Yhdistystiedote viikolle 38/2016

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 38/2016

Kampuskarkelot tulevat jälleen 28.9. Nyt onkin aika ilmoittaa yhdistyksesi mukaan osoitteessa https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot2016/. Yhdistysten koulutustoivekyselyyn voi vuorostaan vastata osoitteessa  https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/kysely-koulutustoiveista-yhdistyksille/. Toiveiden pohjalta järjestetään AYY:n koulutuksia, joten jokainen vastaus on tärkeä! Vastanneiden kesken arvotaan myös palkinto (lue lisää kohdasta 1).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

26.9.: Ilmoittautuminen Kampuskarkeloille päättyy: https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot2016/ (kts. 2)
28.9.: Kampuskarkelot: /blog/events/kampuskarkelot-2016/
30.9.: TTER:n hakukierros sulkeutuu (kts. 5)
2.10.: Kysely koulutustoiveista sulkeutuu: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/kysely-koulutustoiveista-yhdistyksille/
8.12.: AYY:n yhdistyskoulutus, Design Factory

Tiedotteen sisältö

  1. Kysely koulutustoiveista yhdistyksille
  2. Kampuskarkeloihin yhdistyksiä pitämään ständiä!
  3. Viikkotiedotteessa tiedottamisen lyhyt oppimäärä
  4. AYY:n ja Aalto-yliopiston yhdenvertaisuuskysely
  5. TTER:n vuoden 2016 kolmas hakukierros sulkeutuu 30.9. klo 23.59!
  1. Kysely koulutustoiveista yhdistyksille

AYY järjestää jälleen 8.12. yhdistyskoulutuksen Design Factorylla ja koulutuksen suunnittelu on alkamassa. Nyt toivommekin, että mahdollisimman moni yhdistys vastaisi koulutuksiin liittyvään kyselyyn, jonka avulla suunnittelemme joulukuun yhdistyskoulutusta sekä mahdollisia erillisiä koulutuksia. Vastausaikaa kyselyyn on 2.10. saakka ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan ilmainen tilavaraus Otaniemen Tietosaunaan  tai Vaasankadun saunaan ja kabinettiin käytettäväksi 31.5.2017 mennessä. Huomaa kuitenkin, että 9.1.2017 alkavan varauskauden varaukset ovat tehtävissä vasta tilakähmyjen jälkeen, mutta ilmaisen varauksen voi käyttää myös kähmyissä. Tilakähmyistä tiedotetaan myöhemmin.

Linkki kyselyyn: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/kysely-koulutustoiveista-yhdistyksille/

 

  1. Kampuskarkeloihin yhdistyksiä pitämään ständiä!

 AYY:n ja Aavan Kampuskarkelot järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 28.9. Otaniemen Kandidaattikeskuksessa. Kampuskarkeloissa voitte esitellä yhdistyksenne toimintaa uusille opiskelijoille, myydä haalarimerkkejä ja tehdä uusia tuttavuuksia. Toivomme paikalle monia ständinpitäjiä, joten ilmoittaudu sinäkin, hyvä yhdistystoimija, mukaan!

Päivällä ständit ovat pystyssä klo 10-14. Pisteellenne saatte käyttöön pöydän ja tuolin, muut materiaalit yhdistykset tuovat itse paikalle. Lisätietoja Aavalta osoitteesta aava(ä)list.ayy.fi.

Ilmoittautuminen on auki 26.9. klo 23:59 saakka.

Linkki ilmoittautumiseen: https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot2016/
FB-event: https://www.facebook.com/events/333465500320423/

 

  1. Viikkotiedotteessa tiedottamisen lyhyt oppimäärä

Viikkotiedote ilmestyy lukuvuoden aikana maanantaisin kolmella kielellä. Aineisto tulee lähettää osoitteeseen tiedotteet(ä)ayy.fi edellisen viikon torstaihin klo 10 mennessä. Tämän jälkeen tiedottaja koostaa ja editoi sisällön ja lähettää sen käännettäväksi. Mikäli esim. jonkun kielen taitaminen on olennaista tiedotetekstin kannalta, kirjoita se auki tekstiin. Esim. ”Seminaari on suomenkielinen!”, jolloin se kääntyy myös kieliversioihin. Käännökset ovat löydettävissä ayy.fi:sta maanantaina, käytä niitä hyväksesi esim. facebook-tapahtumassa. Englanniksi toimitetut tekstit julkaistaan englanniksi kaikissa tiedoteversioissa.

Tiedotteen optimaalinen pituus on noin kaksi kappaletta + linkki, josta saa lisätietoja. Sanamääränä tämä tarkoittaa noin 100 sanaa, merkkeinä noin 750 merkkiä ja riveinä noin 10 riviä. Mitä tiiviimpi teksti, sitä parempi. Muista antaa tekstillesi napakka otsikko!

Yksi tiedote julkaistaan viikkotiedotteessa lähtökohtaisesti yhden kerran. Mikäli muuta tiedotettavaa on vähän, voidaan yksi uutinen julkaista myös useammin. Ylioppilaskunnan omien tiedotteiden, ja välittömästi ylioppilaskunnan piirissä toimivien tahojen tiedotteiden, julkaisu menee muiden uutisten edelle.  Voit toivoa tiedotteelle julkaisuviikkoa. Kerro myös, jos julkaisuajankohta on oleellinen esim. jonkun promotapahtuman suhteen. Ilman erityisiä lisätietoja/toiveita uutinen ajoitetaan viikkotiedotteeseen noin 1-2 viikkoa ennen h-hetkeä (tapahtumapäivä, ilmoittautumisen loppuminen tms. ).

Kysyttävää? Ihmeteltävää? Palautetta? Ota yhteyttä AYY:n tiedottaja Henna Paloseen tiedottaja(ä)ayy.fi tai 0505209440.

 

  1. AYY:n ja Aalto-yliopiston yhdenvertaisuuskysely

Oletko kokenut asiatonta käytöstä opiskelijabileissä? Oletko huomannut syrjintää opetustilanteissa? Onko opiskelijayhdistyksissä kaikilla samat oikeudet? Näihin ja muihin kysymyksiin AYY ja Aalto-yliopisto yrittävät löytää kysymyksiä yhdenvertaisuuskyselyllä, jonka tuloksia hyödynnetään tulevissa projekteissa yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Palkintona vastaamisen jälkeen yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 1 kpl 100 euron lahjakortteja Stockmann-tavarataloon sekä joukko pienempiä palkintoja. Yhteystiedot tallentuvat erilleen eikä niitä voida yhdistää yhdenvertaisuuskyselyn vastauksiin.

Kyselylomakkeeseen pääsee alla olevasta linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/DFB80A899DE3466B.par

 

  1. TTER:n vuoden 2016 kolmas hakukierros sulkeutuu 30.9. klo 23.59!

TTER:n vuoden 2016 kolmas hakukierros on auki! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2016 kolmannen kierroksen hakuaika päättyy perjantaina 30.9.2016 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/.

Kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa http://facebook.com/tterahasto.

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *