Viikkotiedote 15/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 15/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Wappu.fi kokoaa jälleen Aalto-yheisön wapunajan tapahtumat yhteen osoitteeseen. Lisää tapahtumasi sivuille tai käy täyttämäsi kalenterisi toinen toistaan riehakkaimmilla wappuriennoilla! Mainiota wapunaikaa kaikille!

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Opiskelijoiden tilavaraukset yliopistolla
  3. Hae siviilipalvelukseen AYY:lle
  4. Tempaus2016 – Aiheen julkistus
  5. Hae projektillesi oppirahaa
  6. Ehdota AYY:n huomionosoituksen saajia!
  7. Kerro toiveistasi AYY:n uusiksi tiloiksi!
  8. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin -työpaja
  9. Tule suunnittelemaan kehitysyhteistyöviikkoa!
  10. Diplomityöinfo ja Linkedin Workshop tekniikan opiskelijoille
  11. KYL – Elokuvaa suurempaa musiikkia
  12. Teekkarispeksi 2016 – Atlantis 1860
  13. Maisteriopiskelija, hae mukaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan!
  14. Julkun myyjäkoulutus 18.4. ja juhlallinen julkaisu 22.4
  15. Wine club Baccus presents: Sparkling Night 2016
  16. Find a summer internship with AIESEC
  17. Simaa, munkkeja ja mentorointia! 11.-27.4.

 

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 15

Viikko 16:

2.    Opiskelijoiden tilavaraukset yliopistolla

Opiskelijat voivat käyttää yliopiston opetustiloja silloin kun ne eivät ole varattu opetukselle, varaustilanne näkyy tilan ulkopuolella olevasta varauslistasta (listaan voi tulla viime hetken muutoksia).

Tilat tulee palauttaa siihen kuntoon kuin olivat.

OK1:n viidennen kerroksen pienet neuvotteluhuoneet ovat ensisijaisesti henkilökunnan käytössä, opiskelijat voivat käyttää tiloja jos ne ovat tyhjillään, mutta niistä tulee siirtyä pois jos ja kun henkilökunta tilaa tarvitsee.

Lisätietoja täältä: /jasenille/palvelut/tilojen-vuokraaminen/opiskelijoiden-tilavarauskaytannot-aalto-yliopiston-tiloissa/

3.    Hae siviilipalvelukseen AYY:lle

Tiesitkö, että ylioppilaskuntasi toimii siviilipalveluslain (1446/2007) mukaisena siviilipalveluspaikkana. Tällä hetkellä ylioppilaskunta tarjoaa kerrallaan kolmea (3) työpalvelutehtävää: kiinteistöapulainen, graafinen suunnittelija (AD), IT-tukihenkilö.

Aloitusajat kuhunkin tehtävään löytyvät siviilipalveluskeskuksen paikkahakemistosta. Ylioppilaskunta ei valitettavasti pysty ottamaan uutta siviilipalvelusvelvollista merkittävästi aiemmin kuin edeltävän velvollisen työpalvelus päättyy. Tällä hetkellä haemme kiinteistöapulaista, joka voisi aloittaa tehtävässään mahdollisimman pian sekä graafista suunnittelijaa aloittamaan elokuussa.

Arvostamme luovuutta, tarkkuutta ja yhteistyökykyä. AYY tarjoaa siviilipalvelusmiehelle viihtyisän työympäristön Espoon Otaniemessä, veikeät ja mukavat työkaverit, asunnon työpaikan läheisyydestä sekä muut lakisääteiset etuisuudet.

Tarkemmat tiedot tehtävien sisällöistä on luettavissa AYY:n nettisivuilla osoitteessa /siviilipalvelus/ .

Mikäli olet kiinnostunut ylioppilaskunnasta siviilipalveluspaikkana, ota yhteyttä ylioppilaskunnan pääsihteeriin (paasihteeri(at)ayy.fi / 050 520 9415).

4.    Tempaus2016 – Aiheen julkistus

Aallon vuoden suurin ilmiö Tempaus tulee! Saavu Alvarin aukiolle 20.4. klo 17.00 selvittämään, mistä tässä kaikessa oikein onkaan kyse!

https://www.facebook.com/events/510618449124335/

5.    Hae projektillesi oppirahaa

Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta myöntävät yhteistyössä oppirahaa päräyttäville opiskelua ja oppimista edistäville projekteille. Voit hakea rahaa yksin, yhdessä tai yhdistyksenä – kunhan idea on hyvä me haluamme auttaa sen toteuttamisessa!

Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään kuukausittain, tarkoitus on että hyvä ideasi ei pääse happanemaan vaan pääset heti toteuttamisen makuun. Hakemukset käsittelee ja hyväksyy Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen sektori ja Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.

Lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/2015/04/15/oppirahaa-kansalle/

6.    Ehdota AYY:n huomionosoituksen saajia!

Onko sinulla tiedossasi Aalto-yhteisön pioneeri, ennakkoluuloton sillanrakentaja tai poikkitieteellinen puurtaja, joka ansaitsisi tunnustusta?

Voit ehdottaa AYY:n yhteisömerkin, ansiomerkin, kunniamerkin tai sankaritunnuksen saajaa osoitteessa https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/ 20.4. asti.

7.    Kerro toiveistasi AYY:n uusiksi tiloiksi!

”Ylioppilaskunnalla on lähitulevaisuudessa mahdollisuus useisiin rakennusprojekteihin. Suunnittelua varten tarvitsemme osviittaa siitä, millaisia uusia tiloja käyttäjät toivovat. Tiloja voidaan rakentaa niin uusien opiskelija-asuntojen yhteyteen kuin erillisiin kiinteistöihin. Käy kertomassa toiveistasi täällä (https://lomake.ayy.fi/hallinto/tilakysely/) torstaihin 14.4.2016 mennessä!

8.    Työkaluja jännittäviin tilanteisiin -työpaja

Jännittätkö esiintymistä? Tai ryhmätöitä? Tuntuuko uusiin ihmisiin tutustuminen vaikealta? Entä tunneilla vastaaminen?

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta. Työpajassa on mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä. Työpaja on suomenkielinen.

Kokoontumisajat maanantaisin klo 12-14, 18.4.-16.5.2016. Ilmoittautumiset opintopsykologi(at)aalto.fi 13.4. mennessä. Lisätiedot: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18387906

9.    Tule suunnittelemaan kehitysyhteistyöviikkoa!

AYY järjestää lokakuussa kehitysyhteistyöviikon, jonka tarkoituksena on nostaa tietoisuutta globaaleista kysymyksistä ja kehitysyhteistyöstä osana aaltolaisen uraa ja elämää. Jos olet kiinnostunut tai haluat oppia lisää kehitysyhteistyöstä, osallistu ensimmäiseen tapaamiseemme AYY:n keskustoimistolla (Otakaari 11) yläkerran neuvotteluhuoneessa torstaina 21.4. klo 18 kuullaksesi lisää!

Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kehitysyhteistyöstä. Kaikki ovat tervetulleita ideoimaan, vaikka ei olisikaan Suomessa syksyllä. Jos et ehdi paikalle, laita mailia osoitteeseen saana.rossi@ayy.fi ja olemme sinuun yhteydessä.

10.                  Diplomityöinfo ja Linkedin Workshop tekniikan opiskelijoille

Tekniikan alan Urapalvelut järjestää kaksi tilaisuutta, joihin ehdit vielä ilmoittautua mukaan!

Diplomityöinfo

To 14.04.2016, klo 14:15-15:45

LinkedIn Workshop

To 21.04.2016, klo 13:15-14:45

Otaniemen kampus, Otakaari 1, tietokoneluokka U257

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan CareerWebissä (vaatii Aalto-kirjautumisen) https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Etusivu

11.                  KYL – Elokuvaa suurempaa musiikkia

to 14.4. klo 19.00 alkaen Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46, Helsinki

Liput 22,50 / 17,50 euroa (sis. 2,50 Lippupalvelun palvelumaksuja): http://www.ticketmaster.fi/event/kyl-elokuvaa-suurempaa-musiikkia-lippuja/176077

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat – KYL ja elokuvakerho Tikelo järjestävät Savoy-teatterissa konsertin, joka yhdistää kuorolaulun ja elokuvat uudella tavalla. Esitettävät kappaleet ovat nousseet tunnettuudessaan jopa elokuvansa ohi. Taustalla näytetään valkokankaalla katkelmia elokuvista ja videotaiteilija Sellekhanksin animaatiotaidetta. Konsertin kesto on puolitoista tuntia.

12.                  Teekkarispeksi 2016 – Atlantis 1860

Tervetuloa kevään 2016 Teekkarispeksin mukana vuoteen 1860 Britannian rannikolle! Eristyneellä saarella asuvassa kyläyhteisössä pelätään Jumalaa, haaveillaan Lontoosta ja rakennetaan rautatiesiltaa mantereelle. Pienen kylän rauha alkaa rakoilla, kun mystisiin oppeihin vihkiytynyt madame Blavatsky ilmestyy saarelle ja nostattaa Atlantis-hurmoksen. Kenen usko on oikea? Kuka jää ja kuka lähtee? Löytyykö myyttinen Atlantis?

Esityksen kesto noin kolme tuntia väliaikoineen

Lisätietoja ja lippukauppa löytyvät osoitteesta: http://www.teekkarispeksi.fi/

Lippujen hinnat 12-26 €

Tulevat esitykset:

15.4. Tampere, Hällä-näyttämö

17.4. Helsinki, Aleksanterin teatteri

18.4. Helsinki, Aleksanterin teatteri

19.4. Helsinki, Aleksanterin teatteri

13.                  Maisteriopiskelija, hae mukaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan!

Lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi

Hakuaika 1.4.–10.5.

14.                  Julkun myyjäkoulutus 18.4. ja juhlallinen julkaisu 22.4

Tuntuuko siltä ettet ole täysin valmistautunut lehden myynnissä vastaan tuleviin haasteisiin? Ei hätää – Julkku tarjoaa opastusta myynnin parhaisiin kikkoihin ja vastaukset kiperimpiin kyssäreihin! Merkkaa kalenteriisi 18.4 klo 18 ja saavu Design Factorylle kuulemaan ja harjoittelemaan Wapun tehokkaimmat vinkit samalla nautiskellen naposteltavista ja virvokkeista!

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/967828346604834/

BÄNG BÄNG! Julkun Juhlallinen Julkaisu perjantain 22.4. klo 18 alkaen

Sarjassaan 21. Julkku mulkaistaan fanfaarien, riehakkaan saluunameiningin sekä yllättävien käänteiden siivittämänä A-salissa (Aalto-sali, Otakaari 1) ja viimeistään nyt räjäytetään wappuriemu kattoon!

Kello 18 alkava spektaakkeli on tuttuun tyyliin läpeensä myöten täynnä, joten saavu paikalle ajoissa. Parhaiten istumapaikkasi varmistat lähtemällä Julkkumyyjäksi! Samalla pääset myös Cock&Tail-tilaisuuteen, joka alkaa kello 17! Täten myös huutoäänesi on voideltu ennen itse mulkaisua!

Julkaisutapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/922323101215487/

Lisäinfoa seuraa, tarkkaile diilikonetta sekä Julkun nettisivuja ja facebookkia, niin pysyt vankkureilla!

www.julkku.fi

15.                  Wine club Baccus presents: Sparkling Night 2016

Wine Club Baccus welcomes everybody to the greatest and biggest event of the year, Sparkling Night, held at Saha on April 22nd. This time we pop big bottles! Whether you’re a rookie or a bit more experienced wine enthusiast, this event is for you! Registration is now open on facebook (https://www.facebook.com/events/1038010259603374/), you will find the registration link on the event page. Note that the event will be held in Finnish.

16.                  Find a summer internship with AIESEC

”The deadline to apply for summer internships with AIESEC is nearing. Work in start-ups or NGO’s around the world and gain the experience you need to kick start your career. We are the world’s largest student run organization offering many international opportunities to students in order for them to develop into inspiring leaders of the world.

If you would like to start your adventure abroad in May or June this year, you have until the 30th of April to apply through the following: www.aiesec.fi/internshipswww.aiesec.fi/internships

17.                  Simaa, munkkeja ja mentorointia! 11.-27.4.

Aalto alumnisuhteet ja urapalvelut esittäytyvät vappuisen sima- ja munkkitarjoilun kera kaikilla kampuksilla. Tule kuulemaan palveluistamme simalasin ääreen. Erityisen ajankohtaista on opiskelija-alumni -mentorointiohjelma, johon haku on parhaillaan käynnissä (https://alumninet.aalto.fi/Palvelut/Mentorointi.aspx).

– 11.4. klo 12-14 ravintola Kasper, Vuorimiehentie 2, Espoo

– 12.4. klo 12-14 T-talon aula, Konemiehentie 2, Espoo

– 13.4. klo 15.15-19 Life after Graduation -tapahtuma, Runeberginkatu 14-16, Helsinki

– 27.4. klo 12-14 Meccala, 5. kerros, Hämeentie 135c, Helsinki

Olet tervetullut mihin tahansa tapahtumaan näistä opinnoistasi riippumatta.

Aalto alumnisuhteet, alumni@aalto.fi, mentorointi@aalto.fi

Urapalvelut, Career-tech@aalto.fi, career-biz@aalto.fi

Liity alumniverkostoon, jos sinulla on kandin tutkinto: alumninet.aalto.fi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *