AYY:n hallituksen muodostajaksi Joona Orpana ja edustajiston puheenjohtajaksi Ilkka Särkiö

TIEDOTE
7.11.2016
Julkaistavissa heti

Edustajiston puheenjohtaja Ilkka Särkiö (kuvassa oikealla) ja hallituksen muodostaja Joona Orpana.
Edustajiston puheenjohtaja Ilkka Särkiö (kuvassa oikealla) ja hallituksen muodostaja Joona Orpana.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto valitsi kokouksessaan perjantaina 4.11. hallituksen muodostajan ja edustajiston puheenjohtajan vuodelle 2017.

Hallituksen muodostajaksi valittiin neljännen vuoden laskentatoimen opiskelija Joona Orpana. Tänä vuonna Orpana on toiminut AYY:n hallituksessa vastuullaan mm. asumisasiat, opiskelijakeskuksen suunnittelu sekä ylioppilaskunnan suunta -strategiatyö. Aikaisemmin hän on toiminut aktiivisesti Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaissa mm. korkeakoulu- ja kulttuurivaliokunnassa.

”Valinta muodostajaksi tuo mukanaan yhden haasteellisimmista tehtävistä, joihin olen koskaan ryhtynyt – aivan mahtavaa! Ohjaksissani ylioppilaskunnan hallitus tulisi tavoittelemaan suuria mutta realistisia tavoitteita. Meillä on paljon tehtävää esimerkiksi mielikuvien muuttamiseksi, jotta jokainen voisi tuntea ylioppilaskunnan omakseen.” pohtii Orpana. ”Avukseni tarvitsen innostuneita hallituslaisia, jotka ratkovat ongelmia erilaisin keinoin, rennosti mutta tosissaan. Hae mukaan! Takaan, että tämä haaste palkitsee jokaisen pelottoman.”

Hallituksen muodostajan tekee esityksen ylioppilaskunnan ensi vuoden hallituksesta edustajistolle, joka valitsee uuden hallituksen kokouksessaan torstaina 24.11.2016.

Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin operaatiotutkimuksen opiskelija Ilkka Särkiö, joka on tänä vuonna vastannut AYY:n hallituksessa yritysyhteistyöstä ja järjestöasioista.

”Ensi vuonna kehitän yhdessä edustajiston ja keskustoimiston väen kanssa edustajiston vaikuttamismahdollisuuksia sekä huolehdin, että edustajistovaalien äänestysprosentti kasvaa. Tiedon kulku edustajiston ja hallituksen välillä sekä erilaiset toimintamuodot kaipaavat myös tarkastelua, ja tulemmekin kokeilemaan esimerkiksi uusia viestintäkanavia, valiokuntatyöskentelyä sekä kyselytunteja edustajiston ja hallituksen välille.” lupaa Särkiö. ”Puheenjohtajana aion pitää huolen, että yhteisömme eri äänet tulevat tasapuolisesti kuulluiksi keskusteltaessa esimerkiksi aaltolaisuudesta, AYY:n brändistä tai opiskelijakeskuksesta. Tiedän, että saamme hyvällä yhteistyöllä ensi vuonna entistäkin enemmän irti tästä yhteisöstä.”

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa. Edustajisto on AYY:n ylin päättävä elin, joka valitsee muun muassa ylioppilaskunnan hallituksen ja päättää budjetista.

 

Lisätietoja:

Joona Orpana, hallituksen muodostaja 2017, joona.orpana@ayy.fi, 040 755 9071
Ilkka Särkiö, edustajiston puheenjohtaja 2017, ilkka.sarkio@ayy.fi, 050 520 9424
Pääsihteeri Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi, 050 520 9415

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *