Tervetuloa Otaniemeen – sujuvuutta syksyn alkuun

Uusi lukuvuosi on täällä! Huraa! Uusi syksy tuo tullessaan monia muutoksia Otaniemen kampukselle. Syksyn mahtavin asia on tietysti, että kylterikandien opetus siirtyy Otaniemeen. Aloittaapa itsekin opintonsa kylterikandien muuttosyksynä! 🙂

Tilat syksyllä 2015

Konferenssikeskuksenakin tunnettu Dipoli sulkeutui peruskorjauksen ajaksi keväällä. Näin ollen Dipolissa toimineet ravintolatkin ovat poissa käytöstä, kunnes toisin ilmoitetaan.

Otakaari 1:n eli niin sanotun kanditalon remontti alkaa sen sijaan olla loppusuoralla. Kylterien uudet opetustilat avautuvat U-siipeen ja Otaniemen kampuskirjaston remontin ajan tiedonjanoisia opiskelijoita palvelee kanditalon X-siivessä toimiva oppimiskeskus beta.

KY ry:n palvelupiste ja juhlatilat löytyvät Konemiehentieltä. Lisätietoa KY:n tiloista ja kampusmuutosta kylterinäkökulmasta löytyy KY:n kampussivuilta osoitteesta http://kyweb.fi/otaniemi/etusivu/.

Syöminen

Kylterikandien muutto tuo Otaniemen lounasaikaan lisää nälkäisiä suita. Olemassa olevat ravintolat ovat pyrkineet kasvattamaan asiakaspaikkamääriään, mutta myös kokonaan uusia ravintoloita avataan.

Aivan uusia isoja ravintoloita ovat Valimo (os. Metallimiehenkuja 2) ja Tietotie 6. Osoitteessa Vuorimiehentie 5 sijaitsevasta ravintola VM5:stä sekä Otakaari 7:ssa sijaitsevasta Electrasta saa syksystä alkaen myös opiskelijahintaisia lounaita. Loppukeväällä ovensa avannut Subway® tarjoilee opiskelijahintaisen lounaan Tekniikan talossa (os. Konemiehentie 2) opiskelija- ja henkilöstöravintolan rinnalla.

Otakaari 1:n U-siipeen avataan uusi kahvila nimellä Elissa syyslukukauden alussa. Otakaari 1:n pääaulan yhteydessä sijaitseva kahvila jatkaa edelleen toimintaansa uudella nimellä Aino (ent. Elissa) ja lounasravintolana jatkaa Alvari.

Uusien lounasravintoloiden aukiolo- sekä lounasajoista tiedotetaan lähempänä avautumista. Kampusravintolasivu Intossa: https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Kampusravintolat

Lue uutinen uusista ravintoloista Intosta.

Otaniemen päiväkohtaiset ruokalistat löytyvät osoitteesta: ruokalistat.net

Joukkoliikenne

Kampista Otaniemeen pääsee kätevästi busseilla 102(T) ja 103(T). Bussit lähtevät Kampin bussiterminaalista laitureilta 41 ja 42. Aikaisemmin Elielinaukiolta liikennöineet 195 ja 194 lähtevät nykyään myös Kampista. Reitti kulkee Kauppakorkeakoulun ohi, joten Töölön kampukselta pääsee Otaniemeen superkätevästi. Arabiasta Otaniemeen ajelee vanha tuttu 506.

Joukkoliikenteen aikataulut ja reitit on helpointa tarkistaa osoitteesta reittiopas.fi

HUOM! Ensi syksynä Otaniemeen pääsee myös metrolla, kun länsimetro aloittaa liikennöintinsä elokuussa 2016. Whipej!

 

Opiskelijakortti ja lukuvuositarra

Uuden lukuvuositarran olemassa olevaan opiskelijakorttiisi voit noutaa AYY:n palvelupisteeltä. Pisteiden aukioloajat löytyvät osoitteesta ayy.fi. Tarrannoutajia palvelee arkisin klo 12-18 myös väliaikainen tarranjakopiste. Piste sijaitsee Kanditalon Learning hubissa elokuun loppuun saakka ja 1.9.-11.9. Kanditalon aulassa.

Mikäli olet uusi opiskelija, tilaa opiskelijakorttisi osoitteesta frank.fi/opiskelijakortti

 

Matkakortin opiskelijastatus

Viime vuonna HSL:n matkakorttiin päivitetty opiskelijastatus on voimassa elokuun loppuun saakka. Mikäli opiskelu jatkuu myös syksyllä, ja opiskelija haluaa saada alennuksen myös jatkossa, on hänen päivitettävä opiskelijastatuksensa. Jos henkilö ei tee asianmukaista päivitystä, veloittaa järjestelmä lipusta normaalin aikuisen hinnan 1.9. alkaen.

HSL:n väliaikainen piste päivystää  arkisin klo 12-16 Kanditalossa. Piste sijaitsee elokuun loppuun saakka Learning Hubissa ja 1.9.-4.9. Kanditalon aulassa.

 

Uutta tietojärjestelmissä

Huomasithan, että Noppa poistuu käytöstä – kurssien kotisivut löytyvät jatkossa MyCourses-ympäristöstä. Uutinen aiheesta Intossa: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18605966

Mainiota lukuvuoden alkua kaikille!

P.S. Haluatko perehtyä Otaniemeen syvällisemmin. Lukaise läpi ennen kesää julkaistu lukupaketti ja muista osallistua aktiivisesti opiskelijatoimintaan syksyn aikana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *