Tempaus2016: Tempaajat jalkautuvat peruskouluihin Utöltä Utsjoelle maanantaina ja tiistaina

Tiedote
26.10.2016
Julkaistavissa heti

Tempaus2016 on opiskelijaprojekti, joka tuo koulujen penkille iloa, aivopähkinöitä sekä oppimisen riemua maanantaina 31.10. ja tiistaina 1.11. Kouluja on mukana lähes 1 500 ympäri Suomea. Tempauksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tempauksella halutaan ilon ja oppimisen riemun tuomisen ohella herätellä myös valtakunnallista keskustelua peruskoulutuksen tärkeydestä ja siihen panostamisesta, sillä oppilaiden oppimenestys ja opiskelumotivaatio ovat olleet viime vuosina laskussa.

“Suomalainen peruskoulutus on aina ollut timanttinen. Kuitenkin laadun takaamiseksi on tehtävä töitä. Haluammekin tempaamalla osoittaa oman tukemme ja panoksemme peruskoulutuksen puolesta”, sanoo tempausta koordinoiva Niko Ferm.

Tempaamaan on lähdössä yli 1 400 opiskelijaa ympäri Suomea. He tulevat kiertämään mukana olevat peruskoulut kahden päivän aikana. Kouluihin on suunniteltu kaiken kaikkiaan kuusi erilaista ohjelmakokonaisuutta, jotka jalkauttavat uuden opetussuunnitelman ajatuksia kouluihin sekä pyrkivät innostamaan oppilaita oppimaan. Yksin tai ryhmässä tempaaja toteuttaa koululla oppitunnin mittaisen ohjelmakokonaisuuden yhdessä jonkin koulun luokan kanssa. Koulut ovat saaneet toivoa, mitä ohjelmakokonaisuutta koululuokalle tullaan pitämään.

“Uusi opetussuunnitelma tuo mukanaan paljon hyvää. Se korostaa oppilaan roolia aktiivisena toimijana ja oppimista vuorovaikutuksena. Haluamme kuuden ohjelmakokonaisuutemme avulla innostaa peruskoululaisia sekä olla rakentamassa tätä uutta oppivaa yhteisöä!” kertoo Venla Keskinen, jonka tiimin tehtävänä on ollut kehittää ohjelmakokonaisuudet.

Ohjelmista suosituin on ollut matematiikkaohjelma, Arkielämän pulmapakki, jossa oppilaat pääsevät oppitunnin ajaksi syventymään matematiikan maailmaan korttipelin muodossa. Tehtävien aihealueita ovat niin looginen päättely kuin arkielämän pulmat, kuten reseptien moninkertaistaminen tai pienimmille koululaisille vaihtorahan laskeminen. Muissa ohjelmissa koululaiset pääsevät muun muassa perustamaan oman yrityksen tai esimerkiksi suunnittelemaan koululle oman logon.

Tempauksen päättää Tempausjuhla, joka järjestetään Kansalaistorilla keskiviikkona 2.11. Klo 12 alkaen. Juhla kokoaa yhteen koulutuksen puolestapuhujia ja panelisteja. Myös nimekkäitä artisteja on mukana tukemassa tärkeää asiaa. Tämän lisäksi Tempauksen aiheista sekä suomalaisen peruskoulutuksen tilaa käsittelevistä puheenvuoroista on koottu Tempausjulkaisu. Ensimmäiset julkaisut on luovutettu keskiviikkona 26.10. sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumalalle sekä kansanedustaja Saara-Sofia Sirénille. Julkaisu on luettavissa verkossa ja painetun kappaleen voi saada mukaansa Tempausjuhlasta.

Lisätietoja:

Tempausjaoston viestintävastaava Noora Vänttinen, noora.vanttinen@aalto.fi, 040 731 6120
Tempausjaoston ohjelmavastaava Venla Keskinen, venla.keskinen@aalto.fi 0400 496 989

Tempaus2016 sosiaalisessa mediassa
Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016
Instagram: @Tempaus2016
Twitter: @Tempaus2016
Aihetunnisteet: #Tempaus2016, #aarre, #peruskoulutus
www.tempaus.fi

Tempausjulkaisun verkkoversio on luettavissa viimeistään maanantaina 31.10.2016 osoitteessa: https://issuu.com/studentunionayy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *