Viikkotiedote 15/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 15/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy huomenna keskiviikkona. Ennakkoäänestys on mahdollista kaikissa ennakkoäänestyspisteissä henkilöllisyystodistusta näyttämällä. Et siis tarvitse kotiin postitettua äänioikeusilmoitusta. Otaniemessä ennakkoon voi äänestää Aalto-yliopiston kirjastolla osoitteessa Otaniementie 9. Töölön kampukselta käsin helpointa on äänestää Postitalossa (Mannerheiminaukio 1) ja Arabiasta Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135 A).

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle
  3. Hae mukaan toteuttamaan AYY:n 6. Vuosijuhlia
  4. Mosaicin Running Dinner
  5. Sitsikilpailut 25.4. Alvarin aukiolla
  6. Aaltovihreät avaa pop-up kahvilan Otaniemen ostarille – Avajaiset 7.4.
  7. Kansainvälisty kesä- ja lyhytkursseilla
  8. Lisäpaikkoja myynnissä Teekkarispeksin näytöksiin
  9. Mindfulness-työpajat
  10. Graffakoodi-koulutusilta ke 15.4. klo 18 @Rantasauna
  11. Tule tekemään tulevaisuuden digitaalista Suomea!
  12. Mitä sinä tekisit 100 neliöllä? -suunnitteluilta pe 10.4.

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 15

Viikko 16

2. AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle

Kehitysyhteistyön teemaviikko on osa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) koordinoimaa viestintä- ja globaalikasvatushanketta, joka toteutetaan Ulkoasiainministeriön hanketuella.

Koordinaattori on vastuussa AYY:n paikallisen teemaviikon järjestelyistä. Koordinaattori kokoaa ympärilleen opiskelijoista koostuvan vapaaehtoisryhmän, jonka avulla teemaviikko toteutetaan. Työn suunnitteluvaihe ajoittuu keväälle. Eniten työtä on syksyllä järjestettävän teemaviikon aikana ja sen jälkeisen raportoinnin yhteydessä noin kuukauden tapahtuman jälkeen.

Tehtävästä maksetaan kertaluonoinen palkkio, joka on suuruudeltaan noin 1400€.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää osoitteeseen milla.ovaska@ayy.fi  keskiviikkoon 8.4.2015 klo 17 mennessä. Koordinaattorin perehdytys tehtävään tapahtuu SYL:n toimistolla Helsingissä 20-21.4.2015. On tärkeää, että koulutuspäivät sopivat ainakin suurelta osin koordinaattorin kalenteriin.

Lisätietoja tehtävästä ja kehitysyhteistyöviikosta: Kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaska, milla.ovaska@ayy.fi, puh. 050 520 9446.

3. Hae mukaan toteuttamaan AYY:n 6. Vuosijuhlia

AYY:n hallituksen päätöksellä ylioppilaskunnan vuosijuhlat järjestetään jatkossa toukokuussa, Kukan päivän läheisyydessä olevana lauantaina. Ensi vuonna vuosijuhlat ovat siis 14.5.2016. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan kuudennen vuosijuhlan toteutukseen, on aikasi koittanut. Vuosijuhlatoimikunnan haku aukeaa 7.4. ja sulkeutuu 28.4. osoitteessa ayy.fi/stop. Vuosijuhlatoimikunta järjestäytyy toukokuussa 2015 ja työskentelee toukokuun 2016 loppuun asti. Vuosijuhlatoimikuntaa luotsaa puheenjohtaja Sanna Unkuri, jolta voi kysyä tarkempia tietoja toimikuntaan liittyen sähköpostitse sanna.unkuri@ayy.fi.

4. Mosaicin Running Dinner

Running Dinner on konsepti, jossa yhdistyvät kokkailu, ihmisten tapaaminen ja jatkobileet. RuDi antaa mahdollisuuden nauttia kolmen ruokalajin illallisen samalla kun tutustut 12 uuteen ihmiseen vain laittamasi aterian hinnalla! Kahden hengen joukkueissa osallistujat valmistavat alkupalat, pääruoan tai jälkiruoat. He toimivat isäntinä kahdelle muulle joukkueelle ja nauttivat aterian kaksi muuta ruokalajia muiden osallistujien luona. Tapahtuma on ilmainen, mutta hyvän ja tasapuolisen kokemuksen takaamiseksi kaikkia joukkueita kehotetaan käyttämään 16 €:a itse ruokalajiin.

Lue lisää: /blog/events/mosaicin-running-dinner/

  • MITÄ: Mosaicin Running Dinner
  • MILLOIN: Maanantaina 13.4., kello 19-
  • MISSÄ: Illallinen Otaniemessä, jatkot Otakaari 20:ssa
  • HINTA: Tapahtuma ilmainen, ruokaan käytettävä n. 16 €/joukkue
  • MIKSI: Tarjolla jopa 12 tähden illallinen!
  • ILMO: https://lomake.ayy.fi/mosaic/running-dinner/

5. Sitsikilpailut 25.4. Alvarin aukiolla

Wappuviikon lauantaina 25.4. on jälleen perinteisten Sitsikisojen aika! Näillä sitseillä saa päästää mielikuvituksen valloilleen ja toteuttaa villeimmätkin sitsiunelmat. Kerätkää siis kasaan hilpeä joukko innokkaita sitsaajia ja suunnitelkaa joukkueellenne sitsit teemoineen, puitteineen ja tarjoiluineen. Ideoimanne sitsit pääsette toteuttamaan Alvarin aukiolla 25.4. klo 14.00 alkaen. Arvovaltainen tuomaristo tulee valitsemaan voittajat mm. parhaan teeman, meiningin ja toteutuksen perusteella. Palkintojen jako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4.

Ilmoittakaa joukkueenne mukaan kisaan keskiviikkoon 22.4. klo 23.59 mennessä täältä: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/sitsikilpailut-25-4-2015/.

Muistakaahan, että näissä kilpailuissa tärkeintä on hyvä meininki ja se, että Alvari jää siistiin kuntoon.

6. Aaltovihreät avaa pop-up kahvilan Otaniemen ostarille – Avajaiset 7.4.

Aaltovihreät avaa Otaniemen ostarille vaalikahvilan, Cafe Äänen. Avajaisia vietetään tiistaina 7.4. klo 16 alkaen ja ovensa kahvila sulkee vaalipäivänä 19.4. Kahvilaa pyörittävät Aaltovihreiden kärkiehdokkaiden Saara Hyrkön ja Jarno Lappalaisen tukiyhdistykset.

  • Mitä: Cafe Ääni – Pop-up kahvila Otaniemen ostarilla
  • Milloin: ti 7.4. – su 19.4. Avajaiset 7.4.: Tarjoilua, paikalla ehdokkaat Saara Hyrkkö ja Jarno Lappalainen ja Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen
  • Ilmaiset lounaskahvit arkipäivisin 11:30 – 13:00
  • Päivittäin: Ajankohtaista keskustelua, teemailtoja, mielenkiintoisia puhujia
  • Kuka: Aaltovihreät kärkiehdokkaidensa Saara Hyrkön ja Jarno Lappalaisen johdolla

Tervetuloa sumpille, tutustumaan ehdokkaisiin ja tapaamaan muita huippuvaikuttajia!
Lue lisää kahvilan ohjelmasta www.aaltovihreat.fi/kahvila

Ja ehdokkaista

7. Kansainvälisty kesä- ja lyhytkursseilla

Ympäri Eurooppaa ja maailmaa järjestetään valtava määrä erilaisia kesä- ja lyhytkursseja. Opiskelijat saavat usein tukea tai alennusta kurssimaksuihin tai asumiskuluihin. Tsekkaa kurssitarjota esim. alla olevien linkkien kautta ja lähde maailmalle!

8. Lisäpaikkoja myynnissä Teekkarispeksin näytöksiin

Liput Teekkarispeksin näytöksiin 12.-13.4. ja 20.-21.4. ehtivät jo kertaalleen loppua kesken, mutta pienillä järjestelyillä saatiin vapautettua lisäpaikkoja kaikkiin näytöksiin. Mikäli siis haluat nähdä kevään spektaakkelin, suuntaa nopeasti www-lippukauppaan ja hanki lippusi niin kauan kuin niitä vielä riittää! Kunkin näytöksen lipunmyynti päättyy näytöspäivän varrella, mutta loput liput myydään teatterin ovelta alkaen tunti ennen näytöstä. Lipputilanteesta pyritään myös päivittämään tietoa Helsingin näytösten Facebook-tapahtumaan. Tervetuloa katsomaan!

Teekkarispeksin www-sivut ja lippukauppa: http://www.teekkarispeksi.fi Helsingin näytösten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/388441954657042/

Teekkarispeksin Facebook-sivu: https://www.facebook.com/teekkarispeksi

9. Mindfulness-työpajat

Huhtikuussa alkaa kaksi mindfulness-työpajaa Aallon opiskelijoille.

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Työpajoissa on viisi kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Työpajojen aikataulu:

  • ryhmä I maanantaisin 13.4-11.5. klo 9.30-11.30
  • ryhmä II maanantaisin 13.4.-11.5. klo 13-15

Työpajat pidetään osoiteessa Otakaari 1, luokka Majakka (M140). Työpajat ovat suomenkielisiä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi, https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6300082

10. Graffakoodi-koulutusilta ke 15.4. klo 18 @Rantasauna

DOT ry:n seuraavassa koulutusillassa Rantsulla kerrotaan mm. miten raytracingissa oleellisen BVH-puurakenteen saa rakennettua reaaliajassa tsiljoonien 3D-kolmioiden piirtämiseksi, ja kuinka Epicin Unreal Engine -pelimoottoria käytetään. Ilta on kaikille vapaa eikä mitään erityisiä pohjatietoja vaadita, mutta tuntemus tietokonegrafiikasta on hyödyksi. Esityksien jälkeen sauna on lämmin ja palju täynnä vettä; tilat sekä ilmaiset syötävät ja juotavat sponsoroi NVIDIA.

  • https://www.facebook.com/events/368199146708356/
  • http://dot.ayy.fi

11. Tule tekemään tulevaisuuden digitaalista Suomea!

Kaikki minusta -kilpailu kutsuu kehittämään uudenlaisia luovia ja visuaalisia tapoja esittää kansalaisiin liittyviä hallinnon rekisteritietoja. Tarkoituksenasi on suunnitella rekisteritietojen visualisointi: miten esittää lukuja, nimikkeitä ja nimiä mahdollisimman selkeästi ja visuaalisesti näyttävällä tavalla. Lopputulos voi olla innovatiivinen verkkopalvelu tai verkkosivu!

Kilpailu on rajattu kansalaisen palvelunäkymään ja siellä hänen omiin rekisteritietoihinsa. Tässä kilpailussa on kyse näiden tietojen visualisoinnista. Kansalaisen palvelunäkymän kokeiluversio beta.suomi.fi julkaistaan 2015 lopussa.

Kilpailu alkaa 1.4.2015 klo 12. Kilpailutyöt on jätettävä viimeistään 31.8.2015 klo 16.00.

Lisätietoa kilpailusta ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta kaikkiminusta.suomi.fi.

Lisätietoja:
Leena Närekangas, tuottaja, Aalto-yliopiston Media Factory, leena.narekangas@aalto.fi, p. 050 342 7114

12. Mitä sinä tekisit 100 neliöllä? -suunnitteluilta pe 10.4.

OUBSin ja Aatteen vanha studiotila Jämeräntaival 1 kellarissa on tällä hetkellä tyhjillään ja vailla käyttöä. AYY on päättänyt tehdä tilasta kertavuokrattavan tilan, jonka kunnostamisesta ja ylläpidosta OUBS ry on ottanut vastuun.

Kutsummekin kaikki tilasta kiinnostuneet viettämään yhteistä suunnittelu- ja ideointi-iltaa studiolle perjantaina 10.4. klo 18 alkaen. Nautitaan virvokkeista ja mietitään, mitä kaikkea studiossa voisi tehdä? Käytettävissä on 100 neliötä, lähes 4 metriä huonekorkeutta ja suuri osa Aatteen vanhasta tekniikasta!

Tavoitteena on saada studio käyttökuntoon syksyn tilakähmyihin mennessä joten kevään edetessä talkoovoima on tervetullutta!

Kysymyksiä studioprojektista voi esittää Facebookissa tai sähköpostitse hallitus@oubs.fi

https://www.facebook.com/events/964502790250861/

 


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *