AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan pääkäsittely hovioikeudessa alkaa 13.4.2015

Tiedote
AYY
Julkaistavissa 9.4.2015

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan pääkäsittely alkaa maanantaina 13.4.2015 Helsingin hovioikeudessa.

”On ikävää, että asiaa joudutaan edelleen ratkomaan oikeussalissa, mutta kuten käräjäoikeuskin totesi, lahjoituksiin liittyi epäselvyyksiä. Vastaavanlaista tapausta ei ole ratkottu Suomen oikeuslaitoksessa aiemmin, joten on perusteltua jatkaa asian käsittelyä.” toteaa AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm.

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan välikäden kautta perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa AYY:n ja KY-säätiön välisessä omaisuuskiistassa 28.4.2014. Käräjäoikeuden mukaan AYY:n asema oli sellainen, että sillä oli oikeus vaatia lahjoituksia pätemättömiksi, eivätkä hallintotuomioistuinten ratkaisut olleet merkityksellisiä tässä jutussa. Ratkaisu osoitti myös, että KY perusti KY-säätiön välikättä käyttäen ja lahjoituksiin liittyi salailua.  Käräjäoikeus ei kuitenkaan jakanut AYY:n näkemystä siitä, että näyttö lahjoituksiin liittyvistä epäselvyyksistä riittää tekemään ne pätemättömiksi.

 

Lisätietoja:

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi, 050 520 9420
Pääsihteeri Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

ayy.fi/omaisuuskiista

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *