Viikkotiedote 20/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 20/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Vappurieha julistettiin, oli vappukulkuetta, Manta sai lakkinsa klo 18 ja toisen kerran keskiyöllä ja paljon paljon muuta. KIITOS kaikille huikeista huikeimmasta Aaltowapusta 2015!

HUOM! Helatorstaista johtuen, viikkotiedotemateriaalin DL on tällä viikolla jo KESKIVIIKKONA 13.5. klo 10:00!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2015-2016
  3. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  4. AYY siirtyy uuteen asunnonhakujärjestelmään 19.5. alkaen
  5. Join the volunteering group of AYY Development Cooperation Week 2015!
  6. Oppirahaa kansalle
  7. Hae KENKKUun toimikaudeksi 2015–2016!
  8. Osallistu TEDxOtaniemiED-tapahtumaan kotisohvalta ja tule jatkoille!
  9. Traineeksi Elisalle?
  10. Aalto Gardenissa muutama viljelypalsta vapaana
  11. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat ovat haettavissa – Uusi DL 11.5. klo 23.59
  12. Aalto Festival lähestyy – tule kokemaan kevään kiinnostavin festivaali!
  13. Testaa Sanoman Flou-sovellusta ilmaiseksi vuoden loppuun saakka
  14. KYN – koelaulut 18.5.
  15. Hitchball 4000 -liftauskilpailu 12.-14.6.
  16. Summer Opportunities abroad by AIESEC
  17. Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset 26.5.-27.5.

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 20

Viikko 21

2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2015-2016

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 26.5.2015 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2015 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

http://tinyurl.com/ayycalendar2015

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

3. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä Aallon korkeakoulujen opintoasianpäälliköille.

4. AYY siirtyy uuteen asunnonhakujärjestelmään 19.5. alkaen

AYY:n siirtyy tiistaina 19.5. käyttämään uutta Domo-asunnonhakujärjestelmää. Vanha Campus-järjestelmä ajetaan alas 15.5. torstain ja perjantain välisenä yönä, jonka jälkeen käyttäjien, hakemusten ja vuokrasopimusten viimeinen tilanne siirretään viikonlopun aikana Domo-järjestelmään.

Vanhoilta käyttäjiltä Domon käyttöönottaminen vaatii uuden salasanan tilaamisen ja omien tietojen päivittämisen. Huomatkaa, että Campus-järjestelmä käytti käyttäjätunnuksena henkilötunnuksia. Domo taas käyttää käyttäjätunnuksena sähköpostiosoitetta.

Domo-järjestelmä löytyy osoitteesta Domo.ayy.fi

Kaikissa ongelmatilanteissa ja erikoisjutuissa voi kysyä apua asumisen asiantuntija Jaakko Koivulalta (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

5. Join the volunteering group of AYY Development Cooperation Week 2015!

Are you interested in global issues, economic development, or technology cooperation between northern and southern countries? How can education foster development? What is Finland’s role in global development questions? AYY Development Cooperation Week, on last week of October 2015, would be the one for you!

As a volunteer, you will help with event planning, project organizing and networking. No prior experience is required and all that matters is your interest and passion.  Sound interesting? Please send a short description to development.cooperation@ayy.fi by May 20th, including the contents of your name + major + contact number + email address + why are you interested +your expectations. Join our team with your ideas and enthusiasm!

Our first meeting will be at May 21st (Thu.) 6:00 p.m. at AYY Office (Otakaari 11), Otaniemi Campus. Snacks & drinks will be provided. Welcome to hear more! If any questions, please contact Junhui.wang@ayy.fi (0451660598)/ briana.romero@ayy.fi (0406471852). If you cannot join the meeting but would like to be involved in the team, don’t hesitate to contact us!

6. Oppirahaa kansalle

Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta myöntävät yhteistyössä oppirahaa päräyttäville opiskelua ja oppimista edistäville projekteille. Voit hakea rahaa yksin, yhdessä tai yhdistyksenä. Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään kuukausittain, tarkoitus on että hyvä ideasi ei pääse happanemaan vaan pääset heti toteuttamisen makuun.

Toimi näin:

  1. Saa idea.
  2. Tutustu myöntökriteeristöön
  3. Hio ideaasi.
  4. Hae rahoitusta
  5. Toteuta projekti.
  6. Kerro meille, miten meni.
  7. Onnittele itseäsi ja laske proggiksesi saamia tykkäyksiä somessa.

Jos tarvitset missään edellä mainituista vaiheista apua, tai haluat pallotella ideaasi ennen hakemuksen jättämistä, ota reippaasti yhteyttä osoitteeseen kopo@ayy.fi!

Lue lisää ja hae osoitteessa: /jasenille/palvelut/rahaa-oppimisprojekteihin/

Toukokuussa jätettyihin hakemuksiin vastataan ennen kesälomia!

7.       Hae KENKKUun toimikaudeksi 2015–2016!

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta, tuttujen kesken KENKKU, koostuu ylioppilaskuntien nimeämistä vapaaehtoisista, joiden tehtäviin kuuluu SYL:n kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnossa avustaminen, kuten raportointi, hankkeiden talousseuranta ja yleinen hankkeen etenemisen seuranta.

Hae AYY:n edustajaksi KENKKUun vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan AYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaskalle 20.5.2015 mennessä osoitteeseen milla.ovaska@ayy.fi. Kuvaile hakemuksessa omaa osaamistasi ja motivaatiotasi sekä kerro, miten kehittäisit oman ylioppilaskuntasi tietämystä SYL:n kehitysyhteistyöasioista. Kerro myös mahdollisesta ulkomaanvaihdosta, harjoittelusta tai työstä, ja sen vaikutuksista toimintaan osallistumiseen. KENKKUlaiselta edellytetään sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Lisätietoja täältä.

8. Osallistu TEDxOtaniemiED-tapahtumaan kotisohvalta ja tule jatkoille!

TEDxOtaniemiED valtaa Design Factoryn 12.5.2015 klo 16:00 alkaen. Tapahtuman teema ”Designing for love of learning”, käsittelee inspiroivia aiheita tämän päivän oppimiseen ja koulutukseen liittyen. Paikat Design Factorylla ovat täynnä, mutta voit seurata tapahtumaa mukavasti kotisohvalta sillä tapahtuma näytetään livenä. Tarvitset vain tilan, näytön ja kohtuullisesti toimivan internetyhteyden. Live stream -linkin löydät verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa: http://www.tedxotaniemied.com/

Voit seurata TEDxOtaniemiED pöhinää sekä Twitterissä, Facebookissa, että Instagramissa . Sosiaalisesta mediasta saat myös tarkemmat tiedot siitä, milloin kaikille avoin TEDxOtaniemiED After Party alkaa the Cock -ravintolassa Kasarmintorilla.

9. Traineeksi Elisalle?

Vilkaise video, lukaise blogi, hae IoT-traineeksi – ja anna Elisan yllättää! Avoimet trainee paikat voi käydä tsekkaamassa täältä.

PS. Wapun jälkeen on kerättävä voimat ennen lukuvuoden viimeisiä rutistuksia. Oletko jo kokeillut miten relaaminen onnistuu Otaniemessä Elisa Olohuoneella?

10. Aalto Gardenissa muutama viljelypalsta vapaana

Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys ry vuokraa viljelypalstoja Martti Levónin puistosta, Aalto Gardenista (Ossinlammen vierestä). Muutama viljelypalsta on vielä vapaana. Toimi heti, palstat menevät nopeimmille! Lisätietoja ja hakuohjeet löydät osoitteesta http://tinyurl.com/aaltogarden.

11. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat ovat haettavissa – Uusi DL 11.5. klo 23.59

Polyteknikkojen Kuoron rahaston tarkoituksena on stipendein ja apurahoin tukea ja edistää AYY:n ja sen piirissä toimivien yhdistysten jäsenten lauluharrastusta. Polyteknikkojen Kuoron rahasto julistaa haettavaksi apurahat laulukaudelle 2014-2015.

Polyteknikkojen Kuoron rahasto on päätetty lakkauttaa ja tästä syystä kyseessä on näillä näkymin viimeinen hakukierros, jonka yhteydessä jaetaan rahaston koko jäljellä oleva pääoma.

Hakijoita pyydetään selvittämään lauluharrastuksensa sekä perustelemaan apurahan tarve. Hakemukseen on liitettävä hakijan henkilötunnus, verotuskunta, yhteystiedot ja tilinumero sekä selvitys lauluharrastuksen laulukauden syyskuu 2014 – elokuu 2015 kuluista tositteineen. Mikäli olet opiskelija, toimita kopio myös AYY:n jäsenmaksukuitista tai opiskelijakortista. Opiskelijastatus ei kuitenkaan ole välttämätön, vaan riittää, että olet jäsen AYY:n piirissä toimivassa yhdistyksessä.

Hakemukset on toimitettava sähköisesti PDF-muodossa maanantaihin 11.5.2015 klo 23.59 mennessä osoitteeseen pkr-hakemukset@polyteknikkojenkuoro.fi

12. Aalto Festival lähestyy – tule kokemaan kevään kiinnostavin festivaali!

Aalto Festival on yli 30 tapahtuman, seminaarin ja näyttelyn kokonaisuus, joka esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, vastavalmistuneiden ja akateemisten osaamista. Festivaali toteutetaan lukuisissa paikoissa ympäri Espoota ja Helsinkiä 18.–31. toukokuuta.

Tervetuloa Aalto Festivalin avajaisiin 18. toukokuuta klo 14–17 Bio Rexissä, Lasipalatsissa. Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja, valikoima Helsinki Schoolin parhaimpia valokuvia sekä pikkupurtavaa hyvässä seurassa. Ilmoittauduthan 11.5. mennessä täällä. Avajaisten jälkeen ilta jatkuu Afterpartyssa Mbarin terassilla klo 20 alkaen.

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa www.aaltofestival.fi ja klikkaa itsesi myös festivaalin Facebook-tapahtumaan. Nähdään Aalto Festivalissa!

13. Testaa Sanoman Flou-sovellusta ilmaiseksi vuoden loppuun saakka

Flou tarjoaa Suomen laajimman valikoiman lehtijuttuja sekä verkkosisältöjä ja nyt Aalto-yliopiston opiskelijat saavat poikkeuksellisesti sovelluksen käyttöönsä maksutta (norm. 12,99 €/kk) vuoden loppuun asti rekisteröitymällä palveluun asennuksen yhteydessä Aallon sähköpostiosoitteella.

Lataa nyt Flou App Storesta ja rekisteröidy palveluun @aalto.fi -päätteisellä sähköpostiosoitteellasi. Saat automaattisesti maksuttoman käyttöoikeuden palveluun vuoden loppuun asti.

Lue lisää: /blog/2015/05/07/testaa-flou-sovellusta-ilmaiseksi-vuoden-loppuun-saakka/

14. KYN koelaulut 18.5.

KYN on Suomen kuorokärkeen kuuluva naiskuoro, joka on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja tuonut kuorokentälle mm. uutta suomalaista jazzia. Ohjelmisto on monipuolista ja kuoro on tunnettu sen lauluyhtyemäisen elävästä soinnista. KYN etsii uusia innokkaita laulajia joukkoonsa!

Koelaulut järjestetään ma 18.5. n. klo 17-21 Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoululla. Ilmoittautuminen koelauluihin tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen koelaulut(a)kyn.fi. Ilmoittaudu viimeistään to 14.5. Laita otsikoksi viestille ”Koelaulut”, ja kerro vapaamuotoisesti musiikki- ja laulutaustastasi. Liitä viestiin myös yhteystietosi. Paluupostina saat lisätietoja koelaulutilaisuudesta!

Koelauluissa testataan perusmusikaalisuuttasi, kuten sävelkorvaa, rytmitajua sekä nuotinluku- ja stemmalaulutaitoa.

15. Hitchball 4000 -liftauskilpailu 12.-14.6.

Hitchball 4000 on viikonlopun mittainen seikkailu, jossa liftauskonkarit ja ensikertalaiset liftaavat pareina viikonlopun aikana Helsingistä pois ja takaisin. Voittaja on joukkue, joka on viekkaasti taktikoiden sopivassa suhteessa liftannut mahdollisimman paljon kilometrejä mahdollisimman kauas lähtöpisteestä, ja päässyt vielä ajoissa takaisinkin.

Tiimiydy vastakkaista sukupuolta edustavan henkilön kanssa ja ota askel tuntemattomaan. Seikkailuun lähdetään tänä vuonna 12.–14. kesäkuuta ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa http://www.hitchball4000.fi/registration/ . Toimi nopeasti, sillä kilpailuun mahtuu vain 45 ensimmäistä joukkuetta. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava myös joukkueen Tumblr-tili, johon toivotaan kilpailun aikana päivityksiä matkan sujumisesta. Kilpailuun osallistuminen maksaa 10 euroa per henkilö.

16. Summer Opportunities abroad by AIESEC

We at AIESEC offer you a unique alternative, maybe something you have never heard or thought about. Together with Poland, Uganda, Colombia, Greece and the Philippines we are organizing social internships, one could also describe them as volunteering abroad. If you would like to start your adventure abroad in May or June this year, you have until 15 May to apply through the following: https://docs.google.com/forms/d/1ocRFdyhsf4WCsNnIQbw-wg4X16jktYfPVHymivSDcj8/viewform

We will then get back to you as soon as possible and invite you for a meeting to help you find your dream internship and destination. We’re looking forward to hearing from you soon!

For more information contact hastam.mann@gmail.com

17. Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset 26.5.-27.5.

Kiinnostaako purjehdus? Haluatko tutustua Teekkaripurjehtijoiden toimintaan? Tule esittelypurjehdukselle! Esittelypurjehdukset ovat avoimia kaikille kerhon toiminnasta kiinnostuneille eikä esitietovaatimuksia ole – voit tulla mukaan vaikket olisi ennen ollut veneessä. Purjehdukset lähtevät Ruoholahden satamasta klo 17 aikoihin ti 26.5. ja ke 27.5. ja kestävät noin 3-4 h, jonka aikana ehditään tutustua Helsingin edustan ihastuttaviin merimaisemiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Tripin kotisivujen kautta trip.ayy.fi – Paikkoja on rajoitetusti!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *