Vastaus KY ry:n puheenjohtaja Antti Korpelaisen avoimeen kirjeeseen

Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry julkaisi eilen 6.9.2015 nettisivuillaan yhdistyksen puheenjohtaja Antti Korpelaisen avoimen kirjeen. Korpelainen vetoaa tunteikkaasti AYY:n päättäjiin, jotta nämä jättäisivät hakematta valituslupaa omaisuuskiistan hovioikeuspäätökseen korkeimmasta oikeudesta.

Hovioikeuden ratkaisusta löytyy vahva tuki AYY:n tähänastisille päätöksille tutkia lahjoitusten laillisuutta käräjä- ja hovioikeudessa. Tuomiolauselmassa todetaan kyseessä olevan oikeudellisesti erityisen epäselvä tilanne. Lisäksi yksi kolmesta hovioikeuden tuomarista jätti tuomiosta eriävän mielipiteen, jonka mukaan AYY:lle olisi palautunut noin 37 miljoonaa euroa lahjoitetusta omaisuudesta.

Toisin kuin Korpelainen kirjeessään väittää, omaisuuslahjoitusten juridinen ja moraalinen oikeutus ovat siviilioikeudessa toisiinsa sidoksissa. Tämä käy ilmi hovioikeuden tuomiossa ja tuomareiden enemmistön ja vähemmistön tulkintojen erosta. Asia ei missään nimessä ole yksiselitteinen, jonka vuoksi meidän on AYY:ssa edelleen harkittava oikeusprosessin jatkamista.

Kuten Korpelainenkin toteaa, on AYY:ssa pidettävä pää kylmänä ja tehtävä rohkea päätös. Ylioppilaskunnan tavoitteena on turvata erilaisten opiskelijakulttuurien jatkuminen ja toteutuminen yhteisössä nyt ja tulevaisuudessa. Mikäli KY-säätiö haluaa todellisuudessa osallistua tähän työhön, on AYY valmis neuvottelemaan sovinnosta.

 

Niko Ferm
AYY:n hallituksen puheenjohtaja
050 5209 420 / niko.ferm@ayy.fi

Lue hovioikeuden tuomio ja eri mieltä olevan jäsenen lausunto kokonaisuudessaan AYY:n kotisivujen materiaalipankista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *