Viikkotiedote 38/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 38/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Vaalit tulevat! AYY:n edustajistovaalit pidetään 3.-4.11.2015 ja ehdokasasettelu on auki syyskuussa. Lisätietoja vaaleista kannattaa käydä lukemassa vaalisivuilta /vaalit/. Vaaleja odotellessa voi aloittaa esimerkiksi uuden harrastuksen tai petrata vanhoja taitoja, sillä useat yhdistykset esittelevät toimintaansa ja etsivät riveihinsä uusia jäseniä.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n edustajistovaalit tulevat – asetu ehdolle ke 30.9. mennessä
  3. OUBS infoilta studiolla ke 16.9.
  4. Humans vs Zombies Otaniemi 24.-27.9., signup open!
  5. Dominanten koelaulut: mukaan kuoroelämän huipulle – aallon harjalle?
  6. Dominanten Suuret Lauluyhtyeiltamat
  7. Interested in consulting? Join AMCA!
  8. Karateseura Honbun peruskurssi
  9. Taekwon-Don alkeiskurssi alkaa 16.9.
  10. Polyteknikkojen Ilmailukerhon purjelennon esittelykurssi
  11. Aalto Predators Cheerleaders etsii jäseniä!
  12. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  13. Aalto-papit tiedottavat: Riparin kertausharjoitukset ja yhteystiedot
  14. Tule mukaan ParaUniSportDay:hin 24.9.!
  15. Opiskelijoiden SM-kisoja syksyllä 2015
  16. Lähde juoksemaan Akateeminen Wartti 16.9.
  17. Aalto Complex Systems Society meeting: HCI & reinforcement learning
  18. Osallistu hyvinvointiteemaisiin työpajoihin 22.9.
  19. Mindfulness stressinhallinnassa

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 38

Viikko 39

2. AYY:n edustajistovaalit tulevat – asetu ehdolle ke 30.9. mennessä


AYY:n jäsenillä on tänä syksynä jälleen mahdollisuus asettua ehdolle ja äänestää edustajiston kokoonpanosta. Edustajistovaaleissa valitaan AYY:n 45-henkinen edustajisto seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Edustajisto käyttää AYY:n ylintä päätösvaltaa ja päättää muun muassa sinun jäsenmaksustasi ja ylioppilaskunnan säännöistä. Edustajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Vaalien ehdokasasettelu päättyy keskiviikkona 30.9. klo 12:00. Kerää listasi ja lähde mukaan! Lisätietoa ehdolle asettumisesta täältä: /vaalit/ehdokkaalle/

AYY:n edustajistovaalit järjestetään 3.-4.11.2015 ja ennakkoon voi äänestää ma 26.10 – ma 2.11. Lisätietoa vaaleista löytyy osoitteesta ayy.fi/vaalit ja edustajiston pöytäkirjoja ja esityslistoja voit lukea osoitteesta inside.ayy.fi.

3. OUBS infoilta studiolla ke 16.9.

Kiinnostaako sinua videokuvaus, valaisu, äänitys, tekniikan kanssa näpertely, toimittajana toimiminen tai käsikirjoittaminen? Näitä kaikkia pääset tekemään OUBSissa! Keskiviikkona 16.9. klo 18 alkaen pääset tutustumaan OUBSin juuri rempattuun studioon ja kuulemaan lisää OUBSin toiminnasta.

OUBS ry on yhdistys jonka tarkoituksena on yhdistää sähköisestä mediasta kiinnostuneita Aalto-yliopiston opiskelijoita ja edistää sähköisen median tuntemusta yliopiston piirissä. OUBS ry jatkaa siitä mihin edesmennyt Otaniemi Underground Broadcasting System jäi.

Tervetuloa kuulemaan lisää ja tutusumaan studioon osoitteeseen Jämeräntaival 1 A 50!

Vaikka et pääsisikään paikalle, liity OUBSin FB-ryhmään ja tsekkaa OUBSin tuotantoa Youtubesta!

FB-tapahtuma

4. Humans vs Zombies Otaniemi 24.-27.9., signup open!

The signup for the Humans vs Zombies game is now open! Link to the signup.
More information can be found behind the link and from the Facebook-event.

5. Dominanten koelaulut: mukaan kuoroelämän huipulle – aallon harjalle?

Dominante etsii uusia laulajia taitavaan joukkoonsa. Jos nautit laulamisesta a cappella ja orkestereiden kanssa, haluat kehittyä osana yhteisöä ja kaipaat ennenkokemattomia konsertteja ympäri maailman, tutustu Dominanteen avoimissa harjoituksissa ma 14.9. klo 18 (TuAS-talo, Otaniementie 17).

Tervetuloa pääsykokeisiin ti 15.9. tai ke 23.9. klo 16–21 (TuAS-talo)! Pääsykoeajan voi varata kaikkien fuksien äidiltä, Lotta Lundellilta (044 374 3800 tai lotta.lundell(at)aalto.fi). Varaudu laulamaan säestyksetön laulu. Lisäksi testataan mm. äänialaa ja nuotinlukutaitoa.

Dominante on Aalto-yliopiston sekakuoro, joka kuuluu Suomen tasokkaimpiin kuoroihin. Ohjelmistossa on niin modernia suomalaista musiikkia, vanhoja kuoroklassikoita kuin orkesteriteoksiakin. Kaikkeen, mitä Dominante tekee, suhtaudutaan intohimoisesti laadusta tinkimättä ja teekkarihuumorilla maustettuna.

6. Dominanten Suuret Lauluyhtyeiltamat

Perjantaina, syyskuun 18. päivänä järjestetään Musiikkitalossa lauluyhtyeiltamat, joissa todistetaan uusien, nykyisten, menneiden, tulevien ja esihistoriallisten lauluyhtyeiden ylösnousemusta. Lavalle nousee dominantelaisia lauluyhtyeitä 40 vuoden ajalta.

Iltamissa on koko ilta aikaa, ja jokainen lauluyhtye pääsee muistelemaan parastaan kahden kappaleen verran. Yhtyemaratonin jälkeen äänestetään kolme esiintyjää sekä jokeri Dominanten marraskuisiin Suurvuosijuhliin, joissa mitataan yhtyeiden lopullinen paremmuus.

Suuret lauluyhtyeiltamat
pe 18.9. klo 18
Musiikkitalon ravintola
Liput 10 € (sis. juoman) ovelta

7. Interested in consulting? Join AMCA!

The Fall 2015 application period of Aalto Management Consulting Association is now open! Fill in the form before September 30 in order to apply for AMCA membership. And like us on Facebook.

The Aalto Management Consulting Association (AMCA) aims at smoothening the transition of our members from being talented Aalto Students to professional Management Consultants. Through case solving sessions and member-exclusive events with partnering top consulting companies, AMCA provides an excellent platform for getting the skills and knowledge you need for working in the field of management consulting.

If you have any questions, please do not hesitate to contact us at amcaemail@gmail.com

8. Karateseura Honbun peruskurssi

Karate, kickboxing, muay thai, BJJ vai itsepuolustus? Valitse kaikki, valitse Honbu!

Karateseura Honbun treeneissä yhdistellään montaa kamppailulajia ja tyylisuuntaa. Tavoitteena on, että treenaaja kasvaa sekä fyysisesti että henkisesti hyväksi kamppailijaksi.

Peruskurssimme alkaa maanantaina 14.9. klo 19 Unidojolla, joka on yliopiston kamppailuseurojen kotisali Töölössä (Pohjoinen Hesperiankatu 25). Mukaan pääset ilmestymällä peruskurssin treeneihin syyskuun aikana. Alussa varusteiksi riittävät verryttelyhousut ja t-paita.
www.honbu.fi/peruskurssi

9. Taekwon-Don alkeiskurssi alkaa 16.9.

Espoon TKD-seuralla alkaa Taekwon-Don alkeiskurssi Tapiolan Tuulimäessä keskiviikkona 16.9.2015 klo 17:30. Kurssin harjoitukset pidetään aina keskiviikkoisin klo 17:30-19:00. Alkeiskurssi kestää syyslukukauden ajan ja sen hinta on 60 euroa. Ensimmäiset kaksi harjoituskertaa saa käydä kokeilemassa ilman maksuvelvoitteita.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://teamespoo.com

Tule mukaan monipuolisen lajin pariin!

10. Polyteknikkojen Ilmailukerhon purjelennon esittelykurssi

Purjelennon esittelykurssilla pääset purjelentokoneen kyytiin. Kurssiin kuuluu oppitunti, jossa käydään läpi purjelennon perusteet ja käytännön asioita lentopäivää varten. Teorian jälkeen pääset heti tositoimiin: lentämään kaksipaikkaisella koulukoneella huikeissa syysmaisemissa. Halutessasi pääset myös ohjaamaan konetta opettajan opastuksessa.

Esittelylentoja on sään salliessa tarjolla syyskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna (19.-20.9. sekä 26.- 27.9.). Lentopäivä alkaa klo 10 Räyskälän lentokeskuksessa ja kurssiin kannattaa varata koko päivä. Kimppakyydeistä sovitaan teoriatilaisuuksissa.

Teoriatilaisuudet järjestetään pe 18.9. ja to 24.9. klo 17 alkaen paikkana Maarintalon yhdistystila (Sähkömiehentie 3, 2. kerros). Voit varmistaa paikkasi ilmoittautumalla etukäteen sähköpostilla purjelento@pik.fi. Lisätietoja sähköpostilla ja kerhon nettisivuilla.

Hinta: 140€
Sisältää loppuvuoden jäsenmaksun, teoriakoulutuksen ja kaksi lentoa opettajan kanssa.

11. Aalto Predators Cheerleaders etsii jäseniä!

Kyllä, luit oikein! Etsimme joukkoomme cheerleadereitä, ikään, kokoon, sukupuoleen tai taitoihin katsomatta. Tarkoitus on pitää hauskaa, oppia uutta tai verestää vanhaa!

Etsimme innostuneita henkilöitä harjoittelemaan oman tasonsa mukaan kilpa-cheerleadingiä eli tekemään stuntteja ja pyramideja. Joukkueen laajentuessa, laajennamme myös harjoituksia ja esiintymisiä akrobatiaan, huutoihin ja tanssiin.

Tämä ei ole mitään hölyn-pölyn huiskun heiluttelua, vaan todellista urheilua! Jos et tiedä mitä kilpa-cheerleading on, niin katso Suomen maajoukkueen MM-kisasuoritus, btw he saivat pronssia: https://youtu.be/g5rWcFpWifA

Ilmoittaudu maililistalle nyt, niin kuulet milloin harjoitukset alkavat! Ilmoittautuminen ei ole sitovaa, eli jos vähääkään kiinnostaa, niin kannattaa liittyä: http://predators.fi/ilmomasiina/signup/18

Oletko harrastanut cheerleadingiä aiemmin? Haluatko auttaa joukkueen muodostamisessa? Ota yhteyttä heti, tarvitsemme kaiken avun!
Lisätietoja cheerleading joukkueen kapteenilta, Reeta Ojalalta (reeta.ojala@aalto.fi)

12. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria ja muuta Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä vieneet kehitystä eteenpäin ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 10.10.2015 klo 10:15 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta http://ptk.ayy.fi/.

13. Aalto-papit tiedottavat: Riparin kertausharjoitukset ja yhteystiedot

Riparin kertausharjoitukset Hilassa, Kirkkonummella 6.-8.11.2015

Marraskuussa kerrataan taas! Rippikoulun kertausharjoituksissa tutustut uusiin ihmisiin, opit lisää Jumalasta sekä saat uuden mahdollisuuden nauttia laadukkaasta iltaohjelmasta hyvässä seurassa. Ja jos rippikoulu jäi aikoinaan käymättä, sekin hoituu täällä. Osallistumismaksu 30 euroa, sisältää täysihoidon ja kuljetukset.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 5.10. mennessä: Aalto-pappi Jenny Vainio 050-365 2256, jenny.vainio@evl.fi

Aalto-papit Jenny Vainio ja Henri Järvinen ovat tavattavissa kampuksilla sopimuksen mukaan. Aalto–pappien puoleen voit kääntyä kun haluat keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään, opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta. Olemme kaikkien aaltolaisten käytettävissä uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta.

Yhteystiedot
Jenny (Otaniemi) jenny.vainio@evl.fi puh. 050 3652256
Henri (Arabia ja Töölö) henri.jarvinen@evl.fi puh. 050 355 9294

14. Tule mukaan ParaUniSportDay:hin 24.9.!

Haluatko kokeilla, miltä tuntuu lentopallo pyörätuolissa? Entä miten sujuisi pallon koppaaminen silmät sidottuna?

Nyt sinulla on tähän loistava mahdollisuus korkeakouluopiskelijoille suunnatun paralajipäivän aikana. ParaUniSportDay järjestetään 24.9.2015 klo 9.00–16.00 UniSport Meilahden tiloissa, Meilahden liikuntakeskuksessa Helsingissä. Lajeina on muun muassa pyörätuolilentopallo, tarkkuuspeli boccia sekä maalipallo. Kokoa mukaasi oma järjestö, tutor- tai kaveriporukka. Tulkaa rohkeasti kokeilemaan!

Paralajien lisäksi päivän aikana on tiedossa mm. paneelikeskustelu aiheesta esteetön yliopisto. Paneelikeskusteluun osallistuu Aallon oma Esa-Pekka Mattila!

OLL ja UniSport järjestävät tapahtumapäivän yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa.

Katso tapahtuma Facebookissa

15. Opiskelijoiden SM-kisoja syksyllä 2015

Opiskelijoiden SM-kisoissa on tänä syksynä vuorossa vielä mm. tennistä ja painonnostoa. Katso lisää osoitteesta http://www.oll.fi/tapahtumat/opiskelijoiden-sm-kisat/

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis!

OSM -kisoissa on tarjolla kilpasarjat sekä rentosarja lajin aloittelijoille ja vähemmän harrastaneille opiskelijoille. Kilpasarjojen voittajat lunastavat lajissaan edustusoikeuden seuraavan vuoden opiskelijoiden EM-kisoihin tai EUSA Games-monilajitapahtumaan.

16. Lähde juoksemaan Akateeminen Wartti 16.9.

Kaiva lenkkarisi esiin ja kerää joukkue kasaan! METKA sekä AYY järjestävät yhdessä 65. Akateemisen Wartin Helsingin Olympiastadionilla 16.9.2015 MetroSport-tapahtuman yhteydessä.

Akateeminen Wartti on korkeakouluopiskelijoiden rento ja vauhdikas viestijuoksu, jossa 15 minuutin aikana joukkueet pyrkivät etenemään mahdollisimman pitkälle. Pisimmälle pinkonut henkilö tai joukkue on voittaja. Kilpailu kuitenkin järjestetään tutulla Akateemisen Wartin hengellä, eli myös hyvästä joukkuehengestä ja -ilmeestä on luvassa palkintoja. Voit siis kerätä joukkueen esimerkiksi oman kiltasi, ainejärjestösi, ammattikorkeakoulusi tai yliopistosi kaveriporukasta. Viimevuotisista Warteista poiketen tänä vuonna ohjelmassa on myös yksilösarjat sekä miehille että naisille. Uutuudet eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä tämän vuoden kisailut järjestetään Color Run -teeman mukaisesti!

Alkulämpät juoksijoille tarjoaa UniSport! UniSport lahjoittaa voittajille myös kuukauden ilmaiset treenit kaikilla UniSportin kuudella kampuksella!

Tsekkaa lisätietoja ja ilmoittaudu https://www.facebook.com/events/958005717576600/

17. Aalto Complex Systems Society meeting: HCI & reinforcement learning

This time at Aalto University Complex Systems Society meeting we have a keynote from doctoral student Antti Kangasrääsiö about the combination of human-computer interaction and reinforcement learning. Once Antti gets us excited, we are free to discuss any complex topics that pop into our minds. All who happen to be interested are welcome.

FB event
Time: 2015-09-17 17:00
Place: Sähkömiehentie 3, Maarintalo (R017), 240-241 (2nd floor)

18. Osallistu hyvinvointiteemaisiin työpajoihin 22.9.

AYY:n yhteystyökumppanit, Nyyti ry, Aalto-papit, Opintopsykologit ja YTHS, järjestävät hyvinvointiviikon tiistaina 22.9.2015 klo 10-14 hyvinvointiteemaisia workshopeja. Työpajat ovat tunnin mittaisia ja voit halutessasi osallistua vaikka niihin kaikkiin. Yhteen ryhmään mahtuu 30 opiskelijaa. Opintopsykologien mindfulness-työpaja on englanninkielinen, muut työpajat järjestetään suomeksi. Lue työpajojen tarkemmat kuvaukset ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: http://voihyvin.ayy.fi/?page_id=7. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 18.9. klo 08:00.

19. Mindfulness stressinhallinnassa

Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan havaitsemaan tarkemmin omia ajatuksia, tunteita ja kehon viestejä. Työpajassa harjoitellaan keinoja stressin ja jännityksen vähentämiseen sekä myötätuntoista suhtautumista itseen vaikeuksien kohdatessa. Työpaja pidetään perjantaisin klo 13-15, 25.9. – 13.11. Otaniemessä.

Lisätiedot: https://into.aalto.fi/display/fiopintopsykologi/Mindfulness+stressinhallinnassa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *