Viikkotiedote 35/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 35/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta.Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Viikkotiedote on palannut kesälomalta ja se ilmestyy jälkeen joka viikon maanantaina. Haluatko oman uutisesti tiedotteeseen? Lähetä tiivis teksti otsikon kera edellisen viikon torstaihin klo 10 mennessä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi . Viikkotiedotteen päätoimittaja on AYY:n tiedottaja ja hän vastaa viime kädessä tiedotteen sisällöstä.

Hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Hanki uusi lukuvuositarra, kalenteri ja päivitä matkakortin opiskelijastatus
  3. Hätämajoitusta tarjolla elo-syyskuussa
  4. Ehdota Vuoden Aalto-urheilijaa 2016!
  5. Lukuvuoden avajaiset tiistaina 6.9.2016
  6. Aalto Afterparty 2016
  7. Työntekijäksi Aalto Afterpartyyn ja Aalto Partyyn!
  8. Kerro opiskelumahdollisuuksista AYY Study events -ryhmässä
  9. TOKYO: 55 years of being organized -exhibition
  10. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  11. Lähde mukaan järjestämään kehitysyhteistyöviikkoa
  12. Ilmoittaudu mukaan Aalto-kymppi -juoksutapahtumaan 18.9.2016
  13. Power Shift Suomi -ilmastotapahtuma rynnistää Otaniemestä Forssaan

 

1.      Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 36

5.9.-2.10. Capgemini Young Professionals Academy application period

6.9. Lukuvuoden avajaisen ja Aalto Party

6.9. Aalto AfterParty 2016

2.      Hanki uusi lukuvuositarra, kalenteri ja päivitä matkakortin opiskelijastatus

Uusi lukuvuosi on täällä! Muista ilmoittautua läsnäolevaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu perjantaihin 16.9. mennessä. Ilmoittautuminen ja jäsenmaksun maksaminen onnistuu helpoiten WebOodin (https://oodi.aalto.fi/) kautta!

Uuden lukuvuositarran ja kalenterin voit noutaa AYY:n palvelupisteeltä Otaniemestä ja Arabiasta tai väliaikaisilta tarranjakopisteiltä Otaniemen kandidaattikeskuksen HUBista tai Töölön kampukselta. Kaikki haluavat uuden tarran korttiinsa suunnilleen samaan aikaan, joten ryuhkiin etenkin syyskuun ensimmäisillä viikoilla on syytä varautua!

Myös matkakortin opiskelijastatus on aika päivittää. Viime vuonna HSL:n matkakorttiin päivitetty opiskelijastatus on voimassa elokuun loppuun saakka. Mikäli opiskelu jatkuu myös syksyllä, ja opiskelija haluaa saada alennuksen myös jatkossa, on hänen päivitettävä opiskelijastatuksensa. Jos henkilö ei tee asianmukaista päivitystä, veloittaa järjestelmä lipusta normaalin aikuisen hinnan 1.9. alkaen.

Opiskelijastatuksen voi päivittää matkakorttiin HSL:n palvelupisteissä tai matkakortin tilapäisissa päivityspisteissä. Aalto-yliopiston tilapäinen piste Otaniemen Kandikeskuksen HUBissa (Otakaari 1) 9.9.2016 saakka arkisin klo 12.00 – 16.00

Lisätietoja AYY:n verkkosivuilta.

3.      Hätämajoitusta tarjolla elo-syyskuussa

AYY järjestää syksyllä 2016 yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa hätämajoitusta Aalto-yliopiston opiskelijoille, joilla ei ole minkäänlaista muuta majoitusvaihtoehtoa. Hätämajoitus sijaitsee Otaniemessä, Espoossa. Lisätietoa hätämajoituksesta löydät AYY:n sivuilta.

Voit myös olla yhteydessä hätämajoituskoordinaattoriin: emergencyhousing@ayy.fi tai 050 520 9450.

Päivystysajat (Asuntotoimisto – Otakaari 11):

  • 29.8.-9.9.   12.00-16.00
  • 12.9.-30.9.   12.00-14.00
  • Muut ajat sopimuksen mukaan.

4.      Ehdota Vuoden Aalto-urheilijaa 2016!

Hei aaltolainen, nyt voi ehdottaa opiskelijaa, joka ansaitsisi mielestäsi tulla palkituksi Vuoden Aalto-urheilijaksi 2016. Kriteereinä valinnalle ovat urheilusaavutukset kansallisella tai kansaivälisellä tasolla, opintomenestys sekä rehti ja reilu osallistuminen yhteisöön. Muista siis perustella ehdotuksesi huolella! Lomake sulkeutuu 5.9. klo 23:59. Palkinto luovutetaan Aalto-kympissä 18.9.

Täytä lomake täällä.

Lisätietoja: henrikki.soininen (a) ayy.fi

5.      Lukuvuoden avajaiset tiistaina 6.9.2016

Avajaisseremonia

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilöstö on kutsuttu juhlistamaan lukuvuoden avajaisia tiistaina 6.9.2016 kello 12. Avajaisseremonia järjestetään Otaniemen kampuksella, jossa juhla käynnistyy perinteisellä professorikulkueella ja jatkuu noin kello 13.40 saakka. Tänä vuonna seremoniaan osallistuville opiskelijoille on jaossa limited edition haalarimerkki.

Ilmoittaudu

Opiskelijoiden ilmoittautuminen päiväjuhlaan, viimeistään 1.9.

6.      Aalto Afterparty 2016

Aalto Afterpartyt tulevat taas räjäyttämään lukuvuoden käyntiin, tänä vuonna isompina ja nopeempina kuin koskaan! Jo viidettä kertaa järjestettävää Afterpartya juhlitaan Otahallilla orientaatioviikon tiistaina Kimi Räikköstäkin nopeemmissa tunnelmissa! Luvassa on liekehtivän kuumaa tunnelmaa ja nopeita, kauniita ja rohkeita kanssajuhlijoita. Illan kruunaavat lattioita tärisyttävillä rytmeillään AKYSTIC, illan pääesiintyjä UNIIKKI ja nouseva tähti LENNO!

Ei oo häpee olla nopee, joten nappaa liekkipiposi, pyöräilylasisi ja vyölaukkusi messiin, ja saavu paikalle Otahallille tiistaina 6.9 klo 21.00 orientaatioviikon huikeimpiin bileisiin!

Liput tulevat myyntiin lähempänä tapahtumaa, ja niitä on myös mahdollisuus ostaa verkossa. Myös illan tarkempi aikataulu ja ohjelmaa julkistetaan myöhemmin, stay tuned!

7.      Työntekijäksi Aalto Afterpartyyn ja Aalto Partyyn!

Orientaatioviikon huipentuma Aalto Afterparty lähestyy, ja saadaksemme mahtavat bileet aikaiseksi tarvitsemme teidän apuanne! Työntekijöitä tarvitaan paljon ja moniin erilaisiin tehtäviin, kuten koristeluun, ruoanlaittoon ja narikkaan.

Kiitokseksi työntekijät saavat ilmaisen VIP sisäänpääsyn tapahtumaan, haalarimerkin, sekä pääsyn työntekijäjatkoille ja myöhemmin syksyllä järjestettävään kaatoon! Lisäksi hommien ohessa ehtii vähän bilettääkin 😉

Jos siis haluat olla mukana järjestämässä vuoden huikeinta tapahtumaa, ilmoittaudu täällä.

Halutuimmat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, hae siis heti!

8.      Kerro opiskelumahdollisuuksista AYY Study events -ryhmässä

AYY Study Events on uusi fb-ryhmä kiinnostavista opiskelumahdollisuuksista tiedottamiseen. Ryhmään voi jakaa aaltolaisille suunnattuja opiskelumahdollisuuksia sekä Aallon sisältä että muilta järjestäjiltä. Ryhmä on kaikille avoin! https://www.facebook.com/groups/1079976045426133/

9.      TOKYO: 55 years of being organized -exhibition

The Student Association TOKYO, representing the students of Art, Design and Architecture, embodies one of the main cultural streams present in the University. On TOKYO’s 55th anniversary, this exhibition aims to give an historical perspective of its development. Without being exhaustive in our revision, we want to show what Aalto ARTS owes to the energy and efforts of organized students from the past, and how the present students are keeping alive and updating this culture, drawing on it to help create Aalto’s own mix.

  • TOKYO: 55 Years of Being Organized, curated by Emilio Zamudio (ViCCA) will be on display in beta SPACE from August 25th until September 10th.
  • Exhibition Producer: Ksenia Kaverina
  • Special thanks to: Kalle Keinonen (TOKYO’s chairman 2016), Anna Merikari (TOKYO’s executive manager 2016).
  • beta SPACE, Otakaari 1 X, Otaniemi, Espoo
  • Opening hours: Mon -Thu 9 –18, Fri 9 – 15, Sat 10 – 15, Sun Closed.
  • #aaltobetaspace
  • www.showcase.aalto.fi/beta-space

10.  Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän  Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja  seniorijärjestö. Killan Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria ja muuta Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä vieneet kehitystä eteenpäin ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 12.10.2016 klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

11.  Lähde mukaan järjestämään kehitysyhteistyöviikkoa

Etsitkö syksyksi merkityksellistä tekemistä? Oletko kiinnostunut globaaleista kehityskysymyksistä? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin? AYY järjestää Ulkoministeriön tuella kehitysyhteistyöviikon lokakuussa 2016. Viikon aikana järjestetään erilaisia YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyviä tapahtumia elokuvailloista debatteihin ja messuihin Aallon kampuksilla. Jos haluat mukaan toteuttamaan ja ideoimaan viikkoa, ota yhteyttä koordinaattori Saana Rossiin saana.rossi(at)ayy.fi!

12.  Ilmoittaudu mukaan Aalto-kymppi -juoksutapahtumaan 18.9.2016

Perinteinen Aalto-kymppi ja Aalto-vitonen järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 18.9.2016 klo 13.  Matkat voit juosta, hölkätä, kävellä tai sauvakävellä. Aalto-kymppi -juoksu on ilmainen tapahtuma kaikille aaltolaisille.

Tapahtuma on osa Espoon Rantamaratonia ja puolimaratonia joka järjestetään lauantaina 17.9.2016. Aaltolaisilla on mahdollisuus osallistua rantamaratonille/puolimaratonille hintaan 40e/aaltolainen. Huom. Aalto-kymppi tapahtumaan vapaaehtoiseksi toimitsijaksi ilmoittautuneet saavat ilmaisen osallistumisen lauantain Rantamaratoniin/puolimaratoniin (rajoitettu määrä paikkoja). Katso lisätiedot toimitsijaksi ilmoittautumisesta täältä:  https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Aalto-kympille+haetaan+vapaaehtoisia+toimitsijoita+16.9+ja+18.9.2016

  • Aika: Aalto–kymppi su 18.9. klo 13-16.00, Espoo Rantamaraton la 17.9
  • Paikka: Lähtö on Espoon Otaniemen Otarannassa, Laajalahden rannalla.
  • Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen päättyy Aalto-kymppi ja Rantamaratonille (aaltolaisen hinnalla su 11.9.2016 klo 23.59. Muista merkitä ””Seura””-kohtaan Aalto-yliopisto. Lomakkeessa kysytään myös opiskelijanumeroa tai työpaikkaa.
  • Ilmoittautumislomake molempiin juoksuihin

13.  Power Shift Suomi -ilmastotapahtuma rynnistää Otaniemestä Forssaan

Forssassa järjestetään syksyllä Suomen suurin ja kaunein tapahtuma ilmastovaikuttamisesta. Power Shift Suomi -tapahtuman tarkoituksena on mahdollistaa vaikuttavaa, yhteiskunnalliseen muutokseen tähtäävää ilmastotoimintaa. Power Shift Suomen puhujat tulevat yliopistoista ja yrityksistä sekä julkiselta sektorilta ja järjestöistä. Tapahtumaan saapuu myös vieraita eurooppalaisista ilmastoliikkeistä.

Kutsumme mukaan kaikki ilmaston hyvinvoinnista kiinnostuneet ympäri Suomen viettämään yhdessä aikaa sekä verkostoitumaan, oppimaan ja tekemään yhdessä muutosta. Power Shift tarjoaa ajan ja paikan luoda yhdessä konkreettisia tekoja ilmaston hyväksi. Se on oiva tilaisuus hypätä itse pyörän sarviin ohjaamaan yhteiskuntaa ilmastoystävällisempään suuntaan.

  • Aika: 30.9.-2.10.2016
  • Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kampus, Forssa
  • Ilmoittautuminen ja lisätietoja: www.powershiftsuomi.org
  • Tapahtuman ilmoittautumismaksu on 20 euroa. Matkakuluista korvataan osa ja osallistujille tarjotaan majoitus sekä ruoka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *