Viikkotiedote 11/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 11/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Viikkotiedote ilmestyy normaalisti ensi viikolla 21.3., mutta viikolla 13 eli pääsiäismaanantaina 28.3. tiedote lomailee.

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Vastaa kyselyyn soluasumisesta tai ilmoita solusi mukaan kehitysprojektiin!
  3. International Sitsit – Flying away
  4. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivät
  5. Haku BESTin kesäkursseille on auki 20.3 asti !
  6. Apply for AIESEC’s internship abroad
  7. Late Night with Unisport Kumpulassa 1.4.2016
  8. Start lead climbing now with a course organized by Climbing Club Oranki!
  9. Teekkaripurjehtijoiden purjehduskurssit
  10. Opiskelijoiden Beer Pongin SM-kisat Smökissä 25.3.!
  11. Sateenkaarisitsit
  12. Teekkarispeksin liput myynnissä
  13. Global Mindedness -kysely korkeakouluopiskelijoille
  14. Koulutusoppositio – Keskustelua koulutuksesta, sivistyksestä ja tieteestä

 

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 11

Viikko 12

2.    Vastaa kyselyyn soluasumisesta tai ilmoita solusi mukaan kehitysprojektiin!

Kampusjaosto tekee projektia, jonka tavoitteena on parantaa yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä AYY:n soluasunnoissa. Vastaa lyhyeen kyselyyn soluasumisesta! Vastata voi 22.3. saakka. Kysely: https://goo.gl/Dfse1C

Soluasumisen kehitysprojektiin haetaan osallistumaan 2-5:ttä vähintään kolmen hengen solua, joiden kanssa workshopataan muutamaan otteeseen keväällä ja syksyllä, ja joita tuetaan toteuttamaan ideoita asumisviihtyvyyden parantamiseksi esimerkiksi sisustuksen tai yhteisten toimintamallien muodossa. Tuloksien pohjalta pyritään systematisoimaan AYY:n soluasuntojen kehittämistä jatkossa. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi projektiin kyselyn lopussa tai osoitteeseen kampusjaosto@ayy.fi!

3.    International Sitsit – Flying away

Suunnitteletko pikapyrähdystä Kanarialle? Vai onko tiedossa tärkeä liikematka Berliiniin? Menossa Vietnamiin reppureissaamaan kaveriporukalla? Minne ikinä oletkin matkalla, varaa liput IC Travelilta ja koe elämäsi lentomatka 31.3. Smökin kansainväliseltä lentoasemalta!

Paikkoja lennolla on vain 180 kappaletta, joten ole nopea ja varaa lippusi IC Travelin toimipisteistä: Otakaari 1 pääaula, Kipsari (Arabia), Töölö pääaula. Varaus on mahdollista vain 21.3. välillä 13.45–16.00. Pidä varasi, sillä nämä liput ovat erittäin haluttuja! (Voit ostaa vain 2 paikkaa kerralla!)

Lippu maksaa 15 euroa täysin riippumatta kohteestasi. Varausta varten matkatoimisto tarvitsee tiedon mahdollisista erityisruokavalioista, ja jos matkustat ryhmässä, matkaseurueesi jäsenten nimet. Varauksen vahvistuttua saat boarding passin, joka vaaditaan matkapäivänä koneeseen pääsyä varten.

Koneeseen pääsee 31.3. klo 18.00. Olethan ajoissa, sillä lennot lähtevät 18.30 Smökin kansainväliseltä lentoasemalta kohti matkustajien määränpäitä. Lentojen aikana teistä huolehtii IC Travelin ammattitaitoinen matkustamohenkilökunta.

Facebook: https://www.facebook.com/events/576855279145772/

  • MITÄ: International Sitsit – Flying Away
  • MISSÄ: Smökin kansainvälinen lentoasema
  • MILLOIN: 31.3., koneeseen pääsee 18.00, lento lähtee 18.30
  • PUKUKOODI: Sopiva vaatetus matkakohteesi mukaan

HINTA: 15 €

4.    YTHS:n allergisen nuhan teemapäivät

Tiistaina 15.3.2016 klo 12–15

Tiistaina 12.4.2016 klo 12–15

YTHS, Otaniemen toimipiste, Otakaari 12

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptisi lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta. Lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa.”

5.    Haku BESTin kesäkursseille on auki 20.3 asti !

Avaruuden valloitusta Kreikassa ja vihreää energiaa ja Espanjan hiekkarannoilla? Älykästä kaupunkisuunnittelua Portugalissa vai Oluen panemista Tšekissä? Mistä sinun kesäsi koostuu?

BEST tarjoaa 50 eri mahdollisuutta nähdä Eurooppaa viikon mittaisella kurssilla kesän aikana. Viikon kurssin aikana tutustutaan valitun kurssin aiheisiin paikallisen BESTin ryhmän ja yliopiston yhteystyössä järjestämien luentojen, projektien ja yritysvierailujen kautta. Kurssit eivät ole pelkkää akateemista suorittamista, vaan vapaaehtoiset huolehtivat kurssilaisten viihtyvyydestä ja pääset bilettämään muiden osallistujien kanssa iltaohjelman yhteydessä. Kurssit ovat mitä tehokkain tapa verkostoitua kansainvälisesti opintojen aikana samalla pitäen hauskaa ja karruttaen omaa osaamista kiinnostavista aiheista.

Tätä et halua missata! Mikä parasta, kurssit kustantavat Aallon opiskelijoille enintään 27 euroa ja hinta sisältää kaiken kohdemaassa: Kurssin akateemisen osuuden, majoituksen, ruoat, kurssin aikaiset kuljetukset sekä vapaa-ajan ohjelmaa joka päivä.

Kaikki kurssit https://best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp

Ohjeet hakemiseen http://besthelsinki.fi/kurssit/ Seuraa myös sivuamme Facebookissa saadaksesi tietoa tapahtumistamme ja vinkkejä kursseille hakemiseen https://www.facebook.com/BESTHelsinki

 

6.    Apply for AIESEC’s internship abroad

Looking for summer jobs? Why not try something different and do an internship abroad.

Work in start-ups or NGO’s around the world and gain the experience you need to kick start your career. With over 126 country possibilities AIESEC offers internships everywhere in every field. Travel and impact to make your summer unforgettable!

Application period is now open!

Find out more from our Facebook page and visit our webpage www.aiesec.fi/internships”

7.    Late Night with Unisport Kumpulassa 1.4.2016

Aika: perjantai-ilta 1. huhtikuuta

Paikka: Kumpulan UniSport (Väinö Auerin katu 11)

Hinta: 0 €/ UniSport-kausikorilla tai 5 €/ilman kausikorttia asiakasryhmästä riippumatta.

Tule viihtymään ja virkistymään yhdessä ystävien kanssa ja tutustumaan muihin UniSportilaisiin! Luvassa on värikäs kattaus liikuntaa ja hyvinvointia ja rutkasti hyvää fiilistä aina puoleen yöhön saakka!

Illan ohjelma julkaistaa pian!

Osallistu tapahtuman Facebook Eventiin (https://www.facebook.com/events/234712290199856/) ja kutsu ystäväsikin mukaan!”

8.    Start lead climbing now with a course organized by Climbing Club Oranki!

If you already know how to climb and belay, come to try something new on a lead climbing course on Tue 22.3. Be quick and sign up for the course

here: https://holvi.com/shop/oranki/product/6a4adde06c2e63f5dcfa9c7f4783a8f4/

9.    Teekkaripurjehtijoiden purjehduskurssit

Haluatko oppia purjehtimaan? Tule Teekkaripurjehtijoiden purjehtija– ja perämieskursseille! Purjehtijakurssilla opetellaan kattavasti veneen hallintaa ja purjehduksen perusteita. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille eikä esitietovaatimuksia ole. Jos sinulla on jo jonkin verran purjehduskokemusta tai olet jo käynyt purjehtijakurssin, voit jatkaa oppimista perämieskurssilla. Kurssit koostuvat teoria- ja käytännön osuuksista.

Ilmoittautuminen kursseille avataan Tripin nettisivuilla osoitteessa http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231 torstaina 17.3.2016 klo 12. Samalta sivulta löytyy lisätietoja kursseista ja sinne päivitetään myös uusin tieto kurssien aikatauluista.

Notice that we also arrange basic and advanced sailing courses in English.

10.                  Opiskelijoiden Beer Pongin SM-kisat Smökissä 25.3.!

”Aalto Beer Pong järjestää opiskelijoiden Beer Pong SM-kisat pitkäperjantaina 25.3. Smökissä Otaniemessä. Paikalle odotetaan 96 joukkuetta taistelemaan mestaruudesta.

Ilmoittautuminen aukeaa osoitteessa http://abp.ayy.fi/ 11.3. kello 12.00 ja ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen hinta on 6e/pari (ei sis. pelijuomia), jokaisella parilla 2 varmaa peliä. Smökkiin saa tulla myös kannustamaan omia suosikkeja kohti mestaruutta ja pelaamaan hupipelejä. Sisäänpääsy on ilmainen.

Turnaus alkaa kello 16.00 ja turnauspaikkana toimii Otaniemen Smökki, Jämeräntaival 4, Espoo.

Turnausaikataulu julkistetaan noin viikkoa ennen tapahtumaa, ja pelisääntöihin pääset tutustumaan etukäteen osoitteessa: http://abp.ayy.fi/the-game/rules/.

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/1564460977199582/

11.                  Sateenkaarisitsit

GAYY toivottaa lämpimästi tervetulleiksi kaikki LGBT-henkiset opiskelijat Sateenkaarisitseille perjantaina 18.3.! Sitsit alkavat klo 18:30 cocktailtilaisuudella. Saavu paikalle verhoutuen galaxin värikkäimpään asuun ja anna tähtesi tuikkia Otaniemen hämärtyvässä illassa. Kutsu mukaan myös kaverisi kaikista galakseista!

Ilmoittautuminen: http://www.gayy.fi/sitsit/

  • MITÄ: Sateenkaarisitsit
  • MISSÄ: Otakaari 20 (pieni puoli), Otaniemi, Espoo
  • KOSKA: 18.3.2016, klo 18:30
  • MITÄ MAKSAA: 17 €
  • MIKSI: Koska

Facebook: https://www.facebook.com/events/625286020967477/

12.                  Teekkarispeksin liput myynnissä

Kevään 2016 Teekkarispeksin ””Atlantis 1860″” ensi-ilta lähestyy ja liput ovat myynnissä! Tällä kertaa produktio kuljettaa katsojat Britannian rannikolle vuoteen 1860. Eristyneellä saarella asuvassa kyläyhteisössä pelätään Jumalaa, haaveillaan Lontoosta ja rakennetaan rautatiesiltaa mantereelle. Pienen kylän rauha alkaa rakoilla, kun mystisiin oppeihin vihkiytynyt madame Blavatsky ilmestyy saarelle ja nostattaa Atlantis-hurmoksen. Kenen usko on oikea? Kuka jää ja kuka lähtee? Löytyykö myyttinen Atlantis?

Ensi-ilta on 14.3. klo 19.00, ja näytöksiä on maaliskuun ja huhtikuun aikana pääkaupunkiseudun lisäksi Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Tampereella. Liput 12-26e. Sivulla http://www.teekkarispeksi.fi saat esimakua tulevasta! Sivuilta löytyy myös lippukauppa, ostathan oman lippusi pian!

13.                  Global Mindedness -kysely korkeakouluopiskelijoille

Oletko opiskellut nykyistä tutkintoasi vähintään 2 vuotta etkä ole ollut osana opintojasi ulkomailla vaihto-opiskelussa tai harjoittelussa? Jos kuulut joukkoon, käy vastaamassa Global Mindedness –kyselyyn ja kerro, mitä mieltä olet erilaisten näkemysten ja ihmisten kohtaamisesta.

Kysely: https://www.webropolsurveys.com/S/782FE868CBD00220.par

Global Mindedness on CIMOn (Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus) kysely, joka tuottaa tietoa siitä, kuinka korkeakouluopiskelijat suhtautuvat kansainvälisiin vuorovaikutustilanteisiin ja erilaisen kohtaamiseen. Kyselyä on tehty ulkomaille lähteville opiskelijoille ja nyt myös niille, jotka eivät ole olleet vaihdossa.

Kysely sisältää väittämiä vuorovaikutustilanteista sekä kysymyksiä taustastasi. Kysely on suomenkielinen ja vastaaminen vie noin 10 minuuttia.”

14.                  Koulutusoppositio – Keskustelua koulutuksesta, sivistyksestä ja tieteestä

Ennätyssuuret leikkaukset korkeakoulutukseen, toisen asteen myllääminen, opintotuen leikkaukset, opintoaikojen rajaukset ja tieteen rahoituksen uusjako. Sivistyspuhe vaikuttaa hautautuneen talouskriisin alle ja ilmassa on hämmentävän monta palloa yhtä aikaa.

Aaltovihreät, Espoon Vasemmisto ja Otaniemen Opiskelijademarit järjestävät keskustelutilaisuuden koulutuksen, sivistyksen ja tieteen tilasta oppositionäkökulmasta ke 16.3. klo 19 Otakaari 20 yläkerrassa. Mitä vaihtoehtoja nykytilanteelle on ja miten mennään eteenpäin?

Keskustelijoina ovat Li Andersson, Jyrki Kasvi ja sosiaalidemokraattien myöhemmin tarkentuva edustaja.

Lähetä etukäteen kysymyksesi tai ajatuksesi keskustelijoille täällä: http://goo.gl/forms/BN0XJ2JAkR

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2083748775097748/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *