Viikkotiedote 47/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 47/2016

AYY:n edustajisto valitsee ensi vuoden hallituksen kokouksessaan torstaina. Muina asioina mm. budjetti ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017. Voit seurata kokousta osoitteessa ayy.fi/live. Lähetyksessä on englanninkielinen simultaanitulkkaus.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n löytötavarakäytännöt muuttuvat
  3. AYY etsii palvelupäällikköä
  4. Tule tutustumaan AYY:n vapaaehtoistehtäviin Arabiassa 21.11. ja Otaniemessä 24.11.!
  5. Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!
  6. Smökin keittiökoulutus HUOMENNA 22.11.
  7. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
  8. Fyysikkospeksi hakee ohjaajia ja muita osa-aluevastaavia
  9. Riskiryhmien kausi-influenssarokotus Otaniemen YTHS:llä ma 21.11.
  10. Haku Stratos-ohjelmaan 2017 on nyt auki!
  11. 108. Wähäjoulun avoimet Jatkot 5.12
  12. Naiskuoro KYN:n Joulukonsertit su 11.12 ja su 18.12.
  13. Wanted 18-29 -vuotias! Kerro oma tarinasi nuorille
  14. Helsingin kaupungin lastensuojelun tukihenkilötoiminta etsii uusia vapaaehtoisia alkuvuoden kurssille!

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 47

Viikko 48

2.    AYY:n löytötavarakäytännöt muuttuvat

AYY:lle on voinut tähän asti tuoda AYY:n kertavuokrattavista tiloista tai kampuksen alueelta muutoin löytyneitä tavaroita vaatteista ja repuista arvotavaroihin. Löytötavarapalvelu tulee resurssien puutteen takia päättymään tämän vuoden lopussa, eikä niitä oteta enää AYY:n toimistolla vastaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa AYY:n tiloista tai kampukselta löytyvien vaatteiden ja reppujen toimittaminen löytötavaratoimistoihin tai omistajilleen jää tapahtumanjärjestäjien vastuulle. AYY:n palvelupisteelle voi jatkossa tuoda ainoastaan puhelimia, lompakoita, avaimia ja silmälaseja. Löytyneet matkakortit tulee palauttaa joko HSL:n palvelupisteille tai antaa bussikuskeille, jotka toimittavat ne edelleen HSL:lle.

Marras-joulukuun aikana on siis viimeiset hetket tulla etsimään kadonneita tavaroitasi. Joulukuun lopussa kaikki olemassa olevat löytötavarat viedään AYY:n varastoista kierrätykseen tai jätteenkeräykseen.

3.    AYY etsii palvelupäällikköä

Palvelutoimintamme kaipaa reipasta ja asiakaslähtöistä uudelleenarviointia ja tavoitteenamme on nostaa jäsenpalvelutoimintamme uudelle tasolle vastaamaan jäsentemme muuttuvia tarpeita. Siksi haemmekin nyt uuteen tehtävään toimeen tarttuvaa ja organisointikykyistä palvelupäällikköä täydentämään rivejämme.

Tehtävässäsi työskentelet ylioppilaskunnan asiantuntijatiimissä pääsihteerin alaisuudessa. Olet vastuussa asunto- ja jäsenpalveluiden johtamisesta, kehittämisestä ja yhdenmukaistamisesta ja toivomme, että sinulla on kokemusta ja näkemystä palvelujen kehittämisestä. Palvelustrategiatyöhön saat selkeän johdon tuen ja toimintaasi viitoittavat Ylioppilaskunnan suunta – taustapaperi sekä uusi kiinteistöstrategiamme. Ymmärrys asuntojen vuokraustoiminnasta auttaa sinua työssäsi. Palvelupäällikkönä toimit innostavana esimiehenä asuntotoimistolle ja jäsenpalvelupisteiden työntekijöille. Työ edellyttää sujuvaa suomenkielen taitoa.

Haku auki 30.11. saakka osoitteessa:  https://atalent.fi/avoimet-tyopaikat/palvelupaallikko/

4.    Tule tutustumaan AYY:n vapaaehtoistehtäviin Arabiassa 21.11. ja Otaniemessä 24.11.!

Ylioppilaskunnan vapaaehtoishaut ovat auki! Vapaaehtoistehtäviä löytyy lukuisia erilaisia muun muassa tapahtumatuotannon, kampuskehityksen, kansainvälisten asioiden, edunvalvonnan sekä yrityssuhteiden parissa. Haluatko tietää lisää, mitä kaikkea ylioppilaskunnassamme voikaan tehdä? Tule kuulemaan vapaaehtoistehtävistä ja vapaaehtoisten omista kokemuksista maanantaina 21.11. klo 11-13 Arabiaan Tokyo Loungen eteen ja torstaina 24.11. klo 11–13  Kandidaattikeskuksen aulaan (Otakaari 1)! Luvassa rentoa keskustelua ja mahdollisuus kysellä erilaisista tehtävistä pikkunaposteltavan ohessa. We want YOU!

Voit tutustua hakukohteisiin ja vapaaehtoisena toimineiden kokemuksiin osoitteessa /stop/ .

5.    Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!

Haku on auki 7.11.-4.12.2016. osoitteessa halloped.fi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on julistanut haettavaksi hallinnon opiskelijaedustajien (hallopedien) paikat vuodelle 2017. Opiskelijaedustajia etsitään sekä yliopiston tason toimielimiin, kuten akateemiseen komiteaan, tasa-arvotoimikuntaan ja ravintolatoimikuntaan että korkeakoulutasolle ja koulutusohjelmien johtoon. Kiinnostaapa sitten valta, laatu tai opetuksen kehittäminen, hallopedina pääset vaikuttamaan suuren organisaation toimintaan ja tekemään Aallosta paremman paikan!

https://www.facebook.com/events/373499306323243/

6.    Smökin keittiökoulutus HUOMENNA 22.11.

Haluaisitko sinä tai yhdistyksesi pitää bileet Smökissä ja kokkailla tarjoilut itse? Aiheuttaako suurtalouskeittiön käyttö kuitenkin päänvaivaa ja kylmää hikeä?

Ongelmiisi on ratkaisu: Smökin keittiökoulutus.

Koulutus järjestetään tiistaina 22.11.2016 klo 18.00 alkaen.

Ilmoittaudu mukaan ti 22.11. klo 15.00 mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/hallinto/ilmoittautuminen-servin-mokin-keittiokoulutukseen/ . Koulutukseen mahtuu maksimissaan 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Koulutus pidetään suomeksi!

Lisätietoja keittiökouluttajaringiltä osoitteesta keittiokouluttajat (a) list.ayy.fi

Mikäli ilmoittautumisessa on ongelma, ota yhteys hallintopäällikköön (johanna.pietilainen (a) ayy.fi, 050-5209434).

7.    Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Pääkaupunkiseudun ylioppilaat juhlistavat 6.12. perinteisesti Suomen itsenäisyyspäivää yhteisellä soihtukulkueella. Kaikki ovat tervetulleita mukaan kulkueeseen, soihdut tarjotaan tapahtuman puolesta kulkueen lähdöstä. Yhdistykset voivat osallistua kulkueeseen oman lippunsa kanssa.

Tapahtuman ohjeet ja aikataulut löytyvät osoitteesta http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/fi/  . Aikataulu tullaan päivittämään mahdollisimman pian.

AYY tarjoaa perinteisesti toimijoilleen seuraavat palvelut:

Lipputaksi: Yhdistyksen lippu on toimitettava palvelupisteelle (Otakaari 11) perjantaina 2.12.2015 kello 16.00 mennessä JA kirjattava kuljetuslistaan. Pidä huoli, että kirjaat lipun listaan, vain siinä olevat liput osataan ottaa mukaan. Liput palautuvat samaan paikkaan, josta ne tulisi noutaa perjantaihin 9.12. mennessä.

Kantovyöt ja Suomen väreissä olevat airutnauhat: Ylioppilaskunnalla on lainata rajattu määrä lippujen kantovöitä sekä kaikille lipuille sopivia sinivalkoisia airutnauhoja. Varaukset nopeusjärjestyksessä arkisto@ayy.fi, tarvikkeet löytyvät tapahtumapäivänä lippujen luota järjestäytymispaikalta.

Lipunkantajat ja airuet voivat kulkueen ajaksi jättää laukkunsa turvallisesti operaatioautoon, joka kulkee Senaatintorille. Jättäessänne lippunne paluukuljetukseen, saatte tallessa olleet tavaranne takaisin. Lipunkantajilla ja airuilla ei tule olla tehtävissään laukkuja.”

8.    Fyysikkospeksi hakee ohjaajia ja muita osa-aluevastaavia

Fyysikkospeksin kuudes produktio näkee päivänvalon lokakuussa 2017 viiden suomenkielisen näytöksen voimin. Käsikirjoitustyö on jo kovassa vauhdissa! Haemme nyt 1-3 ohjaajaa luotsaamaan näyttelijöitä speksin parissa. Myös muiden osa-alueiden johtamiseen etsitään vastuuhenkilöitä. Muita tekijöitä haemme painokkaammin ensi vuoden puolella, mutta alustavasta kiinnostuksesta voi ja kannattaakin ilmoittaa jo nyt rekrylomakkeella osoitteessa http://tinyurl.com/fyysikkospeksirekry .

Ohjaajahaun DL on jo 30.11.2016, sillä näyttelijät rekrytoidaan jo alkuvuodesta, muiden osa-alueiden DL on 31.12.2016. Ohjaajahakemukset tulee osoittaa tuottajille sähköpostitse (tuottajat@fyysikkospeksi.fi), muiden osa-alueiden osalta hakemukset tehdään täyttämällä rekrylomake (tinyurl.com/fyysikkospeksirekry).

Tuottajat Olli Halminen, Elsa Mannila ja Markus Mattila vastaavat mielellään lisäkysymyksiin! Kyselemään voi tulla myös Fyysikkokillan kiltahuoneelle (Otakaari 1, Learning Hubin vieressä) keskiviikkona 7.12. klo 13-15, ja toki hihasta kannattaa nykiä aina kun näkee!

9.    Riskiryhmien kausi-influenssarokotus Otaniemen YTHS:llä ma 21.11.

Maanantaina 21.11. klo 13:20-15:00 järjestetään YTHS:n Otaniemen toimipisteellä riskiryhmien kausi-influenssarokotusiltapäivä ilman ajanvarausta. Ilmoittaudu tullessasi potilastoimistoon.

Maksuttoman influenssarokotteen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotteesta on merkittävää hyötyä. Lisätietoja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta (https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote). Mikäli et ole oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen, voit saada reseptin kausi-influenssarokotteeseen soittamalla YTHS:lle.

10.                  Haku Stratos-ohjelmaan 2017 on nyt auki!

Stratos-ohjelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle lisätietoa kansainvälisestä liiketoiminnasta ja tutustuttaa hänet muihin samanhenkisiin opiskelijoihin.

Yhteistyöyritykset järjestävät koulutuspäiviä kansainvälisen liiketoiminnan tiimoilta. Koulutuspäivät luovat rungon Stratos-keväälle, joka johdattaa osallistujat yritysten erityisosaamisalueisiin. Koulutuspäivien ohessa kukin osallistuja tekee 3-6 opintopisteen (eli työmäärällisesti 2-4 työviikon) laajuisen harjoitustyön johonkin mukana olevista yrityksistä.

Ohjelma huipentuu kevään lopuksi tehtävään yhteistyöyritysten kustantamaan opintomatkaan, jonka aikana opiskelijat tutustuvat johonkin ulkomaiseen liike-elämän keskukseen mm. käymällä excursioilla. Aikaisempia matkakohteita ovat olleet mm. Dubai, San Francisco, Hongkong, Miami, Milano, Tokio, Singapore ja Soul.

Haku ohjelmaan tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, CV ja opintosuoritusote viimeistään 27.11.2016 osoitteeseen stratosprogram2017@gmail.com.

Lisätietoja

https://www.facebook.com/Stratos-Program-1569182183326321/

http://www.remburssi.org/?page_id=415

11.                  108. Wähäjoulun avoimet Jatkot 5.12

Suuren kysynnän vuoksi Arkkitehtikillan 108. vuosijuhlien, Wähäjoulun jatkot ovat avoimet! Paikka on vielä toistaiseksi salainen, mutta se paljastetaan 5.12. klo 20.00 tapahtuman facebookeventissä: https://www.facebook.com/events/197926173992578/

Ota kaikki kaverit mukaan, poistu yhdeksi illaksi Otaniemestä Helsingin keskustaan ja tuu pitää hauskaa vuosijuhlavieraiden kanssa! Luvassa eeppiset bileet huippu DJ:n ja bilebändi Hittiputken kanssa! Käteistä mukaan, lippuja saa ovelta ja sisäänpääsy on vain 5e.

  • MITÄ: Wähiksen avoimet jatkot
  • MISSÄ: Paljastetaan myöhemmin
  • MILLOIN: 5.12 klo 21.00
  • HINTA: 5e

12.                  Naiskuoro KYN:n Joulukonsertit su 11.12 ja su 18.12.

Kun se loistavi -joulukonsertti on kuin joulu ennen joulua. KYN luo musiikillaan hetken, lämpimän ja ajattoman. Ulos jää kylmyys ja kiire. Konsertissa kuullaan vanhoja joululauluja perinteisin ja tuorein sovituksin sekä nykypäivän jouluklassikoita. Mukaan on punottu myös muutamia kappaleita, joita ei ole alun perin sävelletty joulumusiikiksi, mutta jotka tässä kokonaisuudessa kertovat joulun tarinaa.

Olet sydämellisesti tervetullut kulkemaan kanssamme jouluun.

Naiskuoro KYN, Kun se loistavi -joulukonsertti. Johtaa Kaija Viitasalo.

  • Su 11.12.2016 klo 19, Vanha kirkko, Lönnrotinkatu 6, 00120 Helsinki
  • Su 18.12.2016 klo 19, Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Liput 18/12€ kuorolaisilta ja ovelta, Tiketistä 20/13,50€

Alennuslippu (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, 7-17-vuotiaat lapset). Alle 7-vuotiaat lapset veloituksetta.

Lisätietoja www.kyn.fi ja fb.com/KYNchoir

13.                  Wanted 18-29 -vuotias! Kerro oma tarinasi nuorille

Haluatko kertoa oman tarinasi nuorille? Onko elämässäsi tapahtunut jotain hienoa, opettavaista, kenties ikävää, josta uskoisit olevan muille nuorille apua? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ilmajoen yhdistys totetuttaa vuoden 2017 aikana ””Mun tarina”” -livesarjan Youtubessa ja etsii nyt rohkeita ja avoimia ihmisiä ympäri SUomen kertomaan oman tarinansa nuorille.

Hae mukaan livesarjaan kirjoittamalla tai videoimalla oma tarinasi ja lähetä se osoitteeseen mll.muntarina@gmail.com 4.12. mennessä. Lisätietoja: Hymy Larimo-Tullila / nuorten hankekoordinaattori p. 044-9782071″

14.                  Helsingin kaupungin lastensuojelun tukihenkilötoiminta etsii uusia vapaaehtoisia alkuvuoden kurssille!

Tukihenkilöt ovat sitoutumiskykyisiä ja –haluisia turvallisia aikuisia, joilla oma elämäntilanne on vakaa ja elämänhallinta kunnossa. Tuettavat lapset ja nuoret ovat 7-18-vuotiaita ja tuettavia tavataan noin 2 krt kuukaudessa. Usein tuettavat toivovat tukihenkilökseen aktiivisia ja toiminnallisia ihmisiä, joiden kanssa mahdollistuu erilaiset tekemiset. Lisäksi tukihenkilöiltä edellytetään kärsivällisyyttä, monenlaista pitkää pinnaa ja avarakatseisuutta sekä kykyä yhteistyöhön.

Tukihenkilötoiminta on antoisaa ajanvietettä ja meillä on Helsingissä jo yli 200 tukihenkilöä. Tällä hetkellä etenkin miestukihenkilöistä on huutava pula!  Olisitko Sinä etsimämme vapaaehtoinen? Meiltä saat koulutuksen tehtävään sekä tukea jatkossa.

Jos kiinnostuit- ota yhteyttä: ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi tai soita: Piia Vanhatalo 09 310 43 794/ Mari Mehtonen 09 310 43112, niin opastamme sinua eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *