Tempaus2016: Opiskelijat liftasivat Kajaaniin, pitivät oppitunnin Skypellä ja yöpyivät autiotalossa

Tiedote
2.11.2016
Julkaistavissa heti

Tempaajat levittivät iloa ja motivaatiota Suomen 1500 peruskouluun maanantain ja tiistain aikana. Jotkut kiersivät kymmenen luokkaa kahden päivän aikana, toiset liftasivat Kajaaniin ja kolmannet viettivät yönsä Lapissa autiotalossa. Eräs tempaajamme piti oppitunnin viidelle oppilaalle siten, että yksi otettiin oppitunnille mukaan Skypen välityksellä naapurisaaresta. Tämän ja paljon muuta tempaajat tekivät ja kokivat seikkailunsa aikana!

Projektissa oli mukana erikokoisia ja erinäköisiä kouluja tuhansien koululaisten kouluista muutaman kymmenen oppilaan kyläkouluihin. Kaikissa kouluissa temmattiin mistään tinkimättä ja oppituntien sisältö ja viesti oli sama: Peruskoulutus on Suomen arvokkain aarre!

Koululaiset itse olivat luonnollisesti pääosassa tempauksessa. He ottivat tempaajat hyvin vastaan ja usein paperilennokkien lennättämistä sekä pulmakorttien ratkomista jatkettiin koululla myös tempaajan lähdettyä. Opettajat kiittelivät uuden opetussuunnitelman pohjalta valmisteltuja oppitunteja, joiden keskiössä oli aktiivinen oppilas ja vuorovaikutteinen opetustilanne. Tempauksen osana koululaisilta kysyttiin myös millaisena he näkivät peruskoulun vuonna 2025. Monet koululaiset uskoivat teknologian käytön kasvavan. Kysymykseen mitä haluat tehdä isona saatiin monenkirjavaa vastausta. Monella oli unelmana jatko-opiskelut ja toisilla konkreettinen töihin pääseminen.

Tempaajamme huomasivat, että opettajat tekevät työtään suurella sydämellä ja valtavalla omistautumisella. Eräskin koulun rehtori oli masinoinut keräyksen, jolla koottiin 100 000 euroa paikkakunnan koulujen tietokoneiden hankintaan, koska “kunnan ja valtion tuki ei kovin kummoista ole”. Eräs opettaja sanoi kaipaavansa itsenäistä ja oivaltavaa ajattelua “toivoisin oppilailta enemmän rohkeutta tarttua ongelmiin eikä luovuttaa liian nopeasti.”

Tempaajat ja järjestäjät kiittävät kaikkia mukana olleita kouluja, koululaisia, opettajia sekä yhteistyökumppaneita tästä mahtavasta matkasta! Erityiskiitos suojelijallemme tasavallan presidentti Sauli Niinistölle projektimme tukemisesta.

Tempauksen päättää Tempausjuhla@Kansalaistori, joka järjestetään tänään klo 12.00 alkaen. Juhlassa kuullaan syyskuussa opetushallituksen pääjohtajaksi nimitetyn Olli-Pekka Heinosen puheenvuoro ja suomalaisen peruskoulutuksen tilaa saapuvat ruotimaan Opetusalojen Ammattijärjestö OAJ:n perusopetuksen erityisasiantuntija Jaakko Salo, Opetushallituksen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksikön päällikkö Anneli Rautiainen, Kimi Uosukainen Suomen Nuorisovaltuustojen liitosta, Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes sekä opettajaopiskelija Riina Havonen. Paikalla on mahdollista tavata tempaajia ja nähdä, mikä onkaan Tempaus2016:n jälkipolville jättämä reliikki. Tempausjuhlassa esiintyvät Lucas, Redrama sekä Sima. Tempausjuhlasta lähetetään myös livelähetystä, joka on katsottavissa osoitteessa ayy.fi/live.

Tempauksen aiheista sekä suomalaisen peruskoulutuksen tilaa käsittelevistä puheenvuoroista on koottu Tempausjulkaisu. Julkaisu on luettavissa verkossa ja painetun kappaleen voi saada mukaansa Tempausjuhlasta.

Tempausjuhlan aikataulu:

Lisätietoja:

Tempausjaoston koordinaattori Niko Ferm, niko.ferm@aalto.fi, 050 994 3120
Tempausjaoston viestintävastaava Noora Vänttinen, noora.vanttinen@aalto.fi, 040 731 6120

Tempausjuhlan livestream: ayy.fi/live
Tempausjulkaisu verkossa: https://issuu.com/studentunionayy/docs/tempaus

Tempaus2016 sosiaalisessa mediassa
Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016
Instagram: @Tempaus2016
Twitter: @Tempaus2016

Aihetunnisteet: #Tempaus2016, #aarre, #peruskoulutus #peruskouluviikko

www.tempaus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *