäilmasta johtuvia oireita. Tulosten perusteella käynnistetään tarkemmat tutkimukset ja tehdään tarvittavat korjaukset. Kysely tullaan toistamaan vuosittain. Kyselyn tulokset julkistetaan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 20.5.2015 Arabian kampuksella ja sitä on mahdollisuus seurata videon välityksellä.

Otathan muutaman minuutin aikaa ja vastaat kyselyyn! Kyselyyn voi vastata 15.4.2015 asti.  https://www.webropolsurveys.com/S/86CB4846B20BB8DF.par Kyselyyn vastataan nimettömänä, mutta lomakkeen lopussa voit jättää yhteystietosi, jolloin osallistut Kino Sheryl -leffalippujen arvontaan.

7. Hae opiskelijoiden edustajaksi Aalto-yliopiston tasa-arvotoimikuntaan

Yliopiston tasa-arvotoimikuntaan haetaan kahta opiskelijajäsentä. Opiskelijaedustajat pääsevät vaikuttamaan yliopiston ajankohtaisiin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioihin sekä suunnittelemaan toimikunnan tulevaa toimintaa. Hae 15.4. mennessä osoitteessa https://www.halloped.fi/fi/aalto

8. Nyyti haastaa sinut kertomaan mottosi

Nyyti kerää innostavia ja hyvää mieltä tuottavia voimalauseita opiskelijoiden vinkkelistä. Osallistu kirjoittamalla oma voimalauseesi ja jaa se Twitterissä käyttämällä tunnisteita #motto15 ja @nyyti_ry. Halutessasi voit liittää mukaan myös kuvan, joka täydentää elämäsi mottoa. Voit julkaista voimalauseesi myös Facebook-sivullamme tai kirjoittaa sen verkkosivuillemme. Mottonsta 2.4. mennessä jakaneiden kesken arvomme 2 x 2 kpl Finnkinon leffalippuja!

Lisätietoa kampanjasta ja sen säännöistä voit lukea Nyytin verkkosivuilta.

9. Mitä sinä tekisit 100 neliöllä? -suunnitteluilta pe 10.4.

OUBSin ja Aatteen vanha studiotila Jämeräntaival 1 kellarissa on tällä hetkellä tyhjillään ja vailla käyttöä. AYY on päättänyt tehdä tilasta kertavuokrattavan tilan, jonka kunnostamisesta ja ylläpidosta OUBS ry on ottanut vastuun.

Kutsummekin kaikki tilasta kiinnostuneet viettämään yhteistä suunnittelu- ja ideointi-iltaa studiolle perjantaina 10.4. klo 18 alkaen. Nautitaan virvokkeista ja mietitään, mitä kaikkea studiossa voisi tehdä? Käytettävissä on 100 neliötä, lähes 4 metriä huonekorkeutta ja suuri osa Aatteen vanhasta tekniikasta!

Tavoitteena on saada studio käyttökuntoon syksyn tilakähmyihin mennessä joten kevään edetessä talkoovoima on tervetullutta! Ensimmäiset talkoot on tarkoitus pitää jo 2.-4.4.

Kysymyksiä studioprojektista voi esittää Facebookissa tai sähköpostitse hallitus@oubs.fi

https://www.facebook.com/events/964502790250861/

10. Anna palautetta yliopiston WLANin kuuluvuudesta

Aallossa kartoitetaan WLAN-yhteyksien laatua ja kuuluvutta. Tavoitteena on löytää kampukselta ne tilat, joissa WLAN ei kuulu, muitta tulisi kuulua, jotta kuuluvuutta voidaan parantaa ja laajentaa.

Jaa katvekokemuksesi Aallon IT-asiantuntijoiden kanssa täyttämällä oheinen kysely.

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin918266&SID=7e0774f2-538d-4d1d-ae4e-3bc499101aaa&dy=53864834

11. Mindfulness-työpajat

Huhtikuussa alkaa kaksi mindfulness-työpajaa Aallon opiskelijoille. Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Työpajoissa on viisi kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Työpajojen aikataulu:

  • ryhmä I maanantaisin 13.4-11.5. klo 9.30-11.30
  • ryhmä II maanantaisin 13.4.-11.5. klo 13-15

Työpajat pidetään osoiteessa Otakaari 1, luokka Majakka (M140). Työpajat ovat suomenkielisiä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi, https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6300082

12. Don’t miss this year’s Youth to Business Forum!

Have you ever heard about Youth to Business Forum? Do you know what it is? Maybe you missed this splendid event last year? Join us this year! Youth to Business forum is an event powered by AIESEC and aims to bring us students to top business leaders by discussing relevant topics in Finland to generate actionable ideas and thoughts about the future.

The event will take place in 7.4.2015 at 13-19 at Messukeskus (Messuaukio 1, 00521 Helsinki). The event is in English.

Learn more about the topics and our speakers at: https://www.facebook.com/FinlandY2B Early bird sign-ups will get FREE tickets! Sign-up now: http://finlandyouthtobusiness.com/sign-up/

13. Pelirajat’on–vertaisryhmä alkaa Helsingissä

Maksuttomat Pelirajat’on -vertaisryhmät on tarkoitettu heille, joilla on ongelmia rahapelaamisen kanssa. Vertaisryhmään tullaan ohjaajan kautta. Ohjaaja keskustelee ennen ryhmään tuloa kiinnostuneen kanssa ja selvittää toiveita ja kertoo mitä ryhmässä tapahtuu.

Pelaajien ryhmän kokoontumiset ovat alkaneet to 19.3 klo 18-20. Ilmoittaudu ohjaajalle soittamalla ma 16-18 tai ke 18-20. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön. Puh: 044 939 7341.  Voit kysellä paikkaa myös ryhmän alkamisen jälkeen.

Läheisten ryhmä käynnistyy ti 7.4. klo 18-20. Ilmoittaudu ohjaajalle soittamalla ke-to 16-18. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön. Puh: 044 720 2501.

Lisätietoa: pelirajaton.fi​

14. Opiskelijoiden SM-kisat 2015 tulevat!

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis! OSM -kisoissa on tarjolla kilpasarjat sekä rentosarja lajin aloittelijoille ja vähemmän harrastaneille opiskelijoille. Kilpasarjojen voittajat lunastavat lajissaan edustusoikeuden seuraavan vuoden opiskelijoiden EM-kisoihin tai EUSA Games-monilajitapahtumaan.

Ilmoittautumiset ovat käynnissä jo useaan tapahtumista, joten voit halutessasi ilmoittautua mukaan edustamaan AYY:tä. Tulevat OSM-kisat löydät ilmottautumislinkkeineen täältä: http://www.oll.fi/tapahtumat/opiskelijoiden-sm-kisat/. Lisätiedot: liikunta(a)ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *