Viikkotiedote 45/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 45/2016

Tällä viikolla vietetään kaikille avointa Teekkariperinneviikkoa. Katso viikon tapahtumat osoitteesta teekkarius144.ayy.fi ja lähde mukaan!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n kertavuokrattavien tilojen käyttösääntöjen kertaus
  3. Hae AYY:n vaihtostipendiä!
  4. Tule tutustumaan AYY:n vapaaehtoistehtäviin Arabiassa 21.11. ja Otaniemessä 24.11.!
  5. Esteettömyystutor opastaa aaltolaisia esteettömyyskysymyksissä
  6. Tieto: Good alone, better together
  7. Aaltositsit teemalla ”Häät ja hautajaiset” ke 23.11.
  8. Vaikuta kampuksen tulevaisuuteen vastaamalla kyselyyn!
  9. Hae Teekkarispeksin näyttelijäksi, tanssijaksi tai bändiin!
  10. Apply to Aaltonaut – The Product Development Minor, DL 13.11
  11. Welcome to ARENA Career Fair 2016 on November 9th!
  12. Haku Stratos-ohjelmaan 2017 on nyt auki!
  13. CEMSies on Stage – Buid your own career 14.11.

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 45

Viikko 46

2.    AYY:n kertavuokrattavien tilojen käyttösääntöjen kertaus

Syksyn aikana on alkanut näyttää enenevissä määrin siltä, että tiloissa on tosissaan keskitytty hauskan pitoon. Se on hyvä, opiskeluvuodet ovat ainutkertaista aikaa ja niistä kuuluukin nauttia!

Kuitenkin olisi hyvä palauttaa mieliin muutamia perusjuttuja, jotta nuo juhlimisen jäljet eivät pilaa muiden tilojen käyttäjien iloa omassa tapahtumassaan ja jotta tilat säilyvät hyväkuntoisina myös tuleville opiskelijasukupolville. Tässä kooste tärpeistä:

  1. Vuokraehdot tulee hyväksyä joka kerta tilavarausta tehdessä ruksimalla erikseen varauksen yhteydessä oleva ”hyväksyn vuokraehdot” – kohta. Tämän alapuolella on puolestaan kohta ”lue vuokraehdot täältä”. Vuokraehdoissa itsessään mainitaan kohdat vastuuhenkilön tehtävistä, muista käyttöohjeista, jotka löytyvät AYY:n nettisivuilta sekä sanktioista, mikäli ehtoja on rikottu. Erillistä vuokrasopimusta ei tiloista enää tehdä, vaan vuokraehdoissa on mainittu, että ” Vuokrasopimus syntyy hyväksyessäni nämä käyttöehdot liitteineen ja vastaanottaessani avaimen.” Toisin sanoan, perehdy aina myös pienellä präntillä merkittyyn tekstiin!
  1. AYY:n vuokratilojen käyttösääntöjä noudattamalla ei voi mennä kovin paljon vikaan. Mikäli vuokraehtoja ja käyttösääntöjä rikkoo, seuraa siitä sanktio, jonka eri suuruusluokat ovat nähtävillä käyttösääntöjen yhteydessä.

Tilojen käytössä erityisesti käyttöaikojen sisäistäminen tuntuu aiheuttavan eniten joko tahallisia tai tahattomia väärinymmärryksiä, joten kerrataan nekin vielä:

  1. Jokaisen tilan käyttöaika on erikseen määritelty ja käyttöajat löytyvät paitsi AYY:n nettisivuilta, myös TILA-järjestelmästä klikatessa kunkin tilan nimeä. Tilan käyttäminen muina aikoina ilman AYY:n lupaa on kielletty ja sanktioilla rangaistavaa. Mikäli mitä tahansa tilaa haluaa käyttää muina, kuin ilmoitettuina käyttöaikoina, tulee tästä erikseen pyytää ja saada lupa AYY:ltä, niin aamu- kuin yökäytönkin osalta.

Nyrkkisääntönä on helppo muistaa se, jokaisen asuinrakennuksessa sijaitsevan kertavuokrattavan tilan käyttöaika päättyy aivan viimeistään klo 23.00. Näistä poikkeavan pitkät käyttöajat löytyvät vain kolmelta juhlatilalta (OK20:n tiloilta, Smökiltä sekä Rantasaunalta) sekä vierasmajoilta. Lisäksi toistaiseksi Gorsun käyttöaika on klo 16-03, mutta koska tilasta asuntoihin kantautuvasta metelistä on tullut enenevissä määrin varoituksia, on hyvin mahdollista, että myös sen käyttöaika tulee päättymään klo 23, mikäli häiriöt edelleen jatkuvat.

  1. Käyttösääntöjen yhteydessä on toki vielä hankalasti ristiviittaus teekkarikylän järjestyssääntöihin, jotka nekin pitäisi vielä sisäistää. Niiden osalta nostan esille erityisesti 4 §:n mainintaa yörauhasta:

”Arkisin kello 23–07 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 00–09 välisenä aikana on laulu, soitto, kovaääninen tv:n, radion, stereoiden ynnä muiden vastaavien käyttö ja kaikenlainen muu melun aiheuttaminen kiellettyä, pois lukien oikeaoppisesti suoritettu teekkarihymni. Mikäli kysymys on satunnaisesta häiriöstä, jonka syntymistä ei voida välttää, on asiasta riittävän ajoissa etukäteen sovittava niiden asukkaiden kanssa, joita häiriö tulisi koskemaan.”

Huomaattehan, että tämä pykälä pätee myös siinä tapauksessa, että käyttäjälle on myönnetty yökäyttölupa. Tilan käytön luvallinen jatkaminen yön pikkutunneille asti ei anna siis lupaa hölmöilyyn, metelöintiin ja muuhun asukkaita häiritsevään toimintaan.

Sokerina pohjalla vielä muistutus tilojen avainten palautuksista ja tilojen peruutuksista:

  1. Muista perua tarpeettomat tilat heti, kun tilan tarve poistuu; kuitenkin viimeistään 14 vuorokautta ennen tilan käyttöpäivää.
  1. Muista myös palauttaa tilojen avaimet seuraavaan arkipäivään klo 12.00 mennessä palvelupisteelle; viikonloppuvarausten osalta siis viimeistään seuraavan viikon maanantaina. Puuttuvat avaimet aiheuttavat ylimääräistä työtä palvelupisteelle. Mikäli avaimia ei palauta, tullaan niistä perimään paitsi uusien avainten teettämiskustannukset, myös lukkojen uudelleen sarjoitukset, joten olkaa tarkkoina avainten kanssa.
  1. AYY:n toimistolle on tullut syksyn mittaan aivan valtavat läjät löytötavaroita eri tapahtumien jäljeltä, ja koska meillä ei ole mitenkään resursseja käsitellä niitä, joudumme viemään tavaroita säännöllisesti roskiin. Lisäksi Otaniemessä on valitettavasti myös varastettu tavaroita esim. saunavuorojen aikana, joten siinäkin mielessä kannattaa pitää huoli siitä, että tapahtumiin ei tule ei-toivottuja vieraita. Katso siis tapahtumissa tavaroidesi perään!

Tl; dr: lue tilojen vuokraehdot, käyttösäännöt ja Teekkarikylän järjestyssäännöt. Noudata tilojen käyttöaikoja. Muista peruuttaa tilat ajoissa. Muista palauttaa avaimet ajoissa. Huolehdi tavaroistasi tapahtumien aikana. Muista pitää hauskaa, mutta älä häiritse hauskanpidollasi asukkaita.

Mikäli asiasta heräsi kysymyksiä tai kehitysehdotuksia, ole yhteydessä AYY:n tilasektoriin (tilat (a) ayy.fi).

3.    Hae AYY:n vaihtostipendiä!

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2016 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 26.10. klo 12:00  –  16.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: /jasenille/palvelut/stipendit/

4.    Tule tutustumaan AYY:n vapaaehtoistehtäviin Arabiassa 21.11. ja Otaniemessä 24.11.!

Ylioppilaskunnan vapaaehtoishaut ovat auki! Vapaaehtoistehtäviä löytyy lukuisia erilaisia muun muassa tapahtumatuotannon, kampuskehityksen, kansainvälisten asioiden, edunvalvonnan sekä yrityssuhteiden parissa. Haluatko tietää lisää, mitä kaikkea ylioppilaskunnassamme voikaan tehdä? Tule kuulemaan vapaaehtoistehtävistä ja vapaaehtoisten omista kokemuksista maanantaina 21.11. klo 11-13 Arabiaan Tokyo Loungen eteen ja torstaina 24.11. klo 11–13  Kandidaattikeskuksen aulaan (Otakaari 1)! Luvassa rentoa keskustelua ja mahdollisuus kysellä erilaisista tehtävistä pikkunaposteltavan ohessa. We want YOU!

Voit tutustua hakukohteisiin ja vapaaehtoisena toimineiden kokemuksiin osoitteessa /stop/.

5.    Esteettömyystutor opastaa aaltolaisia esteettömyyskysymyksissä

AYY:llä on toimii lukuvuoden 2016-2017 ajan esteettömyystutorina kauppatieteiden opiskelija Esa-Pekka Mattila. Esteettömyystutorin tehtävä on opastaa AYY:n jäseniä Aalto-yliopiston ja AYY:n tiloihin liittyvissä esteettömyyskysymyksissä, priorisoiden erityisesti esteellisten opiskelijoiden auttamista. Esteettömyystutor pitää myös yhteyttä yliopiston esteettömyydestä vastaavan henkilökunnan kanssa.

Ota yhteyttä esteettömyystutoriin: esa-pekka.mattila@aalto.fi tai +358408456743

6.    Tieto: Good alone, better together

We at Tieto believe in the power of collaboration and creating greater things together. With e.g. hackathons we invite contributions from large companies, universities, start-up communities – a whole range of interested parties. This is what we call ’Open Source’ working! https://perspectives.tieto.com/blog/2016/10/good-alone-better-together/

7.    Aaltositsit teemalla ”Häät ja hautajaiset” ke 23.11.

Palautetaanko ryöstettyä morsianta ikinä? Nouseeko vainaja kuolleista? Mitkä ovat suurimmat perhejuhlat mitä maapallo päällään kantaa?

Olette lämpimästi tervetulleet ottamaan asiasta selvää historian toisilla Aaltositseillä keskiviikkona 23.11. Otaniemen Sahalla! Sitsien teema on Häät ja hautajaiset. Tervetulleita ovat kaikki Aallon opiskelijat ja aaltohenkiset tarkempaan opiskelusuuntaukseen tai siviilisäätyyn katsomatta 🙂

Tilaisuus alkaa klo 18 ja erilaiset juhlallisuudet jatkuvat samassa paikassa pöytäosuuden päätyttyä. Ilmoittautuminen juhliin tapahtuu osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/haat-ja-hautajaiset-aaltositsit/ Ilmoittautuminen alkaa 7.11. ja päättyy 18.11. klo 23.59 tai aikaisemmin jos sitsit tulevat täyteen.

Sitsit kustantavat vaivaiset 12 euroa.

TL;DR

8.    Vaikuta kampuksen tulevaisuuteen vastaamalla kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Aalto CRE:n asiakas- ja käyttäjätyytyväisyyskyselyyn kampusten kehittämisestä. Kysely on suunnattu yliopiston henkilökunnalle sekä opiskelijoille ja se on avoinna ajalla 3.11.-18.11.2016. https://maptionnaire.com/fi/1488/

Tilojen käyttäjät ovat oman toimintaympäristönsä parhaat asiantuntijat – vastaamalla kyselyyn olet mukana vaikuttamassa kampusten kehittämiseen. Aiempina vuosina toteutettujen kyselyiden tulosten perusteella olemme muun muassa panostaneet enemmän työmaatiedottamiseen ja parantaneet jalankulku- ja pyöräilyreittejä. Kaikkien vastaajien kesken arvomme Jopo-polkupyörän.

Lue lisää Intosta: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=22742169

9.    Hae Teekkarispeksin näyttelijäksi, tanssijaksi tai bändiin!

Teekkarispeksi etsii ensi kevään produktioonsa näyttelijöitä, tanssijoita ja bändiä. Hakutilaisuudet ovat marraskuussa seuraavasti:

Castingit näyttelijöille 20.-21.11. Ilmoittaudu viimeistään 12.11. täällä: https://goo.gl/forms/PXRnJF5vyz1ziYky1

Tanssikoe 19.11. Ilmoittaudu viimeistään 11.11. täällä: https://goo.gl/forms/mZ86AjDK0Bi6ViB32

Lisätietoa hakutilaisuuksista saat Facebook-sivuiltamme sekä nettisivuiltamme täältä: http://speksi.fi/yhdistys/hae-bandiin/ .

Tervetuloa mukaan!

10.                  Apply to Aaltonaut – The Product Development Minor, DL 13.11

”Would you like to work in interdisciplinary teams with hands-on product development projects? Do you want to refine your teamwork and communication skills? Are you a first or second year Bachelor’s student in Aalto University?

Apply to Aaltonaut before 13.11.2015 by sending your motivation letter to aaltonaut@aalto.fi.

Aaltonaut is Aalto University’s Bachelor’s Minor Programme on Interdisciplinary Product Development launched for the first time in 2013. In addition to basic courses, Aaltonaut offers integrated language studies and academic mentoring designed to develop students’ skills in planning studies, finding out one’s own interests, and understanding one’s own role in an interdisciplinary team.

More information at www.aaltonaut.fi

11.                  Welcome to ARENA Career Fair 2016 on November 9th!

ARENA Career Fair will be organized for the 25th time at the Aalto University School of Business’ Main building, Töölö on Wed 9th November from 9:30 am to 4 pm. All business students of Aalto (including industrial engineering) are welcome to the largest contact fair organized for business students and companies in Finland! At the fair, you will have a chance to meet potential employers, practice your job hunting skills – and who knows – even land a job!

Check out the fair program, enrolled employers and tips on how to prepare for the fair on ARENA website. Follow the fair also on  Facebook where ARENA-On-Line is in full swing!

Student, why to visit?

  • Meet over 50 exciting employers at stands
  • Get to know potential employers by attending several employer presentations.
  • Polish up your application papers and LinkedIn profile together with company HR professionals at the CV & LinkedIn Clinic
  • Have your CV picture taken for a small fee (3€) in CV photo shooting

Note! There will be a free bus transportation for business students between Otaniemi and Töölö on the Fair Day. Buses are marked with ARENA logo.

Departure/Arrival:

  • between 9 am and 4pm, every ½ hour
  • In Otaniemi: Otakaari 1, F door
  • In Töölö: Arkadiankatu tourist bus stop, next to the main building

12.                  Haku Stratos-ohjelmaan 2017 on nyt auki!

Stratos-ohjelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle lisätietoa kansainvälisestä liiketoiminnasta ja tutustuttaa hänet muihin samanhenkisiin opiskelijoihin.

Yhteistyöyritykset järjestävät koulutuspäiviä kansainvälisen liiketoiminnan tiimoilta. Koulutuspäivät luovat rungon Stratos-keväälle, joka johdattaa osallistujat yritysten erityisosaamisalueisiin. Koulutuspäivien ohessa kukin osallistuja tekee 3-6 opintopisteen (eli työmäärällisesti 2-4 työviikon) laajuisen harjoitustyön johonkin mukana olevista yrityksistä.

Ohjelma huipentuu kevään lopuksi tehtävään yhteistyöyritysten kustantamaan opintomatkaan, jonka aikana opiskelijat tutustuvat johonkin ulkomaiseen liike-elämän keskukseen mm. käymällä excursioilla. Aikaisempia matkakohteita ovat olleet mm. Dubai, San Francisco, Hongkong, Miami, Milano, Tokio, Singapore ja Soul.

Haku ohjelmaan tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, CV ja opintosuoritusote viimeistään 27.11.2016 osoitteeseen stratosprogram2017@gmail.com.

Lisätietoja

https://www.facebook.com/Stratos-Program-1569182183326321/

Ohjelman esittely

13.                  CEMSies on Stage – Buid your own career  14.11.

”What can you do already at the university to kick start your career? What is ‘CEMS’? Could YOU be a CEMSie yourself next year?

CEMS Club Helsinki invites you to hear keynote speeches from inspiring CEMS alumni who have chosen to build their own kind of global career (think of Uber, Google, Fazer, Nokia…). What is more, we have a fantastic mix of panelists sharing their stories and passion. After the panel, you will also have a chance to network with our speakers and other participants over some refreshments.

  • What: CEMSies on Stage – Build your own path
  • When: Monday 14th of November 2016, 5.00 pm
  • Where: PwC-Hall/Chydenia, Aalto University School of Business (Runeberginkatu 22-24, Helsinki)
  • For who: For all Bachelor and Master level students (you don’t need to be a CEMS Student!)
  • Price: FREE!
  • Facebook event: https://www.facebook.com/events/1786513674929879/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *