Viikkotiedote 38/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 38/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta.Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n ja Aalto-yliopiston yhdenvertaisuuskysely
  3. Tempausgaala HUOMENNA @ Apollo
  4. Otatarhan Ajot – Hulinan ja hauskanpidon täyteinen ajokilpa 30.9.
  5. Lakinlaskijaiset Vermossa 30.9.
  6. YTHS:n fysioterapian kurssit syksyllä 2016
  7. Tule lapsen tai nuoren vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi Espooseen!
  8. Hae mukaan Opiskelu ja perhe -nettiryhmään
  9. Kampuskarkelot 26.9.2016
  10. Omstart – Mikä ihmeen KY-speksi?
  11. BEST talvikurssien haku on alkanut
  12. Ota Olut! – Espoon ensimmäinen erikoisolut- ja pienipanimofestivaali 24.9.
  13. Taekwon-Don syksyn alkeiskurssi
  14. Teekkariratsastajien uusien ilta 27.9.
  15. Skipolin ensilumet ja suksifuksijamboree
  16. Polijazzin tunnit alkavat syksyllä 22.9!
  17. Tankotanssia Otaniemessä

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 38

Viikko 39

2.    AYY:n ja Aalto-yliopiston yhdenvertaisuuskysely

Oletko kokenut asiatonta käytöstä opiskelijabileissä? Oletko huomannut syrjintää opetustilanteissa? Onko opiskelijayhdistyksissä kaikilla samat oikeudet? Näihin ja muihin kysymyksiin AYY ja Aalto-yliopisto yrittävät löytää kysymyksiä yhdenvertaisuuskyselyllä, jonka tuloksia hyödynnetään tulevissa projekteissa yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Palkintona vastaamisen jälkeen yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 1 kpl 100 euron lahjakortteja Stockmann-tavarataloon sekä joukko pienempiä palkintoja. Yhteystiedot tallentuvat erilleen eikä niitä voida yhdistää yhdenvertaisuuskyselyn vastauksiin.

Kyselylomakkeeseen pääsee alla olevasta linkistä:

https://www.webropolsurveys.com/S/DFB80A899DE3466B.par

3.    Tempausgaala HUOMENNA @ Apollo

Vuoden tärkein ja vaikuttavin opiskelijatapahtuma pärähtää tänä syksynä – Tempaus2016! Kaikki opiskelijat eivät pääse osallistumaan tempaukseen opiskeluaikanaan, joten tämä on harvinainen tilaisuus.

Tempauksen kunniaksi järjestetään massiiviset starttibileet huomenna tiistaina 20. syyskuuta Apollossa (Mannerheimintie 16, HKI). Tässä ilmaisessa tapahtumassa avataan vihdoinkin koko Tempauksen sisältö sekä kerrotaan kuinka tempaaminen toimii. Kaikki selviää illan aikana, joten kannattaa ehdottomasti saapua paikalle!

Illan aikataulu

  • Klo 17: Ovet aukeavat ja bileet starttaavat
  • Klo 20: Liveshow alkaa
  • Klo 21: Juhlinta jatkuu aina klo 02 asti!

Tempausgaalan uusimmat käänteet saat Facebookista

Hei, mikäs se tempaus olikaan? Tempaus2016 on opiskelijaprojekti, jolla halutaan nostaa peruskoulutuksen tärkeys valtakunnalliseen keskusteluun käymällä viikolla 44 yli 1400 suomalaisessa peruskoulussa. Tavoitteena on, että näissä koulussa vierailisi ma 31.10. tai ti 1.11. opiskelija toteuttamassa etukäteen määriteltyä ohjelmaa.

Tule siis paikalle ja kuule eturivin paikoilta, miten koko homma rakentuu!

Lisätietoa: http://www.tempaus.fi/

Seuraa tempausta sosiaalisessa mediassa pysyäksesi kärryillä!

  • FB: https://www.facebook.com/tempaus2016/
  • Twitter: https://twitter.com/tempaus2016
  • IG: https://www.instagram.com/tempaus2016/

4.    Otatarhan Ajot – Hulinan ja hauskanpidon täyteinen ajokilpa 30.9.

Syksyisen kaunis Lakinlaskijaispäivä 30.9. startataan Ossinlammella klo 14:00 perinteisesti hulinan ja hauskanpidon täyteisellä ajokilvalla, Otatarhan ajoilla! Ilmoittaudu mukaan kisaan, nikkaroi oma ei-moottoroitu ajokkisi ja tule taistelemaan voitosta vuoden tiukimpiin aika-ajoihin!

Vaikket itse ajoihin osallistuisikaan, saavu paikalle nauttimaan huumaavasta kisatunnelmasta, kauniista syyspäivästä ja moninaisista aktiviteeteista. Esim. kisan pääyhteistyökumppani Vaisalaan on mahdollista tutustua rastilla hauskan tekemisen kautta.

Voit myös haastaa oman jengisi kanssa arkkivihollisesi köydenvetoon! Kisata saa myös paikan päällä, mutta etukäteen haastetuille tahoille toimitetaan ilmoitus haasteesta. https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/oa2016koydenveto/

Ajoihin osallistuvien joukkueiden Ilmoittautuminen aukeaa 5.9. klo 9.00 ja päättyy 26.9. klo 23.59. https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/otatarhanajot2016/

Tapahtuman viralliset sivut: http://otatarhanajot.ayy.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/events/612882155555725/

5.    Lakinlaskijaiset Vermossa 30.9.

Kun Otatarhan ajoissa on päästy maaliin asti, jatkuu Lakinlaskijaispäivä Smökissä välietkoilla josta tilausbusseilla siirrytään itse Lakinlaskijaisiin. Tämä vuosi on äärimmäisen erityinen kun juhlaa vietetään hevosurheilun pyhätössä, Vermon raviradalla! Esiintyjinä nähdään Gasellit, Plutonium 74 ja Big Pharma. Lakinlaskijaisiin ovat tervetulleita kaikki opiskelualasta tai lakin omistuksesta riippumatta. Aiempina vuosina liput on lähes poikkeuksetta myyty loppuun ja menossa on ollut piristävää poikkitieteellisyyttä!

Lakinlaskijaisten lipunmyynti aukeaa 21.9.! Lisätietoa tapahtumasta facebookista, sekä http://www.lakinlaskijaiset.fi/

6.    YTHS:n fysioterapian kurssit syksyllä 2016

YTHS järjestää syksyn aikana maksuttomia fysioterapian kursseja opiskelijoille. Kurssit järjestetään Töölön YTHS:n liikuntatilassa. Kurssien kieli on suomi.

Kurssitarjonnassa mm. Niska-Selkäkuntokurssi, ryhtikurssi ja alaselkäkurssi. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: http://www.yths.fi/filebank/3742-Fysioterapian_kurssit_syksy_2016.pdf

7.    Tule lapsen tai nuoren vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi Espooseen!

Lämmin muisto turvallisesta ja luotettavasta tukihenkilöstä kantaa pitkälle aikuisuuteen. Voit tarjota 7–17-vuotiaalle lapselle aikuisen läsnäoloa ja huomiota sekä mukavaa tekemistä yhdessä. Tapaat lasta noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Voitte käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.

Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa. Kaikki tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja koulutetaan. Tukihenkilöille järjestetään vertaistapaamisia ja ohjausta.

Seuraava koulutus alkaa 22.9.2016, ota yhteyttä niin sovitaan haastatteluaika!

Katso myös: http://www.ehja.fi/fi-vapaaehtoiseksi.html sekä https://www.facebook.com/ehjatukihenkilotoiminta

8.    Hae mukaan Opiskelu ja perhe -nettiryhmään

Tuntuuko opiskelun ja perhe-elämän yhdistäminen joskus haastavalta?  Kaipaatko tukea arjessa jaksamiseen? Entä haluatko jakaa kokemuksiasi ja löytää uusia ratkaisuja?

Tule mukaan Opiskelu ja perhe -nettiryhmään, jossa voit käsitellä opiskelun ja työn yhdistämiseen liittyviä haasteita yhdessä toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Samalla voit löytää uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisuja omaan arkeesi.

Opiskelu ja perhe -nettiryhmä alkaa 3.10. ja päättyy 28.10. Nyyti ry järjestää ryhmän yhdessä Väestöliiton sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kanssa. Ryhmä on tarkoitettu kaikille perheellisille opiskelijoille ja se on maksuton.

Ryhmä toteutetaan suojatussa ympäristössä (Perheaikaa.fi-palvelussa), eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä. Ohjaajina toimivat Nyyti ry:n työötekijät. Mukana keskustelussa ovat myös asiantuntijat Väestöliitosta sekä SYL:stä.

Haku ryhmään on nyt käynnissä. Lisätietoa ryhmästä sekä hakulomake- ja ohjeet löydät Nyytin nettisivuilta.

9.    Kampuskarkelot 26.9.2016

Mikä ihmeen AYY? Mitä tekevät erityisaseman yhdistykset, kuten esimerkiksi killat tai KY? Mikä se kiva yhdistys olikaan, jonka pisteellä kävin Aalto Partyssa? Entäs tenniskerho, löytyyköhän täältä sellaista? Kuka niitä bileitä järjestikään? Fuksit ja mursut sekä senmieliset, älkäätten hätäilkö, sillä kaikkiin näihin kysymyksiin löytyy vastaus yhdestä ja samasta paikasta – AYY:n Kampuskarkeloista!

Mikä ikinä mieltäsi askarruttakaan, rullaile 28.9. klo 10-14 Otakaari 1:n ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen katsomaan, mitä kaikkea Aallosta löytyy! Paikan päällä toimintaansa esittelemässä ovat kaikenkarvaiset AYY:n piirissä toimivat yhdistykset, joten viihtymisesi on taattu, ja saattaapa sieltä jokin uusi harrastuskin matkaan tarttua.

Psst! Yhdistykset: ilmoittautuminen ständinpitäjäksi on auki 26.9. klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot2016/

10.                  Omstart – Mikä ihmeen KY-speksi?

What is KY-Speksi all about and how can I apply? Drop by KY Corner (U-wing, Otakaari 1) to fill your cup and find out more! We’ll be serving coffee and cinnamon buns for the fastest from 9:30 – 13:00. You can find the event in Facebook here.

PSST! Remember that the application for the 2017 production team is open until 25.9.!

11.                  BEST talvikurssien haku on alkanut

Android/iOS-devausta Gran Canarialla? Tuotantosuunnittelua Jekaterinburgissa? Ekologisen ja kestävän kehityksen mukaisen startupin luomista Pariisissa?

BEST:in talvikurssien hakuaika on alkanut ! Tsekkaa kurssilista osoitteessa https://www.best.eu.org/courses/list.jsp

BEST tarjoaa neljä kurssikautta ja lähes 100 kurssia vuosittain. Voit hakea kolmelle BEST kurssille joka kaudella, mutta voit päästä vain yhdelle. Kehitä itseäsi, kehitä uravalmiuksiasi, kasvata kansainvälisiä verkostoja, matkusta ja juhli kymmenien muiden opiskelijoiden kanssa. Kurssit kustantavat 20-40 euroa ja sisältävät kaiken reittimatkoja lukuunottamatta: majoituksen, ruoan, akateemisen sisällön ja vapaa-ajan ohjelman.

Haku päättyy 9.10.2016 klo 23.00!

12.                  Ota Olut! – Espoon ensimmäinen erikoisolut- ja pienipanimofestivaali 24.9.

Ota olut! on Otaniemessä Urban Millillä lauantaina 24.9.2016 järjestettävä erikois-¬ ja pienipanimo¬-olutfestivaali. Ovet avautuvat kello 13.00 ja valomerkki tulee 22.30.

Tapahtumassa ovat esillä maistuvimmat pienpanimot Suomesta ja Virosta. Tahdomme tuoda oluen avulla yhteen Aallon opiskelijoita, espoolaisia, otaniemen asukkaita ja olutharrastajia.

Luvassa festareilla on yli 25 eri olutta. Hyvän oluen lisäksi tarjolla on myös laadukkaita siidereitä sekä alkoholittomia tuotteita ja maistuvaa ruokaa. Oluen nautiskelun lomaan on myös järjestetty muun muassa olutaiheinen paneeli sekä live-musiikkia.

  • Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/1822820427947357/
  • Tapahtuman kotisivut: http://www.otaolut.fi

13.                  Taekwon-Don syksyn alkeiskurssi

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seura järjestää alkeiskurssin Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kurssi alkaa torstaina 8.9.2016 ja kestää joulukuuhun asti. Mukaan pääsee koko syyskuun ajan! Harjoituksissa tutustutaan Taekwon-Don eri osa-alueisiin, kohotetaan kuntoa, vahvistetaan keskivartalon lihaksia, ja opetellaan potku- ja lyöntitekniikoita sekä kehonhallintaa ja -huoltoa. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Harjoitukset pidetään Helsingin Normaalilyseon eli Norssin liikuntasalissa (Ratakatu 6, kulku sisäpihalta) torstaisin klo 18.15-19.30 ja  UniDojolla (Pohjoinen Hesperiankatu 25) sunnuntaisin klo 11-12. Kurssin hinta on 50 € sisältäen vyökoemaksun. Lajia voi kokeilla syyskuun ajan maksutta.

Lisätietoa http://www.hytaekwondo.com/club/course.php

Ilmoittaudu mukaan: Alkeiskurssi

14.                  Teekkariratsastajien uusien ilta 27.9.

Teekkariratsastajat haluaa kutsua kaikki uudet ja vanhat ystävänsä uusien iltaan 27.9. klo 18:00 alkaen Ossikulmaan, Otaniemeen (Otakaari 18A, Espoo).

Tarjolla on iltapalaa ja herkkuja, sekä esittelyä Teekkariratsastajien toimintaan joten erityisesti uusien kannattaa saapua paikalle kuulemaan miksi juuri opiskeluaikoina kannattaa liittyä Teraan 🙂 Valmistelujen helpottamiseksi toivomme alustavaa ilmoittautumista tapahtumakalenterimme kautta (http://tera.ayy.fi/tapahtumakalenteri.php).

Lisää tietoa Terasta myös Facebookissa: https://www.facebook.com/teekkariratsastajat/?fref=ts

15.                  Skipolin ensilumet ja suksifuksijamboree

SKIPOLIN ENSILUMET tulee suurempana kuin koskaan! Reissu järjestetään lumiselle Rukalle 17.11-20.11. Kolmen päivän hissiliput, kuljetus ja majoitus vain 209€. Legandaarinen meno jatkuu viime vuosien malliin! Ilmo alvarilla 23.9 kello 9.30!

Skipolin suksifuksijamboree

Sinä laskettelusta, lautailusta, telemarkista, monoskistä tai muusta lasku- tai nousutouhuilusta kiinnostunut fuksi tai skipolineitsyt! Tule tutustumaan muihin samanhenkisiin ihmisiin sekä kuulemaan viimeisimmät tiedot talven laskureissuista ja syksyn surffimatkasta. Kaikille monot jalassa tuleville perinteisesti ilmainen monodrinkki! Ota saunakamat mukaan ja tule ajoissa paikalle, jottet missaa talven parhaita pyydaspotteja. Nähdään tiistaina 20.9. klo ~ 18 alkaen Gorsu!

16.                  Polijazzin tunnit alkavat syksyllä 22.9!

Syksyllä on luvassa seuraavat tunnit:

ITÄMAINEN TANSSI / Karita Kajanto

Maanantaisin: alkeet 16.30 – 17.30, jatko 17.30 – 18.30

BREAKDANCE / Tuomo Tapanila

Torstaisin: alkeet 19 – 20, jatko 20 – 21

NYKYTANSSI / Sini Heinonen

Torstaisin: alkeet klo 16.30 – 17.45, jatko 17.45 – 19.00

Yhdelle tunnille voi tulla kokeilemaan ilmaiseksi ja mukaan voi tulla myös kesken kauden! Tunnit pidetään Otaniemessä, Jämeräntaival 3A:n monitoimitilassa.

Lisää tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet osoitteessa: http://polijazz.ayy.fi/index.php/kurssit

17.                  Tankotanssia Otaniemessä

Otanko on aloittanut uuden kauden. Tervetuloa mukaan innostumaan tankotanssista! Ensimmäinen kerta on aina ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä. Tunnille tarvitset lyhyet shortsit, vesipullon ja pienen pyyhkeen.

Jäsenyys Otangossa kustantaa vain 15€ koko vuodelta. Tämä sisältää niin paljon tankotanssia kuin sielusi sietää ja workshopeja laidasta laitaan. Liity jäseneksi nettisivuillamme. http://otanko.ayy.fi/join-us/

Muista peukuttaa myös Facebookissa! https://www.facebook.com/otankoayy/

  • Mitä: temppuilemaan tangolle
  • Missä: Yhdistystila, Jämeräntaival 1
  • Milloin: klo 16.30-19.00 tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin
  • Miksi: opettele tangon alkeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *