Huomioita asukkaille lomakauden ajaksi

Otaniemessä on tapahtunut viime aikoina useita murtoja HOASin Jämeräntaival 10:n katutason asuntoihin. Murroissa asuntoihin on tunkeuduttu ikkunan kautta keskellä päivää sekä yöaikaan. Poliisi tutkii tapauksia.  Mikäli havaitset jotain poikkeavaa käytöstä (katutason) asuntojen läheisyydessä, ilmoita havainnoistasi poliisille. Tuntomerkkejä kannattaa kirjata ylös.

Useat murrot pienen ajan sisällä ovat erittäin valitettavia, mutta niistä huolimatta Otaniemi on edelleen turvallinen paikka asua, eikä erityistoimenpiteisiin ole tarvetta. Kaikkien kannattaa kuitenkin noudattaa normaalia varovaisuutta ja huolellisuutta erityisesti silloin, kun asunto jää tyhjilleen esim. lomamatkan ajaksi. Kiinnitä huomiota esimerkiksi seuraaviin seikkoihin:

  • Sulje ovet ja ikkunat huolellisesti, kun et ole kotona.
  • Älä hehkuta lomaa sosiaalisessa mediassa. Lomasta kertominen paljastaa, milloin kotisi on tyhjillään.
  • Kannattaa myös pitää asunto asutun näköisenä silloinkin, kun olet itse pois. Pyydä siis kaveria nostamaan posti pois eteisestä/postilaatikosta ainakin silloin tällöin poissaolosi aikana.
  • Luettele ja valokuvaa omaisuutesi ja arvoesineesi. Näin sinulla on murron sattuessa esittää todiste kadonneista tavaroista vakuutusyhtiölle tai poliisille.

Mikäli sinulla on kysyttävää AYY:n asuntojen turvallisuudesta, voit olla yhteydessä asuntotoimistoon (asuntotoimisto@ayy.fi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *