Viikkotiedote 46/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 46/2016

Missasitko viime viikon viikkotiedotteen? Lue ainakin muistutus AYY:n tilojen käyttösäännöistä täältä: /blog/2016/11/14/ayyn-kertavuokrattavien-tilojen-kayttosaantojen-kertaus/  .

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Viikkotiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteesta ayy.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n löytötavarakäytännöt muuttuvat
  3. Hae AYY:n vaihtostipendiä! DL 16.11.
  4. Tule tutustumaan AYY:n vapaaehtoistehtäviin Arabiassa 21.11. ja Otaniemessä 24.11.!
  5. Make Aalto Great Again! Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!
  6. Aaltositsit teemalla ”Häät ja hautajaiset” ke 23.11.
  7. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
  8. Vaikuta kampuksen tulevaisuuteen vastaamalla kyselyyn!
  9. Riskiryhmien kausi-influenssarokotus Otaniemen YTHS:llä ma 21.11.
  10. KY-Subin ja Tikelon elokuvailta TÄNÄÄN klo 18!
  11. Teekkarityttöjen Urailta 16.11.
  12. WhisKY presents: America Tasting (18th November)
  13. Naiskuoro KYN:n Joulukonsertit su 11.12 ja su 18.12.
  14. Polijazzin hip hopin tiiviskurssi 18.11. – 9.12.

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 46

Viikko 47

2.    AYY:n löytötavarakäytännöt muuttuvat

AYY:lle on voinut tähän asti tuoda AYY:n kertavuokrattavista tiloista tai kampuksen alueelta muutoin löytyneitä tavaroita vaatteista ja repuista arvotavaroihin. Löytötavarapalvelu tulee resurssien puutteen takia päättymään tämän vuoden lopussa, eikä niitä oteta enää AYY:n toimistolla vastaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa AYY:n tiloista tai kampukselta löytyvien vaatteiden ja reppujen toimittaminen löytötavaratoimistoihin tai omistajilleen jää tapahtumanjärjestäjien vastuulle. AYY:n palvelupisteelle voi jatkossa tuoda ainoastaan puhelimia, lompakoita, avaimia ja silmälaseja. Löytyneet matkakortit tulee palauttaa joko HSL:n palvelupisteille tai antaa bussikuskeille, jotka toimittavat ne edelleen HSL:lle.

Marras-joulukuun aikana on siis viimeiset hetket tulla etsimään kadonneita tavaroitasi. Joulukuun lopussa kaikki olemassa olevat löytötavarat viedään AYY:n varastoista kierrätykseen tai jätteenkeräykseen.

3.    Hae AYY:n vaihtostipendiä! DL 16.11.

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2016 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 26.10. klo 12:00  –  16.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: /jasenille/palvelut/stipendit/

4.    Tule tutustumaan AYY:n vapaaehtoistehtäviin Arabiassa 21.11. ja Otaniemessä 24.11.!

Ylioppilaskunnan vapaaehtoishaut ovat auki! Vapaaehtoistehtäviä löytyy lukuisia erilaisia muun muassa tapahtumatuotannon, kampuskehityksen, kansainvälisten asioiden, edunvalvonnan sekä yrityssuhteiden parissa. Haluatko tietää lisää, mitä kaikkea ylioppilaskunnassamme voikaan tehdä? Tule kuulemaan vapaaehtoistehtävistä ja vapaaehtoisten omista kokemuksista maanantaina 21.11. klo 11-13 Arabiaan Tokyo Loungen eteen ja torstaina 24.11. klo 11–13  Kandidaattikeskuksen aulaan (Otakaari 1)! Luvassa rentoa keskustelua ja mahdollisuus kysellä erilaisista tehtävistä pikkunaposteltavan ohessa. We want YOU!

Facebook-tapahtuma 21.11. Arabiassa: https://www.facebook.com/events/1828372100764809/

Facebook-tapahtuma 24.11. Otaniemessä: https://www.facebook.com/events/1797604650477560/

Voit tutustua hakukohteisiin ja vapaaehtoisena toimineiden kokemuksiin osoitteessa /stop/ .

5.    Make Aalto Great Again! Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!

Haku on auki 7.11.-4.12.2016. osoitteessa halloped.fi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on julistanut haettavaksi hallinnon opiskelijaedustajien (hallopedien) paikat vuodelle 2017. Opiskelijaedustajia etsitään sekä yliopiston tason toimielimiin, kuten akateemiseen komiteaan, tasa-arvotoimikuntaan ja ravintolatoimikuntaan että korkeakoulutasolle ja koulutusohjelmien johtoon. Kiinnostaapa sitten valta, laatu tai opetuksen kehittäminen, hallopedina pääset vaikuttamaan suuren organisaation toimintaan ja tekemään Aallosta paremman paikan!

https://www.facebook.com/events/373499306323243/

6.    Aaltositsit teemalla ”Häät ja hautajaiset” ke 23.11.

Palautetaanko ryöstettyä morsianta ikinä? Nouseeko vainaja kuolleista? Mitkä ovat suurimmat perhejuhlat mitä maapallo päällään kantaa?

Olette lämpimästi tervetulleet ottamaan asiasta selvää historian toisilla Aaltositseillä keskiviikkona 23.11. Otaniemen Sahalla! Sitsien teema on Häät ja hautajaiset. Tervetulleita ovat kaikki Aallon opiskelijat ja aaltohenkiset tarkempaan opiskelusuuntaukseen tai siviilisäätyyn katsomatta 🙂

Tilaisuus alkaa klo 18 ja erilaiset juhlallisuudet jatkuvat samassa paikassa pöytäosuuden päätyttyä. Ilmoittautuminen juhliin tapahtuu osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/haat-ja-hautajaiset-aaltositsit/ Ilmoittautuminen alkaa 7.11. ja päättyy 18.11. klo 23.59 tai aikaisemmin jos sitsit tulevat täyteen. Sitsit kustantavat vaivaiset 12 euroa.

TL;DR

7.    Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Pääkaupunkiseudun ylioppilaat juhlistavat 6.12. perinteisesti Suomen itsenäisyyspäivää yhteisellä soihtukulkueella. Kaikki ovat tervetulleita mukaan kulkueeseen, soihdut tarjotaan tapahtuman puolesta kulkueen lähdöstä. Yhdistykset voivat osallistua kulkueeseen oman lippunsa kanssa.

Tapahtuman ohjeet ja aikataulut löytyvät osoitteesta http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/fi/ . Aikataulu tullaan päivittämään mahdollisimman pian.

AYY tarjoaa perinteisesti toimijoilleen seuraavat palvelut:

Lipputaksi:

Yhdistyksen lippu on toimitettava palvelupisteelle (Otakaari 11) perjantaina 2.12.2015 kello 16.00 mennessä JA kirjattava kuljetuslistaan. Pidä huoli, että kirjaat lipun listaan, vain siinä olevat liput osataan ottaa mukaan. Liput palautuvat samaan paikkaan, josta ne tulisi noutaa perjantaihin 9.12. mennessä.

Kantovyöt ja Suomen väreissä olevat airutnauhat:

Ylioppilaskunnalla on lainata rajattu määrä lippujen kantovöitä sekä kaikille lipuille sopivia sinivalkoisia airutnauhoja. Varaukset nopeusjärjestyksessä arkisto@ayy.fi, tarvikkeet löytyvät tapahtumapäivänä lippujen luota järjestäytymispaikalta.

Lipunkantajat ja airuet voivat kulkueen ajaksi jättää laukkunsa turvallisesti operaatioautoon, joka kulkee Senaatintorille. Jättäessänne lippunne paluukuljetukseen, saatte tallessa olleet tavaranne takaisin. Lipunkantajilla ja airuilla ei tule olla tehtävissään laukkuja.

8.    Vaikuta kampuksen tulevaisuuteen vastaamalla kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Aalto CRE:n asiakas- ja käyttäjätyytyväisyyskyselyyn kampusten kehittämisestä. Kysely on suunnattu yliopiston henkilökunnalle sekä opiskelijoille ja se on avoinna ajalla 3.11.-18.11.2016. https://maptionnaire.com/fi/1488/

Tilojen käyttäjät ovat oman toimintaympäristönsä parhaat asiantuntijat – vastaamalla kyselyyn olet mukana vaikuttamassa kampusten kehittämiseen. Aiempina vuosina toteutettujen kyselyiden tulosten perusteella olemme muun muassa panostaneet enemmän työmaatiedottamiseen ja parantaneet jalankulku- ja pyöräilyreittejä. Kaikkien vastaajien kesken arvomme Jopo-polkupyörän.

Lue lisää Intosta: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=22742169

9.    Riskiryhmien kausi-influenssarokotus Otaniemen YTHS:llä ma 21.11.

Maanantaina 21.11. klo 13:20-15:00 järjestetään YTHS:n Otaniemen toimipisteellä riskiryhmien kausi-influenssarokotusiltapäivä ilman ajanvarausta. Ilmoittaudu tullessasi potilastoimistoon.

Maksuttoman influenssarokotteen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotteesta on merkittävää hyötyä. Lisätietoja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta (https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote ). Mikäli et ole oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen, voit saada reseptin kausi-influenssarokotteeseen soittamalla YTHS:lle.

10.                  KY-Subin ja Tikelon elokuvailta TÄNÄÄN klo 18!

Haluatko tietää, mitä aikuistuminen Suomessa vaatii? Tule näkemään Jalmari Helanderin hauska toimintaelokuva Big Game, jonka pääosassa näyttelevät Samuel L. Jackson ja Onni Tommila. Mitä tapahtuu, kun Air Force One putoaa keskelle Suomea? Voiko pieni poika pelastaa presidentin?

Riennä KY-talon Yläkertsille maanantaina 14. marraskuuta katsomaan tämä viihdyttävä suomalaiselokuva. Leffan jälkeen luvassa ohjelmaa kuten beer pongia ja sauna. Luonnollisesti talo tarjoaa leffaherkut sekä boolin.

Tapahtuma Facebokissa https://www.facebook.com/events/1194467030648251/

  • Mitä? KY-Subin ja Tikelon elokuvailta
  • Missä? KY-talon Yläkertsillä 3.kerros
  • Milloin? 14.11. klo 18:00 alkaen
  • Hinta? 0 euroa

11.                  Teekkarityttöjen Urailta 16.11.

Kaipaatko lisää neuvoja ja vinkkejä työnhakuun? Mietitkö keinoja erottautua positiivisesti muista hakijoista? Nyt on tarjolla erinomainen mahdollisuus päästä hiomaan omia työelämä- ja työnhakutaitoja vaikkapa tulevaa kesätyöhakua varten!

Teekkarityttöjen urailtaa vietetään T-talon Donor’s Loungessa keskiviikkona 16.11. klo 16:30 alkaen. Workshop-henkisessä tapahtumassa on tarjolla vinkkejä mm. työnhakuun, CV:n hiomiseen ja oman osaamisen löytämiseen liittyen. Tapahtumaan osallistuu asiantuntijoita eri aloilta, tällä hetkellä varmistuneita esiintyjiä ovat Konecranes, Futurice ja ICT ladies.

Tarjolla on myös pientä purtavaa ja illan päätteeksi lämmin sauna, sekä erinomainen mahdollisuus keskustella lisää asiantuntijoiden kanssa.

Tapahtuma on maksuton eikä edellytä jäsenyyttä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan löytyy osoitteesta: https://tety.fi/urailta/

Lisätiedot fb-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/268397090228153/

12.                  WhisKY presents: America Tasting (18th November)

Join WhisKY as we get together, sit down, and enjoy some good ol’ American sippin’ whiskey. We’ll be sampling a variety of high quality whiskies displaying the varied talent of American whiskey makers. Bourbons, ryes, and single malts!

Tickets: https://goo.gl/forms/EqJi7kckGoP7SXK22

More info on Facebook: https://www.facebook.com/events/1134926239922868/

13.                  Naiskuoro KYN:n Joulukonsertit su 11.12 ja su 18.12.

Kun se loistavi -joulukonsertti on kuin joulu ennen joulua.

KYN luo musiikillaan hetken, lämpimän ja ajattoman. Ulos jää kylmyys ja kiire. Konsertissa kuullaan vanhoja joululauluja perinteisin ja tuorein sovituksin sekä nykypäivän jouluklassikoita. Mukaan on punottu myös muutamia kappaleita, joita ei ole alun perin sävelletty joulumusiikiksi, mutta jotka tässä kokonaisuudessa kertovat joulun tarinaa.

Olet sydämellisesti tervetullut kulkemaan kanssamme jouluun.

Naiskuoro KYN, Kun se loistavi -joulukonsertti. Johtaa Kaija Viitasalo.

  • Su 11.12.2016 klo 19, Vanha kirkko, Lönnrotinkatu 6, 00120 Helsinki
  • Su 18.12.2016 klo 19, Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Liput 18/12€ kuorolaisilta ja ovelta, Tiketistä 20/13,50€

Alennuslippu (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, 7-17-vuotiaat lapset). Alle 7-vuotiaat lapset veloituksetta.

Lisätietoja www.kyn.fi ja fb.com/KYNchoir

14.                  Polijazzin hip hopin tiiviskurssi 18.11. – 9.12.

Polijazz järjestää neljän kerran hip hop tiiviskurssin. Tunnit pidetään perjantaisin klo 18:30-20:00. Opettajana toimii Sofia Levonen.

Hiphop tiiviskurssilla tanssitaan paljon, opetellaan koreografioita ja ennen kaikkea pidetään hauskaa. Tunti koostuu alkulämmittelystä, liike- ja tekniikkaharjoituksista, sekä harjoitusten pohjalta tehdystä tanssirutiinista. Tärkeää on tanssijoiden oman tanssityylin kehittäminen opittujen tekniikoiden ja harjoitusten avulla. Kurssi on tasoltaan avoin, joten kaikki vaan mukaan!

Kurssin hinta on 20 € ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://goo.gl/forms/7r8xmyHAS94dKq783

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *