Viikkotiedote 37/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 37/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Syksy on alkanut vauhdilla ja uudet opiskelijat ovat saapuneet kampuksille! Käykäähän siis nuorimmat tieteenharjoittajat täyttämässä uusille opiskelijoille suunnattu kysely. Vanhemmille tieteenharjoittajille on Capgeminin Young Professionals Academy –haku auki. Syksy tuo tullessaan myös paljon muuta muun muassa kehyviikon ja Lakinlaskijaiset!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Otaniemen palvelupiste suljettuna klo 11-12 7.9.2015 alkaen
  3. Uusi opiskelija – kysely juuri sinulle!
  4. Tule töihin Lakinlaskijaisiin 2015!
  5. Tutustu luontoon Otaniemessä
  6. Join the volunteering group of AYY Development Cooperation Week
  7. Capgeminin Young Professionals Academy –haku on auki!
  8. Teekkarikylän siivoustalkoot
  9. Otatarhan ajot 30.9.
  10. Kohtaamispöytä on avattu Alvariin
  11. Ilmoittautuminen Teekkarispeksin improvisaatio- ja tanssikursseille
  12. Aalto Predators Cheerleaders etsii jäseniä!
  13. Polyteknikkojen kuoron syksyn koelaulut 9.9. ja 16.9.
  14. Teekkaripurjehtijoiden infoilta ke 16.9.
  15. Tule mukaan ESN Aaltoon!
  16. AIESEC Aalto – world’s largest student run organization looking for newbies and oldies!
  17. Ehdota Vuoden Aalto-urheilijaa
  18. Lähde juoksemaan Akateeminen Wartti 16.9.
  19. Syksyn urbaanein rekrytointitapahtuma
  20. Tule tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 37

Viikko 38

2. Otaniemen palvelupiste suljettuna klo 11-12 7.9.2015 alkaen

Otaniemen palvelupiste on 7.9. alkaen joka päivä lounastunnin ajan kello 11-12 suljettu. Muuten palvelutoimisto on auki aiempaan tapaan.

3. Uusi opiskelija – kysely juuri sinulle!

Kerro fiiliksistäsi opiskelujen ja uuden elämäntilanteen alussa, ja voit samalla voittaa 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin. Myös Nyytin tuotepalkintoja jaossa!

https://my.surveypal.com/UOK2015

4. Tule töihin Lakinlaskijaisiin 2015!

Syksy lähestyy ja lakit pitää laskea jälleen. Lakinlaskijaiset 2015 järjestetään 30.9. Apollossa ja luvassa on nimekkäitä esiintyjiä, huikeita DJ:itä ja paljon muuta kivaa! Bileet tarvitsevat muutamia tekijöitä erilaisiin tehtäviin kuten lipunmyyntiin, koristeluun, ruoanlaittoon, pakukuskeiksi ja ennennäkemättömiin LL-etkoihin!

Palkkioksi työntekijät saavat ilmaisen sisäänpääsyn bileisiin, haalarimerkin sekä tänä vuonna työntekijäjatkojen tilalla järjestettävään työntekijäsillikseen 1.10 sekä huikeaan työntekijäkaatoon perjantaina 9.10.! Lisäksi hommissa olleet saavat kiinnityksen himoittuun vaaleanpunaiseen nyöriin, jonka saamiseksi edellytetään kaksi työkertaa jossain kolmessa suuressa bileessä (Gravitaatio, Wappu, Lakinlaskijaiset). Fukseille on myös luvassa työpisteitä!

Ilmottautuminen aukeaa 8.9. klo 12.00 osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/jtmk/toihin-lakinlaskijaisiin-2015/

5. Tutustu luontoon Otaniemessä!

Stressiä? Liikunnan kaipuuta? Miten luonto voisi olla tässä apuna? Miten voisit syventää itsetuntemustasi ja lisätä hyvinvointiasi? Tule ja tutustu Otaniemen lähiympäristöön ja sen parantaviin vaikutuksiin hyvinvointi-iltojen merkeissä. YTHS, Unisport, AYY, Teekkarisuunnistajat, Aallon opintopsykologit ja Metsähallitus tarjoavat syksyllä opiskelijoille kaksi hyvinvointi-iltaa.

Facebook: https://www.facebook.com/events/465321776984089/

6. Join the volunteering group of AYY Development Cooperation Week 2015

Our next meeting will be held on September 9th at 6:30 p.m. in Otaniemi Campus. Otakaari 11, AYY building. Access through 2nd floor.

Are you interested in global issues and technology cooperation between northern and southern countries? How can education foster development? What is Finland’s role in global development questions? The aim of the week is to raise the awareness of global responsibility in Finland and mutual cooperation with developing countries. The week is financed by the Ministry of Foreign Affairs and it takes places in most of the Finnish student unions.

As a volunteer, you will help with event planning, project organizing and networking. No prior experience is required and all that matters is your interest and passion. Sound interesting? Lunch vouchers are provided at student cafeteria restaurants for volunteers during the Dev-Co week and possibly other benefits! Dev-Co week happens last week of October 2015. Join our team with your ideas and enthusiasm!

Please send a short description to development.cooperation@ayy.fi including the contents of your name + major + contact number + email address + why are you interested +your expectations.

If any questions, please contact Dev-Co coordinators Junhui.wang@ayy.fi (0451660598)/ orbriana.romero@ayy.fi (0406471852)

7. Capgeminin Young Professionals Academy –haku on auki!

Capgemini on maailman johtavia konsultointi-, teknologia- ja ulkoistuspalveluja tarjoavia yrityksiä. Meillä on lähes 178 000 työntekijää yli 40 maassa, ja heistä yli 1600 tekee töitä suomalaisille asiakkaille.

Autamme asiakkaitamme menestymään suunnittelemalla ja integroimalla teknisiä ratkaisuja heidän liiketoimintansa tueksi. Tarjoamme sovellusten ja infrastruktuurin hallinta-, kehitys- ja käyttöpalveluja sekä liiketoimintaprosessien ulkoistusta. Voimme myös ottaa asiakkaan tietojärjestelmäresurssit kokonaan hoitaaksemme.

Haemme vastavalmistuneita teknisen ja kaupallisen alan opiskelijoita Young Professionals Academy (YPA) -ohjelmaamme 2 kertaa vuodessa. Ohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden aloittaa ura IT-konsulttina vakituisessa työpaikassa. Puolen vuoden mittaisen perehdytysjakson aikana työskentelet asiakasprojekteissa kokeneen mentorin tukemana, syvennät teknologiaosaamistasi ja opit konsultoinnin perusteet. Seuraava haku Capgemini Young Professionals Academy- ohjelmaan on käynnissä 31.8.-20.9.2015.

Lue lisää ja liity tiimiin osoitteessa http://www.capgeminiypa.fi/

Tykkää meistä Facebookissa: https://www.facebook.com/#!/CapgeminiFinlandCareers

8. Teekkarikylän siivoustalkoot

Kesän ja orientaatioviikon touhukkaat tapahtumat ovat jättäneet jälkensä Teekkarikylään, ja nyt on aika laittaa se taas kuntoon. Tule mukaan talkoisiin torstaina 10.9. Kyläsenaatti tarjoaa siivousvälineet. Tapaamme Puuterasilla Smökin edustalla klo 17:00. Samalta paikalta löydät siivousvälineet, jos liityt seuraamme myöhemmin. Talkoiden jälkeen voit nauttia saunasta, paljusta ja iltapalasta Tietosaunalla (Otaranta 8) klo 20 eteenpäin.

Mahdollisia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen jtmk@list.ayy.fi

9. Otatarhan ajot 30.9.

Vauhdin hurmaa ja yhdessä tekemisen meininkiä!

Lakinlaskijaispäivänä 30.9. järjestetään Otatarhan ajot, kilpailu, jota et halua missata!

Suunnittele, väsää, rakenna, haasta itsesi ja muut, innostu. Kaikkea tätä on tarjolla, sillä nyt sinulla ja kaveriporukallasi on oivallinen tilaisuus osallistua formulamaiseen kisaan itsetehdyllä, ei-moottoroidulla ajoneuvolla. Parhaat joukkueet palkitaan ja valmistautuminen kilpailuun starttaa NYT! Pisteitä kukin ryhmä saa sekä ajoneuvon nopeudesta ja tyylikkyydestä, että tiimin meiningistä.

Vaikka et osallistuisikaan itse kilpailuun, saavu silti paikalle, nimittäin koko Alvarin aukio täyttyy kisahumusta ja hyvästä menosta 30.9.! Paikalla Jäynä sekä Julkku.
Varsinaisten ajojen lisäksi muita aktiviteetteja ovat muun muassa neppisautokisailu, kolmipyörärata-ajo, hanhenmetsästys, minikroketti sekä köydenveto.
Viime vuoden ajojen meininkiä voi fiilistellä oheiselta OUBSin kuvaamalta videolta:

https://www.youtube.com/watch?v=7-Buz9uAMSU

Voit haastaa toisen porukan köydenvetoon oheisen linkin kautta. Kisata saa myös ilman ennakkohaastamista paikan päällä, mutta haastamalla etukäteen toimitetaan haastetulle taholle haasteesta ilmoitus.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/otatarhan-ajot-koydenveto/

Joukkueiden ilmoittautuminen osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/otatarhanajot2015/

Ilmoittautuminen päättyy 27.9. klo 23.45.

Muista myös illalla järjestettävät Lakinlaskijaiset!
Menossa mukana TEK!

Tsekkaa tapahtuman viralliset sivut osoitteessa http://otatarhanajot.ayy.fi/

10. Kohtaamispöytä on avattu Alvariin

Lounasseuraa vailla olevat voivat nyt suunnata ravintola Alvarissa (Otakaari 1) sijaitsevaan Kohtaamispöytään. Kerrankin voit istua tuntemattoman viereen lounaalle ja aloittaa juttelun ilman että ihmiset ihmettelevät suomalaiselle epätyypillistä käytöstäsi! Pöydän tunnistat sinisestä pöytäliinasta sekä puheenaiheita arpovista noppakuutioista.

Mikäli haluat olla mukana konseptin jatkokehityksessä tai avata Kohtaamispöydän omaan suosikkiravintolaasi, liity FB-ryhmäämme https://www.facebook.com/groups/1555425154738205/ tai lähetä sähköpostia osoitteeseen heikki.j.pulkkinen (at) gmail.com.

Projektin on mahdollistanut TTER.

11. Ilmoittautuminen Teekkarispeksin improvisaatio- ja tanssikursseille

Syksy on ihan nurkan takana, ja täten myös Teekkarispeksin impro- ja tanssikurssit ovat taas täällä. Tule sinäkin haastamaan itsesi uusilla tanssityyleillä tai heittäytymällä impron syövereihin! Ilmoittautuminen alkeisimpro- sekä tanssikursseille alkaa keskiviikkona 9.9. klo 12 Kanditalon (päärakennus) ala-aulassa. Jatkoimprokursseille ilmoittaudutaan keskiviikkona 9.9. klo 19:00 JMT1:n aulassa.

IMPROkursseja järjestetään Otaniemessä viikkojen 38-49 aikana maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, ja kaikille ryhmille järjestetään kahdeksan kolmen tunnin harjoituskertaa. Ohjaajana kursseilla toimii Aki Haikonen, ensi kevään produktion, Teekkarispeksi 2016:n, ohjaaja. Improvisaatiokurssit maksavat Teekkarispeksi ry:n jäsenille 45 euroa ja muille 50 euroa.

TANSSIkurssit järjestetään Otaniemessä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin alkaen viikolla 38. Tunteja järjestetään yhteensä 12 viikolla. Tanssikurssit maksavat Teekkarispeksi ry:n jäsenille 35 euroa ja muille 40 euroa koko syksyltä.

Lisätietoa kursseista ja käytännön järjestelyistä osoitteesta http://teekkarispeksi.fi/speksi/tapahtumat/improvisaatio-tanssikurssien-ilmoittautuminen

12. Aalto Predators Cheerleaders etsii jäseniä!

Kyllä, luit oikein! Etsimme joukkoomme cheerleadereitä, ikään, kokoon, sukupuoleen tai taitoihin katsomatta. Tarkoitus on pitää hauskaa, oppia uutta tai verestää vanhaa!
Etsimme innostuneita henkilöitä harjoittelemaan oman tasonsa mukaan kilpa-cheerleadingiä eli tekemään stuntteja ja pyramideja. Joukkueen laajentuessa, laajennamme myös harjoituksia ja esiintymisiä akrobatiaan, huutoihin ja tanssiin.

Tämä ei ole mitään hölyn-pölyn huiskun heiluttelua, vaan todellista urheilua! Jos et tiedä mitä kilpa-cheerleading on, niin katso Suomen maajoukkueen MM-kisasuoritus, btw he saivat pronssia: https://youtu.be/g5rWcFpWifA

Ilmoittaudu maililistalle nyt, niin kuulet milloin harjoitukset alkavat! Ilmoittautuminen ei ole sitovaa, eli jos vähääkään kiinnostaa, niin kannattaa liittyä: http://predators.fi/ilmomasiina/signup/18

Oletko harrastanut cheerleadingiä aiemmin? Haluatko auttaa joukkueen muodostamisessa? Ota yhteyttä heti, tarvitsemme kaiken avun!

Lisätietoja cheerleading joukkueen kapteenilta, Reeta Ojalalta (reeta.ojala@aalto.fi)

13. Polyteknikkojen kuoron syksyn koelaulut 9.9. ja 16.9.

Polyteknikkojen Kuoron syksyn koelaulut järjestetään seuraavina ajankohtina:

keskiviikko 9.9.2015 klo 17.00 TUAS-talolla
keskiviikko 16.9.2015 klo 17.00 TUAS-talolla

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
tuomo.koskela@aalto.fi
http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/kuoron-esittely/koelaulut/

14. Teekkaripurjehtijoiden infoilta ke 16.9

Kiinnostaako sinua raikas meri-ilma ja purjehtimisen jalot taidot? Haluatko oppia lukemaan merikarttaa ja tunnistamaan Helsingin edustan pahimmat karikot? Haluatko retkeillä Suomen kauniissa saaristossa rennossa ja hyvässä seurassa, etsien tunnelmallisimpia nuotiopaikkoja ja kauneimpia auringonlaskuja? Viihdytkö kevätauringossa rapsuttelemassa veneenkylkeä?

Olitpa sitten jo kokeneempi merikarhu tai kuivalla viihtyvä maakrapu, tule keskiviikkona Ruoholahden satamaan (Tammasaarenaukio) tutustumaan Teekkaripurjehtijoiden (Trip) veneisiin ja aktiiveihin. Samassa yhteydessä järjestämme kerholle tänä kesänä hankitun Delphia 28 matkapurjeveneen kastajaiset. Tietoa veneistä ja tarkemmat ohjeet satamaan saapumiseen löydät kotisivuiltamme

Veneiden esittelyn ja kastajaisten jälkeen siirrymme Ossin Linnaan, Otaniemeen (Otakaari 18) kuulemaan Teekkaripurjehtijoiden toiminnasta ja vuoden aikana järjestettävistä eri aktiviteeteista! Infoa luvassa ainakin purjehduksista, veneenhuoltoilloista, kurssitarjonnasta sekä saunailloista. Tarjolla on ruokaa, juomaa ja kuuma sauna eikä lysti maksa yhtikäs mitään! Katso myös tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1017192448345808/

15. Tule mukaan ESN Aaltoon!

ESN Aalto on osa Euroopan laajuista Erasmus Student Networkia. Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä mukaan jäsentemme ryhmään, joka auttaa tapahtumiemme järjestämisessä ja muissa pienemmissä tehtävissä. Järjestämme jäsenillemme myös omia tapahtumia ja jäsenenä sinulla on mahdollisuus päästä mukaan ESN Finlandin tapahtumiin. Jäsenemme koostuvat suomalaisista opiskelijoista, kansainvälisistä maisteriopiskelijoista ja vaihto-opiskelijoista.

Pääset mukaan toimintaamme tulemalle kokoukseemme. Liity Facebook-ryhmäämme, jossa kokouksista ilmoitetaan noin viikkoa aikaisemmin ja löydät lisätietoa tapahtumistamme. Järjestämme rekrytointitapahtuman 10.9 klo 18 JMT 5a:n olohuoneessa, missä kerromme lisää toiminnastamme ja jäseneksi liittymisestä. Meihin voi olla yhteydessä myös sähköpostitse (contact@esnaalto.org). Lisää tietoa löytyy nettisivuiltamme: http://esnaalto.org/

16. AIESEC Aalto – world’s largest student run organization looking for newbies and oldies!

Recruitment at the Aalto Party was a huge success but we still want more students and all the talent we can get! We are an international organization with 86000 members. By providing exchange opportunities to students we are able to generate new talent and develop skills in youth. Interested? Fill in your details here for Youth Talent!

17. Ehdota Vuoden Aalto-urheilijaa

Hei aaltolainen, nyt voi ehdottaa opiskelijaa, joka ansaitsisi mielestäsi tulla palkituksi Vuoden Aalto-urheilijaksi 2015. Kriteereinä valinnalle ovat urheilusaavutukset kansallisella tai kansainvälisellä tasolla, opintomenestys sekä rehti ja reilu osallistuminen yhteisöön.

Muista siis perustella ehdotuksesi huolella! Lomake sulkeutuu 9.9. klo 23:59. Palkinto luovutetaan Aalto-kympissä 20.9.

Anna ehdotuksesi täällä: http://bit.ly/1JVRETI

18. Lähde juoksemaan Akateeminen Wartti 16.9.

Kaiva lenkkarisi esiin ja kerää joukkue kasaan! METKA sekä AYY järjestävät yhdessä 65. Akateemisen Wartin Helsingin Olympiastadionilla 16.9.2015 MetroSport-tapahtuman yhteydessä.

Akateeminen Wartti on korkeakouluopiskelijoiden rento ja vauhdikas viestijuoksu, jossa 15 minuutin aikana joukkueet pyrkivät etenemään mahdollisimman pitkälle. Pisimmälle pinkonut henkilö tai joukkue on voittaja. Kilpailu kuitenkin järjestetään tutulla Akateemisen Wartin hengellä, eli myös hyvästä joukkuehengestä ja -ilmeestä on luvassa palkintoja. Voit siis kerätä joukkueen esimerkiksi oman kiltasi, ainejärjestösi, ammattikorkeakoulusi tai yliopistosi kaveriporukasta. Viimevuotisista Warteista poiketen tänä vuonna ohjelmassa on myös yksilösarjat sekä miehille että naisille. Uutuudet eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä tämän vuoden kisailut järjestetään Color Run -teeman mukaisesti!

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä viikolla osoitteessa https://www.facebook.com/events/958005717576600/

Tapahtuman järjestämiseen tarvitaan myös vapaaehtoisia avustajia mm. ilmoittautumiseen ja värijauheen heittämiseen. Vapaaehtoiset saavat hulppeat Metrosport-paidat, ilmaisen lounaan ja kahvia sekä illallisen.
Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi osoitteessa http://bit.ly/1V7tebT.

19. Syksyn urbaanein rekrytointitapahtuma

Tänä syksynä työnhaku on katu-uskottavaa! Barona löysää kravattia ja toivottaa tervetulleeksi StreetRekry –tapahtumaan 17.9. Helsingin Kansalaistorille sekä Sanomatalon Mediatorille. Luvassa klo 16.30-20.30 avoimia työpaikkoja, Työnhaun Speed Date –tilaisuuksia, live-musiikkia, somettajia, katuliitutaidetta, kilpailuja ja paljon muuta! Tahdomme kutsua myös Aalto Yliopiston jengin mukaan!

Ilmoittaudu mukaan Facebookissa: https://www.facebook.com/events/432796760245873/
Tutustu Baronaan: https://instagram.com/baronarecruiters/?hl=en ja www.barona.fi

20. Tule tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle!

Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee aikuisen, jolla on aikaa olla läsnä ja halua kuunnella. Olisitko sinä etsimämme luotettava aikuinen?
Tule lapsen tai nuoren vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi!

Vapaaehtoisena lastensuojelun tukihenkilönä voit olla tukemassa lasta tai nuorta huomiota ja aikaasi antamalla. Tukihenkilö on aikuinen, joka kuuntelee, kannustaa ja tapaa lasta tai nuorta muutaman kerran kuussa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä, vaikkapa luistellen tai kirjastoon tutustuen. EHJÄ ry etsii nyt tukihenkilöitä Espoon alueelle.

Tukihenkilöiksi voivat hakea aikuiset, joilla on oma elämä kunnossa ja mahdollisuus sitoutua toimintaan. Saat koulutuksen tehtävään ja sinua tuetaan toiminnassa. Seuraava koulutus alkaa syyskuun loppupuolella, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi!

tiina.tuomala@ehja.fi / p. 045 125 6201

Katso myös:
https://www.facebook.com/ehjatukihenkilotoiminta
http://www.ehja.fi/fi-vapaaehtoiseksi.html

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *