AYY: Avointa keskustelua tasa-arvosta on käytävä

AYY
Avoin kirje Aalto-yhteisölle
29.4.2015

Sukupuolten tasa-arvo on viime päivinä puhuttanut AYY:ssa laajasti ja monipuolisesti. Keskustelu alkoi viime perjantaina, kun Lotta Aarikan julkaisi blogissaan tekstin, jossa hän käsitteli naisten tasa-arvoa Otaniemessä, erityisesti ylioppilaskunnan piirissä toimiviin wappulehtiä julkaiseviin kerhoihin peilaten.

Viime päivinä herännyt keskustelu on ollut erittäin aktiivista. Toivomme, että vuoropuhelua voidaan jatkossakin käydä rakentavasti ja asiallisesti, tosiasioihin nojautuen.

Aktiivista keskustelua tasa-arvosta ja sukupuolirooleista tulee käydä Aalto-yhteisön lisäksi muillakin yhteiskunnan alueilla. Erityisesti tekniikan ala on perinteisesti ollut hyvin miesvaltainen, mutta naisten määrä on jatkuvassa kasvussa. AYY haluaa olla omalta osaltaan edistämässä keskustelua sekä kaikkien yhdenvertaista kohtelua niin yhteisössään kuin laajemminkin.

“Nyt on tärkeintä, että pysymme rauhallisina, emmekä poteroidu. Tulemme ylioppilaskuntana keskustelemaan asiasta eri tahoilla”, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm kommentoi.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö, ja sen piirissä toimii noin 200 erilaista yhdistystä.

Lisätietoja:
AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi, 050 520 9420

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *