AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely hovioikeudessa päättyi

TIEDOTE 20.4.2015
AYY
Julkaistavissa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely Helsingin hovioikeudessa päättyi tänään maanantaina. Viitenä käsittelypäivänä käytiin läpi valtava määrä osapuolten kirjallista todistusmateriaalia ja kuultiin 15 todistajaa.

Tänään molemmat osapuolet esittelivät loppupuheenvuorossaan oman näkemyksensä vielä kertaalleen läpikäytyjen materiaalien ja suullisten todistusten valossa.

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan välikäden kautta perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa AYY:n ja KY-säätiön välisessä omaisuuskiistassa 28.4.2014. Käräjäoikeuden mukaan AYY:n asema oli sellainen, että sillä oli oikeus vaatia lahjoituksia pätemättömiksi, eivätkä hallintotuomioistuinten ratkaisut olleet merkityksellisiä tässä jutussa. Ratkaisu osoitti myös, että KY perusti KY-säätiön välikättä käyttäen ja lahjoituksiin liittyi salailua.  Käräjäoikeus ei kuitenkaan jakanut AYY:n näkemystä siitä, että näyttö lahjoituksiin liittyvistä epäselvyyksistä riittää tekemään ne pätemättömiksi.

Hovioikeuden tuomiota omaisuuskiistasta odotetaan syksyyn mennessä.

Lisätietoja:

ayy.fi/omaisuuskiista

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *