Tempaus2016 kansoittaa Suomen 2400 peruskoulua marraskuussa

Tiedote
Julkaisuvapaa ke 20.4.2016 klo 17:00

Opiskelijat järjestävät vuosituhannen suurimman ja laaja-alaisimman Tempauksen marraskuussa 2016, kun opiskelijatempaajat Aalto-yliopistosta jalkautuvat jokaiseen Suomen 2400 peruskouluun. Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää huomio Suomen peruskoulutuksen tilaan ja varmistaa, että peruskoulutuksen taso turvataan myös tulevaisuudessa. Kaikissa kouluissa tullaan toteuttamaan ennalta suunnitellun ohjelma yhdessä oppilaiden kanssa.

1960-luvulla alkunsa saanut kaikille yhteinen peruskoulutus on kiistattomasti Suomen tärkein menestystekijä maailmalla. Aikamme kehitys ja teknologia tarjoavat opetukseen ja oppimiseen uusia mahdollisuuksia, joita ei tällä hetkellä Suomessa vielä täysin hyödynnetä. Selvitykset osoittavat, että peruskoululaisten oppimenestys ja opiskelumotivaatio ovat laskussa, eivätkä oppimisympäristöt vastaa nykyajan vaatimuksiin.

Peruskoulutus – arvokkain aarre

“Opetuksen ja oppimismenetelmien nykyaikaistaminen ei ole yksinkertaista, vaan se edellyttää eri osapuolten halua muutokseen aina koulun penkiltä valtion johdon tasolle asti.”  sanoo Tempausta koordinoiva Niko Ferm. “Opiskelijatempaajat haluavat näyttää suuntaa tälle muutokselle ja osoittaa tukensa opettajille ja oppilaille. Peruskoulutus on Suomen arvokkain aarre!”

Tempauksen aihe julkistettiin suurelle yleisölle WappuAalto-tapahtumassa Otaniemen Alvarin Aukiolla keskiviikkona 20.4. klo 17.

Mikä on Tempaus? Tempaukset ovat opiskelijoiden tapa vaikuttaa joukkovoimaa hyödyntäen ajankohtaisiin asioihin pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.Tempauksia takavuosilta ovat olleet esimerkiksi

  • Kauppatieteilijöiden Finnfocus-vientinäyttely Lontoon Towerin sillan kupeessa vuonna 1968. 15000 englantilaista tutustui suomalaisiin tuotteisiin.
  • Vuonna 1966 Helsingin keskustan vallannut teekkarien muuttotempaus, joka muutti Teknillisen korkeakoulun Otaniemeen.

Lisätietoja:

Tempaus2016 sosiaalisessa mediassa

Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016
Instagram: @Tempaus2016
Twitter: @Tempaus2016
Aihetunnisteet: #Tempaus2016, #aarre
www.tempaus.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *