Viikkotiedote 50/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 50/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote/

Ainon vuoden viimeinen numero ilmestyy tänään 7.12. ja levittäytyy kampuksille tällä viikolla! Uudessa lehdessä esittelemme mm. seitsemän Aallon toivoa sekä miehen, joka demokratisoi Helsingin kaupunkisuunnittelun, väittelemme koulutusleikkauksista ja astumme uuteen internetiin. Lehti ilmestyy myös verkossa.

PS. Ensi vuonna Ainon toimitus vaihtuu kokonaan. Vastaa lukijakyselyyn ja anna palautetta, jotta Ainosta tulee ensi vuonna vielä parempi: http://www.ainolehti.fi.

Viikkotiedote ilmestyy tänä vuonna vielä kerran. Mukavaa joulukuuta kaikille!

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Oppiraha
  3. KYL:n joulukonsertit
  4. Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertit
  5. Musiikkitapahtumia Otaniemen kappelissa joulukuussa
  6. AIESEC: Youth Speak kyselyn avulla saat äänesi kuuluviin
  7. Ilmoittaudu kevään juoksutapahtumiin edullisemmin!
  8. Aalto Wellbeing: Haluatko lisätä hyvinvointiasi?
  9. Suomen Mentorit: Tehdään töitä -kampanjamme on käynnissä 31.1.2016 asti, kymmeniä palkallisia työjaksoja korkeakoulutetuille nuorille!

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 50

Ke 9.12. – Ristin killan peli-ilta /blog/events/ristin-killan-peli-ilta-6/
Ke 9.12. – Polyteknikkojen joulu /blog/events/polyteknikkojen-joulu/
Pe 11.12. – Joulun tähden – Dominanten joulukonsertti Tapiolan kirkossa /blog/events/joulun-tahden-dominanten-joulukonsertti-tapiolan-kirkossa-2/
Pe 11.12. – Metal Club Mökän pikkujoulusauna /blog/events/metal-club-mokan-pikkujoulusauna-2/
La 12.12. – Avoin roolipelipäivä /blog/events/avoin-roolipelipaiva-5/
La 12.12. – Nippolin saunailta 12.12. /blog/events/nippolin-saunailta-10/

Viikko 51

Ti 15.12. – Joulun tähden – Dominanten joulukonsertti Paavalinkirkossa /blog/events/joulun-tahden-dominanten-joulukonsertti-paavalinkirkossa/
Ke 16.12. – Syyskokous: KY-Missio /blog/events/syyskokous-autumn-meeting/
Ke 16.12. – KYN: Korkeella, kirkkaana –joulukonsertti /blog/events/kyn-korkeella-kirkkaana-joulukonsertti/
To 17.12. – Joulun tähden – Dominanten joulukonsertti Helsingin tuomiokirkossa /blog/events/joulun-tahden-dominanten-joulukonsertti-paavalinkirkossa/
To 17.12. – KYL:n perinteinen joulukonsertti Temppeliaukion kirkossa ½ /blog/events/kyln-perinteinen-joulukonsertti-temppeliaukion-kirkossa-1-2/
To 17.12. –       KYL:n perinteinen joulukonsertti Temppeliaukion kirkossa 2/2 /blog/events/kyln-perinteinen-joulukonsertti-temppeliaukion-kirkossa-2-3/
To 17.12. – ESN Aalto’s Farewell sauna /blog/events/esn-aaltos-farewell-sauna-2/
Pe 18.12. – Dominante – Bach: Jouluoratorio /blog/events/dominante-bach-jouluoratorio/
Su 20.12. – KYN: Korkeella, kirkkaana –joulukonsertti /blog/events/kyn-korkeella-kirkkaana-joulukonsertti-2/

 

  1. Oppiraha

Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta myöntävät yhteistyössä oppirahaa päräyttäville opiskelua ja oppimista edistäville projekteille. Voit hakea rahaa yksin, yhdessä tai yhdistyksenä – kunhan idea on hyvä me haluamme auttaa sen toteuttamisessa!

Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään kuukausittain, tarkoitus on että hyvä ideasi ei pääse happanemaan vaan pääset heti toteuttamisen makuun. Hakemukset käsittelee ja hyväksyy Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen sektori ja Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.

Lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/2015/04/15/oppirahaa-kansalle/

 

  1. KYL:n joulukonsertit

We’re walking in the air
We’re floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat järjestää vuonna 2015 Helsingissä kaksi joulukonserttia:

Temppeliaukion kirkko – Perinteiset joulukonsertit

To 17.12. klo 19.00 26€/20€
To 17.12. klo 21.30 24€/16€
Liput osoitteesta: http://kyl.fi

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat esittävät rakkaita lauluja perinteisissä iltaisissa joulukonserteissaan Temppeliaukion kirkossa.

KYL tarjoaa kuulijoilleen mahdollisuuden hellittää kiireistä, nauttia kauniista ja koskettavista lauluista, johdattaa mielet lähemmäksi lämmintä joulun tunnelmaa ja löytää lapsuuden joulu.

 

  1. Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertit

Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertit Johanneksenkirkossa 17.12. klo 18 ja 20

Tervetuloa perinteisiin Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertteihin Johanneksenkirkkoon!

Hanki lippusi osoitteesta http://www.joulukonsertti.fi/.

Ohjelmisto kulkee tänä vuonna gregoriaanisen ja renessanssimusiikin kautta tuttuihin kotimaisiin joululauluihin – Sylvian joululaulu, Tuikkikaa, oi joulun tähtöset ja Varpunen jouluaamuna – ja huipentuu ainutlaatuiseen Francis Poulencin teokseen Quatre petites prières de Saint Francois d’Assise.

Kuoron taiteellisen johtajan, Saara Aittakummun sanoin:

”PK:n jouluohjelmisto painottuu tällä kertaa pyhyyden kaipaukseen ja rakkauden ihmeeseen, joka ei vie ihmisiä erilleen, vaan tuo yhteen, ja luo lohtua pimeän ajan keskelle.”

 

  1. Musiikkitapahtumia Otaniemen kappelissa joulukuussa

Otaniemen kappelissa järjestetään useita konsertteja joulukuussa. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu menee hyväntekeväisyyteen, turvapaikanhakijoille. Tervetuloa!

la 12.12. klo 17 Tapiolan Laulun Joulukonsertti, joht. Uli Kontu-Korhonen. Joulukahvit.
su 13.12. klo 18 Most Famous Christmas Carols – Kauneimmat Joululaulut. Yhteislaulutilaisuus suomeksi ja englanniksi. Mukana Otaniemen Kappelikuoro, joht. Katja Kangas
ti 15.12. klo 18 Joulukonsertti – EMO:n lauluopiskelijat
la 19.12. klo 18 Kamarikuoro Dissonanssin Joulukonsertti, joht. Yki Kortesniemi

 

  1. AIESEC: Youth Speak kyselyn avulla saat äänesi kuuluviin

Uskotko Suomalaisen yhteiskunnan olevan paremmassa vai huonommassa tilassa 15 vuoden kuluttua (2030 mennessä)? Minkä sinä näet merkittävimpänä hyötynä korkeakouluopinnoissa?

YouthSpeak kyselyn avulla pyritään ymmärtämään nuorten aikuisten kohtaamia haasteita niin opintojen aikana kuin työelämässä. Lisäksi halutaan tuoda esiin nuorten näkökulmia liittyen maailman asioihin ja ymmärtää, miten kestävän kehityksen tavoitteet (SDG’s) soveltuvat nuorten jokapäiväiseen elämään. Kyselyn tulokset toimitetaan maailman johtajilla ja päättöksen tekijöille, kuten YK:lle.

Ota kantaa osoitteessa http://aiesec.fi/youthspeak.

 

  1. Ilmoittaudu kevään juoksutapahtumiin edullisemmin!

Ensi vuoden Opiskelijoiden SM-kisojen joidenkin lajien ilmottautuminen on jo auennut! Kyseessä ovat 10km ja puolimarathonin OSM-kisat, jotka juostaan osana Helsingissä järjestettäviä juoksutapahtumia. Molemmat tapahtumat tarjoavat osallistujille opiskelija-alennuksen. Lue Opiskelijoiden SM-kisojen kisakirje 7/2015 kokonaisuudessaan osoitteessa: http://us2.campaign-archive1.com/?u=261e84f8d2d5c9c2c52328fbd&id=1d1b6573b0

 

  1. Aalto Wellbeing: Haluatko lisätä hyvinvointiasi?

Käy tykkäämässä Aalto Wellbeing Facebook-sivusta, joka tarjoaa

  • hyvinvointia, terveyttä, opiskelukykyä ja voimavarojasi tukevia palveluita ja sisältöä
  • tapahtumia ja tilaisuuksia, jotka voivat tuoda lisää virtaa elämääsi

http://www.facebook.com/AaltoWellbeing

 

  1. Suomen Mentorit: Tehdään töitä -kampanjamme on käynnissä 31.1.2016 asti, kymmeniä palkallisia työjaksoja korkeakoulutetuille nuorille!

Suomen Mentorit ry on käynnistänyt yhdessä merkittävien yritysten kanssa uuden Tehdään töitä -traineekampanjan. Kampanja on jatkoa keväällä 2015 lanseeratulle Tehdään töitä -hankkeelle. Siinä yritykset tarjoavat korkeakouluista valmistuneille nuorille ensimmäisen oman alan työkokemuksen, kuuden kuukauden mittaisen harjoittelun. Työpaikkoja on tarjolla kymmeniä. Työt alkavat kevään 2016 aikana.

Ohjelman tavoitteena on auttaa vastavalmistuneita korkeakoulutettuja nuoria työllistymään. Samalla ohjelmaan osallistuvat tahot haastavat kaikki suomalaiset yritykset talkoisiin ja tarjoamaan edes yhden harjoittelupaikan koulutetulle nuorelle. Harjoittelu ja siitä saatu työkokemus antavat hyvät eväät löytää oman alan työpaikka harjoittelun jälkeen. Harjoittelusta maksetaan palkka. Työpaikkoja tarjoamassa ovat nyt Nokia, Wärtsilä, Metso, SRV, KPMG, Stora Enso, Uponor, Kemira, Nokian Renkaat, Accenture, OP, Kesko ja Barona.

Trainee-ohjelma on suunnattu valmistumassa oleville ja vastavalmistuneille korkeakoulutetuille nuorille. Trainee-paikkoja on tarjolla ympäri Suomea. Kampanja on käynnissä 31.1.2016 asti. Haku trainee-paikkoihin tapahtuu suoraan yritysten omilta sivuilta. Paikkoja aukeaa joulu- ja tammikuun aikana ja yritys- ja tehtäväkohtaiset hakuajat vaihtelevat. Kaikki kampanjassa mukana olevat yritykset löytyvät sivuiltamme: http://www.suomenmentorit.fi/trainee-ohjelma/korkeakoulutettu-nuori-oletko-aloittamassa-tyouraasi/

Olemme myös Twitterissä: @suomenmentorit ja #tehdääntöitä, LinkedIn:ssä: Suomen Mentorit ry ja Facebookissa: http://www.facebook.com/suomenmentorit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *