Viikkotiedote 37/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 37/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta.Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Yliopiston toiminnasta kiinnostuneille on taas avoinna paikkoja hallinnon opiskelijaedustajina. Täydennyshaku on avoinna osoitteessa halloped.fi, ja hakuaika loppuu 18.9.klo 23.59.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n ja Aalto-yliopiston yhdenvertaisuuskysely
  3. Viikkotiedotteessa tiedottamisen lyhyt oppimäärä
  4. Tempausgaala 20.9. @Apollo
  5. Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset 30.9.
  6. Töihin Lakinlaskijaisiin 2016
  7. Löydä uusi näkökulma opintoihisi Aallon UWAS-kurssien avulla!
  8. Stipendimahdollisuuksia tekniikan alan opiskelijoille
  9. Ilmoittautuminen Teekkarispeksin improvisaatio- ja tanssikursseille 15.9. + Speksisauna 22.9.
  10. Nyytin ja YTHS:n elämäntaitokurssi verkossa – Hae mukaan 25.9. mennessä
  11. Aalto Space -mobiilisovellus pilottikäytössä nyt!
  12. Ota Olut! – Espoon ensimmäinen erikoisolut- ja pienipanimofestivaali 24.9.
  13. Liity Polyteknikkojen Orkesteriin!
  14. Dominante -kuoron pääsykokeet
  15. Liity Otaniemen Kappelikuoroon
  16. Come and join us as our Stratos Coordinator in 2017!
  17. Karate, kickboxing, BJJ vai itsepuolustus? Valitse kaikki, valitse Honbu!

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 37

Viikko 38

2.    AYY:n ja Aalto-yliopiston yhdenvertaisuuskysely

Oletko kokenut asiatonta käytöstä opiskelijabileissä? Oletko huomannut syrjintää opetustilanteissa? Onko opiskelijayhdistyksissä kaikilla samat oikeudet? Näihin ja muihin kysymyksiin AYY ja Aalto-yliopisto yrittävät löytää kysymyksiä yhdenvertaisuuskyselyllä, jonka tuloksia hyödynnetään tulevissa projekteissa yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Palkintona vastaamisen jälkeen yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 1 kpl 100 euron lahjakortteja Stockmann-tavarataloon sekä joukko pienempiä palkintoja. Yhteystiedot tallentuvat erilleen eikä niitä voida yhdistää yhdenvertaisuuskyselyn vastauksiin.

Kyselylomakkeeseen pääsee alla olevasta linkistä:

https://www.webropolsurveys.com/S/DFB80A899DE3466B.par

3.    Viikkotiedotteessa tiedottamisen lyhyt oppimäärä

Viikkotiedote ilmestyy lukuvuoden aikana maanantaisin kolmella kielellä. Aineisto tulee lähettää osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10 mennessä. Tämän jälkeen tiedottaja koostaa ja editoi sisällön ja lähettää sen käännettäväksi. Mikäli esim. jonkun kielen taitaminen on olennaista tiedotetekstin kannalta, kirjoita se auki tekstiin esim. ”Seminaari on suomenkielinen!”, jolloin se kääntyy myös kieliversioihin. Käännökset ovat löydettävissä ayy.fi:sta maanantaina, käytä niitä hyväksesi esim. facebook-tapahtumassa. Englanniksi toimitetut tekstit julkaistaan englanniksi kaikissa tiedoteversioissa.

Tiedotteen optimaalinen pituus on noin kaksi kappaletta + linkki, josta saa lisätietoja. (Tämä uutinen on siis ainakin kappaleen verran ylimittainen!) Sanamääränä tämä tarkoittaa noin 100 sanaa, merkkeinä noin 750 merkkiä ja riveinä noin 10 riviä. Mitä tiiviimpi teksti, sitä parempi. Muista antaa tekstillesi napakka otsikko!

Yksi tiedote julkaistaan viikkotiedotteessa lähtökohtaisesti yhden kerran. Mikäli muuta tiedotettavaa on vähän, voidaan yksi uutinen julkaista myös useammin. Ylioppilaskunnan omien tiedotteiden, ja välittömästi ylioppilaskunnan piirissä toimivien tahojen tiedotteiden, julkaisu menee muiden uutisten edelle.  Voit toivoa tiedotteelle julkaisuviikkoa. Kerro myös, jos julkaisuajankohta on oleellinen esim. jonkun promotapahtuman suhteen. Ilman erityisiä lisätietoja/toiveita uutinen ajoitetaan viikkotiedotteeseen noin 1-2 viikkoa ennen h-hetkeä (tapahtumapäivä, ilmoittautumisen loppuminen tms. ).

Kysyttävää? Ihmeteltävää? Palautetta? Ota yhteyttä AYY:n tiedottaja Henna Paloseen tiedottaja@ayy.fi tai 0505209440.

4.    Tempausgaala 20.9. @Apollo

Vuoden tärkein ja vaikuttavin opiskelijatapahtuma pärähtää tänä syksynä – nimittäin Tempaus2016!

Tämän kunniaksi järjestetään massiiviset starttibileet tiistaina 20. syyskuuta Apollossa (Mannerheimintie 16, HKI). Tässä ilmaisessa tapahtumassa avataan vihdoinkin koko Tempauksen sisältö sekä kerrotaan kuinka tempaaminen toimii. Kaikki selviää täällä, joten ei kannata missään nimessä jäädä pois kyydistä!

Illan aikataulu:

  • Klo 17: Ovet aukeavat ja bileet starttaavat
  • Klo 20: Liveshow alkaa
  • Klo 21: Juhlinta jatkuu aina klo 02 asti!

Tempausgaalan uusimmat käänteet saat Facebookista LINKKI TÄHÄN

Hei, mikäs se tempaus olikaan? Tempaus2016 on opiskelijaprojekti, jolla halutaan nostaa peruskoulutuksen tärkeys valtakunnalliseen keskusteluun käymällä viikolla 44 yli 1400 suomalaisessa peruskoulussa. Tavoitteena on, että näissä koulussa vierailisi ma 31.10. tai ti 1.11. opiskelija toteuttamassa etukäteen määriteltyä ohjelmaa.

Tule siis paikalle ja kuule eturivin paikoilta, miten koko homma rakentuu!

  • Lisätietoa: http://www.tempaus.fi/
  • Seuraa tempausta sosiaalisessa mediassa pysyäksesi kärryillä!
  • FB: https://www.facebook.com/tempaus2016/
  • Twitter: https://twitter.com/tempaus2016
  • IG: https://www.instagram.com/tempaus2016/

5.    Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset 30.9.

Syksyisen kaunis Lakinlaskijaispäivä startataan tänäkin vuonna käyntiin Otatarhan ajoilla, hulinan ja hauskanpidon täyteisellä ajokilvalla! Ossinlammen ympäristö täyttyy päivällä kisahuumasta ja hauskasta oheistoiminnasta, kun vauhtihirmut pääsevät ottamaan toisistaan mittaa itsetekemillään ajokeilla näissä F1-kilpailujakin hurjemmissa mittelöissä.

Lisää ajoista virallisilta sivuilta http://otatarhanajot.ayy.fi/

Vauhdintäyteisen päivän huipentaa tietenkin Lakinlaskijaiset. Tämä vuosi on äärimmäisen spesiaali kun juhlaa vietetään hevosurheilun pyhätössä, Vermon raviradalla! Esiintyjinä nähdään Gasellit, Plutonium 74 ja Big Pharma. Lisätietoa tapahtumasta facebookista, sekä http://www.lakinlaskijaiset.fi/

6.    Töihin Lakinlaskijaisiin 2016

2016 Lakinlaskijaiset järjestetään 30.9. Vermon raviradalla ja juhlat tarvitsevat myös paljon työntekijöitä! Kaipaamme tekijöitä erilaisiin tehtäviin, kuten lipunmyyntiin, järjestyksenvalvontaan, roudaukseen, koristeluun, tekniikkaan, ruoanlaittoon ja pakulla ajeluun. Töihin pystyy ilmoittautumaan tämän linkin takaa: https://lomake.ayy.fi/jtmk/toihin-lakinlaskijaisiin-2016/

Työntekijät saavat ilmaisen sisäänpääsyn erillisestä VIP-ovesta, haalarimerkin, toisen kahdesta vaaleanpunaisen nyörin ansaitsemiseen vaadittavasta kiinnityksestä, sekä järjestetyt kyydit Vermosta takaisin Otaniemeen bileiden ja siivouksen jälkeen! Kaikki työntekijät varmistavat myös paikan 1.10. järjestettävällä eeppisellä Lakilaskijaisten silliksellä!

Mahdollisia kysymyksiä voi esittää maililla bilehtööreille jtmk@list.ayy.fi. Lomakejärjestelmä suljetaan, kun meillä on tarpeeksi työntekijöitä joten nopeus on valttia.

7.    Löydä uusi näkökulma opintoihisi Aallon UWAS-kurssien avulla!

University Wide Art Studies (UWAS) tarjoaa kursseja, joilla kaikki yliopiston opiskelijat saavat mahdollisuuden perehtyä taideperustaiseen ajatteluun, luovuuteen ja kulttuuriin. Kurssien sisällöt ja tavoitteet on suunniteltu monitieteisestä ja -taiteisesta näkökulmasta siten, että opiskelijat alasta riippumatta voivat valita niitä osaksi opintojaan.

Kurssit ovat avoimia kaikille Aalto-yliopiston kandidaattiopiskelijoille, mutta mahdollisuuksien mukaan kursseille voidaan hyväksyä myös maisteriopiskelijoita. Tarkoituksena on, että kurssien osallistujat tulevat kaikista Aalto-yliopiston kouluista. Kurssit eivät edellytä aikaisempia taiteen alan opintoja.

Lukuvuoden 2016-2017 UWAS-kurssitarjonta löytyy opiskelijaliikkuvuus Aallossa -oppaasta: http://studyguides.aalto.fi/minors-guide/2016/fi/university-wide-art-studies.html.

Löydät tämän sivun Intosta seuraavasti: Into -> Kandidaatti- ja maisteriopiskelijalle -> [valitse mikä tahansa korkeakouluista] -> Opinnot toisissa Aallon kouluissa tai toisissa suomalaisissa yliopistoissa -> University Wide Art Studies. Katso myös UWASin omat nettisivut: http://uwas.aalto.fi.

8.    Stipendimahdollisuuksia tekniikan alan opiskelijoille

Sähkötekniikan korkeakoulun opinto- ja opiskelijapalvelut julistaa Aalto-yliopiston opiskelijoiden haettavaksi seuraavat stipendit:

  • Yhdistetyn opiskelijarahaston tuotosta kaksi 1000 euron stipendiä opinnoissaan hyvin menestyneille ylempää perustutkintoa suorittaville tekniikan alan opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet myös tekniikan kandidaatin tutkinnon Aalto-yliopistossa.

Hakuilmoitus apurahapalstalla: Opiskelijarahasto – Studiefonden 2016

  • Julius Tallbergin rahaston tuotosta neljä 1000 euron stipendiä opinnoissaan hyvin menestyneille ylempää perustutkintoa suorittaville tekniikan alan opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet myös tekniikan kandidaatin tutkinnon Aalto-yliopistossa.

Hakuilmoitus apurahapalstalla: Julius Tallbergin rahasto – Julius Tallbergs fond 2016

The School of Electrical Engineering Learning Services declares the following scholarship open for application by post-graduate students of Aalto University in the field of technology:

Lisää apurahailmoituksia löytyy Intosta.

9.    Ilmoittautuminen Teekkarispeksin improvisaatio- ja tanssikursseille 15.9. + Speksisauna 22.9.

Teekkarispeksin suositut impro- ja tanssikurssit ovat taas täällä. Tervetuloa haastamaan itseäsi uusilla tanssityyleillä ja heittäytymällä improvisaation pyörteisiin! Ilmoittautuminen alkeisimpro- ja tanssikursseille järjestetään torstaina 15.9. klo 12:00 Kanditalon (Päärakennus) ala-aulassa, ja jatkoimprokursseille ilmoittaudutaan samaisena torstaina 15.9. klo 19:00 JMT1:n aulassa.

Kurssien tarkemmat aikataulut, tasokuvaukset ja jonotusohjeet löytyvät Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/1639373646375813/. Klikkaa itsesi mukaan! Lisätietoja voi myös kysellä improvastaavalta Siniltä (sini.tervo@helsinki.fi) ja tanssivastaavalta Lotalta (lotta.ahonen@aalto.fi).

Speksisauna 22.9.

Tiedätkö jo mitä haluat tehdä Teekkarispeksissä? Vastauksen tähän kysymykseen ja muihin mieltä askarruttaviin seikkoihin löydät rekrysaunassa Otakaari 20 isolla puolella torstaina 22.9. klo 18:00 alkaen. Täällä produktion osa-alueet esittelevät toimintaansa valmiina vastaamaan kysymyksiisi ja auttamaan sinua siihen suuntaan, mikä sinua kiehtoisi. Oma pyyhe mukaan mikäli löylyille halajat. Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/241916076203103/.”

10.                  Nyytin ja YTHS:n elämäntaitokurssi verkossa – Hae mukaan 25.9. mennessä

Tule mukaan Elämäntaitokurssille verkossa! Kurssilla voit löytää uusia näkökulmia oman näköiseen elämään ja keinoja vahvistaa voimavarojasi. Samalla voit jakaa kokemuksia ja saada vinkkejä omaan arkeesi toisilta ryhmäläisiltä. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35-vuotiaille opiskelijoille. Ryhmä on maksuton ja se toteutetaan Tukinet-sivustolla 10.10.–2.12. Kurssi on suomenkielinen.

Ilmoittautuminen ryhmään on alkanut ja jatkuu 25.9.2016 saakka. Ryhmään valituille ilmoitetaan sähköpostitse. Lisätietoja ryhmästä ja ilmoittautumisesta nettisivuillamme: https://www.nyyti.fi/nyyti-ry/ajankohtaista/hae-mukaan-elamantaitokurssille-verkossa/

11.                  Aalto Space -mobiilisovellus pilottikäytössä nyt!

Elokuussa 2016 on julkaistu pilottiversiona Aalto Space -mobiilisovellus, jonka avulla voi etsiä ja varata helposti opiskelijoiden käyttöön ennalta määriteltyjä opiskelu-, neuvottelu- ja ryhmätyötiloja Otakaari 1 -rakennuksessa.

Sovelluksessa olevan kartan avulla voi näppärästi navigoida rakennuksessa myös niihin opetustiloihin, jotka eivät varausjärjestelmän piirissä ole. Myöhemmin sovellukseen on tarkoitus lisätä myös muita kampusrakennuksia sekä kehittää uusia toiminnallisuuksia käyttäjiltä saadun palautteen avulla.

Aalto Spacen pilotointivaihe on meneillään nyt. Lataa, käytä ja anna palautetta sovelluksessa!

Lisätietoja: http://aaltocre.fi/aaltospace/

12.                  Ota Olut! – Espoon ensimmäinen erikoisolut- ja pienipanimofestivaali 24.9.

Ota olut! on Otaniemessä Urban Millillä lauantaina 24.9.2016 järjestettävä erikois-¬ ja pienipanimo¬-olutfestivaali. Ovet avautuvat kello 13.00 ja valomerkki tulee 22.30.

Tapahtumassa ovat esillä maistuvimmat pienpanimot Suomesta ja Virosta. Tahdomme tuoda oluen avulla yhteen Aallon opiskelijoita, espoolaisia, otaniemen asukkaita ja olutharrastajia.

Luvassa festareilla on yli 25 eri olutta. Hyvän oluen lisäksi tarjolla on myös laadukkaita siidereitä sekä alkoholittomia tuotteita ja maistuvaa ruokaa. Oluen nautiskelun lomaan on myös järjestetty muun muassa olutaiheinen paneeli sekä live-musiikkia.

Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/1822820427947357/

Tapahtuman kotisivut: http://www.otaolut.fi

13.                  Liity Polyteknikkojen Orkesteriin!

Polyteknikkojen Orkesteri on ensi vuonna 95 vuotta täyttävä Suomen vanhin akateeminen sinfoniaorkesteri. Soittajia on tällä hetkellä lähes sata ja nyt syksyllä otamme jälleen mukaan uusia soittajia. Tänä syksynä ohjelmistossa on Verdin Requiem yhdessä Helsingin filharmonisen kuoron kanssa. Koesoittoja meillä ei järjestetä, riittää että tulet mukaan ensimmäisiin treeneihimme 12.9. klo 18-21 Smökkiin (Jämeräntaival 4). Mikäli et pääse mukaan vielä ensimmäisiin treeneihin, ei hätää, voit tulla mukaan vielä seuraavallakin viikolla. Nähdään maanantain treeneissä!

Lisätietoa orkesterista löytyy nettisivuiltamme http://www.polyteknikkojenorkesteri.fi/ tai facebookista https://www.facebook.com/polyteknikkojenorkesteri.

14.                  Dominante -kuoron pääsykokeet

Dominante etsii uusia laulajia taitavaan joukkoonsa. Jos nautit laulamisesta a cappella ja orkestereiden kanssa, haluat kehittyä osana yhteisöä ja kaipaat ennenkokemattomia konsertteja ympäri maailman, tutustu Dominanteen avoimissa harjoituksissa maanantaina 12.9. klo 18 (TuAS-talo, Otaniementie 17).

Tervetuloa syksyn pääsykokeisiin ti 13.9. (TuAS-talo, Otaniementie 17) tai ti 20.9. (Helsingin Tuomiokirkon kappeli, pieni rakennus Senaatintorilta katsottuna oikealla, sisäänkäynti isojen portaiden keskipaikkeilta) klo 16 alkaen ! Pääsykoeajan voi varata kaikkien fuksien äidiltä, Riina Niemiseltä (050 3301284 tai riina.nieminen(at)aalto.fi). Varaudu laulamaan säestyksetön laulu. Lisäksi testataan mm. äänialaa ja nuotinlukutaitoa.

15.                  Liity Otaniemen Kappelikuoroon

Etsitkö rentoa ja taidokasta kuoroa, johon liittyä? Otaniemen Kappelikuoro on pieni sekakuoro, joka treenaa Otaniemen kappelilla (Jmt 8) torstaisin klo 18-20. Sovi koelaulu johtajan kanssa: johtaja@kappelikuoro.net Lisätietoa: www.kappelikuoro.net

16.                  Come and join us as our Stratos Coordinator in 2017!

”Stratos is an annual training program connecting senior students and well-known companies in Finland through various, challenging projects. The program consists of the student projects, excursions to the partner companies and an exciting exploration of the international business scene as a week long trip abroad, free of charge! In previous years we’ve had such collaborators as Fazer, ABB and Elisa, and we’ve visited such locations as Dubai, San Francisco, and Tokyo!

We are now searching for three coordinators for the program starting in the Autumn. As a coordinator, your responsibility is to run the whole program from start to finish: procuring partner companies, recruiting the participant students and arranging and participating the reward trip. Because of the multitude of these tasks, you will gain experience in many essential fields such as marketing, HR, teamwork and leadership. You will also attain important contacts to major Finnish companies and other like minded students. The coordinators will be working freely and without any strict guidelines, so you create the program in accordance to your own will!

So what do you need in order to become our new coordinator? Your qualifications aren’t all too important, although it helps to have some organizational experience. What we want is a highly motivated and proactive person, willing to wholly commit to the program and make it prosper.

Interested? Send us your CV, cover letter and study transcript to the address stratosteam16@gmail.com by 15.09.2016.

17.                  Karate, kickboxing, BJJ vai itsepuolustus? Valitse kaikki, valitse Honbu!

Karateseura Honbun treeneissä yhdistellään montaa kamppailulajia ja tyylisuuntaa. Tavoitteena on, että treenaaja kasvaa sekä fyysisesti että henkisesti hyväksi kamppailijaksi. Peruskurssimme alkaa maanantaina 12.9. klo 19 Unidojolla, joka on yliopistojen kamppailuseurojen kotisali. Mukaan pääset ilmestymällä peruskurssin treeneihin. Alussa varusteiksi riittävät verryttelyhousut ja t-paita. www.honbu.fi/peruskurssi

Onko sinulla jo kamppailutaustaa? Ilmesty treeneihimme ja tule katsomaan, mikä taso on sinulle sopivin.

Treeniajat ja paikat:

  • Maanantai klo 19 Unidojo (Pohjoinen Hesperiankatu 25)
  • Torstai klo 19 Unidojo
  • Perjantai klo 19 Unisport Töölö (Ilmarinkatu 1)
  • Lauantai klo 15:30 Unidojo (vapaavuoro)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *