Viikkotiedote 9/2017

Huomenna tiistaina, laskiaistiistaina, vietetään yhtä kevään riehakkaimmista talvipäivistä. Päivä alkaa Ullanlinnanmäen Laskiaisriehasta (https://www.facebook.com/events/602429626620281/), jatkuu Laskiaisapprolla (https://www.facebook.com/events/407112759632101/), ja huipentuu Gravitaatioon (http://www.gravitaatio.fi/). Tervemenoa!

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee myyntikoordinaattoria
  3. Uusia työntekijöitä AYY:n keskustoimistolla
  4. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
  5. Tervetuloa AYY:n ensimmäiseen soponeuvostoon 1.3.2017
  6. LuovutusAalto – Verenluovutushaaste AYY:n piirissä toimiville järjestöille alkaa 1.3.!
  7. Haku liikuntatutoriksi aukeaa 1.3. klo 00.00!
  8. TTER:n vuoden 2017 toinen hakukierros on avattu!
  9. Haku AYY:n huomionosoitustyöryhmään on auki!
  10. Jäynäsauna Rantasaunalla 7.3. klo 18:00
  11. Ajankohtaisia terveisiä YTHS:lta
  12. Ehdota ohjelmaa Otaniemi Free Spaceen!
  13. Hae Fyysikkospeksiin!
  14. Apply to Aalto Strategy Case Competition by March 12th!
  15. CEO x 1 Day 2017: We are looking for Finland’s most promising future leaders!
  16. Cheerleading-alkeiskurssi 12.3–28.5.2017
  17. OtaKopin tutustumistreenejä Otahallilla
  18. Taiji-alkeiskurssi 7.3.2017
  19. Uusia pelaajia FC Kissoihin!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 9

Viikko 10

2. AYY hakee myyntikoordinaattoria

AYY hakee joukkoonsa kunnianhimoista ja energistä osa-aikaista myyntikoordinaattoria! Tehtävä sopii erinomaisesti opintojen oheen ja on määräaikainen vuoden loppuun asti.

Tehtävänäsi on kontaktoida ja tavata potentiaalisia uusia asiakkaita sekä solmia heidän kanssaan uusia yhteistyösopimuksia. Hoidat tehtävää itsenäisesti ja kunnianhimoisesti, mutta saat myyntityöllesi tukea AYY:n yrityssuhdekoordinaattorilta, yrityssuhdejaostolta ja AYY:n hallituksen yrityssuhteista vastaavan henkilöltä sekä käyttöösi modernit myynnin tekemisen työkalut. Tehtävästä kerrytät tulevaisuutesi kannalta merkityksellistä myyntikokemusta sekä pääset osaksi nuorekasta ja dynaamista tiimiä, jolla on tärkeä rooli AYY:n myynti- ja yritysyhteistyön laajentamisessa ja kehittämisessä!

Lue lisää ja hae 1.3. mennessä osoitteessa https://apply.atalent.fi/ayy-myyntikoordinaattori-2-2017

3. Uusia työntekijöitä AYY:n keskustoimistolla

Kevät on tuonut mukanaan monia uusia työntekijöitä AYY:n toimistolle. Tammikuussa hommissa on aloittanut palvelupäällikkö Riitu Nuutinen sekä edunvalvonta-asiantuntijan sijainen Annu Komulainen. AYY:n brändityötä koordinoi kevään ajan Henrik Lähdesniemi ja tiedottajan sijainen Katarina Vesikko aloittaa työssään tänään. Lisäksi edustajisto valitsi kokouksessaan 22.2. Aino-lehden uudeksi päätoimittajaksi Emilia Mäenmaan.

Työntekijöiden (ja muidenkin toimijoiden) yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.ayy.fi/yhteystiedot.

4. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!

AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin tiiviskurssina maaliskuun lopussa 24.–28.3.2017. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2018 loppuun mennessä.

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa ja se järjestetään AYY:n tiloissa Otaniemessä ja Vaasankadulla.
Ilmoittautuminen aukeaa 27.2. klo 12:00 ja sulkeutuu 12.3. klo 23:59 tai kun kurssi on täynnä.
Kurssi pidetään suomeksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

5. Tervetuloa AYY:n ensimmäiseen soponeuvostoon 1.3.2017

Hei sinä opiskelija-aktiivi tai yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut opiskelija!

Kiinnostavatko opiskelijoiden toimeentulo, hyvinvointi, terveydenhuolto sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat? Tai se miten käy opiskelijan toimeentulon, kun opintotuen leikkaukset astuvat voimaan ja korkeakoulu-opiskelijat siirtyvät yleiseen asumistukeen? Tai miten käy YTHS:n osana Sotea? Aalto-yliopiston ylioppilaskunta kutsuu ensimmäistä kertaa historiassaan Soponeuvoston näiden kysymysten äärelle!

Soponeuvosto kokoaa sosiaalipoliittisista asioista kiinnostuneet vaihtamaan ajatuksia ja parantamaan opiskelijoiden jokapäiväistä elämää. Olet sitten ainejärjestö- tai kilta-aktiivi, hallopedi tai muuten vain asiasta kiinnostunut, olet tervetullut ensimmäiseen tapaamiseen 1.3 kello 17. Paikkana toimii Aallon hallituksen sali, osoitteessa Otakaari 1 (H304).

Ilmoittauduthan viimeistään 28.2, niin varaamme sopivan määrän naposteltavaa.

Ilmoittautumislinkki: https://goo.gl/forms/HU0ASFyIR47qXKrk2

6. LuovutusAalto – Verenluovutushaaste AYY:n piirissä toimiville järjestöille alkaa 1.3.!

Nyt autetaan luovuttamalla, verta! AYY haastaa kaikki piirissään toimivat järjestöt mukaan! Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan lähes tuhat vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta noin 50 000 vakavasti sairasta potilasta saa tarvitsemansa hoidon vuosittain. Laitetaan yhdessä veri kiertämään ja luovutetaan!

Kampanja-aikana 1.3.–30.4.2017 jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti sekä määrällisesti eniten verta luovuttaneet järjestöt voittavat AYY:n vapaavalintaisen saunatilan käyttöönsä illaksi.

Osallistumisohjeet ja lisätietoja osoitteesta /blog/2017/02/24/luovutusaalto-verenluovutushaaste-aalto-yliopiston-ylioppilaskunnan-jarjestoille/ sekä Facebookista https://www.facebook.com/events/1937651676466068/.  Luovuttajaksi sopivuuden voi ja kannattaa testata etukäteen osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi.

#LuovutusAalto #VeriRyhmä

7. Haku liikuntatutoriksi aukeaa 1.3. klo 00.00!

Liikuntatutoriksi etsitään reippaita tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita liikunnasta ja liikuntatapahtumien järjestämisestä. Liikuntatutorin tehtävänä on johdattaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea liikuntatutoriksi! Liikuntatutorin ei tarvitse olla huippu-urheilija, tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu tehdä hauskoja juttuja yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa. Tapahtumien ideoinnissa vain taivas on rajana: kiipeilyä, juoksulenkki, polttopalloa Alvarilla tai vaikkapa fuksien säbäturnaus!

Lue lisää ja hae osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2017-sports-tutor-application-2017/ Haku on auki 19.3. saakka.

8. TTER:n vuoden 2017 toinen hakukierros on avattu!

TTER:n vuoden 2017 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2017 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 19.3.2017 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Kevään 2017 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/ . Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

9. Haku AYY:n huomionosoitustyöryhmään on auki!

Huomionosoitustyöryhmän tehtävänä on vastaanottaa hakemukset ylioppilaskunnan huomionosoitusten saajiksi, käsitellä hakemukset ja tehdä ylioppilaskunnan hallitukselle esitys huomionosoitusten saajista. Huomionosoitustyöryhmään haetaan nyt 1-3 AYY:n jäsentä täydentämään hallituksen ja edustajiston keskuudesta valittuja edustajia. Huomionosoitustyöryhmän sihteerinä toimii pääsihteeri Niko Ferm.

Huomionosoitustyöryhmä toimii välillä 14.3–21.4., jonka aikana työryhmä kokoustaa noin 2-3 kertaa.

Huomionosoitustyöryhmän jäseniksi toivotaan motivoituneita ihmisiä eri taustoilta.

Haku on avoinna torstaihin 13.3. kello 12.00 asti.

Hakemuslomake löytyy osoitteesta https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/huomionosoitukset/

Lisätietoja antaa ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja, Petteri Heliste (petteri.heliste@ayy.fi, +358 50 520 9428)

10. Jäynäsauna Rantasaunalla 7.3. klo 18:00

Saunassa se Kekkonenkin jäyniä suunnitteli. Vai miten se jäynän lyhyt oppimäärä menikään? Saavu Rantsulle tiistaina 7.3. klo 18:00 kuulemaan kevään kuumimmat päivitykset Jäynäkilpailuun osallistumisesta ja nautiskelemaan ilmaisesta ruuasta. Suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle, sillä tarjolla olevaa pizzaa ei välttämättä riitä myöhemmin paikalle saapuville. Mutustelun ohessa kerrataan jäynäyksen lyhyt oppimäärä sekä esitellään tämän vuoden jäynäkilpailun kuviot ja palkintoja.

Jäynäsaunassa palkitaan myös Jäynäjahdin voittajat! Seuraamalla Jäynäkilpailun Facebook-sivua saat vihjeitä mihin palkintopokaali Tytön pikkusisko on piilotettu. Tyttöjä piilotetaan yhteensä 6 kpl, joten pysy skarppina 15.2–3.3. Tuomalla löydetyn tytön jäynäsaunaan voit voittaa huikean palkinnon!

MITÄ: Jäynäsauna

MISSÄ: Rantsulla

MILLOIN: 7.3.2016 klo 18:00

MIKSI: Kuumimmat vinkit jäynäämiseen, parempia löylyjä ja ilmaista pizzaa!

KUKA: SINÄ!

FB-eventti: https://www.facebook.com/events/982588838507755/

11. Ajankohtaisia terveisiä YTHS:lta

Sähköisten terveyskyselyjen lähettäminen on valitettavasti viivästynyt teknisten ongelmien vuoksi. YTHS kutsuu kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat terveystarkastukseen, joka koostuu sähköisestä terveyskyselystä (Sätky) sekä tarvittaessa henkilökohtaisesta tapaamisesta. Lähetämme uusille opiskelijoille sähköisesti kutsun vastaamaan terveyskyselyyn. Voit vastata terveyskyselyyn sen jälkeen kun YTHS on lähettänyt sinulle kutsun vastaamaan kyselyyn. Tiedotamme sähköisten terveyskyselyjen lähettämisestä pikimmiten. Sähköiset terveyskyselyt lähetetään erissä, joten älä huolestu, jos et saa kutsua terveyskyselyn täyttämiseen ensimmäisten joukossa. Voit käydä päivittämässä yhteystietosi YTHS:n Self-palvelussa, jonne lähetämme sähköisen terveyskyselyn. Lisätietoa Self-palvelusta osoitteessa http://www.yths.fi/self

Muistakaa varoa heikkoa jäätä ja liukkaita katuja! Liukastuminen on yleisin jalankulkijoiden tapaturmia edesauttava tekijä talviliikenteessä ja varovaisuus ulkona kulkiessa on valttia. Vältä kiirettä ja varaa riittävästi aikaa siirtymisiin. Pitävät talvikengät on pop! Muista myös laittaa heijastin heilumaan liikkuessasi hämärällä.

Flunssat ja vatsataudit jylläävät nyt urakalla. Ethän tartuta muita ja huolehdit itsestäsi. Sairaana ollessa pitää antaa aikaa tervehtymiselle. Heitä käytetty nenäliina pois, yski hihaan ja pese käsiä ahkerasti saippuan kanssa. Mikäli nappaat itsellesi mojovan flunssan tai vatsataudin, huolehdithan omahoidosta. Vinkkejä omahoitoon löytyy YTHS:n terveystietopankista, jonne on koottu aihepiireittäin erilaisiin tilanteisiin liittyvää terveystietoa. Klikkaile itsesi osoitteeseen http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/terveystietopankki

12. Ehdota ohjelmaa Otaniemi Free Spaceen!

Otaniemi Free Space on opiskelijalähtöisesti toteutettava yhteisöllinen kulttuuritila ja kokeilualusta Otaniemessä entisissä ADD LAB:n tiloissa huhti-toukokuun ajan. Tavoitteena on luoda paikka kohtaamiselle, yhteistyölle, innostukselle ja kokeilulle sekä erilaisille tapahtumille, työpajoille, projekteille, taidenäyttelyille ja esittävälle taiteelle.

Otaniemi Free Space toivottaa tervetulleeksi kaikki Aallon opiskelijat, opiskelijajärjestöt, otaniemeläiset ja muut kulttuuritoiminnasta kiinnostuneet suunnittelemaan tilaa yhdessä ja ehdottamaan sinne ohjelmaa!

Tsekkaa: https://www.facebook.com/ofreespace/

13. Hae Fyysikkospeksiin!

Fyysikkospeksin näyttelijähaku on alkamassa! Syksyn 2017 produktioon haetaan näyttelijöitä 14.3. alkaen. Lisäksi järjestämme kaksi improvisaatioharjoitusta 1.3. ja 13.3., ja niiden tehtävänä on lämmitellä näyttelijälihaksistoa itse castingia varten. Speksissä on tarjolla niin pienempiä kuin suurempiakin rooleja, ja myös rooleja laululla ja ilman. Tule mukaan improilemaan, ja jos intoa riittää, hae näyttelijäksi!

Haemme tekijöitä myös muille osa-alueille: bändi, tanssi, puvustus, lavastus, maskeeraus, sanoitus, tekniikka, käännös, PR, yrityssuhteet, catering… Suurin osa osa-alueista aloittaa speksinteon toukokuussa. Haku muihin osa-alueisiin on auki ainakin sunnuntaihin 26.3. asti.

Ilmoittaudu näyttelijähakuun lomakkeella https://goo.gl/forms/OSbfhCU5svaBZNrJ3  tai tsekkaile lisätietoja Facebookista https://www.facebook.com/events/630851047100461/. Hae muihin osa-alueisiin lomakkeella http://tinyurl.com/fyysikkospeksirekry .

14. Apply to Aalto Strategy Case Competition by March 12th!

The Fifth Aalto Strategy Case Competition (ASCC) will be held on April 20th & 21st this year at the Aalto Design Factory. It is an excellent opportunity to challenge your case-solving skills and to network with the ASCC corporate partners! The winning team will receive a unique prize: an opportunity to meet and network with top consultants from BCG at a private dinner offered by them!

When: April 20th & 21st 2017

Where: Aalto Design Factory

How to apply: Form a team of four and fill out the application form on https://ascc.fi

Application deadline: March 12th, 2017

Please note that the application process is highly competitive. There will be a preliminary case sent to all applicants after the deadline, March 12th. Teams need to return their solutions within five days and only the top 16 teams will be selected for the competition. The admission decisions will be announced by March, 26th.

Please go to https://ascc.fi for more information.

Like the ASCC Facebook page https://www.facebook.com/AaltoSCC and stay tuned!

If you have any questions, please send an email to ascc@aalto.fi

15. CEO x 1 Day 2017: We are looking for Finland’s most promising future leaders!

CEO x 1 Day gives university students from third year up the opportunity to spend a day with a prominent Finnish CEO. The program is organized by Odgers Berndtson, one of the largest executive search firms in the world. This season, Odgers Berndtson will identify 8 students with outstanding leadership potential through a rigorous selection process and match them with a CEO from a leading Finnish organization.

Why apply? The selection process gives valuable experience for your future career, including video interviews and personal meetings with executive search consultants. Semi-finalists take part in an activity day which puts their strategic and team work skills to test, as well as receive feedback on a personality assessment to develop their leadership capabilities. The finalists spend a day shadowing a CEO (including one-on-one time), learning about their background, career path, and leadership approach.

Who can apply? University students in Finland from third year up with at least 150 recorded study points. Foreign exchange students in Finland are welcome to participate.

Schedule. Apply online before March 3, 2017. CEO meetings take place in May-June 2017.

Read more and apply: www.ceox1day.fi. For any questions, contact project coordinator: ulla.ahola@odgersberndtson.com

16. Cheerleading-alkeiskurssi 12.3–28.5.2017

Etsitkö uutta harrastusta? Etsitkö joukkuelajia, missä kasvaa voima ja kehonhallinta? APC Foxes järjestää alkeiskurssin kaikille cheerleadingista kiinnostuneille sunnuntaina 12.3. alkaen. Kurssi on ilmainen ja harjoitukset ovat joka sunnuntai klo 17 – 19 28.5 asti (paitsi pääsiäisenä 16.4 ja wappuna 30.4).

Kurssin jälkeen voi halutessaan jatkaa APC Foxes joukkueeseen, joka treenaa ja esiintyy läpi vuoden. Lisätietoja kysymällä FB-inboxissa!

Kurssilla harjoitellaan kaikkia osa-alueita mitä kilpa-cheerleading sisältää: Stuntteja, pyramideja, akrobatiaa, hyppyjä ja huutoja.

Ilmoittaudu mukaan 11.3.2017 mennessä: https://goo.gl/forms/DHTXneJNgeeOOlln2

Lisätietoja joukkueesta: https://predators.fi/cheer-liity-joukkueeseen/

Sosiaalinen media: https://www.fb.com/APCFoxes  & https://www.instagram.com/apc_foxes/

17. OtaKopin tutustumistreenejä Otahallilla

OtaKopin tutustumistreenit vol 2 järjestetään sunnuntaina 19.3 klo 14:30–16:00 Otahallin monitoimitilassa. Nämä treenit ovat kaikille avoimet, ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! OtaKopin naisten joukkue järjestää myös omat tutustumistreeninsä keskiviikkona 8.3 klo 19:30–21:00 sekä sunnuntaina 2.4 klo 14:30–16:00 Otahallin monitoimitilassa. Naisten joukkueeseen ovat kaiken tasoiset pelaajat tervetulleita mukaan, ja nämä avoimet treenit ovat loistava tilaisuus päästä tutustumaan joukkueeseen!

18. Taiji-alkeiskurssi 7.3.2017

Tiistain taijikurssille otetaan jälleen uusia oppilaita maaliskuun alussa. Tervetuloa mukaan ti 7.3. kello 15.15 Monitoimitilaan, osoite Jämeräntaival 3A. Tunnin kesto 1,5 t. Lattia on kylmä, joten ota sisätossut mukaan! Voit myös tulla vain kokeilemaan, ei maksa mitään.

Lisätietoja: www.hiiploh.ayy.fi

19. Uusia pelaajia FC Kissoihin!

Aalto-yliopiston naisten jalkapallojoukkue, FC Kissat, etsii uusia aktiivisia pelaajia kesäkaudelle. Osallistumme Helsingin piirin harrastesarjaan sekä turnauksiin pitkin kesää. Joukkueemme koostuu vanhoista pelaajista sekä vasta myöhemmällä iällä aloittaneista. Jokainen lajista kiinnostunut on tervetullut toimintaamme tasosta riippumatta, tärkeintä on into ja hyvä meininki. Mikäli innostuit, ota yhtyettä fckissat@gmail.com tai tsekkaa Facebookista ryhmämme “FC Kissat”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *