Viikkotiedote 35/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 35/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Viikkotiedote palaa kesäomalta! Sisällön deadline seuraaviin tiedotteisiin on tuttuun tapaan torstaisin kello 10 osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Aalto Afterparty on täällä isompana kuin koskaan aiemmin!
  3. AYY:n verkkokauppa ei tällä hetkellä toimita tuotteita
  4. Aalto Sofa Surfing
  5. Tervetuloa Otaniemeen – sujuvuutta syksyn alkuun
  6. AYY:n uudet sivut turvallisesti vesillä!
  7. Vastaa Aino-lehden rakkauskyselyyn ja voita lahjakortti kakkubuffettiin!
  8. Akateeminen Wartti kutsuu tänä vuonna 16.9.!
  9. Osallistu hyvinvointiteemaisiin työpajoihin 22.9.
  10. YTHS tiedottaa: Sähköinen hoitoaikamuistutus käyttöön lokakuun alussa
  11. Kaikki minusta –kilpailun tuomarit odottavat töitä innostuneina
  12. Liity maailman suurimpaan opiskelijajärjestöön AIESEC:iin!
  13. Suomen ensimmäinen Mini Maker Faire järjestetään 17.-18.10. Otaniemessä Aalto yliopiston kampuksella.
  14. Syyskuussa alkavat mindfulness –työpajat
  15. Tule mukaan ParaUniSportDay:hin 24.9.!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 35

Viikko 36

2. Aalto Afterparty on täällä isompana kuin koskaan aiemmin!

Koko Aallon lukuvuoden avaavan Aalto Partyn jälkeen on aika suunnata kohti Otahallia ja viikon huikeimpia bileitä! Afterpartyjen bileet luovat TEFLON BROTHERS sekä RONY REX! Lähde mukaan työntekijäksi Aalto Partyyn/Afterpartyyn: <ahref=”https://lomake.ayy.fi/aava/2015/07/21/aaltoparty/”>https://lomake.ayy.fi/aava/2015/07/21/aaltoparty/. Työntekijät saavat palkkioksi ilmaisen VIP-lipun, haalarimerkin (Aalto Party + Aalto Afterparty) sekä myöhemmin syksyllä järjestettävän kaadon!
MITÄ: Aalto Afterparty
MISSÄ: Otahalli, Otaranta 6
MILLOIN Tiistaina 1.9. ovet klo 21
MITÄ MAKSAA: 13 e (sis. narikka), haalarimerkki 3 e, lippu + merkki 15 e
LIPUNMYYNNIT: Bailataan.fi 25.8. alkaen & Aalto Party, Otaniemi 1.9.

3. AYY:n verkkokauppa ei tällä hetkellä toimita tuotteita

AYY Shop –verkkokauppa ei tällä hetkellä toimita tuotteita. AYY:n hallitus päättää verkkokaupan jatkosta elokuun aikana.

4. Aalto Sofa Surfing

Ahoy Aalto!

Aalto Sofa Surfing is a completely voluntary program where people staying in Finland can offer short-term accommodation at their homes for new international students that don’t have an apartment yet.

Aalto Sofa Surfing helps you meet and adventure with new friends around the world. It is a cheap way to learn about different exciting cultures, and at the same time brush up on your language skills or even learn a new language. By opening your home to a new friend, you will make his/her visit in Finland a lot easier and less stressful. The time your new friend will spend in your home is totally up to you: it might be just for a few nights or months. You decide!

You don’t need anything special: your enthusiasm and a spare bed or your couch is more than enough! You don’t have to be an AYY member to become a Aalto Sofa Surfing host.

Hosts: Fill in the application here:
https://lomake.ayy.fi/mosaic/aalto-sofa-surfing/

Guests: Fill in the application here:
https://lomake.ayy.fi/mosaic/aalto-sofa-surfing-guests/

5. Tervetuloa Otaniemeen – sujuvuutta syksyn alkuun

Uusi lukuvuosi on (melkein) täällä. Huraa! Uusi syksy tuo tullessaan monia muutoksia Otaniemen kampukselle. Syksyn mahtavin asia on tietysti, että kylterikandien opetus siirtyy Otaniemeen. Aloittaapa itsekin opintonsa kylterikandien muuttosyksynä! 🙂 AYY on koonnut muutaman seikan helpottamaan syksyn aloitusta toistaiseksi viimeiseen ”Tervetuloa Otaniemeen” –tiedotteeseen. Lue tiedote täältä.
Ikimuistoista lukuvuotta kaikille!

6. AYY:n uudet sivut turvallisesti vesillä!

AYY:n verkkosivut uudistuivat 18.8.2015. Uudistuksella selkiytettiin vanhoja rakenteellisesti jo hieman raskaaksi käyneitä sivuja. Samalla sivujen ulkoasu koki kasvojenkohotuksen. Sivujen sisältö pysyi kuitenkin samana – vain vanhoja kuolleita alasivuja siivottiin pois.
Sivuista ja erityisesti niiden sisällöstä voi antaa palautetta lomakkeella.
Uusien sivujen toteutuksesta vastasi Viiksimaisteri.

7. Vastaa Aino-lehden rakkauskyselyyn ja voita lahjakortti kakkubuffettiin!

Aallon ylioppilaslehti Aino on tekemässä juttua yliopisto-opiskelijoiden rakkaustarinoista syksyn ensimmäiseen lehteen, joka ilmestyy 18. syyskuuta. Auta meitä jutunteossa vastaamalla kyselyyn.
Arvomme kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken kahden hengen lahjakortin Kakkugallerian kakkubuffetiin. Ainon toimitus kiittää!

8. Akateeminen Wartti kutsuu tänä vuonna 16.9.!

Kaiva lenkkarisi esiin ja kerää joukkue kasaan! METKA sekä AYY järjestävät yhdessä 65. Akateemisen Wartin Helsingin Olympiastadionilla 16.9.2015.

Akateeminen Wartti on korkeakouluopiskelijoiden rento ja vauhdikas viestijuoksu, jossa 15 minuutin aikana joukkueet pyrkivät etenemään mahdollisimman pitkälle. Pisimmälle pinkonut henkilö tai joukkue on voittaja. Kilpailu kuitenkin järjestetään tutulla Akateemisen Wartin hengellä, eli myös hyvästä joukkuehengestä ja -ilmeestä on luvassa palkintoja. Voit siis kerätä joukkueen esimerkiksi oman kiltasi, ainejärjestösi, ammattikorkeakoulusi tai yliopistosi kaveriporukasta. Viimevuotisista Warteista poiketen tänä vuonna ohjelmassa on myös yksilösarjat sekä miehille että naisille. Uutuudet eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä tämän vuoden kisailut järjestetään Color Run -teeman mukaisesti!

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä viikolla osoitteessa: https://www.facebook.com/events/958005717576600/

9. Osallistu hyvinvointiteemaisiin työpajoihin 22.9.

AYY:n yhteystyökumppanit, Nyyti ry, Aalto-papit, Opintopsykologit ja YTHS, järjestävät hyvinvointiviikon tiistaina 22.9.2015 klo 10-14 hyvinvointiteemaisia workshopeja. Työpajat ovat tunnin mittaisia ja voit halutessasi osallistua vaikka niihin kaikkiin. Yhteen ryhmään mahtuu 30 opiskelijaa. Opintopsykologien mindfulness-työpaja on englanninkielinen, muut työpajat järjestetään suomeksi. Lue työpajojen tarkemmat kuvaukset ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: http://voihyvin.ayy.fi/?page_id=7

10. YTHS tiedottaa: Sähköinen hoitoaikamuistutus käyttöön lokakuun alussa

YTHS:n hoitoaikamuistutus ei ole tällä hetkellä käytössä. Palvelu pyritään saamaan käyttöön lokakuun alussa.
Muistathan saapua ajoissa varaamanasi aikana.
Mahdollisen esteen sattuessa peruuta aikasi osoitteessa yths.fi/ajat.
Peruuttamattoman käynnin sakkomaksu on 35 euroa.

11. Kaikki minusta –kilpailun tuomarit odottavat töitä innostuneina

Valtiovarainministeriön, Väestörekisterikeskuksen ja Aalto Media Factoryn yhteinen Kaikki minusta-kilpailu on edennyt loppusuoralle. Kilpailussa etsitään uusia ja uraauurtavia keinoja esittää henkilöön liittyviä tietoja. Kilpailutöiden jättö häämöttää elokuun lopussa, jolloin kesäkuussa julkistettu raati valitsee töistä korkeintaan kolme parasta.

Kilpailun tuomarin, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Anna Valtosen mukaan kilpailu on yhteiskunnallisesti tärkeä. Valtosen mukaan tänä päivänä kansalaiset ovat jo tottuneet saamaan tietoa visuaalisessa muodossa: siksi on tärkeää tuoda peliin jotain yllätyksellistä. “Isoissa kansallisissa hankkeissa on tavallista katsoa mallia muualta ja sitten lineaarisesti kehitellä sitä eteenpäin. Toivon nyt kuitenkin kilpailijoilta aivan uutta ajattelutapaa – jotain mitä ei vielä osattaisi tilata”, hän kertoo.

Toinen kuusihenkisestä raadista, Nordkappin luova johtaja Sami Niemeläodottaa kilpailutöitä uteliaana ja avoimin mielin. “On tärkeää saada ajatuksia ja ideoita kansalaisilta itseltään, organisaation ulkopuolelta: se tekee toiminnasta läpinäkyvämpää ja modernimpaa”, Niemelä pohtii.

Niemelän mukaan hyvässä infografiikassa on kyse journalistisesta prosessista. “Hyvä infografiikka on selkeä, se kannattelee tarinaa ja kiteyttää jotain suuremmasta kokonaisuudesta.”
Anna Valtosen mukaan hyvällä muotoilulla voi saada aikaa paljon muutakin kuin vain jakaa tietoa. “Oikeasti hyvällä designilla voi inspiroida, avata horisontteja, saada ihmisen ymmärtämään paremmin itseään ja ympäristöään.”

Kilpailutöiden jättö jatkuu elokuun 31. päivään saakka. Voittajatyön avulla markkinoidaan Kansallisessa palveluarkkitehtuuriohjelmassa rakennettavaa kansalaisen palvelunäkymää eli uudistuvaa Suomi.fi-palvelua. Tule mukaan luomaan uutta, digitaalista Suomea!

12. Liity maailman suurimpaan opiskelijajärjestöön AIESEC:iin

AIESEC Aalto on innoissaan uudesta lukuvuodesta ja etsimmekin nyt uusia jäseniä liittymään joukkoomme. AIESEC on kansainvälisesti suurin opiskelijoiden pyörittämä järjestö, joka toimii 124 maassa 86 000 jäsenen voimin. Tarjoamme nuorille mahdollisuuden kehittää taitojaan kansainvälisessä ympäristössä sekä lähtemään vapaaehtoistyöhön tai työharjoitteluun ulkomaille.

Ilmoittaudu jäsenvalintaprosessiimme oheisesta linkistä http://aiesec.fi/join/, tai tule tapaamaan meitä Aalto Partyyn 1.9. Otaniemessä ja saamaan lisätietoa, miten voit osallistua toimintaamme tai jopa lähteä ulkomaille.

13. Suomen ensimmäinen Mini Maker Faire järjestetään 17.-18.10. Otaniemessä Aalto yliopiston kampuksella.

Espoo Mini Maker Faire on tapahtuma jossa esitellään monimuotoisesti tee-se-itse -kulttuuria. Tapahtuma on innostumisen, uskaltamisen ja oppimisen, käsillätekemisen sekä osaamisen jakamisen juhla, yleisötapahtuma, joka liikkuu tieteen, taiteen ja teknologian rajapinnassa.
Kutsumme kaikkia Aallon värkkääjiä mukaan!
Voit ilmoittautua mukaan nyt heti tai viimeistään 20.9. 2015.
Tervetulleita ovat niin yhteisöt kuin yksityiset henkilöt yksin tai porukassa. Olipa bravuurisi 3d-tulostus, robotiikka, elektroniikka, radio-ohjattavat, avoin data, erilainen korjaaminen ja fiksailu, uusiutuva energia, soitinrakennus, perinnetekniikka, sormivirkkaus tai joku aivan muu – jos se on intohimoista tekemistä, se on kiinnostavaa.
Tule esittelemään tekemistäsi värkkäyspisteellä tai järjestä työpaja. Kerro yleisölle tekemisestäsi ja osaamisestasi lavalla tai pidä esitys tai performanssi. Toiveenamme on tarjota kävijöille monipuolisia tilaisuuksia nähdä, kokeilla ja oppia uusia taitoja.
Lisätietoja löydät täältä: http://espoomakerfaire.fi/kutsu-varkkaajille/

Tapahtuman järjestäjä
Tapahtuman järjestää WÄRK ry, jonka päämäärä on edistää ja vahvistaa luovuutta, kekseliäisyyttä ja monialaisia kokeiluja.
Ota yhteyttä: tapahtumatuottaja Pauliina Jalonen, 045-873 2828, pauliina.jalonen@gmail.com

14. Syyskuussa alkavat mindfulness –työpajat

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään mm. vähentävän stressiä ja parantavan keskittymiskykyä. Katso sinulle sopiva ryhmä!

  • Wake up with mindfulness: mahdollisuus tutustua mindfulness -harjoituksiin ja ylläpitää omaa harjoittelua
  • Mindfulness – ulottuvuuksia yliopistoelämään: mindfulness -taitojen soveltaminen eri tilanteisiin
  • Mindfulness stressinhallinnassa: työkaluja stressin ja ahdistuksen hallintaan

Lisätiedot työpajoista: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=1020631

15. Tule mukaan ParaUniSportDay:hin 24.9.!

Haluatko kokeilla, miltä tuntuu lentopallo pyörätuolissa? Entä miten sujuisi pallon koppaaminen silmät sidottuna?

Nyt sinulla on tähän loistava mahdollisuus korkeakouluopiskelijoille suunnatun paralajipäivän aikana. ParaUniSportDay järjestetään 24.9.2015 klo 9.00–16.00 UniSport Meilahden tiloissa, Meilahden liikuntakeskuksessa Helsingissä. Lajeina on muun muassa pyörätuolilentopallo, tarkkuuspeli boccia sekä maalipallo. Kokoa mukaasi oma järjestö, tutor- tai kaveriporukka. Tulkaa rohkeasti kokeilemaan!
Paralajien lisäksi päivän aikana on tiedossa mm. paneelikeskustelu aiheesta esteetön yliopisto. Paneelikeskusteluun osallistuu Aallon oma Esa-Pekka Mattila!
OLL ja UniSport järjestävät tapahtumapäivän yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa.
Ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *