Viikkotiedote 42/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 42/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Tiedätkö jo, mitä teet ensi vuonna? Hae AYY:lle hyviin hommiin! Kaikkea hallituspesteistä alkaen on tarjolla. Haku on auki: ayy.fi/stop. Älä myöskään missaa AYY:n kehitysyhteisviikkoa lokakuun lopussa!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
2. AYY tahtoo SINUT – vapaaehtoishaut ovat auki!
3. AYY:n kehitysyhteistyöviikko
4. Vaihtostipendejä jaossa
5. Mosaicin World Campus Festival
6. Amazing race – Aalto edition
7. Teekkariperinneviikko
8. MAFFE – The Media Art & Film Festival on 6.11.
9. Vanhan speksin katseluilta
10. Go abroad with AIESEC!
11. KY-mpin infoilta
12. Neon Rave 2015
13. Aloita taido 19.10.
14. Day for Failure
15. Tervetuloa Espoo Mini Maker Faireen!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 42

Ma 12.10. KYL:n syksyn koelaulut / 3
Ti 13.10. OUBS koulutus: Adobe Premiere CC perusteet
Ke 14.10. Ilmoittautuminen ratsastuksen alkeiskurssille
Ke 14.10. ESN Aalto visits Fazer chocolate factory
Ke 14.10. Lauri Malmi: Kokemukset Jumalan voimasta kristityn elämässä
Pe 16.10. Museovierailu: Kiasma
La 17.10. Street- ja Dancehall-tiiviskurssit Polijazzilla
La 17.10. Salibandya: FLOB – FBC Raseborg
La 17.10. Tyttösitsit 2015: Born This Way

Viikko 43

Ti 20.10. Vanhan speksin katseluilta
Ke 21.10. Ristin killan peli-ilta
Pe 23.10. Metal Club Mökä presents: Keikkailta legendaarisessa Ravintola Lepakkomiehessä
Pe 23.10. Neon Rave 2015
La 24.10. ESN Aalto presents Beer Pong tournament
Su 25.10. Ratsastuksen alkeiskurssi alkaa

2. AYY tahtoo SINUT – vapaaehtoishaut ovat auki!

Maailman paras ylioppilaskunta AYY hakee vapaaehtoisia! Kiinnostaako kulttuuri, kuntavaikuttaminen tai ylioppilaskunnan hallituksessa toimiminen? Erilaisia pestejä löytyy niin tapahtumien, koulutuspolitiikan, talouden kuin kansainvälisten asioidenkin parista. Tutustu aikatauluun, hakukohteisiin ja vapaaehtoisena toimineiden omiin tarinoihin kokemuksistaan osoitteessa ayy.fi/stop. Seuraa myös AYY:n tiedotusta FB:ssä!

3. AYY:n kehitysyhteistyöviikko

AYY:n Kehitysyhteistyöviikolla globaalit kysymykset valtaavat kampuksen lokakuun viimeisellä viikolla.

Miksi kehitysyhteistyötä tehdään? Miten teknologialla parannetaan maailmaa? Millaisia projekteja yliopistolla on kehittyvissä maissa? Miltä kuulostaisi ura maailmanparantajana?
Kehitysyhteistyöviikko on osa Ulkoasiainministeriön rahoittamaa vuosittaista teemaviikkoa, joka tuo globaalit kehityskysymykset opiskelijoiden keskuuteen. AYY:n viikolla 26.10-30.10.2015 on luvassa teematyöpajoja, ongelmanratkaisua, kansainvälisyysmessut, inspiroivia luentoja, kansainvälisiä puhujavieraita – maailman kieliä, kulttuureita ja ruokaherkkuja unohtamatta.

Tule mukaan kehyviikolle ja näe maailma uusin silmin! Tykkää viikosta Facebookissa ja tsekkaa koko ohjelma AYY:n nettisivuilta.

4. Vaihtostipendejä jaossa 21.10. alkaen

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen vähävaraisten, aktiivisten yhteisön jäsenten kansainvälistymismahdollisuuksia.
Stipendin hakuaika on keskiviikko 21.10. klo 12 – sunnuntai 15.11. klo 23.59.

Edustajisto päivittää stipendiohjesääntöä ja hallitus pisteytysohjetta ennen jakokierrosta 15.10., ja uudet ohjeet päivitetään AYY:n stipendit –sivulle viimeistään 16.10.

Lisätietoja: Saana Rossi, hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka (saana.rossi(at)ayy.fi)

5. Mosaicin World Campus Festival

Mosaicin World Dinner tulee taas, tällä kertaa uudella twistilla. Herkkuruuista nauttimisen lisäksi uudella World Campus Festivalilla pääset lisäksi puuhailemaan kaikenlaista jännittävää!
World Campus Festival on mahtava tilaisuus tavata uusia ihmisiä. nauttia eksoottisista herkuista sekä näyttää omat ruuanlaittotaitosi. Osallistuminen on helppoa: ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://lomake.ayy.fi/mosaic/world-campus-festival/, valmista bravuuriherkkusi ja tule Smökkiin nauttimaan toisten tekemistä herkuista. Ilmoittautuminen on mahdollista myös yksin, mutta helpointa on koota noin 2-5 hengen porukka ja tehdä kerralla isompi satsi ruokaa (eli ainakin sen verran, kuin ryhmänne itsekin söisi).

Nähdään Smökissä!
MITÄ: World Campus Festival
MILLOIN: Tiistai 27.10. klo 19.00-
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4
MIKSI: Herkkuja maailman eri kolkista!
ILMO: https://lomake.ayy.fi/mosaic/world-campus-festival/, DL 25.10.

6. Amazing race – Aalto edition

Fuksi/Mursu!

Oletko koko syksyn koettanut löytää tilaisuutta päästä bondailemaan muidenkin kuin oman järjestösi/kiltasi uusien opiskelijoiden kanssa? Nyt sinulla on tilaisuus yhdistää unelmasi ja aaltohenkesi! Lähde mukaan Aavan, Kulttuurivaliokunnan ja Teekkarijaoston masteroimalle seikkailulle, joka vie sinut toiselle puolelle maailmaa (tai vähintäänkin naapurikaupunkiin) muiden yliopistosi ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa! Seikkailu alkaa torstaina 15.10. klo 16 Otakaari 18 A -kerhotilasta, jossa ryhmät saavat ensimmäisen tehtävänsä sekä vihjeen, joka johtaa seuraavan tehtävän luo. Kierros päättyy KY-talolle, jossa palkitaan parhaiten suoriutunut joukkue, ja KY:ltä ilta jatkuu vielä myöhemmin julkistettavaan jatkopaikkaan. Lisätietoa FB-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/567017586771789/

7. Teekkariperinneviikko

Teekkariperinneviikko järjestetään 2.-8.11. teekkariuden täyttäessä 143 vuotta. Tulossa on:
2.11. Klubi-ilta
3.11. Fuksien juhlasitsit
3.11. Punaisen läpilaulanta
4.11. Polin Appro
5.11. Perinnepäivä
6.11. Laulukilpailusitsit
7.11. Teekkariperinnejuhla
8.11. Teekkarisillis

Tänä vuonna viikon kunniaksi toimitettu Lehti 143 on luettavissa osoitteessa www.teekkarius143.ayy.fi. Lisätietoa viikon tapahtumista löydät samasta osoitteesta.

8. MAFFE – The Media Art & Film Festival on 6.11.

MAFFE is a brand new event organized by the Art students of Aalto University! Come enjoy free feature films and witness some of the most creative media art creations at Kino Sheryl, Arabianranta. More information: https://www.facebook.com/events/437353906467772/.

9. Vanhan speksin katseluilta

Jos Teekkarispeksin live-esitykset ovat sattuneet jäämään välistä tai haluat vain fiilistellä edellisten vuosien hienoja hetkiä, saavu Gorsuun tiistaina 20.10. seuraamaan speksitallennetta! Pääset samalla tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja viettämään mukavaa iltaa speksikkäässä seurassa valkokankaan edessä tai saunan lauteilla.
Lisää tapahtuma kalenteriisi myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/889808907740070/

10. Go abroad with AIESEC!

We have opened our applications for Global Citizen! Travelling is always fun, so why not do it with us? Check out our cool destinations right from the magazine and APPLY NOW! http://aiesec.fi/volunteer-abroad/

11. KY-mpin infoilta

Laskuvarjohyppyjä Floridassa, Kymppisuora, Uusi Nousu ja Pikku Uusi Vuosi. Siinä muutama esimerkki KY-mpin lennokkaista tapahtumista viime vuosilta. Haluatko sinä olla kehittämässä seuraavia huikeita konsepteja Aallon yhdelle aktiivisimmista kerhoista?

Infoillassa kuulet enemmän KY-mpin toiminnasta: ketä me ollaan, mitä me tehdään ja mitä SINÄ voisit kerhossa päästä tekemään. Lyhyen infopläjäyksen jälkeen otetaan esille juotavat, laitetaan sauna päälle ja ruvetaan pelaamaan Looping Loiueta, joten kyseessä ei ole todellakaan mitkään kalvosulkeiset!

Tarjoilemme illan aikana virvokkeita ja ruokaa, joten paikalle voi saapua vain ilmaisen illallisenkin vuoksi. Saunaa varten kannattaa kuitenkin varautua omilla juomilla, ettei vain lopu polttoaine kesken.

Olit sitten kiinnostunut tapahtumistamme, niiden järjestämisestä tai vain hauskasta illanvietosta juomien ja ruoan äärellä, tule Yläkertsille tsekkaamaan meno klo 18.00 alkaen.

MITÄ: Ilmailukerho KY-mpin infoilta
MISSÄ: Yläkertsi, KY-talo, 3.kerros. Osoite: Pohjoinen rautatiekatu 21 b
MILLOIN: Keskiviikkona 14.10 klo 18.00
KENELLE: Kaikille kerhotoiminnasta ja ilmailusta kiinnostuneille aaltolaisille
MIKSI: Ruokaa, juomaa ja mahdollisuus lähteä mukaan vauhdikkaan kerhon toimintaan

12. Neon Rave 2015

Voihan jummijammi, taas se tulee!

Kemistikillan järjestämä Neon Rave palaa syksyllä Otaniemeen, tuhoten Smökin elektronisella musiikilla ja hävyttömällä reivimeiningillä! Opiskelijoista koostuva DJ-kokoonpano tarjoaa koko illan lungeinta housea, törkeintä trappiä, raivokkainta rumpubassoa ja haalarit repivää hardstylea. (Haalarit omalla vastuulla)

Tämän vuoden teema on katutaiteen inspiroima ja Smökki tulee loistamaan värikkäillä graffiteilla. Liity sinäkin mukaan, bodypaintit ovat enemmän kuin tervetulleita!
Lippuja myydään Kanditalolla 20.-23.9. klo 12-16 hintaan 5 €, lisäksi myynnissä pimeässä hohtavia haalarimerkkejä! Jos lippuja jää, myydään niitä ovella hintaan 8 €.

Tämä on ehdottomasti Otaniemen suurin elektronisen musiikin tapahtuma, eikä sitä varmastikkaan kannata missata!

MITÄ: Neon Rave
MISSÄ: Smökissä
MILLOIN: 23/10/15 klo 21-03
MIKSI: NEON RAVE!!
Link to the facebook event: https://www.facebook.com/events/1488458861464981/

13. Aloita taido 19.10.

Olipa tavoitteenasi sitten fyysisen kunnon kohotus, kamppailutaitojen opettelu tai vaikkapa taito hypätä voltti onnistuu se aloittamalla taido!

Yliopiston Taidon seuraava Taido Core -alkeiskurssi alkaa ma 19.10. klo 20:30 Unidojolla (Pohjoinen Hesperiankatu 25, Töölö). Treenit kahdesti viikossa, ma 20:30-22:00 ja ke 19:00-20:30. Ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi ja tämänkin jälkeen opiskelijat treenaavat aina alennettuun hintaan.

Ensimmäisiin treeneihin riittää t-paita ja verkkarit tai vastaava varustus. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja: www.yliopistontaido.fi

14. Day for Failure

Failure is not the enemy, but the fear of failure is. Day for Failure is a new holiday for anyone to rethink, share and learn from failure. Aalto Entrepreneurship Society will be putting together an event to inspire us all to embrace our failures and to learn from them. The event will include exclusive videos from several celebrities sharing their failures, a panel discussion with the likes of Armi Toivanen, Kristo Ovaska, Tuuti Piippo and an evening full of activities for all the attendees.

Venue: Startup Sauna (Betonimiehenkuja 3 D, 02150 Espoo)
When: 13.10. klo 18-20
Facebook event: https://www.facebook.com/events/953649861372699/
www.dayforfailure.com

15. Tervetuloa Espoo Mini Maker Faireen!

Suomen ensimmäinen Mini Maker Faire järjestetään 17.-18. lokakuuta 2015 Aalto yliopiston Otaniemen kampuksella Design Factoryssa ja Urban Millillä.

Espoo Mini Maker Fairessa kokeillaan ja esitellään monimuotoisesti tee-se-itse -kulttuuria värkkäyspisteillä, työpajoissa ja esityksissä. Tapahtuma on innostumisen, uskaltamisen ja tekemisen juhlaa, yleisötapahtuma, joka liikkuu tieteen, taiteen ja teknologian rajapinnassa.

Tapahtumaan on tulossa 50 erilaista värkkäysprojektia, joissa kävijät pääsevät kokeilemaan ja oppimaan värkkääjien kehittämiä taitoja ja keksintöjä. Kirjo on laaja, ohjelmaa löytää jousiammunnasta hedelmäkaiverruksen kautta teollisuusrobottien hakkerointiin.

Tutustu ohjelmaamme sekä kaikkiin värkkääjiimme sivuilla espoomakerfaire.fi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *