Mountain Man -arkkitehtikilpailun tulokset julki

Tänään 25.4. julkaistiin Mountain Man -arkkitehtikilpailun tulos. Vuoden 2016 aikana järjestetty Mountain Man -kilpailu oli kaupunkikuvallinen arkkitehtikilpailu. Kilpailun järjesti Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Kilpailun tavoite oli saada materiaalia tukemaan Kemistinkorttelin (Kemistintien ja Vuorimiehentien välinen alue, Harald Herlin -oppimiskeskusta vastapäätä) kaavoitusta tiheämmin rakennetuksi urbaaniksi ympäristöksi. TF, KY ja AYY eivät osallistuneet kilpailun järjestämiseen eivätkä ole taloudellisesti sitoutuneita kilpailuun, mutta kilpailun tuomaristossa oli yksi opiskelijaedustaja.

Opiskelijajärjestöjen kannalta oli hyvin kiitollista, että kilpailuohjelmaan sisällytettiin opiskelija-asumista ja lisäksi TF:n, KY:n ja AYY:n mahdollisesti rakentama yhteinen Opiskelijakeskus. Kilpailutyöt ovat mielenkiintoisia ja tulemme tutustumaan niihin tarkemmin, nyt kun kilpailu on päättynyt ja ehdokkaiden materiaalit julkisia. Toisaalta emme tällä hetkellä halua ottaa kantaa tulokseen, koska emme ole vielä ehtineet tutustua siihen tarkemmin.

TF, KY ja AYY tulevat kilpailutuloksesta riippumatta jatkamaan tiivistä yhteistyötä Espoon kaupungin ja Kemistinkorttelin maanomistajien kanssa varmistaakseen mahdollisimman hyvät tavoitteidemme mukaiset edellytykset Opiskelijakeskukselle. Opiskelijakeskuksen on tarkoitus luoda Otaniemeen Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnankin Otaniemen kehittämisen teeseissä mainittu ”Kohtaamispaikka Aalto 24/7”. Tämä Opiskelijakeskus loisi Aalto-yhteisöä rakentava, yhdistävä ja palveleva kohtaamispaikka Otaniemen keskustassa. TF, KY ja AYY jatkavat tiivistä yhteistyötään tämän mahdollistamiseksi.

Kilpailun ehdokkaat ovat nähtävissä osoitteessa http://aaltocre.fi/mountain-man-entries/.

Lisätietoa:

Toni Tenlenius / KY
Pyry Huhtanen / AYY
Onni Lampi / AYY
Cosmo Jenytin / TF

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *