AYY Viikkotiedote 16/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 16/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Mitä kuuluu kylterien muutolle? /blog/2015/04/09/tervetuloa-otaniemeen-kylterikandit-144-paivaa-muuttoon/

P.S. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä vielä tänään maanantaina 13.4. ja huomenna tiistaina 14.4. Ennakkoon voit äänestää millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä. Mukaasi tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Varsinaisena vaalipäivänä, su 19.4., voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspaikassa.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Hae AYY:n stipendiä 19.4. mennessä!
  3. #Aaltowappu on täällä – tsekkaa tapahtumat wappu.fi -sivulta
  4. AYY etsii sosiaalipoliittista asiantuntijaa
  5. Sinustako teekkarikummi kyltereille?
  6. Tule lounaskahville Cafe Ääneen
  7. ÄPY- Myyjäkoulutus 14.4. ja GAALA 2015 22.4.
  8. Aalto in the Game – Recruitment and Networking Event
  9. Vielä muutamia lippuja jäljellä Teekkarispeksin näytöksiin
  10. Kansainvälisty kesä- ja lyhytkursseilla
  11. Opiskelijoille suunnattu tapahtumapäivä Ateneumissa 15.4.
  12. Tule Urbaanin selviytymisen päivään

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 16

Viikko 17

Wappu.fi ja tiedät missä olla!

2. Hae AYY:n stipendiä 19.4. mennessä!

AYY jakaa keväisin yhteisö-, opinto- ja vaihtostipendejä, joiden tavoitteena on tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvää yhteensovittamista sekä opiskelijoiden kansainvälistymistä. Stipendien hakuaika on 16.3.2015 klo 12.00-19.4.2015 klo 23.59.

3. #Aaltowappu on täällä – tsekkaa tapahtumat wappu.fi -sivulta

Aalto-yhteisössä järjestetään valtava määrä tapahtumia v/wappua edeltävinä viikkoina. Seuraamalla sivua wappu.fi pysyt selvillä siitä, missä tapahtuu milloinkin! Tämän vuoden tapahtumat huipentuvat Kauppatorilla vappuaattona, kun on jälleen AYY:n vuoro painaa valkolakki Havis Amandan kutreille.

Jo perinteiseen tapaan AYY julistaa #AaltoWappu-kilpailun, jonka tarkoituksena on jakaa hyvän mielen wappufiiliskuvia tai –päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Julkaise siis kuvasi tai päivityksesi hashtagilla #AaltoWappu instagramissa ja/tai twitterissä ja osallistu kisaan. Kilpailuaika on ma 13.4.2015 klo 00:01 – 1.5.2015 klo 23:59. Parhaat wappufiiliskuvat ja –päivitykset palkitaan AYY:n huppareilla ja t-paidoilla. Voit osallistua kilpailuun myös lähettämällä kuvasi sähköpostitse osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi.

4. AYY etsii sosiaalipoliittista asiantuntijaa

AYY etsii sosiaalipoliittista asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 4.5.2015 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Asiantuntija toimii ylioppilaskunnan edunvalvontatehtävissä sosiaalipoliittisella sektorilla sekä kampus- ja kuntasektorilla. Lisäksi ylioppilaskunnassa toimii kaksi asiantuntijaa, joista toinen keskittyy koulutuspolitiikkaan ja toinen koulutuspolitiikkaan sekä sosiaalipolitiikkaan. Palkattavan asiantuntijan toimenkuvaan kuuluu esimerkiksi opiskelijoiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat sekä kunta- ja kaavoitusvaikuttamiseen liittyvät vastuualueet. Toimeen kuuluvat myös tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvät asiat. Tehtävä edellyttää suomenkielen taitoa.

Lue lisää ja hae 17.4. klo 12:00 mennessä. /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-sosiaalipoliittista-asiantuntijaa/

5. Sinustako teekkarikummi kyltereille?

Kun kylterit syksyllä saapuvat Otaniemeen, tarvitaan myös heidän arvolleen sopiva vastaanottokomitea. Nyt etsimmekin aktiivisia ja hyväntahtoisia teekkareita, jotka olisivat valmiit ottamaan kylterit ISOjen ja fuksikapteenin lailla huomaansa syksyllä. Jos sinulla on aikaa ja innostusta auttaa kyltereitä tutustumaan Otaniemeen syksyllä 2015, ilmoittaudu oheisen lomakkeen (https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/ilmoittaudu-kummiksi-auta-ekonomia-niemessa/) kautta. Ilmoittautuneisiin otetaan kesällä yhteyttä ja he saavat opastettavakseen joko mursuja, 2. tai 3. vuoden kylteriopiskelijoita elo-syyskuussa 2015.

6. Tule lounaskahville Cafe Ääneen

Aaltovihreät on avannut Otaniemen ostarille pop-up -vaalikahvilan. Cafe ääni tarjoilee lounaskahvit päivittäin klo 11:30-13. Kahvila on avoinna vielä tämän viikon ajan.

Kahvilassa tapahtuu:

Tervetuloa sumpille, tutustumaan ehdokkaisiin ja tapaamaan muita huippuvaikuttajia!
Lue lisää kahvilan ohjelmasta www.aaltovihreat.fi/kahvila

Kahvilaa pyörittävät Aaltovihreiden kärkiehdokkaiden Saara Hyrkön ja Jarno Lappalaisen tukiyhdistykset.

7. ÄPY- Myyjäkoulutus 14.4. ja GAALA 2015 22.4.

Äpy järjestää myyjäkoulutuksen Startup Saunalla (Betonimiehenkuja 3) tiistaina 14.4.2015 klo 18 alkaen. Tule paikalle oppimaan, miten ammattilainen myy. Timanttisten vinkkiemme ansiosta Äpyn myynti muuttuu nautinnoksi, eikä rahantuloakaan voi enää estää!  Parhaimman seuran lisäksi tarjolla on ruokaa ja juomaa. Mikäli diili on jäänyt tekemättä, on vielä mahdollisuus tehdä se paikan päällä parhaiden neuvojen kera.

Tapahtuma on avoin kaikille, joten muistathan kutsua kaikki kaverisi mukaan!
Lisätietoa: www.facebook.com/wappulehti

Vuoden 2015 Äpy julkaistaan keskiviikkona 22.4.2015 Äpy-gaalassa! Saavu Otakaari 1:n A-saliin keskiviikkona 22.4.! Gaalaa edeltävä eksklusiivinen kokkaritilaisuus Äpy-myyjille alkaa klo 17:00 A-salin edustalla ja wapun odotetuin show pärähtää käyntiin klo 18:00.

ÄPY-GAALA 2015

  • Ke 22.4.2015
  • SHOW TIME 18:00 @ A-sali, Otakaari 1
  • Myyjäkokkarit 17:00 @ A-salin edusta

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/931420570213896/

8. Aalto in the Game – Recruitment and Networking Event

Aalto in the Game is a recruiting event for students, alumni and young experts fascinated by the game industry. It will take part in two venues:

  • Game Industry Pros Take the Floor Urban Mill (Betonimiehenkuja 5E) at 12-14
  • Meet the top employers of the field Design Factory (Betonimiehenkuja  5C) at 14-17

Enjoy also the Game Demo Studio showing demos made at Aalto University at Design Factory!

More information and enrollment at:
http://www.aalto.fi/en/cooperation/career_services/meet_students/aalto_in_the_game/for_event_visitors/

9. Vielä muutamia lippuja jäljellä Teekkarispeksin näytöksiin

Vihoviimeiset lisäliput Teekkarispeksin näytöksiin 20.-21.4. hupenevat uhkaavasti, joten kannattaa toimia nopeasti, mikäli kevään spektaakkelin näkeminen kiinnostaa. Lipunmyynti www-lippukapassa päättyy kulloisenkin näytöspäivän varrella, ja loput liput myydään teatterin ovelta alkaen tuntia ennen näytöstä. Tervetuloa katsomaan!

Teekkarispeksin www-sivut ja lippukauppa: http://www.teekkarispeksi.fi Helsingin näytösten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/388441954657042/

Teekkarispeksin Facebook-sivu: https://www.facebook.com/teekkarispeksi

10. Kansainvälisty kesä- ja lyhytkursseilla

Ympäri Eurooppaa ja maailmaa järjestetään valtava määrä erilaisia kesä- ja lyhytkursseja. Opiskelijat saavat usein tukea tai alennusta kurssimaksuihin tai asumiskuluihin. Tsekkaa kurssitarjota esim. alla olevien linkkien kautta ja lähde maailmalle!

11. Opiskelijoille suunnattu tapahtumapäivä Ateneumissa 15.4.

Opiskelijat pääsevät nauttimaan kulttuurista Ateneumiin keskiviikkona 15.4. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla koko päivän ajan. Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään kymmenettä kertaa, ja ohjelmaan on panostettu enemmän kuin ikinä. Tule siis katsomaan, miltä Helsinki näytti viisi vuosikymmentä sitten samalla nauttien tämän päivän kaupunkikulttuurista musiikin tahdittamana.

12. Tule Urbaanin selviytymisen päivään

HSY:n Ilmastoinfo järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tapahtumapäivän, jossa kerrotaan sään ääri-ilmiöistä, ilmastonmuutoksesta, niiden seurauksista ja niihin varautumisesta. Tule Urbaanin selviytymisen päivään 22.4. klo 12–18 Lasipalatsin aukiolle kokemaan rajuilma, myrskytuuli ja helle – ja kuulemaan, miten niihin kannattaa varautua!

Lue tarkempi ohjelma ja lisätiedot www.urbaaniselviytyminen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *