Turvallisuus opiskelijayhteisöissä ja -yhdistyksissä

Hyvät yhdistystoimijat,

kuten moni on saattanut huomata, opiskelijayhdistykset ovat tänä vuonna olleet ikävissäkin merkeissä esillä mediassa. Erityisesti huomiota ovat saaneet Helsingin yliopiston opiskelijoiden keskuudessa ilmenneet huumausyritykset – viimeisimpänä syyskuun alussa. Ei kuitenkaan ole vielä selvinnyt, ovatko tekijät opiskelijoita vai ulkopuolisia.

Kaikkien yhteinen turvallisuus on asia, josta ei tule missään tilanteessa tinkiä. Näin ollen mahdolliset huumausyritykset ja muu häiriökäyttäytyminen ovat asioita, jotka on syytä huomioida myös AYY:n yhteydessä toimivissa yhdistyksissä. Vaikka tietoomme ei ole tullut yhtään tapausta AYY:n piiristä, yksikin huumausyritys tai väkivallanteko opiskelijajuhlissa on liikaa. Huumausyrityksistä ja muista henkilön terveyteen kohdistuvista rikosepäilyistä tulisi aina ilmoittaa poliisille. Näin voimme yhdessä osoittaa, että minkäänlaista häirintää ja väkivaltaa ylioppilaskunnan ja opiskelijayhdistysten tilaisuuksissa ei siedetä.

Osallistujien terveyttä uhkaavissa tilanteissa tulee aina varmistaa uhrien turvallisuus ja soittaa hätäkeskukseen. Toivomme, ettei vaaratilanteista koskaan epäröitäisi ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen. Toivomme myös, että kaikki vaaratilanteet ja pienetkin epäilyt huumauksista ilmoitettaisiin AYY:lle. Näin voimme yhteisvoimin estää ongelmien mahdollisen leviämisen.

Tämän vuoden yhdistyskoulutuksessa marras-joulukuussa järjestetään tapahtumien turvallisuuteen liittyvä koulutus.

Yhteyshenkilösi AYY:ssä:

Ahto Harmo, viestintä- ja järjestöasiantuntija, ahto.harmo@ayy.fi
Lauri Jurvanen, sosiaalipoliittinen asiantuntija, häirintäyhdyshenkilö, lauri.jurvanen@ayy.fi
Elli-Noora Kaurila, edunvalvonta-asiantuntija, häirintäyhdyshenkilö, elli-noora.kaurila@ayy.fi
Luottamuksellisesti voi olla yhteydessä myös osoitteeseen: hairinta-nainen@ayy.fi tai hairinta-mies@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *