Viikkotiedote 23/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 23/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Viikkotiedote jää kesälomalle! Syksyn ensimmäinen viikkotiedote ilmestyy maanantaina 24.8.2015. Aurinkoista ja ikimuistoista kesää kaikille!

  1. Kesäkuussa tapahtuu
  2. Palvelupisteillä poikkeuksellisia aukioloaikoja kesällä
  3. AYY etsii graafikkoa siviilipalvelukseen sekä järjestö- ja viestintäosaajaa
  4. AYY Events – AYY avaa Facebook-ryhmän tapahtumamarkkinoinnille!
  5. ENGin opiskelija: jaa näkemyksesi ENGin tiloista 8.6. mennessä ja voita jopo!
  6. HelleAalto iskee taas Helsinkiin!
  7. Ilmianna aaltolainen Aalto High 5 -palkinnon saajaksi
  8. Lähde toimitsijaksi Aalto-kymppiin 20.9.!
  9. Tule tekemään tulevaisuuden digitaalista Suomea!
  10. Graffathon, a computer graphics hackathon 12.6. – 14.6 @Startup Sauna

1. Kesäkuussa tapahtuu

Kesällä tapahtumia voi bongata AYY:n nettisivujen kalenterista tai pian avattavasta AYY Events facebook-ryhmästä.

2. Palvelupisteillä poikkeuksellisia aukioloaikoja kesällä

AYY:n palvelupisteet ovat osittain suljettuna kesäkuukausien, eli kesä- heinä ja elokuun aikana. Palvelupisteet Arabiassa, Töölössä ja Otaniemessä sekä asuntotoimisto Otaniemessä palvelevat kesäkaudella seuraavasti:

Arabian palvelupiste
Avoinna 1.-17.6.2015 ti-ke klo 12-15.
Suljettu 18.6.-27.7.2015
Avoinna normaalisti tiistaista 28.7. alkaen.
Aukioloajat: ma & pe 12-14 sekä ti – to 12-15

Töölön palvelupiste
Suljettu 12.6.-23.8.2015
Avoinna normaalisti 11.6.2015 asti ja 24.8.2015 alkaen
Aukioloajat: ma-to 10.30 – 14.30
Huom! 22.7.-27.8.2015 välisenä aikana toimisto on avoinna joka keskiviikko ja torstai klo 16-18.

Otaniemen palvelupiste
Suljettu 6.7.-26.7.2015
Avoinna normaalisti 3.7.2015 asti ja 27.7.2015 alkaen
Aukioloajat: ma-pe 9.00-16.00. 15.6. alkaen suljettu arkisin klo 11-12.

HUOM! Toimiston ollessa suljettu Otaniemen palvelupisteellä järjestetään päivystys joka maanantai klo 14 – 18.

AYY:n asuntotoimisto

Suljettu 6.7.-26.7.2015
Avoinna normaalisti 3.7.2015 asti ja 27.7.2015 alkaen
Aukioloajat: ma-pe 12.00-16.00.

Asuntotoimisto vastaa sähköposteihin mahdollisuuksien mukaan (osoite asuntotoimisto@ayy.fi).

3. AYY etsii graafista suunnittelijaa siviilipalvelukseen sekä järjestö- ja viestintäosaajaa

AYY hakee joukkoonsa graafista suunnittelijaa siviilipalvelukseen sekä järjestö- ja viestintäosaajaa noin 6kk:n sijaisuuteen.

Graafisen suunnittelijan palvelus voi alkaa syyskuussa 2015 tai sopimuksen mukaan. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/siviilipalvelus/

Viestintä- ja järjestöosaajan haku on auki 9.6. saakka. Työtehtävä on noin 6kk kestävä sijaisuus 1.8. alkaen tai sopimuksen mukaan. Lisätietoja: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-viestinta-ja-jarjestoosaajaa-noin-6-kuukauden-sijaisuuteen/

4. AYY Events – AYY avaa Facebook-ryhmän tapahtumamarkkinoinnille!

AYY perustaa Facebookiin ryhmän ”AYY Events”, jossa eri toimijat voivat mainostaa tapahtumiaan. Julkinen ryhmä avataan kesäkuun aikana, jonka jälkeen kuka tahansa opiskelijoistamme voi pyytää pääsyä sen jäseneksi. AYY tiedottaa ryhmän avaamisesta vielä myöhemmin. Ryhmässä voi julkaista Aallon opiskelijoille tarkoitettuja ei-kaupallisia tapahtumia. Kanavaa saavat käyttää kaikki AYY:n jäsenet ja piirissä toimivat yhdistykset. Kanava on epävirallinen ja vapaamuotoinen, eivätkä siellä julkaistut tapahtumat siirry AYY:n muihin tiedotuskanaviin.

5. ENGin opiskelija: jaa näkemyksesi ENGin tiloista 8.6. mennessä ja voita jopo!

Aalto ENGin tiloja kartoittavan kyselyn opiskelijaversio on nyt auki. Kysely on osa ENGin käynnistämää tutkimusprojektia, jossa valmistaudutaan tuleviin peruskorjauksiin K-korttelissa (/Puumiehenkorttelissa). Nyt on siis hyvä hetki vaikuttaa ENGin tilojen ja toimintojen kehitykseen! Kyselyyn voi vastata 8.6. saakka osoitteessa http://maptionnaire.com/fi/645/ Kyselyyn vastataan nimettömänä, mutta lomakkeen lopussa voit jättää yhteystietosi, jolloin osallistut Jopon arvontaan (arvo 370 €). Voit myös jättää yhteystietosi, jos olet kiinnostunut osallistumaan syksyn työpajoihin, joissa ENGin tulevaisuuden tilajärjestelyjä käsitellään lisää.

6. HelleAalto iskee taas Helsinkiin!

Varatkaa jo päivämäärä 8.8. kalentereistanne, sillä HelleAalto saapuu jälleen elokuussa lämmittämään kesäistä Suomea. Aaltokansa ystävineen pääsee viettämään rentoa kesäpäivää Hietsussa, missä hiekka pöllyää rantalentis- ja beachtennisturnauksissa ja ulkoilmasta voi nauttia hyvän musiikin, mahtavien ihmisten ja rentojen aktiviteettien parissa. Käy klikkaamassa ”osallistun” ja pysyt kartalla! https://www.facebook.com/events/874145819331796/

7. Ilmianna aaltolainen Aalto High 5 -palkinnon saajaksi 

Yliopiston avajaisten yhteydessä jaetaan yhteensä kuusi Aalto High 5 -palkintoa, jotka edustavat Aallon perustehtäviä: opetusta, tutkimusta, taiteellista toimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Niiden lisäksi jaetaan yhteisöllisyyden ja poikkitieteellisen toiminnan edistämispalkinnot. 

Helmikuun lopussa vietetyn High 5 -tapahtuman yhteydessä vararehtori Eero Eloranta esitteli ajatuksen palkita aaltolaisia erinomaisesta toiminnasta.

“We live for working, not work for living. Meillä on Aallossa paljon lahjakkuutta, ja minusta meidän olisi syytä palkita eteviä tekijöitä.”, Eloranta perustelee mikrofonin anastamista kesken rehtorin avauspuheen.

Elorannan ehdotuksen mukaisesti Aallossa tullaan jakamaan kuusi palkintoa, jotka ovat Aalto-yhteisön ehdotettavissa joko yksittäiselle opiskelijalle, henkilöstön edustajalle tai ryhmälle.

Kukin palkinto on 1000 euron stipendi ja kunniakirja. Voittajat julkistetaan lukuvuoden avajaisissa 1.9.2015 yhdessä Vuoden Aalto-teko -palkinnon kanssa.

Ehdota ja perustele palkittava aaltolainen pe 31.7. mennessä tämän linkin kautta:
lomake suomeksi (webropolsurvey.com)
lomake englanniksi (webropolsurvey.com)

Lisätietoja Intosta (https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Ilmianna+aaltolainen+Aalto+High+5+-palkinnon+saajaksi) tai vararehtori Eero Elorannalta (eero.eloranta@aalto.fi)

8. Lähde toimitsijaksi Aalto-kymppiin 20.9.!

Aalto-yliopisto rekrytoi Aalto-kymppiin sunnuntaille 20.9. vähintään 30 toimitsijaa avustamaan kisakansliassa, juomapisteellä ja maalialueen huollossa. Toimitsijat saavat juoksupaidan, evästä kisapäivänä sekä 40€ urheilutarvikelahjakortin Intersport Forumiin tai mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi puolimaratonille tai maratonille lauantaina 19.9.2014.

Lisätietoja osoitteesta: /blog/2015/05/06/lahde-toimitsijaksi-aallon-yhteiseen-juoksutapahtumaan/

9. Tule tekemään tulevaisuuden digitaalista Suomea!

Kaikki minusta -kilpailu kutsuu kehittämään uudenlaisia luovia ja visuaalisia tapoja esittää kansalaisiin liittyviä hallinnon rekisteritietoja. Tarkoituksenasi on suunnitella rekisteritietojen visualisointi: miten esittää lukuja, nimikkeitä ja nimiä mahdollisimman selkeästi ja visuaalisesti näyttävällä tavalla. Lopputulos voi olla innovatiivinen verkkopalvelu tai verkkosivu!

Kilpailu on rajattu kansalaisen palvelunäkymään ja siellä hänen omiin rekisteritietoihinsa. Tässä kilpailussa on kyse näiden tietojen visualisoinnista. Kansalaisen palvelunäkymän kokeiluversio beta.suomi.fi julkaistaan 2015 lopussa.

Kilpailutyöt on jätettävä viimeistään 31.8.2015 klo 16.00.

Lisätietoa kilpailusta ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta kaikkiminusta.suomi.fi.

10. Graffathon, a computer graphics hackathon 12.6. – 14.6 @Startup Sauna

Graffathon is a three-day computer graphics hackathon aimed for novices organized by DOT and AaltoES. Every participant will create a computer program that produces a non-interactive multimedia presentation also known as demo. The event is targeted at real beginners who have no previous graphics coding and/or demoscene experience. The demos can be done in small groups of two or three people. One can also make the demo by themselves or find a group at the event.

The program consists of helpful presentations and workshops which guide you on how to create your first demo. In addition, we teach you the basics of demoscene and democulture.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *