Viikkotiedote 23/2017

Tenttiviikko on ohi ja kesä on täällä! Ennen lomalle vetäytymistä ehtii vielä vaikka mitä – kesäkuussa on luvassa purjehdusta, rehtorin juhlaseminaari, pesäpalloa ja paljon muuta!

AYY:n viikkotiedote jää kesätauolle 12.6. jälkeen ja palaa jälleen 21.8.!

 

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

 

  1. Yleinen asumistuki AYY:n vuokralaisena
  2. AYY hakee lukuvuositarrojen jakajaa (2 paikkaa)
  3. Älä nuku tenttisi ohi! Tenttiohjeet muuttuvat elokuun alusta
  4. Kaikille avoin rehtorin juhlaseminaari 20.6. – Tuula Teeri 60 vuotta
  5. Yhteiskäyttöiset DriveNow-autot nyt Otaniemen kampuksella
  6. Soupster familyn afterit 8.6.
  7. TRIP goes Yhdessä Vesille: kevytvenekokeilu Otarannassa 7.-8.6. klo 17 alkaen
  8. Kesäpesistä Tuuliniityssä!
  9. Otaniemi GayDay 2.7.2017
  10. Tule Helsinki Challenge pitch -iltoihin 6.-7.6. ja äänestä Aalto-tiimi finaaliin
  11. Welcome to Graffathon
  12. Invitation to Service Design Hackathon
  13. Yritystä! – hanke järjestää: Starttipaja liikunta- ja aistivammaisille sekä pitkäaikaissairaille korkeakoulutetuille, hae mukaan viim. 18.6.!

 

 

1. Yleinen asumistuki AYY:n vuokralaisena

Opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017, mikä tarkoittaa sitä, että jatkossa koko ruokakunnan tulot vaikuttavat asumistuen suuruuteen. Alta löydät asuntotyyppikohtaiset ohjeet asumistuen hakemiseen. Ohjeet koskevat AYY:n vuokralaisia.

 

Solu tai kalustettu solu

AYY tekee soluasuntoihin henkilökohtaisia sopimuksia, eli jokainen solun asukas muodostaa oman ruokakuntansa. Jos asut solussa, hae asumistukea yksin. Muiden tulot eivät vaikuta tuen määrään.

 

Yksiö tai soluyksiö

Jos asut yksiössä tai soluyksiössä yksin, ei ruokakuntaasi kuulu muita henkilöitä. Soluyksiössäkään eivät muiden asukkaiden tulot vaikuta tuen määrään. Yksin asuvat hakevat asumistukea siis yksin.

Jos taas jaat yksiön tai soluyksiön toisen henkilön kanssa, on kyseessä aina yhteinen ruokakunta. Käytännössä tilanne tulkitaan Kelassa aina avoliitoksi, ja molempien tulot vaikuttavat tuen määrään. Hakekaa tällöin asumistukea yhdessä.

 

Kaksiot, kolmiot ja neliöt

Tämänhetkinen tilanne

AYY tekee kaksioihin, kolmioihin ja neliöihin kaveri- ja perhesopimuksia, jotka ovat molemmat yhteisvastuullisia. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä kaveri- että perhesopimuksella asuvat muodostavat yhteisen ruokakunnan, ja kaikkien tulot vaikuttavat tuen määrään. Kaksiossa, kolmiossa ja neliössä yhteisellä vuokrasopimuksella asuvien tulee hakea asumistukea yhdessä.

Jos taas olet ainut päävuokralainen kaksiossa, kolmiossa tai neliössä, ja olet alivuokrannut osan asunnosta yhdelle tai useammalle henkilölle, voit hakea asumistukea yksin. Myös alivuokralaiset voivat hakea tukea yksin, jos jokaisen alivuokralaisen kanssa on tehty oma erillinen alivuokraussopimus.

Jos asut yksin, on tilanne sama kuin yksin yksiössä asuvalla ja voit hakea tukea yksin.

 

AYY:n jatkotoimet

AYYllä on tälä hetkellä käynnissä projekti asumisyhteisöllisyyden lisäämistä varten. Osana projektia useista makuuhuoneista koostuvia asuntoja muutetaan soluasunnoiksi ja luodaan tapoja, joilla soluasuntoihin voisi hakea samalla tavalla kuin kaverikämppiin nyt voi. Tavoitteena on, että pitkällä aikavälillä AYYllä on asuntokannassaan ainoastaan soluja, soluyksiöitä, yksiöitä sekä perheasuntoja. Näiden muutosten aikataulusta informoidaan asukkaita erikseen niiden ollessa ajankohtaisia.

 

Hyödyllisiä linkkejä

Voit hakea asumistukea elokuulle 2017 jo nyt Kelan asiointipalvelussa.

http://www.kela.fi/opiskelijoiden-tukien-muutokset#asumistuki

http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki_kenelle

 

2. AYY hakee lukuvuositarrojen jakajaa (2 paikkaa)

AYY hakee kahta lukuvuositarrojen jakajaa neljän viikon mittaiseen osa-aikaiseen työsuhteeseen. Toinen valituista henkilöistä työskentelee Otaniemessä ja toinen Töölössä. Lukuvuositarrojen jakajan tehtävänä on jakaa tarroja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneille jäsenille Otaniemessä ja Töölössä sijaitsevissa tarranjakopisteissä. Henkilöt tarkistavat tarran hakijan henkilöllisyyden, jäsenmaksutilanteen ja kiinnittävät tarrat kortteihin ja merkkaavat tarran jaetuksi.

Työ tapahtuu yhdessä vuorossa klo 12–18. Työn kesto on neljä viikkoa aikavälillä 21.8.–15.9.2017. Toimesta maksetaan Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen vaativuusryhmä I:n mukaista palkkaa (peruspalkka kokopäiväisessä työsuhteessa 1409,04 euroa kuukaudessa, laskennallinen palkka tässä toimessa noin 1127 €). Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan pe 9.6.2017 klo 12.00.

Lue koko rekryilmoitus täältä: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-lukuvuositarrojen-jakajaa-2-paikkaa/

 

3. Älä nuku tenttisi ohi! Tenttiohjeet muuttuvat elokuun alusta

Uusi tenttiohje koskee koko Aalto-yliopistoa ja siinä ohjeistetaan tenttijärjestelyistä, tenttiin ilmoittautumista ja tentin arvostelua. Tenttiohje korvaa koulujen omat tenttisäännöt 1.8.2017 alkaen.

Muista nämä!
1. Tenttiin otetaan vain ilmoittautuneet.
2. Kurssi-ilmoittautuminen on automaattisesti ilmoittautuminen kurssin tenttiin.
3. Muihin tentteihin, kuten uusintoihin tai itsenäisten kurssien tentteihin, pitää ilmoittautua 7 päivää ennen.
4. Tenttiin ei pääse sisään 30 minuutin jälkeen.
5. Palauta tentin lopuksi kaikki vastauspaperit, myös tyhjät, ja pyydettäessä kysymyspaperit.
Katso uusi ohje Intosta, lisätiedotusta ja muistutusta kouluilta tulee elokuussa:

https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Aallon+yhteinen+tenttiohje+voimaan+elokuun+alusta

 

4. Kaikille avoin rehtorin juhlaseminaari 20.6. – Tuula Teeri 60 vuotta

Tervetuloa viettämään rehtori Tuula Teerin syntymäpäivää juhlaseminaarin ja vastaanoton merkeissä tiistaina 20.6. kello 13.30, Otakaari 1, Espoo.

Seminaari keskittyy biotekniikan ja biomateriaalien ympärille. Huippuasiantuntijat Janne Laine, Markus Linder, Merja Penttilä, Herbert Sixta ja Tapani Vuorinen Aallosta kertovat tutkimuksestaan ja innovaatioista, niiden vaikutuksesta arkeemme. Merkitse päivä kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan 12. kesäkuuta mennessä.

Lisätietoja: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=27626994

 

5. Yhteiskäyttöiset DriveNow-autot nyt Otaniemen kampuksella

DriveNow on yhteiskäyttöautopalvelu, jossa auton voi noutaa ja palauttaa joustavasti ympäri kaupunkia – mukaan lukien Otaniemestä. DriveNow-autot löydät seuraavilta yhteiskäyttöautoille sallituilta pysäköintipaikoilta Otaniemen kampuksella:

1.Tietotie 3
2. TUAS
3. Maarintie 15
4. Aalto-yliopiston kirjasto
5. AYY
6. Otakaari 7
7. Otakaari 5
8. Otaniemi Betonimiehenkuja

DriveNow on mahtava vaihtoehto myös opiskelijalle, sillä maksat vain käyttämästäsi ajasta 0,57 €/minuutti. Yhteiskäyttöautolla hoidat kätevästi isommat hankinnat tai pienen muuton. Hintaan sisältyy polttoaine, pysäköinnit, vakuutukset sekä huollot. Kun rekisteröidyt 11.6. mennessä, saat lisäksi 20 ilmaista ajominuuttia.

Tutustu palveluun ja lue lisää osoitteessa https://www.drive-now.com/fi/fi/helsinki

 

6. Soupster familyn afterit 8.6.

Soupster family avaa Otaniemeen 2018 valmistuvaan metrokeskukseen pubin! Tarkoituksena on, että pubi suunnitellaan mahdollisimman laajasti opiskelijoiden kanssa kohtaamaan opiskelijoiden tarpeet ja toiveet. Tätä varten Soupster family järjestää torstaina 8.6. klo 17 alkaen Keltsu 2.0-afterit Altaalla (https://www.neighbour.fi/), baari palvelee ja paikalla on ilmaista ruokaa!

Ohjelmassa on kevyttä workshoppailua pubin eri osa-alueista, näihin kuuluu mm:

-Layout
-Ruokatarjonta
-Juomatarjonta
-Musiikki
-Yleisilme ja sisustus
-Nimi

Ilmoittaudu täällä viimeistään 7.6. klo 17 mennessä, mikäli haluat nauttia ruokatarjoiluista! https://docs.google.com/forms/d/1pwnfql9gjJm72k-cFmjHgMVj-GxJOfIX8Moj4pa65XU/edit

Workshopin jälkeen ohjelma jatkuu vapaalla fiilistelyllä ja hengailulla.

 

7. TRIP goes Yhdessä Vesille: kevytvenekokeilu Otarannassa 7.-8.6. klo 17 alkaen

Teekkaripurjehtijat on mukana Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n Yhdessä Vesille -tapahtumassa, joka on osa Suomi 100 -hanketta. Osana teemaviikkoa järjestämme kevytvenekokeiluja Otarannassa (Otaniemi) keskiviikkona 7.6. klo 17 alkaen ja torstaina 8.6. klo 17 alkaen.

Kevytvenekokeilut järjestetään Tripin kevytveneillä Pinkee (Vikla) ja Vinkee (Flipper Scow), jotka sijaitsevat Otaniemen Venekerholla, Otarannassa. Kerhon puolesta paikalla on ohjaajat ja tarvittavat turvavälineet (pelastusliivit). Aiempaa kevytvene- tai purjehduskokemus ei vaadita – ainoastaan reipasta mieltä ja lämpimät vaatteet! Tapahtuma on maksuton. Lisätietoa kevytvenekokeilusta: https://trip.ayy.fi/wordpress/?p=2937

Yhdessä Vesille on erilaisista veneilyn ja vesistöön liittyvistä pop up- tapahtumista koostuva kampanja. Se tuo yhteen niin ensikertalaiset, kokeneet vesilläkävijät, lapset kuin aikuisetkin, eli aiempaa harrastustaustaa ei osallistujilta vaadita. Yhdessä Vesille on virallisesti osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumalla halutaan kunnioittaa satavuotiasta Suomea ja sen upeita vesistöjä yhdessä veneilystä nauttien. Lisätietoa Yhdessä Vesille -tapahtumasta: http://spv.fi/yhdessavesille/

Ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScf9Rc7fZk_kw3bYBLawRto9fqqwWN0cAdEh74wvbQKet4V4g/viewform

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1326706494049971/

Kysymykset ja tiedustelut: trip(at)list.ayy.fi

 

8. Kesäpesistä Tuuliniityssä!

Otaniemen pesäpalloyhdistys OtaKoppi järjestää kesäpesistä Tapiolan Tuuliniityssä tiistaisin kello 18-20. Kesäpesis on suunnattu pääasiassa opiskelijoille, ja kaikki ovat tervetulleita pelailemaan tasosta riippumatta! Homma starttaa lämmittelyllä ja nopealla treenillä, jonka jälkeen on rennon pelin vuoro. Paikan päältä saa lainaksi räpylöitä ja mailoja. Tiedotamme kesäpesiksistä myös OtaKopin Facebookissa: https://www.facebook.com/otakoppi/ Tervetuloa pelaamaan!

 

9. Otaniemi GayDay 2.7.2017

Otaniemen värikkäimmät kesäbileet ovat täällä taas!

Ota kaverisi messiin ja saavu Otaniemen iloisimmalle, värikkäimmälle ja avoimimmalle puistopiknikille sunnuntaina 2.7.! Tällä kertaa Alvarin puistossa olevalta piknikiltä ei hyvä seura tai rento asenne lopu – oli edellispäivän osoitteesi sitten Helsinki Pride tai Tuska Open Air, löytyy aina tilaa piknikille. Ole oman elämäsi Netflix ja tule chillaamaan Alvarille!

Tänä vuonna GayDaystä ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sillä paikalle rakennetaan kisa-areena Otaniemen Smoothein Rider -skabaa varten. Pysykää kuulolla, yksityiskohdat julkaistaan tässä tapahtumassa!

Piknikin elvytystoimenpiteiden jälkeen ilta eskaloituu sulavasti klo 18 glitter-juhliksi räjähtävään Servin Mökkiin, jossa on todellisuudesta irrallinen määrä kuohuviiniä, burleskia sekä näyttävää ohjelmaa!

Pähkinöinä:

MITÄ: Piknik ja Smökkibileet!

MISSÄ: Alvar Aallon puisto / Servin Mökki, Otaniemi

MILLOIN: Klo 14 /18, sunnuntaina 2.7.2017 MITÄ MAKSAA: Vaivan saapua paikalle!

MITÄ MUKAAN: Oma piknik-viltti, ruokaa (piknikillä grillausmahdollisuus)

 

Päivän touhuissa mukana telmimässä mm. AYY:n Kampusjaosto sekä TTER!

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/116262272284181/

 

10. Tule Helsinki Challenge pitch -iltoihin 6.-7.6. ja äänestä Aalto-tiimi finaaliin

Ilmoittaudu ideakilpailun pitch-iltoihin ja kannusta Aalto-vetoiset tiimit finaaliin. Yksi 20 semifinalistiimeistä pääse yleisöäänten perusteella suoraan finaaliin.

http://www.aalto.fi/fi/current/events/2017-05-03/

 

 

11. Welcome to Graffathon

Do you enjoy audiovisual art? Are you interested in computer graphics? Would you like to create a piece of art yourself? No experience in graphics programming? No problem!

DOT, Digital Media Club of Aalto University would like to welcome you to join us at Graffathon 2017. In this weekend-long hackathon you will learn about demoscene, real-time programming and art creation. You’ll get to assemble your dream team and create and present a real-time audiovisual experience. Best pieces will be rewarded!

Graffathon 2017 is held 30.6-2.7 @ Startup Sauna, Betonimiehenkuja 3D, 02150, Espoo. Tickets are available at https://www.eventbrite.com/e/graffathon-2017-tickets-34637428481

Read more: http://www.graffathon.fi

 

12. Invitation to Service Design Hackathon

Want to contribute to Aalto University’s digital future? Eager to translate user insights into a world-class digital experience?

Aalto University is redesigning its digital communication and collaboration platform, and to ensure that the process is human-centric, Service design agency Hellon is organising a Service Design Hackathon – and you are invited to join!

The Service Design Hackathon is a full-day facilitated event where multidisciplinary groups will ideate the best solutions to cater to different users’ needs. These ideas, in turn, will guide the developers of the Aalto platform. The Hackathon will take place 14th of June from 9 am to 4.30 pm in Punavuori, Helsinki.

Sign up now at https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScju4Y9c6vdRQR59Dz8g9o17ucw6Mb25N_kEflDurZbVEeLdQ/viewform?c=0&w=1

Welcome!

 

13. Yritystä! – hanke järjestää: Starttipaja liikunta- ja aistivammaisille sekä pitkäaikaissairaille korkeakoulutetuille, hae mukaan viim. 18.6.!

Yritystä! – hanke järjestää starttipaja – kiertueen elokuussa 10.–25.8.2017. Starttipajat on tarkoitettu eri tavoin liikunta- ja aistivammaisille sekä pitkäaikaissairaille, ensisijaisesti korkeakouluista valmistuville tai valmistuneille nuorille, jotka miettivät oman yrityksen perustamista tai heillä on yritysidea, jota he haluavat työstää eteenpäin.

Starttipajat huipentuvat lokakuiseen tapahtumaan perjantaina 6.10.2017 Turun Logomoon, jossa yritysideat esitellään ja niistä voi saada palautetta yrityselämän asiantuntijoilta. Älä siis missään nimessä enää mieti, vaan hyödynnä hankkeen tarjoama ainutlaatuinen mahdollisuus!

Lue lisää http://www.yritystä.fi/ ajankohtaista ja ilmoittaudu mukaan, viimeinen hakupäivä on sunnuntaina 18.6.2017!

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/25196638-e294-4673-8c8c-fcb4782bdc3c?displayId=Fin1317277

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *