Tervetuloa Otaniemeen: #Aaltowappu Otaniemessä

Jokaisella aaltolaisella on omanlainen wapunviettotapansa. Osalla wappu kestää vain hetkisen, toisilla taas koko viikon tai jopa yli! Ylioppilaskunnan ja erilaisten yhteisöjen järjestämät wappuriennot ovat kokemisen arvoisia, ja mitä parhain mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Otaniemen wappu pitää sisällään valtavan kirjon erilaisia tapahtumia, joiden kautta kaikki, lakin tupsupitoisuudesta riippumatta, pääsevät takuuvarmasti wapputunnelmaan.20140430_wappu-5 Mitähän Otaniemen wappu pitääkään sisällään sitten, kun alla kuvattua kattausta täydentää vielä taiteilijoiden ja kyltereiden wapputapahtumat?

Radiodiodi pitää pöhinää yllä. Radiodiodi on Otaniemen oma wappuradio, jonka wappuisat lähetykset täyttävät eetterin maanantaista 20.4. alkaen aina wappuaattoon saakka. Voit kuunnella Radiodiodia netissä tai taajuudella 103.1 MHz.

Jäynääminen on eräs tunnetuimmista teekkarikulttuuriin kuuluvista asioista. Jäynä on huumorimielessä tehty tekniikan keinoja hyödyntävä harmiton käytännön pila, jonka tarkoituksena on hauskuuttaa tekijöitään, jäynän kohteeksi joutuvaa tahoa ja suurta yleisöä. Jäynä ei saa aiheuttaa mielipahaa tai aineellista vahinkoa eikä (enää nykyisen määritelmän mukaan) kohdistua viranomaisiin. Jäynäfinaalissa esitellään vuoden parhaat jäynät, joista tuomaristo ja yleisö valitsee voittajat. Jäynäfinaali järjestetään tänä vuonna 22.4. klo 15 alkaen M-salissa.

Otaniemeläiset wappulehdet julkaistaan vuorovuosina ja niiden julkaisutapahtuma on perinteisesti aloittanut wapun karkelot. Suomen vanhin wappulehti Äpy aloitti vuonna 1948 ja julkaistaan nykyisin parittomina vuosina eli myös tänä vuonna. Lehti on tunnettu erikoisista ulkomuodoistaan, vuosien varrella on nähty mm. munanmuotoinen Ägy-Äpy sekä kännyköiden tuloa ennakoinut Räpylä-Äpy. Äpyn kanssa wappulehtien tasoa nostamaan perustettiin vuonna 1978 wappulehti Julkku, joka mulkaistaan parillisina vuosina. Julkku nostattaa Wapputunnelmaa läpi lukuvuoden, huipentaen myyjä- ja wappukokemuksen Julkun mulkaisuun Wappuna. Julkku on perinteisesti ollut olomuodoltaan lehtimäinen.

Tänä vuonna Äpy julkaistaan huikeassa gaalassa 22.4. klo 18 A-salissa. Ennen gaalaa myyjille järjestetään VIP-kokkarit, jossa on maukkaat tarjoilut ja jonne pääseminen takaa myös paikan gaalasta – perinteisesti gaala kun on tupaten täynnä innokasta wappukansaa.

Wappulehden myyjäksi lähteminen on hauska ja monen wappuun olennaisena osana kuuluva keino tienata wappurahaa, saada myyjäetuja ja levittää hyvää mieltä myös ulospäin. Äpyn myyjäksi voi ilmoittautua osoitteessa http://diilikone.apy.fi/

AYY:n yhteisöjaosto Aava ampuu Jäynäfinaalin ja Äpy-gaalan jälkeen lähtölaukauksen koko Aallon wapulle, kun WappuAallon festaritunnema täyttää Alvarin aukion Otaniemessä. Tapahtumassa on huikea bändikattaus ja Mantan lakin julkistus! WappuAalto facebookissa.

Sitsikisojen ideana on kisailla sitsaamisen jalossa lajissa. Wappua edeltävänä lauantaina 25.4. Alvarin aukio täyttyykin mitä kekseliäimmistä sitsiporukoista, jotka mittelevät enemmän tai vähemmän vakavasti himoitusta voittajan tittelistä, jonka Arvovaltainen tuomaristo tulee valitsemaan. Palkintojen jako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4. Ilmoittaudu mukaan keskiviikkoon 22.4. mennessä täällä.

Teekkarifuksien vuosi päättyy fuksipeijaisiin, joissa kiltojen joukkueet kisaava toisiaan vastaan yöjäynässä ja fuksispekseissä. Fuksispekseissä kiltojen fuksijoukkueet valmistelevat lyhyen speksin, jonka he sitten esittävät 29.4. illalla avoimessa tapahtumassa. Yöjäynän ensimmäinen osa taas pidetään jo ennen wappua, mutta viimeinen koitos on aina 29.-30.4. välisenä yönä ja sen alkupamaus kerää ihmiset kannustamaan omia kiltojaan Alvarin aukiolle. Fuksipeijaisten tulokset ratkaisevat lakkienjakojärjestyksen.

Hullu Jussi kerää Otaniemen kaveriporukat kisailemaan leikkimieliselle rastikierrokselle ympäri Otaniemeä wappuaattoa edeltävänä yönä, heti yöjäynän alkupamauksen jälkeen. Paras rasti ja paras joukkue palkitaan tässäkin kisassa! Tule pitämään rastia taikka lähde mukaan kisailemaan ilmoittamalla joukkueesi mukaan täällä.

WAPPUAATTO

Teekkarifuksien tulee ansaita lakkinsa suorittamalla vuoden aikana fuksipisteitä. Tarpeeksi pisteitä suorittaneille fukseille jaetaan teekkarilakit wappuaaton aamuna kello 8. Lakit jaetaan killoittain fuksipeijaisten osoittamassa järjestyksessä. Lakkienjaon jälkeen fuksit kantavat fuksikapteenit ja majurin Otarantaan, jossa heidät heitetään yksi kerrallaan mereen. Vaikka lakin saa haltuunsa jo aamulla niin perinteiden mukaisesti lakki painetaan päähän kuitenkin vasta keskiyöllä 20140430_wappu-27Teekkarihymnin sävelien juhlallisella säestyksellä.

Wappuriehan julistus suoritetaan wappuaattona Otaniemen Servin Mökin katolta klo 13:00. Julistuksessa kehotetaan kaikkia viettämään riehakas wappu kavereista huolta pitäen ja hyviä tapoja noudattaen.

Riehan julistuksen jälkeen siirrytään Helsingin keskustaan eri keinoin, joko kiltojen järjestämillä wappulaivoilla- ja busseilla tai eeppiset bileet takaavalla Wappubussi 102W:lla.

Tänä vuonna AYY:llä on kunnia lakittaa Havis Amandan patsas Kauppatorilla Helsingin keskustassa. Ennen lakitusta järjestetään karnevaalimainen wappukulkue Hietalahden torilta Mantalle. Kulkue järjestäytyy torille klo 15.30 alkaen ja itse lakitus tapahtuu klo 18 alkaen.

Dipolin Wappu on the place to be, kun tupsulakit painetaan päähän keskiyöllä RWBK:n säestyksellä. Tänä vuonna muun ohjelman ohella bilemeiningin takaavat Aikakone ja Jeremy Folderol. Lippuja bileisiin myydään 22.4. alkaen ja oma lippu kannattaakin ostaa ajoissa, sillä viime vuosina wappubileet on myyty loppuun. Dipoli menee kesällä remonttiin, joten Dipolin Wappu edustaa tänä vuonna viimeisiä Dipolikarkeloita hetkeen! Lue lisää http://dipolin.wappu.fi/ ja https://www.facebook.com/events/1648394185389883/

Mitä muuta? Tsekkaa wapun tapahtumakalenteri osoitteessa wappu.fi ja pysyt kärryillä siitä, missä milloinkin kannattaa olla.

Mitä parhainta wappua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *