AYY luovuttaa kukanpäivän viestin ministeri Tiilikaiselle

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Tiedote 12.5.2016
Julkaistavissa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY luovuttaa kukanpäivänä kiitostervehdyksen asuntopolitiikasta vastaavalle ministeri Kimmo Tiilikaiselle. Tiilikainen saapuu vastaanottamaan niin sanotun kukanpäivän viestin Otaniemen Otarantaan tänään perjantaina klo 17:00. Viestin luovutus on osa kukanpäivän pikniktapahtumaa ja tilaisuutta ovat tervetulleet seuraamaan kaikki kiinnostuneet.

Tänä vuonna kukanpäivän viestin vastaanottajaksi valittiin henkilö, joka on ollut mukana edistämässä AYY:lle ja opiskelijoille tärkeitä tavoitteita. Tiilikainen on ollut mukana päättämässä, että hallitusohjelmaan linjattu opiskelija-asumisen investointiavustuksen poisto perutaan. Tämän myötä AYY:n on mahdollista rakentaa jatkossakin kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja. Lisäksi Tiilikainen on edistänyt tulevan raidejokerin toteutumista.

Kukanpäivän viesti oli alun perin keväinen tervehdys Helsingille Otaniemeen muuttaneilta teekkareilta. Ensimmäisen kukanpäivän viestin vastaanotti 13.5.1956 Helsingin silloinen ylipormestari Eero Rydman. Nykyään viestin tarkoituksena on kohdistaa päättäjien huomio opiskelijoiden mielestä tärkeisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin, kuten koulutukseen, asumiseen, joukkoliikenteeseen, tutkimukseen, tai maanpuolustukseen. Viestiä vastaanottamassa on ollut muun muassa tasavallan presidentti, useita ministereitä, kansanedustajia sekä yhteiskunnan vaikuttajia.

Lisätietoja: Kampusjaoston puheenjohtaja Santeri Nuotio, santeri.nuotio@ayy.fi p. 0400 783 132

Kukanpäivän viesti julkaistaan perjantaina 13.5. klo 17:00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *