AYY:n SYL-delegaatio valittu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Tiedote 22.09.2017
Julkaistavissa heti

 

AYY:n SYL-delegaation ensimmäinen kokous 18.09.2017

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on valinnut delegaation, joka lähtee edustamaan AYY:n jäsenistöä Suomen Ylioppilaskuntien Liiton liittokokoukseen. SYL:n ylin päättävä elin on sääntömääräisesti kerran vuodessa marraskuussa kokoontuva liittokokous. Jokainen SYL:n jäsen eli ylioppilaskunta nimittää oman delegaationsa päättämään niin liiton seuraavan vuoden toiminnasta ja taloudesta kuin valitsemaan seuraavan vuoden hallitusta. Vuonna 2017 SYL:n liittokokous pidetään 17.–18.11. Tampereella.

Delegaation koko ja äänimäärät riippuvat ylioppilaskunnan jäsenten määrästä ja AYY:llä on Suomen vaihtelevasti ylioppilaskunnista toiseksi eniten ääniä. Yksi edustaja edustaa tuhatta ylioppilaskuntansa jäsentä, jolloin tänä vuonna AYY lähettää liittokokoukseen 14 edustajaa.

Delegaation tehtävänä on edustaa AYY:n jäsenistöä kaikilta koulutusaloilta. Siksi delegaatiota muodostaessa kokoonpanoon on pyritty ottamaan edustajia kaikilta koulutusaloilta, jolloin se voi edustaa ylioppilaskunnan korkeinta edunvalvonnallista osaamista. Hallitus päättää viisi äänivaltaista liittokokousedustajaa ja viisi varahenkilöä. Loput edustajista ja varahenkilöistä valitaan AYY:n edustajistoryhmien lausuntojen perusteella.

Kokoonpanoa miettiessä on otettu huomioon delegaation kokonaisvaltainen asiantuntijuus, vaikuttavuus ja edustavuus. Tästä syystä hallitus on nähnyt, että sekä hallituksen että AYY:n työntekijöiden osallistaminen delegaatiossa on erityisen tärkeää. Työntekijät toimivat varahenkilöinä delegaation edustavuutta varmistaen. Lisäksi työntekijöistä pääsihteeri ja tiedottaja lähtevät mukaan delegaation mukana tarkkailijoiksi. Delegaation puheenjohtaja valitaan myöhemmin.

 

AYY:n vuoden 2017 SYL-delegaation varsinaiset edustajat:

Antti Kaivola

Elina Kuutti

Emmi Kosomaa

Ilkka Särkiö

Ingrid Schulman

Joona Orpana

Jyri Heimo

Kalle Pirinen

Katariina Helin

Onni Lampi

Oskar Niemenoja

Peppi Seppälä

Rosa Nylen

Ville Myllylä

 

SYL-delegaation edustajien varahenkilöt:

Elli-Noora Kaurila

Henrik Kekarainen

Joel Kulikoff

Joonas Tietäväinen

Juho Paavola

Konsta Huuki

Lauri Jurvanen

Noora Vänttinen

Petteri Heliste

Pyry Huhtanen

Sameli Sivonen

Susanna Koistinen

Tapio Hautamäki

Valtteri Ahonen

 

Tarkkailijat:

Niko Ferm (neuvottelija)

Katarina Vesikko (tiedottaja)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *