Viikkotiedote 21/2017

Tämä on AYY:n viikkotiedote 20/2017

Lukuvuosi lähestyy loppuaan ja samalla kevään opiskelijatapahtumat. Vielä voi kuitenkin kirpparille, katsomaan taidetta ja pelaamaan niin digitaalisesti kuin analogisesti. Lisäksi ehtii hakea vielä AYY:n Jätkäsaaren asuntoja tai löytämään itselleen töitä syksyksi!

 

Huom! Helatorstain vuoksi 29.5. ilmestyvän viikkotiedotteen deadline on keskiviikkona 24.5. klo 10! Tiedotteet voi lähettää osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

 

  1. AYY hakee lukuvuositarrojen jakajaa (2 paikkaa)
  2. AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria
  3. AYY:n uudet asunnot Jätkäsaaressa – hae 31.5. mennessä!
  4. Älä nuku tenttisi ohi! Tenttiohjeet muuttuvat elokuun alusta
  5. Vaikuta Aallon tapaan toimia (Code of Conduct)
  6. Hiljainen huone avattu Kandikeskuksessa
  7. Otaniemen Kirppispäivä 24.5.2017 @Smökki
  8. Super Smash Bros. for Wii U Tournament – Murskaveljekset III
  9. Beach volley -turnaus Otaniemessä!
  10. The young designers of Aalto University presented in Otaniemi
  11. Otaniemi Art Week
  12. Aalto-kymppi 17.9.2017, oletko valmis? Ilmoittautuminen on käynnissä!
  13. Konsertti: Jos minä puhuisin sinulle

 

Viikko 21

23.5. KYN, Manuel Dunkel, Ville Herrala & Mikko Hassinen @ G Livelab

/blog/events/kyn-manuel-dunkel-ville-herrala-mikko-hassinen-g-livelab/

24.5. Ristin kilta: Peli-ilta

/blog/events/ristin-kilta-peli-ilta-6/

26.5. Aalto Gamers League of Legends Tournament (Final)

/blog/events/aalto-gamers-league-of-legends-tournament-final/

28.5. Super Smash Bros. for Wii U Tournament – Murskaveljekset III

/blog/events/super-smash-bros-for-wii-u-tournament-murskaveljekset-iii/

 

1. AYY hakee lukuvuositarrojen jakajaa (2 paikkaa)

 

AYY hakee kahta lukuvuositarrojen jakajaa neljän viikon mittaiseen osa-aikaiseen työsuhteeseen. Toinen valituista henkilöistä työskentelee Otaniemessä ja toinen Töölössä. Lukuvuositarrojen jakajan tehtävänä on jakaa tarroja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneille jäsenille Otaniemessä ja Töölössä sijaitsevissa tarranjakopisteissä. Henkilöt tarkistavat tarran hakijan henkilöllisyyden, jäsenmaksutilanteen ja kiinnittävät tarrat kortteihin ja merkkaavat tarran jaetuksi.

Työ tapahtuu yhdessä vuorossa klo 12–18. Työn kesto on neljä viikkoa aikavälillä 21.8.–15.9.2017. Toimesta maksetaan Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen vaativuusryhmä I:n mukaista palkkaa (peruspalkka kokopäiväisessä työsuhteessa 1409,04 euroa kuukaudessa, laskennallinen palkka tässä toimessa noin 1127 €). Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan pe 9.6.2017 klo 12.00.

Lue koko rekryilmoitus täältä: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-lukuvuositarrojen-jakajaa-2-paikkaa/

 

2. AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria

 

AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria arviolta 7.8.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hätämajoituskoordinaattori vastaa syksyllä vailla asuntoa olevien opiskelijoiden väliaikaisen majoituksen järjestämisestä ja siitä tiedottamisesta. Tehtäviin sisältyy opiskelijoiden ja varsinkin kansainvälisten opiskelijoiden neuvontaa, käytännön hätämajoituksen hoitamista sisältäen mm. hätämajoituksen käytön seuraamista ja avainten hallintaa, ja hätämajoitustoiminnan pidemmän tähtäimen suunnittelua.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen ma 5.6.2017 klo 12.00 mennessä osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi.

Lue koko työnhakuilmoitus täältä: /blog/2017/05/15/ayy-hakee-hatamajoituskoordinaattoria-2/

 

3. AYY:n uudet asunnot Jätkäsaaressa – hae 31.5. mennessä!

 

Atlantinkadun uuteen opiskelija-asuntokohteeseen valmistuu yhteensä 122 asuntoa, jotka ovat muuttovalmiita 1.9.2017. Kohde on sijaintinsa vuoksi täysin uudenlainen kohde AYY:lle ja tämän vuoksi myös näiden asuntojen hakuprosessi on mietitty erikseen uudella tavalla. Annettuun aikarajaan 31.5.2017 mennessä tulleiden hakemusten jonopaikka arvotaan. Muuten hakemuksen lähettämisajankohdalla ei ole väliä. AYY:n hallituksen päätöksen mukaisesti kaikille AYY:n jäsenille annetaan yhdenvertainen mahdollisuus hakea Jätkäsaaren kohteen asuntoja ja tämän vuoksi kaikki hakijat saavat sijaintipisteen, riippumatta siitä millä kampuksella he opiskelevat. Arvonta tapahtuu pisteryhmien sisällä. Toukokuun jälkeen kohteen haku jatkuu normaalin jonotuksen mukaisesti.

Kaikki Jätkäsaaren asuntoihin kohdistuvat asuntohakemukset käsitellään 15.6.2017 mennessä, jolloin myös arvonta suoritetaan. Pian tämän jälkeen arvonnassa onnekkaat hakijat saavat hakemuksessaan mainitsemaansa sähköpostiosoitteeseen asuntotarjouksen. Asuntotarjous on hyväksyttävä neljän päivän kuluessa. Muistathan siis tarkkailla hakemuksessa antamaasi sähköpostia myös kesäkuussa! Asuntotarjous on samalla vuokrasopimus, jonka hakija hyväksyy tai hylkää Domo-järjestelmässä.

Lue lisää Jätkäsaaren asuntohakemusten pisteytyksestä tästä linkistä: /asuminen/asunnonhakijat/hakuinfo/jatkasaaren-asunnot/

Tutustu asuntoihin ja lähetä hakemus Domossa NYT! https://domo.ayy.fi

 

4. Älä nuku tenttisi ohi! Tenttiohjeet muuttuvat elokuun alusta

 

Uusi tenttiohje koskee koko Aalto-yliopistoa ja siinä ohjeistetaan tenttijärjestelyistä, tenttiin ilmoittautumista ja tentin arvostelua. Tenttiohje korvaa koulujen omat tenttisäännöt 1.8.2017 alkaen.

Muista nämä!
1. Tenttiin otetaan vain ilmoittautuneet.
2. Kurssi-ilmoittautuminen on automaattisesti ilmoittautuminen kurssin tenttiin.
3. Muihin tentteihin, kuten uusintoihin tai itsenäisten kurssien tentteihin, pitää ilmoittautua 7 päivää ennen.
4. Tenttiin ei pääse sisään 30 minuutin jälkeen.
5. Palauta tentin lopuksi kaikki vastauspaperit, myös tyhjät, ja pyydettäessä kysymyspaperit.
Katso uusi ohje Intosta, lisätiedotusta ja muistutusta kouluilta tulee elokuussa:

https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Aallon+yhteinen+tenttiohje+voimaan+elokuun+alusta

 

5. Vaikuta Aallon tapaan toimia (Code of Conduct)

 

Aalto-yliopisto on kokoamassa yhteen koko yhteisöä koskevia eettisiä toimintaperiaatteitaan (Code of Conduct). Aalto kutsuu kaikki tutustumaan ja kommentoimaan luonnosta.

Eettiset toimintaperiaatteet eli ”Aallon tapa toimia” perustuu Aalto-yliopiston arvoihin, ja niiden tarkoituksena on edistää rehellisiä ja eettisiä toimintatapoja koko yhteisön hyödyksi. ”Aallon tapa toimia” tiivistää yhteisömme reilun pelin säännöt.

Kommentoi ja anna palautetta uudesta luonnoksesta osoitteessa: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=27627978

 

6. Hiljainen huone avattu Kandikeskuksessa

 

Kaipaatko hiljaista hetkeä opintojen tai työpäivän keskellä? Kandidaattikeskukseen on avattu Hiljainen huone (M135), joka on yliopistoyhteisön käytössä hiljentymiseen, meditointiin ja rukoiluun. Lisätietoja:

https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Kandidaattikeskukseen+avataan+hiljainen+huone

Eng: https://into.aalto.fi/display/enaalto/Quiet+room+opens+in+Undergraduate+Centre

Ru: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=27628185

 

7. Otaniemen Kirppispäivä 24.5.2017 @Smökki

 

On kevätsiivouksen aika! Onko kaapeissasi luurankoja tai sinulle turhaa tavaraa, josta voisi olla iloa muille? Oletko väsynyt Facebookin myyntiryhmiin ja kirpputorien pöytämaksuihin?

Servin Mökki muuttuu 24.5. suureksi löytöaitaksi, johon jokainen on tervetullut myymään omia tavaroitaan ja tekemään mahtavia löytöjä!
Varaa ilmainen myyntipöytäsi 23.5.2017 mennessä täältä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehFYmbB4GORQBxT69nBQRTwZEO_cupNdn9uAsh4FywEIbI5A/viewform?c=0&w=1
Lisätietoja Kampusjaoston Facebook sivulta: https://www.facebook.com/events/288317928285916/

 

8. Super Smash Bros. for Wii U Tournament – Murskaveljekset III

 

Perinteeksi muodostunut Smash-turnaus Murskaveljekset järjestetään sunnuntaina 28. päivä toukokuuta kolmatta kertaa. Tapahtumapaikkana on Energy Garage, Sähkömiehentie 4. Turnaukseen osallistuminen on ilmaista ja kaikki Aallon Smashin pelaajat (sekä kasuaalit että hardcoret) ovat tervetulleita.

Turnaukseen ilmoittaudutaan paikan päällä ja ilmoittautuminen sulkeutuu kello yhdeltä. Lisätietoja turnauksesta ja turnauksen säännöt löytyy tapahtumasivulta.

https://www.facebook.com/events/140460343163099/

 

9. Beach volley -turnaus Otaniemessä!

 

PUS-volley järjestää jo toista kertaa eeppiseksi perinteeksi muodostuneen beach volley -turnauksen Otaniemen kentillä 10.6.2017! Kerää kaveriporukkasi kasaan, ja tule nauttimaan kesäisen rennosta ja sporttisesta meiningistä.

Turnaus järjestetään Smökin ja Miinusmaan kentillä. Ottelut pelataan rentoina 4vs4 lohkopeleinä. Tuomareina toimivat PUS-volleyn jäsenet. Joukkueiden maksimiosallistujamäärä on 10, mutta varasijoiltakin voi päästä mukaan. Hinta: 40e/joukkue.

Pelien ohessa myyntikojut tarjoavat juotavaa ja syötävää, joten toimiva konsepti on taattu!

Ilmoittaudu tästä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduSwNov0TvG4p1MrlAdZJ833Rqi232mAy4cKtas0VwJZOkHQ/viewform?c=0&w=1

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/453793904964502/

 

10. The young designers of Aalto University presented in Otaniemi

BoA’17 exhibition brings together the works of 23 graduating bachelor students in the Harald Herlin Learning Centre in Otaniemi 1.6.-21.6.2017. Every sector of Aalto University School of Arts, Design and Architecture’s Design major is represented in the exhibition: an interior textile collection, a collection of chat stickers and a study of the possibilities of 3D printing in ceramics are presented under the same roof. The exhibition is open according to the opening hours of the Harald Herlin Learning Centre. The exhibition opening is on Wed 31.5.2017 17-19. Kyrö Distillery Company is sponsoring the event.

 

11. Otaniemi Art Week

Otaniemi Art Week is an experimental event that brings together different kind of artistic activities and people. Installation, movies, site-specific art, music, workshops, stand-up comedy, art dinner and much more.

Take part and organize your own art intervention, workshop or anything you feel passionate about! This week is also celebrating Otaniemi Free Space -project and its participants to showcase their ideas before the summer starts.
https://www.facebook.com/events/289746631481847/

 

12. Aalto-kymppi 17.9.2017, oletko valmis? Ilmoittautuminen on käynnissä!

 

Perinteinen Aalto-kymppi ja Aalto-vitonen -liikuntapäivä järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 17.9.2017 klo 12 jo kahdeksatta kertaa.  Matkat voit juosta, hölkätä, kävellä tai sauvakävellä.
Aalto-kymppi/Aalto-vitonen on ilmainen tapahtuma kaikille aaltolaisille.

Aalto-kymppi/vitonen on osa Espoon Rantamaraton-tapahtumaa. Maraton ja puolimaraton juostaan lauantaina 16.9.2017. Maratonien osallistumismaksut tarjotaan aaltolaisille alennettuun hintaan, 40€/hlö.

Aika: Aalto–kymppi /Aalto-vitonen su 17.9. klo 12.00-16.00, Espoo Rantamaraton la 16.9
Paikka: Lähtö on Espoon Otaniemen Otarannassa, Laajalahden rannalla.

Lisätietoa juoksusta Intosta https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=24324460
Ilmoittautuminen päättyy su 10.9.2017 klo 23.59.

Ilmoittautuminen ainoastaan Rantamaratonin sivuilla, täällä: https://www.rantamaraton.fi/aaltokymppi/

 

13. Konsertti: Jos minä puhuisin sinulle

 

Maailmallakin sävähdyttänyt KYN ravisteli lokakuussa julkaistulla ja arvostelumenestykseksi nousseella Jos minä puhuisin sinulle -albumillaan käsityksiä siitä, mihin naiskuoro taipuu. Mikko Hassisen KYN:lle räätälöimä etninen jazz haastaa kuoron sekä osaksi Manuel Dunkelin, Ville Herralan ja Hassisen tähdittämää kokoonpanoa että ottamaan a cappella -sovituksissa jazzbändin instrumenttien roolit haltuunsa. Luvassa on todellista kuoron ja jazzyhtyeen ilotulitusta!

 

ti 23.5.2017 klo 19.00-21.00

G Livelab (Yrjönkatu 3, Helsinki)

Liput G Livelabista  ja kuorolaisilta 20 € (sis. narikka 3 €)

Lisätietoja: www.kyn.fi, www.facebook.com/KYNchoir

 

14. Tule avustamaan elokuvaa Otaniemeen 27.-28.5.

 

Kuvaamme Aalto ARTSin elokuvataiteen ja lavastustaiteen opiskelijoiden lyhytelokuvaa Otaniemessä 27.-28.5. ja haemme avustajia auttamaan elokuvan tekemisessä. Lyhytelokuvamme on hilpeä ja absurdi poliittinen satiiri, jonka pääosaa esittää Elina Knihtilä.

 

Etsimme 18-60-vuotiaita naisia ja miehiä esittämään toimittajia ja politiikkoja. Kuvaukset järjestetään 27.-28.5. Espoon Otaniemessä. Teemme elokuvaa vapaaehtoisvoimin, joten emme voi mkasaa korvausta avustamisesa. Tarjoamme kuitenkin kuvauksiin osallistuville lämpimän lounaan ja välipalaa.

 

Kiinnostaako avustaminen? Lähetä meille otsikolla ”TAKATILAN VÄKI” osoitteeseen kabaali@blockbustersgang.com. Kerro viestissäsi, oletko kiinnostunut osallistumaan molemmille vai vain yhdelle kuvauspäivälle. Mainitsethan myös yhteystietosi ja vaatekokosi ja liitä mukaan kokokuva itsestäsi.

 

Avustajahankintaa hoitaa yhteistyökumppanimme Blockbusters Gang. Heräsikö sinulle kysymyksiä? Ole rohkeasti yhdessä elokuvan tuottaja Anna Melliniin, p. 040 539 0345 ja anna.mellin@aalto.fi.

 

Elokuvaprojekti on saanut rahoitusta Teekkaritoiminnan edistämisrahastolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *