Havis Amandan lakki matkaa Mantalle 22.4. alkaen

AYY
Tiedote
17.4.2015
Julkaistavissa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY lakittaa Havis Amandan Helsingin Kauppatorilla vappuaattona. Mantan lakki paljastetaan juhlallisin menoin keskiviikkona 22.4. WappuAallossa Otaniemessä. WappuAallosta alkaa lakin matka kohti Kauppatoria ja Mantaa.

Matkansa aikana lakki tapaa poliittisia päättäjiä, vaikuttajia, merkkihenkilöitä sekä Aalto-yliopiston alumneja, jotka kertovat lakille omia vappumuistojaan. Iltaisin lakki viettää riehakasta opiskelijaelämää Aalto-yhteisön vapunalustapahtumissa. Vappuaattona lakki saapuu Kauppatorille juhlallisesti Wappukulkueen mukana.

Lakin matka muistuttaa, että koulutuksessa on Suomen tulevaisuus. Vappua juhlivat 300 000 korkeakouluopiskelijaa toivovat päättäjiltä sellaisia tekoja, että juhlintaan on aihetta myös tulevaisuudessa. Opiskelun edellytyksiin, kuten riittävään toimeentuloon ja opiskelija-asumiseen, tulee panostaa jatkossakin.

”Vapun tapahtumat ovat opiskelijoille oiva hetki hengähtää ja rentoutua kevään opiskelukiireiden keskellä.” sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm. ”En malta odottaa spektaakkelimaista lakitusseremoniaa, joka kruunaa tämänvuotiset vappuriennot ainutlaatuisella tavalla!”

Lakin matkaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #matkallamantalle. Lakin matkaa voi seurata myös AYY:n blogin kautta. Blogissa julkaistaan päivittäin kertomus siitä, missä lakki on liikkunut ja keitä se on tavannut.

Lisätietoja:

  • Lakin päiväohjelma: AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi, 050 520 9420
  • Lakin iltaohjelma: Aalto-yhteisöjaosto Aavan Henje Kasslin, henje.kasslin@ayy.fi, 050 342 3800
  • Mantan lakitus: AYY:n kulttuurituottaja Siiri Kihlström, siiri.kihlstrom@ayy.fi, 050 520 9435

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *