Viikkotiedote 12/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 12/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Viikkotiedote on pääsiäislomalla ensi viikolla. Tiedote ilmestyy normaalisti jälleen maanantaina 4.4. (aineisto DL to 31.3. klo 10).  Hyvää pääsiäistä kaikille!

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n 6. vuosijuhlat 14.5.2016
  3. Töihin Wappubileisiin 2016!
  4. Aava Afterparty-toimikunnan 2016 rekry
  5. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  6. Työkaluja jännittävin tilanteisiin –työpaja
  7. Easter in Lapland? Some places left in TOKYO’s trip to Kuusamo
  8. Viimeinen mahdollisuus hakea viljelypalstaa Aalto Gardenista
  9. Insinöörikilpailu EBEC 1.4. @Urban Mill
  10. Opiskelijat laulavat! -muistitietokeruu opiskelijalaulukulttuurista 15.3.–30.6.2016
  11. Aalto Adventure Race 7.5.2016
  12. Late Night with Unisport Kumpulassa 1.4.2016
  13. Ilmoittautuminen TRIPin purjehduskursseille on käynnissä

 

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 12

Viikko 13

Viikko 14

2.    AYY:n 6. vuosijuhlat 14.5.2016

”Tervetuloa juhlistamaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) 6. vuosijuhlaa lauantaina 14.5.2016. Juhla aloitetaan kaikille vieraille avoimella cocktail-tilaisuudella Varman pääkonttorissa Salmisaaressa. Pääjuhlaa vietetään Salmisaaren Loistosalissa, jossa nautitaan herkullinen kolmen ruokalajin illallinen. Pääjuhlasta siirrytään kuumankosteille jatkoille alakerran biitsikentille Biitsi.fi-tiloihin. Jajatkoja vietetään Otaniemen Rantasaunalla. Tiedossa siis hyvää ruokaa ja juomaa sekä viihdyttävää ohjelmaa, hauskanpitoa unohtamatta!

Vuosijuhlan hinta on AYY:n jäsenille ja opiskelijoille 80 € ja valmistuneille 100 €. Ilmoittautuminen on auki kutsuvieraille 28.3.-20.4.16 ja muille vieraille 4.-24.4.16. Biitsijatkoille myydään rajoitettu määrä lippuja erikseen 12 € hintaan 11.-24.4.16.

Pukukoodina juhlassa on tumma puku/cocktail-mekko akateemisin kunniamerkein.

Lisätietoja vuosijuhlasta sekä vuosijuhlaviikon muista tapahtumista: www.vuosijuhlat.fi. Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/961130467274918/

3.    Töihin Wappubileisiin 2016!

”2016 Wappubileet järjestetään 30.4. Otaniemen läheisyydessä ja vuoden tärkeimmät juhlat tarvitsevat myös paljon työntekijöitä! Kaipaamme tekijöitä erilaisiin tehtäviin, kuten lipunmyyntiin, järjestyksenvalvontaan, roudaukseen, koristeluun, tekniikkaan, ruoanlaittoon, baariavuksi, pakulla ajeluun ja mielellään myös video/valokuvaukseen tai promon (videoiden) tekemiseen.

Töihin pystyy ilmoittautumaan keskiviikkona 23.3. klo 10.00 alkaen tämän linkin takana:  https://lomake.ayy.fi/jtmk/tyontekijaksi-wappubileisiin-2016/

Työntekijät saavat ilmaisen sisäänpääsyn erillisestä VIP-ovesta, haalarimerkin, toisen kahdesta vaaleanpunaisen nyörin ansaitsemiseen vaadittavasta kiinnityksestä, sekä selviytymispakkauksena toimivan Wappukorin mukaan Ullikselle! Kaikki työntekijät varmistavat myös paikan Wappuisessa tilausbussikuljetuksessa Otaniemestä suoraan Ullikselle 1.5.!

Mahdollisia kysymyksiä voi esittää maililla bilehtööreille jtmk@list.ayy.fi. Lomakejärjestelmä suljetaan, kun meillä on tarpeeksi työntekijöitä joten nopeus on valttia.

4.    Aava Afterparty-toimikunnan 2016 rekry

Aalto Afterparty on yksi vuoden suurimmista tapahtumista ja samalla uusien opiskelijoiden ensikosketus Aalto-yliopiston juhlakulttuuriin. Viidennen juhlavuotensa kunniaksi kootaan ensimmäistä kertaa Afterparty-toimikunta, joka pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan tätä lukuvuoden käyntiin räjäyttävää spektaakkelia! Haluaisitko sinä olla mukana tekemässä tästä vuodesta vieläkin isompaa?

Afterparty-toimikunnassa tehtävät jakautuvat jokaisen vahvuuksien ja mielenkiinnon mukaan. Toimikunta kokoustaa muutaman viikon välein ja tapahtuman lähestyessä useammin. Toimikuntaa vetävät yhdessä Aavan Celebrantti ja Bilefantti. Oletpa siis kiinnostunut vaikka markkinoinnista tai koristelusta, tai haluat vain olla mukana järkkäämässä luultavimmin vuoden suurinta juhlaa, hae rohkeasti mukaan!

Hakuaika alkaa ma 21.3. ja päättyy maanantaina 4.4. klo 23:59 osoitteessa /stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/afterparty/

5.    Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä Aallon korkeakoulujen opintoasianpäälliköille.

  • ARTS: Leena Koskinen (leena.koskinen@aalto.fi)
  • BIZ: Margareta Soismaa (margareta.soismaa@aalto.fi)
  • CHEM: Hanne Puskala (hanne.puskala@aalto.fi)
  • ELEC: Perttu puska (perttu.puska@aalto.fi)
  • ENG: Marjo Immonen (marjo.immonen@aalto.fi)
  • SCI: Mari Knuuttila (mari.knuuttila@aalto.fi)

6.    Työkaluja jännittävin tilanteisiin –työpaja

Jännittätkö esiintymistä? Tai ryhmätöitä? Tuntuuko uusiin ihmisiin tutustuminen vaikealta? Entä tunneilla vastaaminen?

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta. Työpajassa on mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä.  Työpaja on suomenkielinen.

Kokoontumisajat maanantaisin klo 12-14, 11.4.-16.5.2016. Ilmoittautumiset opintopsykologi(at)aalto.fi 4.4. mennessä. Lisätiedot: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18387906

7.    Easter in Lapland? Some places left in TOKYO’s trip to Kuusamo

TOKYO, the Student Association of Aalto ARTS, warmly welcomes you to join us to our traditional winter excursion to Kuusamo, Northern Finland!

The dates for this trip are 23-27.3. (mostly during Easter holidays) and the travelling will be done by a private bus (it will take 10 hours to get there). TOKYO has several cottages reserved at Juuma Camping area (http://www.juumanleirintaalue.fi/index.php?lang=en) where there are also multiple saunas, and hopefully lots of snow!

For TOKYO’s member, the trip will cost 150e (this includes travelling costs and accommodation, for non-TOKYO member the price is 200e) plus the possible extra activities (skiing at Ruka Ski Center, ski rents, pony riding etc.) You can also hike, make art, have parties or just relax in the middle of snowhere.

You can register to this trip by visiting us at TOKYO’s service point (Arabia Campus, 5th floor, next to Meccala restaurant). The payment should be done by cash. If you cannot pay a visit, contact TOKYO’s international team for any questions related to this trip: international@tokyo.fi.

Find more information and photos from last year’s trip from the Facebook event: https://www.facebook.com/events/692091227600653/

You can invite your friends from other schools to join the trip as well, the more the merrier!”

8.    Viimeinen mahdollisuus hakea viljelypalstaa Aalto Gardenista

Kevät ja viljelykausi lähestyvät. Vielä olisi mahdollisuus vuokrata palsta Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistykseltä. Viljelypalstat sijaitsevat Martti Levónin puistossa Otaniemessä, Ossinlammen läheisyydessä. Palstan hinta riippuu sen koosta (13 euroa kiinteä palstamaksu, 6,5 euroa per neliömetri). Jos kiinnostuit niin ole yhteydessä Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen hallitukseen garden-hal@list.ayy.fi .

9.    Insinöörikilpailu EBEC 1.4. @Urban Mill

”BEST Helsinki järjestää jälleen kansainvälisen insinöörikilpailu EBEC:in esikarsintakierroksen, jonka voittajajoukkue lennätetään toiselle kierrokselle Kööpenhaminaan. Kilpailussa nelihenkiset joukkueet ratkaisevat Swecon antamaa Case Study-tyyppistä ongelmaa. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille Aallon opiskelijoille avoin. Ilmaisen Kööpenhaminan matkan lisäksi luvassa on hyviä palkintoja ja osallistujille tarjotaan lämmin ruoka sekä jatkot Tieto-saunalla. Lisätietoa sekä ilmoittautuminen Facebookissa sekä tapahtuman nettisivuilta.

http://best.ayy.fi/ebec16/

https://www.facebook.com/events/1670753833142323/

10.                  Opiskelijat laulavat! -muistitietokeruu opiskelijalaulukulttuurista 15.3.–30.6.2016

”Opiskelijat laulavat ja ovat laulaneet kautta aikojen melkein missä vain: illanistujaisissa, pöytäjuhlissa, mielenosoituksissa, saunan lauteilla, approilla, matkoilla ja kulkueissa. Laulut ovat kiinteä osa opiskelijakulttuuria. Ne liittyvät arkeen ja juhlaan ottaen toisinaan kantaa kriittisesti, toisinaan arvostusta osoittaen. Lauluperinteet kulkevat järjestöissä, mutta tuovat yhteen myös väljempiä yhteisöjä. Laulu on tapa osoittaa yhteenkuuluvuutta ja siirtää perinteitä.

 

Millaisia opiskelijalauluihin liittyviä muistoja sinulla on? Kerro muistosi ja kokemuksesi opiskelijoiden laulukulttuurista. Keruun kohteena on sekä nykyisten että entisten opiskelijoiden muistot niin järjestöjen kuin yksittäisten opiskelijoidenkin näkökulmasta. Lisäksi halutaan tallentaa opiskelijoiden omia sanoituksia ja niihin liittyviä tarinoita.

Keruuseen toivotaan vastauksia kansallisesti oppiaine- ja korkeakoulutaustasta riippumatta.

Keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan historian ystävät ry.

Lisätietoja ja keruuseen osallistuminen: www.finlit.fi/fi/arkisto-ja-kirjastopalvelut/hankinta-ja-kokoelmapolitiikka/keruut/opiskelijat-laulavat/

11.                  Aalto Adventure Race 7.5.2016

Aalto Adventure Race on 7.5.2016 järjestettävä seikkailu-urheilukilpailu, jossa kilpailijat kiertävät pyöräillen 3-4 hengen joukkueissa rasteja ja suorittavat annettuja tehtäviä. Rasteja on yhteensä 35 ympäri pääkaupunkiseutua ja aikaa suorittamiseen on 10 tuntia.

Aalto Adventure Racessa pääset haastamaan muut Aalto-opiskelijat oman ryhmäsi kanssa. Koe urheilu uudella tavalla ja nappaa Aallon seikkailullisimman ryhmän titteli itsellesi. Voittajille on tarjolla maineen ja kunnian lisäksi myös hienoja palkintoja.

https://www.facebook.com/events/1700465150238679/

12.                  Late Night with Unisport Kumpulassa 1.4.2016

Aika: perjantai-ilta 1. huhtikuuta

Paikka: Kumpulan UniSport (Väinö Auerin katu 11)

Hinta: 0 €/ UniSport-kausikorilla tai 5 €/ilman kausikorttia asiakasryhmästä riippumatta.

Tule viihtymään ja virkistymään yhdessä ystävien kanssa ja tutustumaan muihin UniSportilaisiin! Luvassa on värikäs kattaus liikuntaa ja hyvinvointia ja rutkasti hyvää fiilistä aina puoleen yöhön saakka!

Osallistu tapahtuman Facebook Eventiin (https://www.facebook.com/events/234712290199856/) ja kutsu ystäväsikin mukaan!

13.                  Ilmoittautuminen TRIPin purjehduskursseille on käynnissä

Merille mieli? Teekkaripurjehtijoiden käytännön purjehtijakurssit tulevat taas! Ilmoittautumislomake on auki osoitteessa http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

Purjehtijakurssilla opetetaan kattavasti purjehtimisen perusteita ja se on tarkoitettu aloittelijoille tai vain vähän purjehduskokemusta omaaville henkilöille. Kokeneemmat purjehtijat voivat syventää osaamistaan saaristopäällikkökurssilla, joka antaa perusvalmiudet toimia purjeveneen kipparina. Lisätietoa kursseista ja aikatauluista löydät nettisivuiltamme: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

Kurssien hinta on edullinen 190e opiskelijoille ja 340e valmistuneille. Edellytyksenä osallistumiselle on Teekkaripurjehtijat ry:n jäsenyys (AYY opiskelijat 25e, muut opiskelijat 35e ja valmistuneet 55e). Jäseneksi voi liittyä kerhon nettisivuilla vaikka heti tai kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Kyselyihin vastaa kerhon varakommodori ja koulutusvastaava Elina Valkonen, elina.valkonen(at)helsinki.fi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *