AYY tuomitsee ilkivallan edustajistovaalien mainonnassa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tietoon on tullut, että edustajistovaalien vaaliliittojen mainoksiin on kohdistunut ilkivaltaa. AYY tuomitsee vaalitoimintaan kohdistuvan ilkivallan ja häirinnän niin julkisesti kuin verkossa. Kaikilla vaaliliitoilla ja ehdokkailla on oikeus tehdä omaa vaalityötään. AYY puuttuu mainontaan vain siinä tapauksessa, että se on häiritsevää, sääntöjen vastaista, tai jos mainoksille on tehty ilkivaltaa.

AYY:n tietoon on tullut tapaus, jossa vaaliliiton identiteettiä ja visuaalista materiaalia on käytetty rasistisen sanoman ja muiden vaaliliiton vastaisten arvojen levittämiseen. Asianomaiset ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen ja tilannetta selvitetään.

Mikäli vastaavia tilanteita ilmenee jatkossa, tulee asiasta ilmoittaa AYY:n keskusvaalilautakunnalle ja asianosaisen kannattaa tehdä rikosilmoitus.

Ehdokkaan tai vaaliliiton rikkoessa selvässä hyötymistarkoituksessa (suorassa tai välillisessä) vaalijärjestystä taikka keskusvaalilautakunnan antamia muita määräyksiä, voidaan ehdokas tai vaaliliitto vakavimmillaan sulkea vaaleista. Lisää tietoa vaalisanktioista löytyy täältä: /vaalit/vaalisanktiot/

Kaikki viralliset julisteet löytyvät AYY:n Facebookista ja kasvogalleriat vaalisivuilta osoitteesta: /vaalit/vaaliliitot/

 

Vaalimainonnan ohjeet löytyvät täältä: /vaalit/vaalimainonta/

 

Lisätietoja:

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Iiro Lehtiniemi: iiro.lehtiniemi@ayy.fi

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Johanna Pietiläinen: johanna.pietilainen@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *