Viikkotiedote 22/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 22/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikolla. Mukavaa toukokuun loppua kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2015-2016 DL HUOMENNA
  3. Tarkista tulosi ja palauta tarvittaessa opintotukea toukokuun loppuun mennessä!
  4. Opiskelija, hae kesäopintotuki nyt!
  5. Oppirahaa kansalle
  6. Read a story about Giant Leaper Jesse
  7. HelleAalto iskee taas Helsinkiin!
  8. Seuraa Tietoa somessa ja pysy perillä uusista työ- ja harjoittelupaikoista
  9. Aalto Festival on täällä – tule kokemaan kevään kiinnostavin festivaali!
  10. He ovat paenneet -elokuvanäytös opiskelijoille ja henkilökunnalle 27.5.
  11. Out of Sight Virtuaalisen todellisuuden taidenäyttely
  12. Nyytin teemachat opiskelun ja perheen yhteensovittamisesta 28.5.
  13. Ilmianna aaltolainen Aalto High 5 -palkinnon saajaksi
  14. Uusien professoreiden tervetuliaisluennot
  15. Teekkarisuunnistajien PoliSprint 2015

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 22

Viikko 23

2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2015-2016 DL HUOMENNA 

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 26.5.2015 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2015 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

http://tinyurl.com/ayycalendar2015

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440)

3. Tarkista tulosi ja palauta tarvittaessa opintotukea toukokuun loppuun mennessä!

Tulosi saat tarkistettua helposti esimerkiksi KELAn sähköisessä asiointipalvelussa. Jos et palauta tukea ns. vapaaehtoisesti ja se joudutaan tulonvalvonnan vuoksi perimään KELAn aloitteesta, palautuksiin lisätään 15% korotus. Kannattaa siis toimia nyt!

Lisätietoja: http://www.kela.fi/opiskelijan-omat-tulot_vapaaehtoinen-palauttaminen

4. Opiskelija, hae kesäopintotuki nyt!

Opiskelija voi saada opintotukea myös kesäajalle, jos hän suorittaa tutkintoonsa kuuluvia opintoja päätoimisesti. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen.

Hae kesätukea joko verkossa Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15).

Lisätietoja: verkossa www.kela.fi/opintotuki tai opintotuen palvelunumero 020 692 209 arkisin klo 8–18

5. Oppirahaa kansalle

Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta myöntävät yhteistyössä oppirahaa päräyttäville opiskelua ja oppimista edistäville projekteille. Voit hakea rahaa yksin, yhdessä tai yhdistyksenä. Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään kuukausittain, tarkoitus on että hyvä ideasi ei pääse happanemaan vaan pääset heti toteuttamisen makuun.

Toimi näin:

  1. Saa idea.
  2. Tutustu myöntökriteeristöön
  3. Hio ideaasi.
  4. Hae rahoitusta
  5. Toteuta projekti.
  6. Kerro meille, miten meni.
  7. Onnittele itseäsi ja laske proggiksesi saamia tykkäyksiä somessa.

Jos tarvitset missään edellä mainituista vaiheista apua, tai haluat pallotella ideaasi ennen hakemuksen jättämistä, ota reippaasti yhteyttä osoitteeseen kopo@ayy.fi!

Lue lisää ja hae osoitteessa: /jasenille/palvelut/rahaa-oppimisprojekteihin/

Toukokuussa jätettyihin hakemuksiin vastataan ennen kesälomia!

6. Read a story about Giant Leaper Jesse

How is it like to work as a Giant Leap intern at Vaisala? Jesse’s first days as a Giant Leaper in software team included lots of post-it notes, but what else? Read the story via this link !

7. HelleAalto iskee taas Helsinkiin!

Varatkaa jo päivämäärä 8.8. kalentereistanne, sillä HelleAalto saapuu jälleen elokuussa lämmittämään kesäistä Suomea. Aaltokansa ystävineen pääsee viettämään rentoa kesäpäivää Hietsussa, missä hiekka pöllyää rantalentis- ja beachtennisturnauksissa ja ulkoilmasta voi nauttia hyvän musiikin, mahtavien ihmisten ja rentojen aktiviteettien parissa. Käy klikkaamassa ”osallistun” ja pysyt kartalla! https://www.facebook.com/events/874145819331796/

8. Seuraa Tietoa somessa ja pysy perillä uusista työ- ja harjoittelupaikoista

Käy tsekkaamassa viimeisimmät uutiset ja kuulumisest meistä Facebook -sivuiltamme, tykkää meistä ja osallistu kilpailuihimme! Näin olet myös ensimmäisten joukossa kuulemassa mm harjoittelupaikoistamme, lopputyöpaikoistamme ja seuraavasta trainee -ohjelmastamme. Lisäksi Twitterissa, #Tietolife  -hashtagilla, voit serurata minkälaista on olla meillä töissä.

Blogimme löydät perspectives.tieto.com’in alta.

9. Aalto Festival on täällä – tule kokemaan kevään kiinnostavin festivaali!

Aalto Festival on yli 30 tapahtuman, seminaarin ja näyttelyn kokonaisuus, joka esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, vastavalmistuneiden ja akateemisten osaamista. Festivaali toteutetaan lukuisissa paikoissa ympäri Espoota ja Helsinkiä 18.–31. toukokuuta. Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa www.aaltofestival.fi ja klikkaa itsesi myös festivaalin Facebook-tapahtumaan. Nähdään Aalto Festivalissa!

10. He ovat paenneet -elokuvanäytös opiskelijoille ja henkilökunnalle 27.5.

Tervetuloa He ovat paenneet -elokuvanäytökseen keskiviikkona 27.5. klo 17.15 Kino Sherylissä (Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C). Näytös on suunnattu Aalto-yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille. Tulethan paikalle ajoissa – sali täytetään saapumisjärjestyksessä. Maksuton sisäänpääsy.

He ovat paenneet on road movie kahden nuoren pakomatkasta halki kesäisen Suomen. Elokuva on suomenkielinen, tekstitys englanniksi.

Tapahtuma on osa Aalto Festivalia.
Lue lisää

11. Out of Sight Virtuaalisen todellisuuden taidenäyttely

Aalto yliopiston PdP kurssin Team Espoo esittelee ylpeänä virtuaalisen todellisuuden taidegalleriaansa Rautatieaseman ja Kampin ja metroasemilla. Näyttely on käynnissä ja sitä voi ihailla vapaasti 31.5 asti. Näyttely syntyi Aallon poikkitieteellisen opiskelijaryhmän toimesta kuluneen lukuvuoden aikana. Näyttelyssä esitellään EMMAn (Espoo Museum of Modern Art) taideteoksia sekä Aallon opiskelijoiden töitä täysin uudella tavalla. Näyttely toimii lisätyn todellisuuden tekniikalla käyttäen suomalaista mobiilisovellusta nimeltään Arilyn. Lisää tietoa ja ohjeet osallistumiseen Facebookissa: https://www.facebook.com/events/777427875708795/

12. Nyytin teemachat opiskelun ja perheen yhteensovittamisesta 28.5.

Nyyti ry järjestää teemachatin torstaina 28.5. klo 18 – 20.00 ja aiheena on ”opiskelun ja perheen yhteensovittaminen”.

Chatit ovat kaikille opiskelijoille avoimia eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua. Eli jos olet juttuseuraa vailla ja ajatusten vaihto toisten kanssa kiinnostaa, niin tule ihmeessä mukaan juttelemaan aiheesta ja miksei aiheen vierestäkin 🙂 Paikalla chatissa ovat myös Nyytin työntekijät. Chatit järjestetään yhteistyössä Väestöliiton Perheaikaa.fi-palvelun kanssa, jossa myös itse chattailu tapahtuu (https://www.perheaikaa.fi/live-chat/).

Lisätietoa chattailusta löydät Nyytin nettisivuilta: https://www.nyyti.fi/nettiryhmat/.

13. Ilmianna aaltolainen Aalto High 5 -palkinnon saajaksi

Yliopiston avajaisten yhteydessä jaetaan yhteensä kuusi Aalto High 5 -palkintoa, jotka edustavat Aallon perustehtäviä: opetusta, tutkimusta, taiteellista toimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Niiden lisäksi jaetaan yhteisöllisyyden ja poikkitieteellisen toiminnan edistämispalkinnot. 

Helmikuun lopussa vietetyn High 5 -tapahtuman yhteydessä vararehtori Eero Eloranta esitteli ajatuksen palkita aaltolaisia erinomaisesta toiminnasta.

“We live for working, not work for living. Meillä on Aallossa paljon lahjakkuutta, ja minusta meidän olisi syytä palkita eteviä tekijöitä.”, Eloranta perustelee mikrofonin anastamista kesken rehtorin avauspuheen.

Elorannan ehdotuksen mukaisesti Aallossa tullaan jakamaan kuusi palkintoa, jotka ovat Aalto-yhteisön ehdotettavissa joko yksittäiselle opiskelijalle, henkilöstön edustajalle tai ryhmälle.

Kukin palkinto on 1000 euron stipendi ja kunniakirja. Voittajat julkistetaan lukuvuoden avajaisissa 1.9.2015 yhdessä Vuoden Aalto-teko -palkinnon kanssa.

Ehdota ja perustele palkittava aaltolainen pe 31.7. mennessä tämän linkin kautta:
lomake suomeksi (webropolsurvey.com)
lomake englanniksi (webropolsurvey.com)

Lisätietoja Intosta (https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Ilmianna+aaltolainen+Aalto+High+5+-palkinnon+saajaksi) tai vararehtori Eero Elorannalta (eero.eloranta@aalto.fi)

14.  Uusien professoreiden tervetuliaisluennot

Aalto-yliopisto juhlistaa vakinaistettuja professoreitaan kutsumalla kaikki uudet tenure track urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset Associate tai Full-tason professorit luennoimaan omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteiseen monialaiseen iltapäivään.

Tervetuloa kuulemaan professoreiden tervetuliaisluentoja torstaina 28.5.2015 kello 15, Open Innovation House (Otaniementie 19–21, Espoo).

Luennot ovat yleistajuisia ja englanninkielisiä. Tilaisuus on avoinna kaikille – professoreille, opiskelijoille, palveluhenkilökunnalle, tutkimus- ja opetushenkilökunnalle sekä suurelle yleisölle.

Luentojen jälkeen on avoin provostin vastaanotto.

Tervetuloa!

Lisätietoa luennoitsijoista.

http://www.aalto.fi/fi/current/events/2015-03-11-002/

15. Teekkarisuunnistajien PoliSprint 2015

Haluaisitko kokeilla suunnistusta tai oletko vanha tekijä ja kaipaat treeniä? Teekkarisuunnistajat järjestää PoliSprint-kuntosuunnistustapahtuman maanantaina 25.5. Otaniemessä. Lähdöt ovat Otarannan parkkipaikan tienoilta, ja radat kiertelevät Otaniemessä erinomaisella sprinttikartalla. Tarjolla on eripituisia ja vaikeusasteisia ratoja, jotka sopivat vaikka ensimmäiseksi suunnistuskokeiluksi! PoliSprintin karttamaksu on 5 euroa/rata tai 8 euroa/kaksi rataa.

Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa:  https://www.facebook.com/events/932389273491377/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *