Viikkotiedote 51/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 50/2016

Tämä on vuoden 2016 viimeinen viikkotiedote. Rauhallista joulun aikaa kaikille ja onnellista uutta vuotta 2017! Seuraava viikkotiedote ilmestyy maanantaina 9.1.2017

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta.Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Palvelupisteillä poikkeuksellisia aukioloaikoja vuoden vaihteessa
  3. Vastaa AINOn kyselyyn aaltolaisuudesta
  4. AYY:n löytötavarakäytännöt muuttuvat
  5. Lähetä kiitos kivoille!
  6. Otaniemen YTHS:n aukioloajat vuoden vahiteessa
  7. Opintopsykologien mindfulness –työpajat tammikuussa
  8. Hanki itsellesi joulumieli tunnelmallisista joulukonserteista
  9. Seminaari: OR liikuttaa ihmistä
  10. Join women’s american football team Aalto Aliens
  11. Fyysikkospeksi etsii osa-aluevastaavia

1.        Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 51

2.        Palvelupisteillä poikkeuksellisia aukioloaikoja  vuoden vaihteessa

Palvelupisteillä ja asuntotoimistossa on poikkeuksellisia aukioloja vuodenvaihteen tienoilla. Voit tarkistaa ajankohtaiset tiedot ayy.fi:n etusivulta.

  • Asuntotoimisto on suljettu 19. – 28.12.2016
  • Otaniemen palvelupiste on suljettu 22. – 27.12.2016
  • Arabian palvelupiste on suljettu 22.12.2016 – 2.1.2017

3.        Vastaa AINOn kyselyyn aaltolaisuudesta

AINO ja AYY haluavat selvittää, miten opiskelijat kokevat aaltolaisuuden ja mitä kolmen eri alan yhteisen aaltolaisuuden pitäisi olla. Nyt saa puhua suun puhtaaksi! Vastauksia voidaan julkaista AINOssa anonyymisti nimimerkillä. Vastanneiden kesken arvotaan AYY-huppari!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftuQcA2oVZD0CVI_aWp-7VcqrHil5Xq–rLMrYfggQzcvXDg/viewform

Kysely on englanniksi ja suomeksi.

4.        AYY:n löytötavarakäytännöt muuttuvat

AYY:lle on voinut tähän asti tuoda AYY:n kertavuokrattavista tiloista tai kampuksen alueelta muutoin löytyneitä tavaroita vaatteista ja repuista arvotavaroihin. Löytötavarapalvelu tulee resurssien puutteen takia päättymään tämän vuoden lopussa, eikä niitä oteta enää AYY:n toimistolla vastaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa AYY:n tiloista tai kampukselta löytyvien vaatteiden ja reppujen toimittaminen löytötavaratoimistoihin tai omistajilleen jää tapahtumanjärjestäjien vastuulle. AYY:n palvelupisteelle voi jatkossa tuoda ainoastaan puhelimia, lompakoita, avaimia ja silmälaseja. Löytyneet matkakortit tulee palauttaa joko HSL:n palvelupisteille tai antaa bussikuskeille, jotka toimittavat ne edelleen HSL:lle.

Marras-joulukuun aikana on siis viimeiset hetket tulla etsimään kadonneita tavaroitasi. Joulukuun lopussa kaikki olemassa olevat löytötavarat viedään AYY:n varastoista kierrätykseen tai jätteenkeräykseen.

5.        Lähetä kiitos kivoille!

Kävitkö hyvällä luennolla? Hymyilikö joku käytävällä? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää.

Lähettäessäsi kiitoksen osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle wanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

6.        Otaniemen YTHS:n aukioloajat vuoden vahiteessa

YTHS:n Otaniemen Toimipiste on suljettu 24.12.2016–1.1.2017. Toimipisteen ollessa suljettuna ota yhteys omaan terveysasemaan. YTHS Otaniemen toimipisteen henkilökunta toivottaa kaikille opiskelijoille rauhallista ja levollista Joulunaikaa ja Onnea Vuodelle 2017!

7.        Opintopsykologien mindfulness –työpajat tammikuussa

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä. Tietoisen läsnäolon harjoittaminen opiskelussa auttaa sivuuttamaan turhat häiriötekijät, keskittymään paremmin sekä välttämään liiallisesta itsekritiikistä aiheutuvaa epäonnistumisen pelkoa.  Tammikuussa on tarjolla kaksi mindfulness-työpajaa:

Mindfulness stressinhallinnassa: maanantaisin klo 14.00-16.00, 9.1.-6.2.2017, Otakaari 1. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://into.aalto.fi/display/fiopintopsykologi/Mindfulness+stressinhallinnassa ja opintopsykologi@aalto.fi

Mindfulness – myötätuntoinen oppiminen (tämä työpaja pidetään englanniksi):  maanantaisin klo 10.00-12.00, 9.1.-6.2.2017, Otakaari 1. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://into.aalto.fi/display/enopintopsykologi/Mindfulness+-+compassionate+learning  ja opintopsykologi@aalto.fi

8.        Hanki itsellesi joulumieli tunnelmallisista joulukonserteista

Dominante – Joulun tähden

  • Maanantaina 19.12.2016 klo 19 Tapiolan kirkossa
  • Tiistaina 20.12.2016 klo 19 Paavalinkirkossa
  • Keskiviikkona 21.12.2016 klo 19 Helsingin tuomiokirkossa

Liput 25/15 €

Lisätietoja: http://www.dominante.fi/

9.        Seminaari: OR liikuttaa ihmistä

Kuinka operaatiotutkimuksen avulla voidaan suunnitella jalankulkija- ja kulkuvälineliikenteestä älykästä, ja miten tämä näkyy matkustajien palveluntarjonnassa? Tule kuuntelemaan FORSin (Suomen Operaatiotutkimusseura ry, kts. http://www.operaatiotutkimus.fi/index.html) järjestämään seminaariin, kuinka yritykset, kuten Kone ja VR-yhtymä, hyödyntävät operaatiotutkimuksen menetelmiä näiden ongelmien kanssa painiessa.

Lisäksi seminaarissa puhutaan miten liikkumispalvelut tulevat muuttumaan tulevaisuudessa kysyntäohjautuvan joukkoliikenteen ja liikkuminen palveluna -konseptin (Mobility as a Service, MaaS) myötä.

Tapahtuma on myös oiva mahdollisuus verkostoitua alan osaajien kanssa kahvi- ja kuohuviinitarjoilun lomassa. Lisäksi seminaarin jälkeen suuntaamme omakustaiselle illalliselle viereiseen Rodolfo-ravintolaan (http://www.ravintolarodolfo.fi/ ).

Nähdään Tieteiden talolla Helsingissä keskiviikkona 25.1!

10.     Join women’s american football team Aalto Aliens

Are you a female student at Aalto University? Are you interested in finding a new sport or continuing a beloved hobby? There is a women’s American Football team at Aalto University, Aalto Aliens! Aalto Aliens practice on Sundays from 15:10-16:40 at Otahalli in Otaniemi, and they are open for students to come try out the sport. American football is a sport that requires players of many different athletic types: from smaller agile skill positions in the secondary and backfield, to the heavy lifters on the line of scrimmage. The team plays in the Finnish Academic League, which is comprised of players of all experience levels: from beginners to Maple league and national team players. No matter what your experience level or athletic type, there is a position for you in Aalto Aliens. The team also organizes evenings for players to watch games, socialize, and hang out. Come check out what the sport and association has to offer! fb.com/aaltoAliens

11.     Fyysikkospeksi etsii osa-aluevastaavia

Syksyllä 2017 ensi-iltansa saavan seuraavan Fyysikkospeksin ohjaajahaku on saatu päätökseen, ja nyt etsimme tekijöitä muiden osa-alueiden vastuutehtäviin. Haku tapahtuu vuoden loppuun (31.12.) mennessä Fyysikkospeksin 2017 Virallisella Formilla (http://tinyurl.com/fyysikkospeksirekry), joka on yhä auki myös kaikkien muiden tehtävien osalta. Oman osa-alueen tuntemus ja kokemus speksinteosta katsotaan hyödyksi, mutta emme vaadi hakijoilta sen kummempia ansioita (saati fyysikkoutta). Huomaa, että haku ei ole itsessään sitova; jos jokin muu rooli kiinnostaa ensisijaisesti, voidaan vastuutehtävään valintaa tapauskohtaisesti lykätä muiden rekrytulosten selkiydyttyä.

  • Etsimme yhtä tai useampaa henkilöä erityisesti seuraaviin rooleihin:
  • Bändivastaava
  • Tanssivastaava
  • Sanoitusvastaava
  • PR-vastaava
  • Visuvastaava, jonka tiimissä
  • Lavastus- ja rekvisiittavastaava(t)
  • Puvustusvastaava
  • Maskeerausvastaava
  • Tekniikkavastaava

Vastaavien harteilla on ensi alkuun oman tiimin kokoaminen tuottajien kanssa. Suurimpana vastuuna on tiimin toiminnan aikataulutus ja organisointi läpi produktion, sekä tietenkin tiimin tuotosten ohjaaminen omien mieltymysten mukaan. Päävastaavista koostuva speksin hallitus eli Politbyroo kokoontuu keväästä alkaen n. viikoittain, ja rooliin kuuluukin tiivis yhteistyö muiden vastuuhenkilöiden kanssa sekä osallistuminen speksin yhteisiin päätöksiin.

Vastuutehtäviä voidaan jakaa ja räätälöidä hakijoiden oman mielenkiinnon mukaan, joten älä epäröi osoittaa varovaistakaan kiinnostusta! Lisäkysymyksiin esimerkiksi tarkemmasta työnkuvasta, aikatauluista ja kuormittavuudesta vastaavat mielellään tuottajat@fyysikkospeksi.fi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *