Viikkotiedote 22/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 22/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Viikkotiedote jää kesälomalle. Syksyn ensimmäinen viikkotiedote ilmestyy maanantaina 29.8. ja materiaalin DL on tutusti torstaina 25.8. klo 10.

HUOM! AYY:n palvelupisteet ovat suljetut osan kesästä. Katso poikkeukselliset aukiolot ja päivystysajat osoitteesta ayy.fi. Ikimuistoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Jaa mielikuvasi AYY:sta viestintästrategiatyön taustaksi
  3. HelleAalto Hietaniemen uimarannalla 13.8.!
  4. Hae taloustoimikuntaan täydennyshaussa!
  5. Mahdollisuus hakea OtaHoasin kerhotiloja
  6. Kiitos kivoille!
  7. Ylioppilaskunnassa töitä ja siviilipalveluspaikkoja tarjolla!
  8. Haetaan vapaaehtoisia auttamaan turvapaikanhakijoita
  9. Tempaus2016 tulee syksyllä – pysy kärryillä seuraamalla somekanavia
  10. Sibeliuspuiston minigolf avaa kautensa maanantaina 30. toukokuuta!
  11. DASH’16 New Media Festival
  12. Bachelors of Arts 2016 -loppunäyttely 27.5.-17.6.2016
  13. Ilmoittaudu mukaan Aalto-kymppi -juoksutapahtumaan 18.9.2016
  14. Graffathon, a computer graphics hackathon, 10.-12.6 @Startup Sauna
  15. Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssit

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

2.    Jaa mielikuvasi AYY:sta viestintästrategiatyön taustaksi

AYY kehittää toimintaansa jatkuvasti ja tällä hetkellä työn alla on mm. viestintästrategian päivitys. Strategian valmistelun taustaksi haluaisimme kuulla, millaisia mielikuvia sinulla on AYY:sta. Millainen AYY mielestäsi on? Minkälaisia ajatuksia ja tunteita AYY sinussa herättää? Vastaa lyhyeen kyselyyn sunnuntaihin 5.6. mennessä. Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin. https://lomake.ayy.fi/viestinta/mielikuvasi-ayysta/

3.    HelleAalto Hietaniemen uimarannalla 13.8.!

Onko hiki? Siihen on hyvä totuttautua jo nyt, sillä Aallon liikuttavin tapahtuma HelleAalto tekee taas tuloaan! HelleAalto on 13.8. Hietaniemen uimarannalla yhteisöjaosto Aavan järjestämä kesäinen tapahtuma jokaiselle enemmän tai vähemmän rantapeleistä ja -keleistä innostuvalle Aaltolaiselle. Tapahtuma on kaikille avoin ja se sopii niin penkkiurheilijoille kuin enemmänkin urheilukentillä nenäänsä näyttäneille tyypeille. Taitojaan voi testata esimerkiksi perinteisen lentopalloturnauksen merkeissä. Paikalle voi saapua myös ihan vaan hengaamaan ja nauttimaan kesäpäivästä!

Lisätietoa tapahtumasta tulossa myöhemmin, mutta varaa HelleAallolle jo nyt kalenteristasi tilaa!

4.    Hae taloustoimikuntaan täydennyshaussa!

Taloustoimikunnan tehtävänä on ylioppilaskunnan omaisuuden hallinta ja hoitaminen. Taloustoimikuntaan kuuluu puheenjohtaja mukaan lukien kahdeksasta kymmeneen jäsentä. Puheenjohtajan ja jäsenistä vähintään puolien tulee olla ylioppilaskunnan jäseniä. Asiantuntijajäseniltä saadaan arvokasta kokemusta esimerkiksi kiinteistö- ja sijoitusasioista.

Taloustoimikunta kokoustaa 8-10 kertaa vuoden aikana. Taloustoimikunnassa toimiminen vaatii erinomaista ymmärrystä AYY:n taloudesta ja sen rakenteesta sekä ylioppilaskunnan toiminnasta.

Taloustoimikuntaan haetaan jäseniä yleensä kerran vuodessa, loka-marraskuussa. Nyt kahden jäsenen irtisanoutumisen vuoksi tulee kaksi paikkaa hakuun. Kyseiset paikat ovat opiskelijajäsenten paikkoja, eli hakemisen edellytyksenä on ylioppilaskunnan jäsenyys. Edustajisto valitsee taloustoimikunnan jäsenet hallituksen esityksestä. Taloustoimikunnassa toimiminen tekee esteelliseksi edustajistossa.

Täydennyshaussa voi hakea 31.12.2016 ja 31.12.2017 asti jatkuville kausille. Haku päättyy 6.6.2016 klo 23.59.

Haku: /stop/raha-ja-talous/taloustoimikunta/

5.    Mahdollisuus hakea OtaHoasin kerhotiloja

OtaHoasille (Hoasin omistamien Otaniemen opiskelija-asuntokohteiden yhteinen asukastoimikunta) on vapautunut kerhotiloja niin Jämeräntaipaleen, Servin Maijan tien kuin Servinkujankin kiinteistöistä. Otaniemen yhdistyksille, asukkaiden muodostamille kerhoille ja muille porukoille tarjotaan mahdollisuutta näiden tilojen hallinnoimiseen.

Tarjolla olevien tilojen koot vaihtelevat noin 25 ja 80 neliömetrin väliltä. Lähes kaikissa tiloissa on vessa joko tilassa tai sen läheisyydessä. Tiloista ei peritä vuokraa. Tiloja ei voi käyttää hiljaisuuden aikaan, koska ympärillä on asuinhuoneistoja. OtaHoas voi tukea kerhotilojen käyttöönottoon liittyviä kustannuksia.

Tilojen käyttötarkoitusta ei ole rajattu, mutta sen tulee olla asukasviihtyvyyttä edistävä. Hallinnoijilla on velvollisuus päästää Otaniemen asukkaita käyttämään tilaa ilmaiseksi sitä vastaan, että he voivat itse käyttää tilaa omiin tarpeisiinsa.

OtaHoas järjestää tilojen läpikatsannan ma 20.6. alkaen, jolloin tiloihin pääsee tutustumaan. Hakemukset kerhotilojen käyttösuunnitelmalle tulee lähettää viimeistään su 3.7.

Lisätietoa, ilmoittautuminen läpikatsantaan ja hakemusohjeet ovat OtaHoasin verkkosivuilla: http://otahoas.ayy.fi/kerhohuoneet/tila-anti-2016/

6.    Kiitos kivoille!

Kävitkö hyvällä luennolla? Hymyilikö joku käytävällä? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää.

Lähettäessäsi kiitoksen osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle wanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

7.    Ylioppilaskunnassa töitä ja siviilipalveluspaikkoja tarjolla!

Haemme joukkoomme alkusyksyn ruuhka-ajaksi työntekijöitä hätämajoituskoordinaattoriksi (1 henkilö) ja lukuvuositarrojen jakajiksi (2 henkilöä). Hakuaika päättyy 8.6.2016 klo 12.00. Lisätietoja osoitteessa /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-otaniemeen-maaraaikaisia-ja-osa-aikaisia-tyontekijoita/

Haemme myös siviilipalvelushenkilöitä graafikon ja kiinteistöapulaisen tehtäviin. Lisätietoa: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/siviilipalvelus/

8.    Haetaan vapaaehtoisia auttamaan turvapaikanhakijoita

Oletko kiinnostunut auttamaan Otaniemessä asuvia turvapaikanhakijoita arjessa ja opettamaan kieltä arjen tilanteissa? Toimintaa toteutetaan esimerkiksi teemailtoina, lautapelien pelaamisena ja ostoksien tekemisessä auttaen.

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Riikka Keskitaloon (turvapaikanhakijat.koordinaattori@ejy.fi) tai Jimmy Nylundiin (jimmy.nylund@ayy.fi).

9.    Tempaus2016 tulee syksyllä – pysy kärryillä seuraamalla somekanavia

Tempaus2016 tulee syksyllä. Pysy ajan tasalla uusimmista käänteistä ja projektin etenemisestä seuraamalla Tempausta sosiaalisessa mediassa.

Sivut: www.tempaus.fi

Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/tempaus2016

Instagram: https://www.instagram.com/tempaus2016/

Syksyllä nähdään!

10.                  Sibeliuspuiston minigolf avaa kautensa maanantaina 30. toukokuuta!

Sibeliuspuiston minigolf on Ristin killan opiskelijavoimin vuonna 1952 perustama ja ylläpitämä minigolf Sibeliuspuiston kupeessa Töölössä. Pelikierros maksaa aikuisille 6e ja opiskelijoille 4,50e. Paikan päällä on kioski, josta saa mm. jäätelöä ja virvokkeita. Grilli on myös asiakkaiden käytettävissä. Kesäkuussa olemme auki joka päivä klo13-20.

Tuotot menevät lasten hyväntekeväisyyteen Intiaan, Venäjään ja Ukrainaan. Minigolf tekee hyvää! Lisätietoja löytyy osoitteesta http://sibeliuspuistonminigolf.fi/ sekä facebook-sivuilta https://www.facebook.com/sibeliuspuistonminigolf/

Tervetuloa pelaamaan kesällä!

11.                  DASH’16 New Media Festival

DASH’16 is a three day New Media festival featuring live performances, installations, prototypes and workshops, organised by the New Media MA-students of Aalto University Media Lab Helsinki for the first time in 2016. For more information, visit: http://www.dashhelsinki.com

Monday 30.5. 17 – 02

Tuesday 31.5. 13 – 22

Wednesday 01.6. 13 – 22

Telakkakatu 6, Hietalahti, Helsinki – FREE ENTRY

12.                  Bachelors of Arts 2016 -loppunäyttely 27.5.-17.6.2016

Tervetuloa Aalto ARTS:in Muotoilun laitoksen taiteen kandidaattien lopputyönäyttelyyn! Toista kertaa järjestettävä BOA eli Bachelors of Arts -näyttely kokoaa yhteen tekstiilin, teollisen muotoilun sekä keramiikka- ja lasitaiteen opiskelijoiden taidonnäytteitä. Muotoilun laitoksen tutkinnonuudistuksen myötä vanhat koulutusohjelmat jäävät historiaan, joten tänä vuonna Bachelors of Arts -näyttely on viimeinen tilaisuus tutustua eri alojen kirjavaan tuotantoon. Lämpimästi tervetuloa katsomaan ja kokemaan, mikä nuoria suunnittelijoita kiinnostaa keväällä 2016.

Avajaiset torstaina 26.5. klo 17-19 Lume Galleriassa, os. Hämeentie 135 C!

Näyttelyn avaavat sen viralliset suojelijat Johan Olin ja Aamu Song.

Näyttely avoinna: ma-to 8-19, pe 8-18

13.                  Ilmoittaudu mukaan Aalto-kymppi -juoksutapahtumaan 18.9.2016

Perinteinen Aalto-kymppi ja Aalto-vitonen järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 18.9.2016 klo 13. Matkat voit juosta, hölkätä, kävellä tai sauvakävellä. Aalto-kymppi -juoksu on ilmainen tapahtuma kaikille aaltolaisille.

Tapahtuma on osa Espoon Rantamaratonia ja puolimaratonia joka järjestetään lauantaina 17.9.2016. Aaltolaisilla on mahdollisuus osallistua rantamaratonille/puolimaratonille hintaan 40e/aaltolainen. Huom. Aalto-kymppi tapahtumaan vapaaehtoiseksi toimitsijaksi ilmoittautuneet saavat ilmaisen osallistumisen lauantain Rantamaratoniin/puolimaratoniin (rajoitettu määrä paikkoja). Katso lisätiedot toimitsijaksi ilmoittautumisesta täältä: https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Aalto-kympille+haetaan+vapaaehtoisia+toimitsijoita+16.9+ja+18.9.2016

Aika: Aalto–kymppi su 18.9. klo 13-16.00, Espoo Rantamaraton la 17.9

Paikka: Lähtö on Espoon Otaniemen Otarannassa, Laajalahden rannalla.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen päättyy Aalto-kymppi ja Rantamaratonille (aaltolaisen hinnalla su 11.9.2016 klo 23.59. Muista merkitä ”Seura”-kohtaan Aalto-yliopisto. Lomakkeessa kysytään myös opiskelijanumeroa tai työpaikkaa.

Ilmoittautumislomake molempiin juoksuihin: https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=3256&eventkey=372692de424e96346f40dd6320c4e701″

14.                  Graffathon, a computer graphics hackathon, 10.-12.6 @Startup Sauna

Graffathon is a three-day computer graphics hackathon aimed for novices. Every participant will create a computer program that produces a non-interactive multimedia presentation also known as demo. The event is targeted at real beginners who have no previous graphics coding and/or demoscene experience. The demos can be made in small groups of two or three people. One can also make the demo by themselves or find a group at the event.

The program consists of helpful presentations and workshops which guide you on how to create your first demo. In addition, we teach you the basics of demoscene and democulture.

Sign up is open at: http://www.graffathon.fi/2016/

https://www.facebook.com/events/1097993556930608/

http://dot.ayy.fi/

15.                  Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssit

”Haluatko oppia purjehtimaan? Tai oletko jo jonkin verran vesillä ollut, mutta haluaisit tehokkaasti ja kattavasti oppia purjehtimisen perusteet? Tule purjehtijakurssille.

  • Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelijoille miehistötaitojen oppimiseen.
  • Saaristopäällikkökurssi antaa perusvalmiudet toimia purjeveneen kipparina. Suositeltu purjehduskokemus on vähintään 100 merimailia sekä saaristonavigointikurssi tai vastaavat taidot.

Ilmoittautuminen kursseille avautuu nettisivuillamme http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Samoilta sivuilta löytyy lisää infoa kursseistamme sekä muusta toiminnastamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *