AYY Viikkotiedote 40/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 40/2016

Tällä viikolla vietetään Aalto Wellbeing-viikkoa kaikilla kampuksilla. Katso viikon ohjelma facebookista.

P.S. Aallon ja AYY:n yhdenvertaisuuskysely on auki vielä huomiseen saakka! Vastaa ja kerro kokemuksistasi!  https://www.webropolsurveys.com/S/DFB80A899DE3466B.par

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  3. Siviilipalvelukseen AYY:lle? Kiinteistöapulainen wanted!
  4. AYY:n vapaaehtoishaut ovat auki!
  5. Teekkariperinneviikko tulee marraskuussa!
  6. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  7. Aalto Crossroads – Case competition for all Aalto BSc and MSc students!
  8. Aalto Amazing Race -seikkailu fukseille/mursuille/ykkösille!
  9. Mp3 Experience by MOSAIC on Oct 5th
  10. Humans vs. Zombies 19.-22.10.
  11. TalentIT Fair 2016 – Boost your career!
  12. OUBS Premieren Perusteet -koulutus 12.10.2016 18:00 Studiolla
  13. Tikelo presents: Info/Movie Night – The Grand Budapest Hotel
  14. Elokuvakerho Montaasin kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on nyt auki!
  15. Teekkariorkesteri Humpsvakar 55 vuotta
  16. Global Shapers Helsinki Hub kickoff 5th Oct
  17. Skipolin alppimatkan ilmoittautuminen 6.10. ja Kaukkarit 15.10.
  18. Join AIESEC and make a difference!
  19. Tankotanssia Aalto Wellbeing Weekillä
  20. Aalto Predators Tryouts

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 40

Viikko 41

2.    Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä Aallon korkeakoulujen opintoasianpäälliköille.

  • ARTS: Leena Koskinen (leena.koskinen@aalto.fi)
  • BIZ: Markus Torkkeli (markus.torkkeli@aalto.fi)
  • CHEM: Hanne Puskala (hanne.puskala@aalto.fi)
  • ELEC: Perttu puska (perttu.puska@aalto.fi)
  • ENG: Marjo Immonen (marjo.immonen@aalto.fi)
  • SCI: Mari Knuuttila (mari.knuuttila@aalto.fi)

3.    Siviilipalvelukseen AYY:lle? Kiinteistöapulainen wanted!

Tiesitkö, että ylioppilaskuntasi toimii siviilipalveluslain (1446/2007) mukaisena siviilipalveluspaikkana. Tällä hetkellä ylioppilaskunta tarjoaa kerrallaan kolmea (3) työpalvelutehtävää: kiinteistöapulainen, graafinen suunnittelija (AD), IT-tukihenkilö. Aloitusajat kuhunkin tehtävään löytyvät siviilipalveluskeskuksen paikkahakemistosta. Ylioppilaskunta ei valitettavasti pysty ottamaan uutta siviilipalvelusvelvollista merkittävästi aiemmin kuin edeltävän velvollisen työpalvelus päättyy. Tällä hetkellä haemme kiinteistöapulaista, joka voisi aloittaa tehtävässään mahdollisimman pian.

Arvostamme luovuutta, tarkkuutta ja yhteistyökykyä. AYY tarjoaa siviilipalvelusmiehelle viihtyisän työympäristön Espoon Otaniemessä, veikeät ja mukavat työkaverit, asunnon työpaikan läheisyydestä sekä muut lakisääteiset etuisuudet. Kiinteistöapulaisen tehtävänä on huolehtia ylioppilaskunnan järjestötilojen ja asuinkohteiden kunnossapidosta ja kehityksestä yhdessä järjestö- ja asuntosektoreiden sekä rakennusmestarin kanssa.

Työnkuvaan kuuluvat vuokrattavien tilojen ja Teekkarikylän asuinkohteiden kunnon ja varusteiden tarkastaminen, sekä näihin liittyvät pienet korjaustyöt. Kiinteistöapulaisen työhön sisältyy ajoittain toimistotöitä ja juoksevien asioiden hoitoa ylioppilaskunnan toimistolla. Hakijalta toivotaan kokemusta rakennusalalta sekä kunnossapidosta. Vähintäänkin B-ajokortti on välttämätön. Lyhyesti sanottuna haemme talonmiestä vastaavaa henkilöä.

Mikäli olet kiinnostunut ylioppilaskunnasta siviilipalveluspaikkana, ota yhteyttä ylioppilaskunnan pääsihteeriin Niko Fermiin (paasihteeri(at)ayy.fi / 050 520 9415).

4.    AYY:n vapaaehtoishaut ovat auki!

Maailman paras ylioppilaskunta AYY hakee vapaaehtoisia! Ylioppilaskunnassamme on lukuisia tehtäviltään ja työmäärältään erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluinen pesti! Tehtäviä löytyy muun muassa tapahtumatuotannon, kampuskehityksen, kansainvälisten asioiden, edunvalvonnan sekä yrityssuhteiden parissa. Tutustu aikatauluun, hakukohteisiin ja vapaaehtoisena toimineiden kokemuksiin osoitteessa /stop/. Seuraa vapaaehtoishakujen tiedotusta myös Instagramissa (@ayy_fi) sekä Facebookissa.

5.    Teekkariperinneviikko tulee marraskuussa!

Teekkariperinneviikko tulee taas ja tällä kertaa on aika nostetaan teekkaritietous pöydälle. Tiedätkö minä vuonna teekkarit siirtyivät Otaniemeen? Tai miksi teekkarilakissa on tupsu? Jos tiedät, mainiota, mutta jos et, ei hätää! Tänä vuonna Teekkariperinneviikon aikana netissä pelattava Teekkaripeli kertoo vastauksen.

Teekkarius täyttää tänä vuonna 144 vuotta ja tätä juhlitaan kokonaisen viikon voimin 7.11.-12.11. Mukana on aimo kattaus tuttuja tapahtumia, mutta myös uutta hauskaa puuhasteltavaa. Viikon aikana voit muun muassa haastaa ystäväsi kisailemaan teekkarikulttuurin tietämyksestä Teekkaripelissä, keksiä uusia sanoja lauluihin ja esittää ne Laulukilpailusitseillä ja lähteä valloittamaan itäistä naapurikaupunkia Helsinkiä Polin appron rastikartan ohjeistamana! Teekkariperinneviikon päättää 200 hengen Teekkariperinnejuhla, joka tarjoilee taattua juhlahumua ja mikä parasta voi juhlia jatkaa seuraavana päivänä Teekkarisilliksen merkeissä. Merkkaa siis viikko kalenteriisi ja ole kuulolla, koska kaikki viikon tapahtumat esitellään tällä viikolla Teekkarijaoston facebookissa!

Teekkariperinnejuhlan ja -silliksen ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 5.10. klo 12:00! Ole nopea ja varmista paikkasi vuoden viileimmissä juhlissa osoitteessa www.teekkarius144.ayy.fi. Polin Appron ja Dipolin Appron ennakkolippujen myynti yhdistyksille alkaa 5.10. Lisätietoa kaikista viikon tapahtumista saat nettisivuilta www.teekkarius144.ayy.fi. Nähdään marraskuussa!

6.    Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja  seniorijärjestö. Killan Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria ja muuta Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä vieneet kehitystä eteenpäin ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 12.10.2016 klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

7.    Aalto Crossroads – Case competition for all Aalto BSc and MSc students!

What? A case competition open to all Aalto BSc and MSc -students. To participate, you can form your own team of 4. If you want to participate but don’t have a team yet, you can apply individually and the organizers will create teams. Altogether 15 teams can participate! Apply by writing a short motivational letter (max. 1 page), in which you tell us why you would like to participate. Challenge your friends to participate, too! The application deadline is October 15, 2016.

Where and when? The competition will take place at the Töölö campus on November 7-8, 2016 as follows:

  • Monday, November 7: 3-6 pm: “Solving a case”” – workshop where you’ll learn how to solve cases
  • Tuesday, November 8: 9 am-8 pm: Case competition

How to apply? Send your motivation letter by email to Christa Uusi-Rauva (christa.uusi-rauva(at)aalto.fi) by October 15, 2016. The teams will be selected by October 23. If you have any questions, please contact Christa!”

8.    Aalto Amazing Race -seikkailu fukseille/mursuille/ykkösille!

AYY:n Yhteisöjaosto Aava ja Teekkarijaosto sekä KY:n Kulttuurivaliokuva KUVA järjestävät Aalto Amazing Race rastiseikkailun Otaniemi-Töölö akselilla torstaina 13.10. Sinä ja poikkitieteellinen tiimisi (saat valita yhden kaverin tiimiin) menette kohti seikkailuja ratkomaan Amazing Race -tyylisiä tehtäviä, minkä jälkeen matka jatkuu KY-talolle palkintojenjakotilaisuuteen, jossa teitä odottaa muitakin hauskoja aktiviteetteja.

Haluatko tietää miltä kilpailun huuma tuntuu Amazing Race:ssa? Liity Aalto Amazing Race:een registeröitymällä tämän lomakkeen kautta: http://lomake.ayy.fi/aava/aaltoamazingrace2016/

Facebook: https://www.facebook.com/events/988873637901490/

9.    Mp3 Experience by MOSAIC on Oct 5th

Join the MP3 Experience that has attained an incredible international reputation! But this time with Harry Potter, the wizard’s adventure!!! This event is definitely something that you have never experienced before.

Mosaic will organise this hugely successful event for the 9th time on Wednesday, 5th October, 2016. The idea is to download a music file (approx. one hour) to your phone or music device, push PLAY simultaneously with the crowd and follow the instructions you hear. The purpose is to attract positive attention, delight other people and have fun in a great group.

What is going to happen this year? There’s only one way to find out – come and explore the city with us!

MP3 file link https://www.facebook.com/events/194657760955989/

Download the Mp3 to your devices but do not listen to it before the event starts.

Dresscode: Overalls or anything else

10.                  Humans vs. Zombies 19.-22.10.

Ilmoittautuminen löytyy osoitteesta: lomake.ayy.fi/aava/humans-vs-zombies

Maailmanloppu! Zombivirus leviää. Onko ihmiskunnalla enää mahdollisuuksia kasvavaa zombilaumaa vastaan? Metron lykkääntymisen takia Otaniemeen virus ei ole vielä ehtinyt, mutta viruksen leviäminen on vain ajan kysymys.

Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen puhtaita sukkia tai vaahtomuoviaseita (Nerf, yms.) “tainnuttaakseen” zombeja. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin.

Joten liity mukaan! Tule tekemään hyvästä pelistä parempi. Ja paras puoli: Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja ID-lapun saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

Pelin alustavat säännöt löytyvät täältä. Lopullisiin sääntöihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Info-tilaisuudet ovat alkuviikolla, aikataulu tarkentuu lähempänä. Pelin päätyttyä on loppusauna sunnuntaina 23.10. Otakaari 20. Kysymyksiä voi lähettää moderaattoreille: hvzotaniemi@gmail.com

11.                  TalentIT Fair 2016 – Boost your career!

Are you looking for career opportunities in the field of ICT? TalentIT 2016 Career Fair offers an excellent chance to land an internship, summer job or Master’s thesis position. There are over 80 great employers at the fair this year from small startups to widely known ICT businesses and exciting operators in Otahalli, on Thursday November 3, 11am – 5pm.

This year, we are taking networking to the next level with Snap Meeting service that enables you to book 15-minute meetings with interesting companies. Read more about the service and get to know our Career Forum’s other offerings from our website, talentit.aalto.fi. Only one month to go – get ready.

TalentIT @ Twitter / TalentIT @ Facebook

12.                  OUBS Premieren Perusteet -koulutus 12.10.2016 18:00 Studiolla

Loppuuko Windows Movie Makerista ominaisuudet? Onko videoeditointi uusi tuttavuus? Oli syy mikä hyvänsä, olet tervetullut OUBSin Premieren Perusteet -koulutukseen!

Koulutuksessa tutustutaan Adobe Premieren käyttöön videoeditoinnissa. Koulutuksessa käsitellään leikkauksen perustyökaluja ja -työtapoja Premieren näkökulmasta, esimerkkien kautta. Aiempi kokemus Premierestä tai videoeditoinnista ei ole välttämätöntä, vaan koulutuksesta lähdetään liikkeelle aivan perusteista. Mikäli koulutusta haluaa seurata itse mukana tehden, voi mukaan ottaa oman kannettavan tietokoneen Premierellä varustettuna (asennathan ennen koulutusta). Premieren kokeiluversion saa maksutta http://adobe.com.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja Facebook-tapahtumassa tai sähköpostilla hallitus@oubs.fi. Koulutus on avoin ja ilmainen AYY:n ja OUBSin jäsenille.

13.                  Tikelo presents: Info/Movie Night – The Grand Budapest Hotel

Tikelo is a movie club for all Aalto students, with a long tradition dating back to 1965. In the first event of the fall you will hear more about the movie club and about the range of activities that we organize. After the introduction, it’s time for the movie! We will be showing you The Grand Budapest Hotel directed by Wes Anderson. This visual masterpiece with a fascinating plot and witty dialogue won four Oscars in 2015.

In addition, we will serve punch, pizza and movie snacks. The event and the refreshments are free of charge. See you at 3. floor Yläkertsi in KY Building (address Pohjoinen Rautatiekatu 21, Helsinki) on Wednesday 5.10. at 18.00!

Event on Facebook: https://www.facebook.com/events/648643658633339/

14.                  Elokuvakerho Montaasin kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on nyt auki!

Viikonloppuna 7.–9.10. järjestettävällä elokuvanteon peruskurssilla käydään läpi käsikirjoittamisen, kuvakerronnan, valaisun ja kuvauksen alkeet sekä kuvataan ryhmissä lyhytelokuvat 8 mm värifilmille. Kurssi tarjoaa siis vielä ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä leffa vuosi vuodelta harvinaisemmalle kaitafilmille. Filmit lähetetään kehitettäväksi laboratorioon, jonka jälkeen ne leikataan Montaasin filmileikkaamossa ryhmien erikseen sopimana ajankohtana. Leikkaaminen tapahtuu ns. klassisella menetelmällä, eli pätkimällä ja teippaamalla.

Kurssin tarkempi aikataulu montaasi.ayy.fi Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla: montaasi@list.ayy.fi

Kurssi järjestetään Otaniemessä, Espoossa. Kurssilla on 15 paikkaa ja sen hinta on 25 euroa Montaasin jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit hoitaa jäsenmaksun, 5 euroa, samalla kurssimaksun kanssa. Jäseneksi voit liittyä montaasin nettisivuilta.

15.                  Teekkariorkesteri Humpsvakar 55 vuotta

Teekkariorkesteri Humpsvakar täyttää 55 vuotta 22. lokakuuta, ja mikä parempi tapa juhlia kuin kääntää Tapiolasali ylösalaisin ja järjestää huikeimman konserttin miesmuistiin. Kun lipun hinta opiskelijalle on vain naurettavat 10€ nyt on mainio tilaisuus nauttia musiikista, sekä reippaasta teekkarihuumorista.

Jotta saisi parhaimman mahdollisen tiedonkulun kannattaa seurata tapahtuman facebooksivua osoitteessa https://www.facebook.com/events/1000354250050353/ , tai vaihtoehtoisesti voit navigoida suoraan ostamaan lippua orkesterin kotisivulta osoitteessa https://www.humpsvakar.fi/ .

16.                  Global Shapers Helsinki Hub kickoff 5th Oct

The Global Shapers Helsinki Hub will kickoff with the event “Lessons on how to change the world” with some amazing speakers, and open the hub’s membership applications for year 2016-2017.

  • Time: Wednesday, October 5 at 5:30 PM – 8:30 PM
  • Place: Startup Maria, Marian Sairaala, Lapinlahdenkatu 16
  • Further information on Facebook event: https://www.facebook.com/events/136672740123926/
  • Register for the event here: https://www.eventbrite.com/e/lessons-on-how-to-change-the-world-tickets-27643708075

17.                  Skipolin alppimatkan ilmoittautuminen 6.10. ja Kaukkarit 15.10.

Skipolin Kaukkarit 15.10

Miltä kuulostaisi varaslähtö laskukauteen? Skipoli hoitaa rantasaunalle 15.10. rekkalasteittain lunta, joten huimat reilisessarit on taattu! Luvassa mahtavia palkintoja parhaille trickeille sekä pannutuksille. Tule nauttiimaan hyvästä filliksestä monot tai kengät jalassa! Afterski jatkuu pitkälle yöhön!!

Skipolin THÖ Alppimatka

Himoitsetko isoihin rinteisiin? Tekeekö mieli laskea metrikaupalla puuteria? Skipolin alppidelegaatti suuntaa tänä vuonna Itävallan Nauderssiin! Reissu starttaa 14.1.2017 ja kahden viikon rinteiden paukuttelun jälkeen palataan suomeen 28.1! Ilmoittautuminen Alvarin aulassa 6.10 KLO 10.00!! Tervetulleita ovat niin kokeneet konkarit kuin alppineitsyet! Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1809299115949862/

18.                  Join AIESEC and make a difference!

AIESEC, with over 70,000 members is one of the largest student run organizations in the world. We are currently looking for more members to add to our amazing team. AIESEC provides opportunities to go on an exchange and have an internship abroad. If you want to practice business management, public speaking or if you want to hang out with students from all around the world then AIESEC is for you. The application period will close shortly!

Send a message to: krzysztof.plecinski@aiesec.net

19.                  Tankotanssia Aalto Wellbeing Weekillä

Tule kokeilemaan tankotanssia Otaniemessä! Otanko ry tarjoaa viikottaisia tankotanssitunteja ja workshopeja. Lisää infoa otanko.ayy.fi. HUOM! Ilmoittautumista tunneille ei tarvita Aalto Wellbeing Weekin aikana.

  • Mitä: tankotanssia
  • Milloin keskiviikkoisin klo 16.30-17.45
  • Missä: Yhdistystila, Jämeräntaival 1
  • Varusteet: juomapullo, lyhyet shortsit, oma pieni pyyhe
  • Miksi: Koska oranssi on maailman paras väri!

20.                  Aalto Predators Tryouts

Aalto Predators järjestää avoimet treenit 5.10 klo 18:00 Talin jalkapallohallilla (Purotie 8, Helsinki).

Tarvitset: Ulkoliikuntavarusteet (luonnon nurmi), vesipullo (Hammassuojat valinnainen)

Naisten joukkueeseen voi liittyä kaikki pääkaupunkiseudun korkea- tai ammattikorkeakoulun naisopiskelijat. Miesten joukkue on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvitse, kokeilupäivinä pääset oppimaan amerikkalaisen jalkapallon perustekniikoita- ja taitoja, sekä näkemään mikä pelipaikka sopisi parhaiten sinulle. Amerikkalainen jalkapallo on monipuolinen laji, jossa löytyy pelipaikkoja monelle erilaisella atleettityypeille

Miesten joukkueen tryoutit (Men’s team):

  • https://www.facebook.com/events/1222319987807725/
  • https://www.facebook.com/events/602088176640745/

Naisten joukkueen tryoutit (Women’s team):

  • https://www.facebook.com/events/862470397188224/
  • https://www.facebook.com/events/182329722191933/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *